• 9.382.111 stemmen

Troy (2004)

Avontuur / Drama | 163 minuten / 196 minuten (director's cut)

Genre: Avontuur / Drama

Speelduur: 163 minuten / 196 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Malta / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Wolfgang Petersen

Met onder meer: Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom

Releasedatum: 13 mei 2004

Plot Troy

"For passion. For honor. For destiny. For victory. For love."

Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Rond de stad Troje wordt op bloedige wijze met elkaar gevochten. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.

avatar van Borky

Borky

Erg mooie film, maar dat zeg mede omdat ik een zwak heb voor klassieke films (over de Oudheid). Goed acteerwerk van Bana en Pitt, matig van Bloom.

Wel jammer dat de film niet overeenkomt met Homerus' beschrijving in de Ilias. Omwille van de begrijpelijkheid zijn 'feiten' verdraaid en soms ook totaal onlogisch. Lees Wikipedia er maar eens op na: http://nl.wikipedia.org/wiki/Troy_%28film%29

En helaas zijn de veldslagen ook digitaal vermenigvuldigd.

Maar ondanks deze opmerkingen, een goede film!

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Borky schreef:

En helaas zijn de veldslagen ook digitaal vermenigvuldigd.

Maar ondanks deze opmerkingen, een goede film!

Inderdaad, prachtige film, 0,5*! Ruim verdiend!

avatar van Waku

Waku

Spektakel alom!!

Gelijk al vanaf het begin.

Brad Pitt en Eric Bana overtuigen in hun personages en hun onderlinge gevecht is tergend spannend.

Prachtige lokatiescenes,mooie gevechten.

Alles is groots in Troy!!

Absolute aanrader maar dat is bekend.

Terechte blockbuster.

avatar van thio95

thio95

Wat jammer! Om het grote publiek te behagen is het script van de film weer eens zo soepel mogelijk gemaakt, waarbij de ware geschiedenis van de Ilias regelmatig verdraaid wordt. Geschiedvervalsing eigenlijk. Erg jammer dat een groot deel van het publiek nu denkt dat de film het werkelijke verhaal van Homeros beschrijft. Hetgeen dat me het allermeeste stoort in deze film, is dat zowat de hele godenwereld buiten beschouwing is gelaten!! Snappen de makers van deze film niet dat de hele Griekse mythologie daar om draait en dat de Goden de hele geschiedenis in gang zetten en de mensen voortdurend van alle kanten door hen beinvloed worden in hun doen en laten?

Bij nader inzien toch twee sterren, voor de mooie decors en indrukwekkende scenes.

avatar van woowoo

woowoo

Film is redelijk(leuke special effects maar ziet er allemaal een beetje te onecht uit) maar Brad Pitt is lachwekkend slecht als achilles, ik vind dat Pitt helemaal niet overtuigt en dat pakweg Bana/Gleeson/Bean het toch 10x beter doen.

avatar van catweasel

catweasel

Ik had toch meer verwacht van deze cast. Alleen Sean Bean en Peter O'Toole acteren zeer overtuigend. Verder is het verhaal slecht en oppervlakig uitgewerkt.

Jammer, maar samen met Alexander, van Oliver Stone is ook deze film(naar mijn mening) geflopt.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Gelukkig had ik niet al te hoge verwachtingen van dit spektakel.

Om maar even positief te beginnen, de gevechtscènes in deze film zien er erg goed uit. Ze zijn misschien niet denderend bijzonder, maar ze zijn goed in elkaar gedraaid en weten goed te boeien. En niet alleen de grote veldslagen, maar ook de één tegen één gevechten zien er prima uit.

Een flinke minpunt van Troy is dat de film veel te lang duurt. De film zit, naast de gevechtsmomenten, namelijk barstensvol met oninteressante scènes; momenten waarop men langdurige en zeer geforceerde teksten loopt op te dreunen, die wat mij betreft ook nog eens geen enkele toevoeging hebben aan het verhaal.

Ook het acteerwerk is niet echt denderend, met name Bloom acteert helaas als een nat lucifersdoosje. Pitt, Bean en Bana doen het niet meer dan aardig, O'Toole deed het prima en Brian Cox (vreemd dat ie hier maar bar weinig genoemd wordt) was wat mij betreft het hoogtepunt en leverde (eigenlijk als enige) echt goed acteerwerk af.

Al met al had ik dus gelukkig niet echt hoge verwachtingen voor ik deze film ging kijken, want zo kon ik er toch nog een beetje van genieten. Troy is dan ook verre van slecht, maar had naar mijn mening toch te veel zwakke momenten.

3 sterren.

avatar van Elienekeuuh

Elienekeuuh

Heel goede film alleen jammer dat sommige dingen niet kloppen met de Ilias. 4.5

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Geweldig aktie epos.

Gemaakt voor vooral de aktie.

Brian Cox speelt fantastisch!

avatar van Emirdagli

Emirdagli

mwahhh goeie verhaal, maar ik vond dat eric bana beter speelde dan brad pitt. toch een 4* waard.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Leuke film om te kijken, maar wijkt af van het origineel. Er komen (helaas) geen/weinig goden in voor. 3 sterren

avatar van TerryA

TerryA

erg jammer dat deze film was zo slecht uitgevallen! - toen ik nog op school was kon ik kiezen tussen Shakespeare of Homerus te studeren, en The Iliad is nog steeds mijn favourite boek allertijden ... jaren zat ik te wachten op de eerste big budget produktie van deze verhaal. Triest dat ze dit mochten uitbrengen! - verschrikkelijke adaptatie van een geweldige verhaal.

avatar van Anarchist

Anarchist

perfecte sfeer..mooie beelden..chille muziek..verhaal wat minder..maar viel toch goed mee

***

avatar van Materny

Materny

Anarchist schreef:

..chille muziek..***

Nou, dat gekrijs de hele tijd in de film begon ik toch goed zat te worden uiteindelijk.

avatar van iGeO

iGeO

Hoe het echte verhaal ook zou moeten zijn, deze film heeft wel één van de mooiste veldslagen en 1 op 1 gevechten van dit moment.

Brad speelt een enigszins arrogante strijder die op roem belust is en Eric Bana zet een veel menselijker strijder neer (ééntje die vecht als het alleen maar moet).

Voor mij zeer vermakelijke film...

avatar van ivon901

ivon901

De personages zoals Achileus zijn goed nagespeeld. Films van de Griekse Mythologie zijn gewoon super

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Dat ligt aan de Griekse Mythologie, die is gewoon fascinerend. En hoewel Troy dat gevoel wel oproepte, deden de personages totaal niet mythologisch aan. Ookal was de 'openingssprong' van Achilles erg mooi gefilmd. Het idee 'Griekse Mythologie' blijft op de achtergrond.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Een geweldige film, al vanaf het begin. Prima acteerwerk, prachtige scenes, mooie gevechten. Ik ben gek op films over de Oudheid en ook deze mag er zijn.

Het leek wel een beetje op LOTR, maar ja bijna alle films over de oudheid lijken wat op elkaar..

avatar van Kate Winslet

Kate Winslet

Erg erg leuke film! ook erg zielig maar ik wou even zeggen dat iedereen deze film moet zien ! ik heb er geen woorden voor.

ik geef hem een dikke 5 *

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Geweldige film met een topcast. Na LOTR, nu dit. Top!

avatar van Ms. H.

Ms. H.

Goede film!

Met Brad Pitt.. Gheghe..

Maargoed, behalve dat hij zo lekker is, kan hij ook goed acteren, dus

Leuke film, goede cast, 4*

avatar van Xander

Xander

Ik ben helemaal niet overtuigd door deze film. Hij krijgt nog 3*, wat nog altijd ruim geslaagd is, maar ik had veel meer verwacht...

avatar van film_kaza

film_kaza

troy vind ik niet intresant. de film vond ik toch wel goed. maar ik weet nog steeds niet waar troye gebeurde.

3,5 sterren

avatar van BobdH

BobdH

film_kaza schreef:

...maar ik weet nog steeds niet waar troye gebeurde

In de stad Troje misschien...?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De film opent met een kaart...

avatar van youri_bonito

youri_bonito

Ik ga niet thuis slapen, ik denk dat ik bij Brad pit.

3,5* voor Banaan en Pit

avatar van danijel

danijel

Een van Brad Pit's beste film, vind ik. Harstikke mooi en realistiesch.

avatar van darkRomance

darkRomance

Leuke manier om de geschiedenis te leren kennen.

avatar van Scratt

Scratt

Film die je zeker een stuk of 3 keer kan zien. De gevechten waren enorm geloofwaardig en enorm spannend. Het verhaal zit er goed in en ik was aangenaam verrast door de vertolking van Pitt van wie ik dacht dat hij niet zo goed in het genre thuishoorde. De close-combat gevechten waren echt spannend en intens. 4 sterren voor deze prachtige film..!

avatar van adeila

adeila

ZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz vond er geen zak aan ben ook in slaap gevallen. haha hij krijgt van mij 2 sterren, alleen voor eht decor en de kostums, de acteurs vond ik zeer matig en triest