• 8.903.643 stemmen

The Owl and the Pussycat (1970)

Komedie | 95 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Herbert Ross

Met onder meer: Barbra Streisand, George Segal en Allen Garfield

Plot The Owl and the Pussycat

"It's no longer a story for children."

Prostituee Doris (Streisand) wordt haar appartement uitgegooid door toedoen van medebewoner Felix (Segal), met wie ze voortdurend in de clinch ligt. Hij haat haar levensstijl en zij vindt hem enorm preuts.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van hugohei

hugohei

Speciaal voor FisherKing !

Een hele film lang Barbra Streisand !

Of film... het is een kluchtig toneelstuk voor twee personen die in het begin volstrekt verschillend zijn [hoertje, spontaan, flapuit, tegenover intelectuweel die natuurlijk een beschroomde onhandige kluns is] - en na de pauze snel naar elkaar toegroeien.

Wie had dat gedacht.

Voor liefhebbers.

avatar van EmDee

EmDee

LOL

Ze ziet er weer bééldig uit,

avatar van FisherKing

FisherKing

Het ongelooflijke toeval wil, dat ik deze film altijd heb kunnen mijden. Staat ook helemaal bovenaan op mijn Not-to-see list.

avatar van H.eleentje

H.eleentje

Zorrie dat ik hier kritiek op hebt,

maar ze ziet er wel beeldig uit..

Zei is echt geweldig,

ook haar act is oké!!

Nou ja, ik heb er een 5,0 * voor gegeven..

Ik vindt Miss Streisand geweldig!

avatar van MFEO

MFEO

Die BH in de film vind ik geweldig

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Grappige komedie eigenlijk. Zit ook wat Romantiek in. Best aardig filmpje en die 95 minuten waren zeker vol te houden. Was volgens mij ook Streisands echte eerste film zonder liedjes. Klein 3,0tje.

avatar van Mescaline

Mescaline

Dit soort films hou ik wel van! Vooral gedreven op dialogen en 2 personages die totaal verschillend van elkaar zijn maar stiekem toch bewondering voor elkaar krijgen. Vooral de eerste helft van de film voelt realistisch aan, Barbra Streisand in haar sexy outfit steelt de show en haar personage is niet alleen voor George Segal irritant.

3,5 sterren kan ik hier zeker aan kwijt!

avatar van Mescaline

Mescaline

Bij herziening ook maar gelijk een verhoging. Fijn filmpje!

avatar van scorsese

Matige film over een prostituee die uit haar appartement wordt gezet vanwege een mede-bewoner. Dialoog-gedreven en duidelijk gebaseerd op een toneelstuk (de film draait bijna volledig om deze twee personages). Helaas wordt het al snel eentoning omdat de dialogen en personages niet echt weten te boeien. Aan Barbra Streisand en George Segal ligt het niet, want die doen het best leuk samen.