Genre: Actie / Oorlog
Met onder meer: Patrick Swayze, C. Thomas Howell en Charlie Sheen
Gesproken taal: Engels, Russisch en Spaans
Releasedatum: 20 december 1984
Plot Red Dawn
"In our time, no foreign army has ever occupied American soil. Until now."
De leerlingen van de Calumet High School worden in hun geschiedenisles gestoord door het geluid van vliegtuigen en zien enkele ogenblikken later honderden parachutisten uit de lucht vallen die het vuur openen. Red Dawn verhaalt de avonturen van 8 studenten die zich in de bergen verschuilen, wanneer Amerika wordt aangevallen door Russische en Cubaanse troepen waardoor een lange meedogenloze strijd begint.
Jed
Lt. Col. Andrew 'Andy' Tanner
Danny
Mr. Mason
Mr. Eckert
Nou ik ben allergisch voor Patrick Swayze. Een extra reden om 'm niet te gaan zien...
Armin
Kan mij deze nog wel herinneren. Vond vooral het thema destijds wel aardig. Niet echt sterk uitgewerkt. **1/2
Redlop
Als Starship Troopers een parodie is, dan is het zeker een parodie op deze zooi.
Ericinho
mogelijkerwijs een van de slechtste films uit de jaren 80...
1/2 *
Captain Pervert
Kutfilm.
Wat mij het meest stoorde was dat één van de hoofdpersonen een andere hoofdpersoon zonder blikken of blozen neerschoot, waarna ik het spoor totaal bijster was omdat ik me niet meer kon inleven.
1.5 ster
Bananas
Heerlijk vermaak mits geplaatst in het tijdsbeeld.
Heb hem in de 80-ties 2x gezien in de tomeloze zoektocht naar vulling voor onze Betamaxspeler.
Lekkere Koude oorlog propaganda die het slechte beeld dat we van Russen hadden versterkte.
Redlop
In het kader daarvan kan ik je met een gerust hart deze cult Chuck-zooi aanbevelen.
Bananas
Thanks Redlop, dat is een superfilm die ik ook graag weer eens wil zien. Ik moet eens een DVD-theek (?) vinden die dat soort shit verhuurt. Vroeger had je 1 nieuwe A film per maand op Betamax dus vertoefde ik vele uren in de pulpsectie van mijn videotheek.
Redlop
Wij hadden Vcc 2000 Bananas. Technisch de beste, maar het aanbod was nog droeviger. Vaak huurde je een 'topfilm' en kreeg je een 'wat mindere topfilm' er gratis erbij.
Meestal dit niveau en anders dan maar eh...de legendarische Zip-show!
Ravenstein
Het begin van "Red Dawn" (de parachutisten die landen) is zeer sfeervol, maar de rest van de prent is overdreven patriotistisch en vooral té dramatisch. Had beter gekund.
Ronald Reagan vond hem in de tijd naar 't schijnt goed, dat zegt genoeg over de strekking van de film.
Ron74
Wat zijn de meeste negatief over deze film. ik vond en vind het wel een aardige film. Geen topper maar wel lekkere vermaak. Je moet niet echt nadenken bij deze film en gewoon kijken.
Leno
Ik vond dit vroeger een fantastische film, ik denk dat ik daar nu wel anders over denk als ik 'm nogmaals zie. Al is het verhaal op zich wel leuk, de uitwerking kan ik me nauwelijks meer herinneren..
mikey
Tierers/Invasion USA-film van milius die eigenlijk best cool is, niet al te geloofwaardig maar beslist interessant en spannend. te koop voor 7 euro bij blokker. Aanrader voor 80's liefhebers, apocalypse-fans en anders leuk voor de liefhebbers van tieners in nood flicks
Madecineman (moderator films)
Nou ik ben anders toch een aardige apocalypse fan (de film dan he) maar dit vond ik echt pure bagger. Zou hier nog geen arme eurocent aan verspillen.
mikey
Klopt, milius heeft apocalypse now geschreven. Ik bedoelde eigenlijk 'after the apocalypse-films'.
Ravenstein
Ben momenteel bezig met Freedom Fighters op PS2.
Fans van Red Dawn zullen waarschijnlijk wel geïnteresseerd zijn in het verhaal dat deze game brengt.
Waku
Je zou zeggen dat de koude oorlog toch wel een beetje over was in de jaren 80??
Vond de film niet eens zo slecht zoals de vele recencies vermelden.Verhaal is redelijk spannend en kent een behoorlijke (nog jonge cast)
Bovendien wordt er acceptabel in geacteerd.
janvl
Wat anderen ook over deze prent mogen zeggen, ik vind deze film vroeger al goed en nu zoveel jaren later nog steeds, is wat mij betreft een film die iedere filmliefhebber in zijn kast moet staan hebben, een aanrader.
Quentin
Beroerd geacteerd, maar het idee en de beelden van een Russische bezetting van de VS zijn behoorlijk fascinerend. Genietbare propaganda.
Vroeger gezien en ze draaide hem een tijdje geleden geregeld op MGM. Het verhaal is natuurlijk niet echt realistisch (te Amerikaans) maar de verfilming is prima. Het verhaal is verder boeiend en ook wel spannend en de actie is dik in orde (soms grof).
Leuk om nog eens de jonge Patrick Swayze en Charlie Sheen te zien acteren in deze film.
Bramha Bull
heerlijke film uit de jaren 80.
tuurlijk zwaar over de top, maar gewoon goed gemaakt voor die tijd met degelijk acteerwerk.
Ewing Oil
Hier sluit ik me helemaal bij aan, ik vond dit best een vermakkelijke film. Ik heb hem vroeger ook een aantal keren gezien, en ik vond het best een goeie film, ik heb wel slechter films gezien dan deze.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus