• 9.376.162 stemmen

Geregisseerd door: David Mamet

Met onder meer: Gene Hackman, Danny DeVito en Delroy Lindo

Releasedatum: 11 april 2002

Plot Heist

"It isn't love that makes the world go round."

Joe Moore heeft een mooie vrouw, geld en een leuke baan: hij is een dief. Nadat hij tijdens een klus door de beveiligingscamera gezien wordt wil zijn heler hem niet voor de buit betalen. Moore wordt gedwongen om nog een laatste grote klus te doen.

Mickey Bergman

Fast Food Customer

Fast Food Cook

avatar van bier

bier

vond het een beetje saai, ook heel de tijd hetzelfde muziekje.
Wel leuk dat die man iedereen te slim af was

avatar van neo

neo

Wist vantevoren al vaf van de vele 'wisselingen van de wacht' in de film. Dat zou kunnen zorgen voor een neutrale sympathie, maar toch gunde ik het Hackman het meest. Af en toe zeer aardige dialogen. 3 sterren

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Leuke film. Blijft boeien. Alleen Danny de Vito past hierin niet zo goed. De Vito blijft toch altijd en vooral De Vito. In komedies is dat niet zo erg, maar als 't wat serieuzer wordt irriteert dat soms.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Tja, niet echt een bijzondere film, maar het was wel een aardige film. Telkens wanneer je denkt hoe het verhaal afloopt, loopt het verhaal toch weer anders af.

3 *

avatar van Lola3

Lola3

Geen speciale film, met zijn ups en downs. Gene en devito acteren goed. grootste pluspunt: leuk verhaal met onverwachte wendingen, al was het op het einde wel voorspelbaar dat hij ze OPNIEUW te slim af zou zijn grootste minpunt belabberde vechtscènes zoals wanneer de zwarte man die man op het gezicht trapt, dat was er zo duidelijk naast!!

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

"My motherfucker is so cool, when he goes to bed, sheep count him."

avatar van peter74

peter74

Is Gene Hackman soms gestopt met acteren?

avatar van hendrik119

hendrik119

is wel een leuke film. ik vind het op het einde alleen net wat te worden, dan heeft hij zich overal op voorbereid, dat vind ik wel jammer maar het idee ofzo is wel leuk.

avatar van brielen

brielen

Ik vond het een intelligente en onvoorspelbaar kraakavontuur waarin niets is wat het lijkt en de bedriegers telkens weer bedrogen worden. 3

avatar van 007

Lekker ontspannend filmpje dat jammer genoeg hier en daar toch wel wat verveeld.

Het verhaal op zich is niet echt zo origineel, maar het kijkt lekker weg, word nergens te makkelijk maar ook nergens te moeilijk, dit is duidellijk een klein bescheiden filmpje waarin te moeilijke plotwendingen niet aan de orde zijn.

Er zitten wel enkele leuke en goede scenes in, met name het begin en het eindgevecht. De film zit ook vol hommages ('The Untouchables' Maarja de regisseur is ook daar de schrijver van. Maar zelfs de muziek leek uit die film te komen.) Maar helaas zitten er ook enkele cliché's in die het niveau van de film een pak naar beneden halen. Visueel was de film ook niet echt speciaal. Nergens slecht maar ook nooit echt bijzonder. De acteerprestaties vond ik dan weer wel erg goed, en de twist op het einde- ookal nogal simpel- mocht er best wel wezen.

3 sterren.

ik geef 3.0

avatar van Clifford

Clifford

Johan van Ee schreef:

"My motherfucker is so cool, when he goes to bed, sheep count him."

Hahaha, ja man...

avatar van tevelenco

tevelenco

Aardige maar niet bijzondere misdaadfilm.

Met een verhaal met vele wendingen , mischien zelfs wel iets te veel.

Maar ondanks dat kijkt de film toch wel lekker weg en wordt er naar behoren geakteerd door Hackman en Lindo.

En ook de vrouw van Hackman vond ik een zeer prettige verschijning.

Nee zeker geen topper deze film maar toch zeer zeker vermakelijk.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Geen uitschieter, maar zeker ook geen laagvlieger in het misdaad genre.

De film is erg vermakelijk en blijft mede door een aantal verassende wendingen boeien tot het eind.

Verder is de sterk acterende cast met oa. De Vito en Hackman ook geen straf om te zien.

3,5.

avatar van Mescaline

Mescaline

Erg goede misdaad film.. in mijn ogen 1 van de betere!

Van begin tot eind boeiend..

Door vrijwel iedereen van de cast goed en overtuigend geacteerd.

Verhaal is simpel.. maar erg leuk uitgewerkt.. De Vito speelde ook erg sterk!

Snap niet dat sommige mensen deze film minder vinden..?

Ik kan alleen maar zeggen.. mensen die echt liefhebber zijn van misdaad films.. en deze film nog niet gezien hebben.. zeker een keer doen is de moeite waard.. Aanrader!.

4,5 wel verdiende sterren

avatar van Gerritj

Gerritj

Toen ik de reacties las dacht ik even dat ik een andere film had gezien.

Gelukkig was de laatste de reactie de eerste in de lijst, namelijk van Mescaline.

Want ik vind de film ook fantastisch.

Ik heb nu voor de tweede keer gekeken en weer genoten.

Het verhaal is orgineel en de plotwendingen???

Die plotwendingen maken juist de film zo goed.

En natuurlijk niet te vergeten het spel van de hoofdfiguren.

4.5

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer goede misdaadfilm naar mijn mening. Goed verhaal en goede wendingen. Vooral het einde is erg goed. Ik snap niet helemaal dat het gemiddelde zo laag staat, maar met mijn 4 sterren zal ik hem eens omhoog helpen.

avatar van ILDIB

ILDIB

Goed geschoten film met een matig en ongeloofwaardig verhaal met wel heel simpele wendingen. En het acteren valt ook vies tegen vind ik, weinig overtuiging in de scenes. Moet er wel bij zeggen dat het de 2e keer is dat ik m zag en het verrassingselement weg was, wellicht had ik anders hoger gegeven..

avatar van Zinema

Prima misdaadfilm met sterke cast die tegen het einde een klein beetje ontspoort maar genoeg entertainment biedt. Puke vertolkingen en een onderhoudend verhaal. Goed.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Zoo voorspelbaar, had veel meer spanning verwacht en betere actie,

tegenvaller.

avatar van Diesel

Diesel

Vond het wel een geslaagde caper met typische Mamet dialogen, zoals deze:

Jimmy: So, is he going to be cool?

Pinky: My motherfucker is so cool, when he goes to bed, sheep count him.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Ik vond dit een matige film waar niet veel in te beleven was behalve talloze plotwendingen die ook op een gegeven moment vervelend werden.

Verhaallijn is flinterdun en wordt door de verschillende plots overeind gehouden en daar heb je alles meegehad.

Het acteerwerk vond ik ook vrij matig op misschien Hackman na dan. De rest haalde het niveau van de film.

Ik heb de film op dvd bekeken en wat opvalt is dat het beeld redelijk goed is en het geluid 5.1 is niet echt bijzonder.

De film is voor mij 2* omdat alles niet zo was als dat het had moeten zijn. Kortom weinig spanning en actie en eigenlijk ook wel een beetje saai.

avatar van Elineloves

Elineloves

DeVito was leuk, verder een beetje saai. Jammer!

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Mescaline schreef:

Erg goede misdaad film.. in mijn ogen 1 van de betere!

Van begin tot eind boeiend..

Door vrijwel iedereen van de cast goed en overtuigend geacteerd.

Verhaal is simpel.. maar erg leuk uitgewerkt.. De Vito speelde ook erg sterk!

Snap niet dat sommige mensen deze film minder vinden..?

4,5 wel verdiende sterren

Hier valt weinig aan toe te voegen. Ik kan het hier alleen maar volledig mee eens zijn.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Belachelijk laag gemiddelde hier.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Iets te intelligente film misschien.

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Was vanavond op TV. Zeer vermakelijke actiefilm. Gene Hackman blijft een van de ultieme bad guys, in deze film speelt hij overigens een dief waar je bij meeleeft, en dus eigenlijk hoopt dat de plannen voor een grote roof ook echt gaan lukken.

De acties in de film kwamen op mij best realistisch over, geen 'mission impossible' achtige praktijken, en daarom bleef het ook wel boeien.

Met uitzondering van het misschien iets te veel aantal wendingen op het einde, zoals Schiedammer schrijft. Al met al toch een 3,5 hoor. Leuke film.

avatar van Respekked

Respekked

Verschrikkelijk slecht acteerwerk doet dit toch al niet bijzondere misdaad/twist filmpje de das om. Vooral ook jammerlijk voorspelbaar allemaal.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

brabusRUS schreef:

Belachelijk laag gemiddelde hier.

Mee eens

avatar van 606

Leuke film met een aardig verhaal met de nodige twist erin.

Acteren was redelijk.

3,5 ster