• 9.374.662 stemmen

Geregisseerd door: David Mamet

Met onder meer: Gene Hackman, Danny DeVito en Delroy Lindo

Releasedatum: 11 april 2002

Plot Heist

"It isn't love that makes the world go round."

Joe Moore heeft een mooie vrouw, geld en een leuke baan: hij is een dief. Nadat hij tijdens een klus door de beveiligingscamera gezien wordt wil zijn heler hem niet voor de buit betalen. Moore wordt gedwongen om nog een laatste grote klus te doen.

Mickey Bergman

Fast Food Customer

Fast Food Cook

avatar van Jordy

Jordy

nah ik vond het niet zo bijzonder... beetje standaard allemaal

avatar van Vyvre

Vyvre

Veel te veel plotwendingen om te kunnen boeien. 2* voor good ol' Gene.

avatar van jay73

jay73

Halverwege de film vond ik hem nog erg sterk, maar naar het einde toe zakt-ie als een drilpudding in elkaar. 3 sterren? Nee, toch maar 2,5.

Perfect. Alles wat The Score mist vind je terug in deze film

Hoort bij algemen opvoedkunde film kijken

Ga dat zien!!!!!!!!

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Alleen de moeite omwille van de leuke one-liners

avatar van Macmanus

Macmanus

PFFFFFFF wat een voorspelbare film.

1,5 ster

avatar van sydney

sydney

PFFFFFFF wat een voorspelbare film.

1,5 ster

Ja vind ik ook. In navolging ook 1,5 ster.

avatar van rzasa

rzasa

Viel tegen, kreeg een goeie dvd-recensie in het AD, 4 sterren. Het tegenvallende is dat je weet dat je als kijker op het verkeerde been gezet probeert te worden, maar dat dit de regisseur niet lukt. Bij Ocean's 11 word je wel lekker in de maling genomen.

Begin is nog redelijk verrassend, het einde van de film goedkoop broddelwerk. Te weinig tijd voor nog een plotwending?

MAAR:Prachtige filmposter!

avatar van teaser

teaser

Jammer dat die wisseltruuk 2 x gebruikt werd waardoor je op het laatst wel door had dat die gast en die mooie vrouw de verkeerde 'buizen' meenamen verder een beetje soft en matig uitgewerkt: cast die op routine lijkt te werken

avatar van lorelei

lorelei

met moeite heb ik deze film helemaal tot het einde gezien. heel voorspelbaar allemaal. Echt een standaard film.

avatar van Goezzzz

Goezzzz

Sluit mij bij de meeste uitspraken aan, te veel plotwendingen. Maar had er geen moeite mee om hem af te kijken. 2½ ster.

avatar van hugohei

hugohei

Te veel plotwendingen maken het verhaal nogal log. En daardoor niet meeslepend.

Maar Mamet is en blijft een meesterlijke dialoogschrijver... soms waren de dialogen bijna té mooi.

avatar van wpstolk

wpstolk

Film wel vermakelijk, maar het einde was voorspelbaar. *** voor de moeite

avatar van Redlop

Redlop

Had vooral moeite met Danny DeVito die niet geloofwaardig overkomt. Verder aangenaam vermaak. 3*

avatar van Beejeej

Beejeej

ik vond het een erg boeiende film. niet vernieuwend ofzo, maar wel leuk acteerwerk en een aantal leuke plotwisselingen.

een 7 = 3.5 *

avatar van vache

vache

Erg vermoeiende film. Ga helemaal mee met de kritiek over de plotwendingen en kan Gene Hackman wel schieten in deze film

1 ster

avatar van donnie B.

donnie B.

vache schreef:

1 ster

tuurlijk iets te veel plotwendingen aan het eind, maar wanneer er aan het eind maar weinig gebeurt dan krijgt een film gelijk de stempel van 'voorspelbaar' , dus het is ook nooit goed.

goed verteerbare heist-film met goede veteranenrollen! Punt.

avatar van Diesel

Diesel

"There is some clever dialogue and a few neat little twists, but the crosses, double crosses, and triple crosses go on for so long, it gets to be a bit too much." -- Staci Layne Wilson, FANTASTICA DAILY

avatar van chiquita

chiquita

Iets TE veel plotwendingen, wat je op een gegeven moment de strot uit komt. Verder wel oké, I guess.

avatar van gotti

Vrij voorspelbaar; toch mede door de spitse dialogen en het redelijke acteerwerk nog best wel aardig.

avatar van WiLL

WiLL

Diesel schreef:

Kan ik me helemaal bij aansluiten.

Vond sommige momenten ook wel dat het weer te toevallig was, wat je snel hebt bij dit soort films. Daar begon ik me in deze film erg aan te irriteren door al die wendingen op wendingen.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Deze film nu al 3x gezien, en blijft nog steeds wel vermakelijk Niet heel erg origineel ofzo, en Danny DeVito acteert ook een beetje iritant.. Gewoon goed voor 3,5 sterretjes

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Niet erg bijzonder allemaal. Het acteerwerk maakt veel goed. Ik geef de film 3 sterren. Gene Hackman steelt de show

avatar van De Knip

De Knip

Wel aardig, maar op t einde allemaal wat onlogisch allemaal. Inderdaad zoals hierboven beschreven, werd het wat te veel die plotwendingen en moet je als kijker een aantal dingen maar aannemen. Te makkelijk en ietwat minder intelligent plot:

**1/2

avatar van HiLL

HiLL

Gewoon een heel lekker, vermakelijk filmpje..3.0 sterren

avatar van Leno

Leno

Het potentieel wordt niet benut. Zelfs de befaamde plotwendingen van Mamet zijn voorspelbaar en flauw.

Als het verhaal dan ook nog eens totaal niet verrassend is en weinig lijn in is te ontdekken kan zelfs Gene Hackman deze film niet redden. Verder best amusant, maar van Mamet en Hackman verwacht ik meer.

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1905 stemmen

Ik vond hem op zich goed gemaakt, maar na verloop van tijd begon ik me nogal te irriteren aan alles. Al die wendingen, die je eigenlijk gelijk doorhebt, het hoge toevalsgehalte waardoor alles iedere keer de goede kant uit valt, Danny de vito die zo'n gemene rol helemaal verkeerd invult, die vrouw die ineens overloopt, zonder reden. Nee, dit is zeker geen goede film.

avatar van alexis

alexis

het is een film met veel wendingen waardoor het spannend blijft tot de laatste seconden. aanrader

***

avatar van koreaan

koreaan

Ik vond het wel een amusante film, die gast die zichzelf voor de auto gooit is cool.

Blijft toch spannend

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Had er meer van verwacht.Dacht met Danny Devito en Gene Hackman zal dit wel een goede film worden maar dat was het niet.Acteer werk viel wel mee maar niet echt zeer goed,heb van deze al beter werk gezien.