• 9.377.371 stemmen

Shin Seiki Evangelion Gekijô-ban: Shito Shinsei (1997)

Animatie / Sciencefiction | 101 minuten / 69 minuten ('Evangelion: Death(True)2')

Genre: Animatie / Sciencefiction

Speelduur: 101 minuten / 69 minuten ('Evangelion: Death(True)2')

Alternatieve titels: Neon Genesis Evangelion: Death & Rebirth / Evangelion: Death(True) / Evangelion: Death(True)2

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Hideaki Anno, Masayuki en Kazuya Tsurumaki

Met onder meer: Megumi Ogata, Megumi Hayashibara en Yuko Miyamura

Gesproken taal: Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Shin Seiki Evangelion Gekijô-ban: Shito Shinsei

"When our HEARTS are melting together, I will be destroyed."

Op Aarde is ruim 95% van de mensheid omgekomen. De overgebleven 5% proberen met behulp van gigantische robots de Aarde (voornamelijk Japan) te verdedigen tegen aanvallen van de gevaarlijke Angels.

Shinji Ikari (stemrol)

Rei Ayanami / Yui Ikari (stemrol)

Asuka Langley Soryu (stemrol)

Misato Katsuragi (stemrol)

Kensuke Aida (stemrol)

Hikari Horaki (stemrol)

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik wist nog geen eens dat deze film op MovieMeter stond. Anyway, niet al te bijzonder eigenlijk.

Het is meer een soort samenvatting van de serie, het Death gedeelte dan wat dus de eerste 24 afleveringen bestrijkt.

Het Rebirth gedeelte leidt End of Evangelion in met een nieuw eind.

Eigenlijk alleen de moeite waard voor het Rebirth gedeelte mocht je de serie niet gezien hebben.

3,0 Sterren.

Toch echt niet best.

Veel meer dan een veredelde samenvatting van de serie is het niet. Evangelion is een kluwen van heruitgaves en aangeplakte content, dus wie even in sneltreinvaart de serie nog eens wil zien heeft hier een perfecte kans. Maar buiten dit praktische nuttigheidje heeft deze "film" niet te bieden.

Sowieso valt goed op hoe énorm beperkt de animatiekwaliteit van het origineel was. Het ziet er nergens mooi uit, en daar kan het snelle knip/plak werk maar weinig aan veranderen. Het brengt in ieder geval wel wat meer tempo in het verhaal (anders uitgesmeerd over 26 afleveringen) en het knipt alle filler consequent weg, Wat rest is alleen nog steeds niet echt interessant.

Evangelion zal nooit mijn ding worden, ik zie het appeal gewoon niet van deze serie. Het blijkt jankerig (zelfs in deze rush-montage) het blijft lelijk en de honderd pogingen om vanalles te recyclen voegen weinig tot niks toe.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aparte film. Een beeldcollage inderdaad zo, waar voor mij nauwelijks verhaal uit te halen was, althans op grote lijnen nog wel vaag, maar zeker niet de details. Doordat dit een soort samenvatting is werd ik ook nergens betrokken bij de film en werd dit een lange zit. Visueel af en toe best mooi, vooral met de stadspanorama's en in het begin is dit nog wel te kijken, maar daarna treedt verveling op. 1,5*.