Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: David Mamet
Met onder meer: Gene Hackman, Danny DeVito en Delroy Lindo
Releasedatum: 11 april 2002
Plot Heist
"It isn't love that makes the world go round."
Joe Moore heeft een mooie vrouw, geld en een leuke baan: hij is een dief. Nadat hij tijdens een klus door de beveiligingscamera gezien wordt wil zijn heler hem niet voor de buit betalen. Moore wordt gedwongen om nog een laatste grote klus te doen.
Joe Moore
Fast Food Customer
Counterman
Fast Food Cook
Vyvre
Veel te veel plotwendingen om te kunnen boeien. 2* voor good ol' Gene.
jay73
Halverwege de film vond ik hem nog erg sterk, maar naar het einde toe zakt-ie als een drilpudding in elkaar. 3 sterren? Nee, toch maar 2,5.
doubletake
Perfect. Alles wat The Score mist vind je terug in deze film
Hoort bij algemen opvoedkunde film kijken
Ga dat zien!!!!!!!!
sydney
1,5 ster
Ja vind ik ook. In navolging ook 1,5 ster.
rzasa
Viel tegen, kreeg een goeie dvd-recensie in het AD, 4 sterren. Het tegenvallende is dat je weet dat je als kijker op het verkeerde been gezet probeert te worden, maar dat dit de regisseur niet lukt. Bij Ocean's 11 word je wel lekker in de maling genomen.
Begin is nog redelijk verrassend, het einde van de film goedkoop broddelwerk. Te weinig tijd voor nog een plotwending?
MAAR:Prachtige filmposter!
teaser
Jammer dat die wisseltruuk 2 x gebruikt werd waardoor je op het laatst wel door had dat die gast en die mooie vrouw de verkeerde 'buizen' meenamen verder een beetje soft en matig uitgewerkt: cast die op routine lijkt te werken
lorelei
met moeite heb ik deze film helemaal tot het einde gezien. heel voorspelbaar allemaal. Echt een standaard film.
Goezzzz
Sluit mij bij de meeste uitspraken aan, te veel plotwendingen. Maar had er geen moeite mee om hem af te kijken. 2½ ster.
hugohei
Te veel plotwendingen maken het verhaal nogal log. En daardoor niet meeslepend.
Maar Mamet is en blijft een meesterlijke dialoogschrijver... soms waren de dialogen bijna té mooi.
wpstolk
Film wel vermakelijk, maar het einde was voorspelbaar. *** voor de moeite
Redlop
Had vooral moeite met Danny DeVito die niet geloofwaardig overkomt. Verder aangenaam vermaak. 3*
Beejeej
ik vond het een erg boeiende film. niet vernieuwend ofzo, maar wel leuk acteerwerk en een aantal leuke plotwisselingen.
een 7 = 3.5 *
vache
Erg vermoeiende film. Ga helemaal mee met de kritiek over de plotwendingen en kan Gene Hackman wel schieten in deze film
1 ster
donnie B.
1 ster
goed verteerbare heist-film met goede veteranenrollen! Punt.
Diesel
"There is some clever dialogue and a few neat little twists, but the crosses, double crosses, and triple crosses go on for so long, it gets to be a bit too much." -- Staci Layne Wilson, FANTASTICA DAILY
chiquita
Iets TE veel plotwendingen, wat je op een gegeven moment de strot uit komt. Verder wel oké, I guess.
Vrij voorspelbaar; toch mede door de spitse dialogen en het redelijke acteerwerk nog best wel aardig.
WiLL
Kan ik me helemaal bij aansluiten.
Vond sommige momenten ook wel dat het weer te toevallig was, wat je snel hebt bij dit soort films. Daar begon ik me in deze film erg aan te irriteren door al die wendingen op wendingen.
jaspertje3
Deze film nu al 3x gezien, en blijft nog steeds wel vermakelijk
Niet heel erg origineel ofzo, en Danny DeVito acteert ook een beetje iritant.. Gewoon goed voor 3,5 sterretjes
Phil Leotardo
Niet erg bijzonder allemaal. Het acteerwerk maakt veel goed. Ik geef de film 3 sterren. Gene Hackman steelt de show
De Knip
Wel aardig, maar op t einde allemaal wat onlogisch allemaal. Inderdaad zoals hierboven beschreven, werd het wat te veel die plotwendingen en moet je als kijker een aantal dingen maar aannemen. Te makkelijk en ietwat minder intelligent plot:
**1/2
Leno
Het potentieel wordt niet benut. Zelfs de befaamde plotwendingen van Mamet zijn voorspelbaar en flauw.
Als het verhaal dan ook nog eens totaal niet verrassend is en weinig lijn in is te ontdekken kan zelfs Gene Hackman deze film niet redden. Verder best amusant, maar van Mamet en Hackman verwacht ik meer.
chucknorris
- 1905 stemmen
Ik vond hem op zich goed gemaakt, maar na verloop van tijd begon ik me nogal te irriteren aan alles. Al die wendingen, die je eigenlijk gelijk doorhebt, het hoge toevalsgehalte waardoor alles iedere keer de goede kant uit valt, Danny de vito die zo'n gemene rol helemaal verkeerd invult, die vrouw die ineens overloopt, zonder reden. Nee, dit is zeker geen goede film.
alexis
het is een film met veel wendingen waardoor het spannend blijft tot de laatste seconden. aanrader
***
koreaan
Ik vond het wel een amusante film, die gast die zichzelf voor de auto gooit is cool.
Blijft toch spannend
Dead01
- 1977 stemmen
Had er meer van verwacht.Dacht met Danny Devito en Gene Hackman zal dit wel een goede film worden maar dat was het niet.Acteer werk viel wel mee maar niet echt zeer goed,heb van deze al beter werk gezien.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The World's Fastest Indian

Antwone Fisher
Biografie / Drama, 2002

Rounders
Drama / Misdaad, 1998
goudchantagebank overvallerjewelryreceiving of stolen goods overval