Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Nigel Cole
Met onder meer: Helen Mirren, Julie Walters en Annette Crosbie
Releasedatum: 8 januari 2004
Plot Calendar Girls
"Some ladies will do anything for a good cause."
Een groepje vrouwen van middelbare leeftijd wil iets nuttigs doen voor het Britse kankerfonds. Bij wijze van ludieke actie besluiten ze te poseren voor een pin-up kalender... in hun blootje! Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan.
Chris Harper
Celia
Marie
Ruth
narva77 (crew films)
De openingsfilm van het 'Film by the sea-festival'.
lorelei
leuke grappige film. Ik heb hem gratis gezien, want ik ben vrijwilliger op het festival en we kregen een gratis voorvertoning.
Het leuke vind ik dat het ook (gedeeltelijk) waargebeurd is. Die twee vrouwen (die het echt meegemaakt hebben) komen op de openingsavond! En dan moet ik daar werken!! (garderobe)
zeus
Vond er weinig aan, sommige stukjes waren wel aardig. Denk dat het meer een vrouwenfilm is. 2 sterren.
Wolkenmeter
Weer een symptahiek filmpje van de regisseur van het al even amusante Saving Grace.
KarinV
Leuke film, met echte Britse humor. En zeker niet alleen een vrouwenfilm. Dat dacht ik ook, maar ik was met een aantal mannen en die vonden hem ook erg leuk.
Maar hoe heet ook weer degene die die beker uitreikt? Zij is van een Engelse serie die ook op de nederlandse tv is uitgezonden. Maar ik kan er niet meer op komen.
titan
Van tevoren had ik niet veel verwachtingen van deze film, omdat Nigel Cole ook verantwoordelijk is voor het flauwe en overdreven Saving grace. Calendars girls is echter een zeer charmante komedie met een glansrol voor Helen Mirren, die ik vooral van enkele zeer serieuze rollen ken. 3,5*
Freud
Grappige film met een tenenkrullend ergerlijke moralistische ondertoon. Visueel lijkt hij erg op een afgelikte kalenderfoto, maar dat zal wel de bedoeling geweest zijn. Wel leuke personages, goed geacteerd, en soms ook erg aanstekelijk-grappig.
Ik ergerde mij wel enorm aan al die oudere vrouwen in de cinema die kirrend en onderling fluisterend de gebeurtenissen tijdens de film waren aan het becommentarieren , maar misschien worden die speciaal daarvoor ingehuurd of zo, ik weet het niet.
mdj
Uitstekende film om voor te kiezen als je met iemand een film gaat bekijken waarvan de smaak van die van jou verschilt, goed compromis. Leuk dat het draait om een stel vrouwen van middelbare leeftijd en Helen Mirren is sprankelend. Hier en daar wat flauw, maar beslist geen slechte film.
diddledidoo
Hoef ik niet te zien, misschien als er een deel II uitkomt, Calendar Boys...
crazy_diamond
deze vond ik geweldig.
grappig ,realistisch en o zo inleefbaar (is dit een woord?)
bridget
Ik ga hem vanavond zien. Hopelijk wordt het een leuke, ontspannende film...
mstoffer
Gezien vanmiddag in de Uitkijk met bussen vol bejaarde dames. Apart.
Film zo zo. Helen Mirren vind ik altijd wel een trotse, toffe actrice. Zo ook hier. Verder very cliche. Hoe werkelijk het ook allemaal gebeurd is.
neo
Waar zijn vooroordelen nou eigenlijk goed voor? Natuurlijk had ik over deze films mijn twijfels, een soort van mannelijke ''voorgevoel''
Maar goed voor al weer de zoveelste keer geheel onterecht. Leuke film, met een fantastisch spelende cast, met veel rake Britse humor. 3.5 sterren
cr_ix
mooie shots van de omgevind zijn in de film verwerkt.
Vera
Ja, grappige film...en ook nog voor een goed doel!
Leuk verhaal
3.5 *
gandalf
Matige film. Hersenloze film. Geen begin en geen einde. Verder dan glimlachen als een boer met kiespijn kwam ik niet. Kon me niet inleven in de personages. De idyllische landschappen maakten de film absoluut niet sfeervoller. Waarschijnlijk alleen genietbaar voor vrouwen van +40
Asmahan
Ben een vrouw van beneden de veertig en vond deze film veel leuker dan verwacht. Kon me juist heel goed inleven in de personages. Lekker luchtig, fris en ik had een goed humeur tot ver na de aftiteling.
amazingmoi
wat voor een slechte film is me dit!!!ik heb hem gekocht en hij viel dikkkkk teeeeeeegen!!echt zo'n lullige film voor gepensioneerden,slechte humor(lees: geen humor),slechte personagesen heeeeel on-orgineeel!
Hilarious
Ik ging hem eerst eens zien in de bioscoop. Dan heb ik toch maar een andere film gekozen. Dan ging ik hem huren en ik heb weer een andere film gekozen. En dan had ik niet veel zin meer om hem te kijken. Maar hij is volgende week woensdag op 5tv. Dan toch maar even kijken.
xenne
ondanks uitstekende acteerprestaties van Mirren & Walters boeide het verhaal me voor geen meter. banaal, cliche, voorspelbaar, plotloos ... en zelden grappig 1½
mirjo 2
Een poging om een stijlfilm als The Full Monty te evenaren, maar dat kan natuurlijk niet zo maar. Deze film begon best aardig, maar liep veel te lang door. Had wat mij betreft mogen stoppen voor dat de dames naar de VS gingen, dan was de beloning hoger geweest.
Blijft natuurlijk wel een genot om naar echte actrices als Waters en Mirren te kijken.
Purmerend
Leuke stukjes: dat ze hun bh's uitrekken in verband met de afdrukken op de huid en dat je dan het gezicht ziet van die oude man en dat de mannen tijdens de fotosessie samen in de kroeg zitten en het is niet Naked maar Nude.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Hundred-Foot Journey
Komedie / Drama, 2014

Mrs Henderson Presents
Drama / Komedie, 2005
engelandnaaktheidmannequinnorthern englandleukemiacalendar yorkshiregebaseerd op een waargebeurd verhaal