• 9.374.990 stemmen

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: Jeannot Szwarc

Met onder meer: Christopher Reeve, Jane Seymour en Christopher Plummer

Plot Somewhere in Time

"Someday in the past he will find her..."

Toneelschrijver in spe Richard Collier ontmoet tijdens zijn afstudeeropvoering een oude vrouw die hem een horloge cadeau geeft en fluistert: 'kom bij me terug'. Jaren later, onder invloed van een writer's block, logeert hij in een oud hotel waar hij in een vitrine een 70 jaar oude foto van een mooie jonge vrouw ziet. Op slag verliefd achterhaalt hij haar identiteit en komt tot de schokkende ontdekking dat hij haar eerder ontmoet heeft.

Richard Collier

Richard's Date

avatar van baspls

baspls

"Come back to me."

Werkelijk schitterende film. Zeer zeker Jeannot Szwarc's beste film.

De film heeft een bijzonder goede cast. Christopher Reeve acteert erg goed en weet zeer zeker weer een totaal ander character neer te zetten als Superman ook vind ik dat hij hier veel beter acteert dan in de Superman-films. Jane Seymour die eerder in Battlestar Galactica en 007 Live and Let Die speelde acteert hier ook erg goed en ze is ook best wel mooi. Susan French deed het ook erg goed als de oudere Elise, ze lijkt ook erg op Jane Seymour moet ik zeggen. Christopher Plummer zet ook een erg sterke bad-guy neer moet ik zeggen. Bill Erwin die ik ken als de stem van Opa uit The Land Before Time had ook een goede rol.

De muziek van John Barry is ook werkelijk prachtig. Zijn ouders waren pas overleden toen hij de muziek componeerde. Ik speelde "Somewhere in Time" ook al maanden op de piano voordat ik de film had gezien. Ook Rachmaninoff's "Rhapsody on a Theme of Paganini" is erg mooi.

Ik vind het beeld van de film ook zo mooi. Mooie heldere kleuren af en toe, net het omgedraaide van die verschrikkelijke Harry Potter 6. Prachtig.

Het verhaal gebaseerd op het boek "Big Time Return" van Richard Matheson, die tevens de screenplay schreef en een cameo heeft in de film, vind ik echt erg goed. Erg ontroerend en romantisch. Ik word echt geraakt door het verhaal en kan me er ook best wel goed indenken. Deze film is ook erg realistisch op het gebied van tijdreizen hoewel het natuurlijk erg onmogelijk is schijn je dat hier even te vergeten. Maar ook vind ik het zo goed dat alles klopt bij bijvoorbeeld Back To The Future is dat niet zo. Ook vond ik dat het best wel heftig eindigde, ik kreeg er een brok in m'n keel van. En dan die allerlaatste scène (die zich volgens mij in de hemel afspeelt), prachtig en ontroerend. Normaal ben ik niet zo van de romantische filmpjes (zeker de moderne niet) maar dit vond ik echt heel mooi!

Een echte aanrader!

avatar van John Barry

John Barry

Somewhere in Time is een hele mooie en emotionele film.

Er word in deze film geweldig geacteerd. Christopher Reeve als Richard Collier acteert uitstekend en zijn tegenspeelster Jane Seymour als Elise McKenna acteert ook erg goed. De chemie tussen Christopher Reeve en Jane Seymour is erg goed. Christopher Plummer als Robinson vond ik ook erg goed acteren. De hele film zit je te twijfelen of Robinson een engerd is die alleen aan zich zelf denkt , of dat het een man is die het allemaal niet zo slecht bedoeld. Tegen het eind van de film laat Robinson zijn ware gezicht zien…........ Ook de rest van de cast doet het erg goed.

Het verhaal van deze film is mooi en ontroerend en bevat ook af en toe een beetje humor. Ook ik kreeg aan het eind van de film een brok in me keel. Het einde van de film is heel mooi en ontroerend.

De muziek van John Barry is prachtig. Zijn thema voor Somewhere in Time vind ik een van de mooiste thema,s ooit geschreven en past perfect bij de film.

Al met al is Somewhere in Time een hele mooie en ontroerende film die eigenlijk voorbij is voordat je er erg in hebt.

5 sterren voor deze film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik sta doorgaans niet te trappelen om een film met Christopher Reeve in de hoofdrol op te zetten. Afgaande op de synopsis en de commentaren heb ik mij hier toch maar aan gewaagd en ik moet zeggen dat het mij niet is tegengevallen. Met name het middengedeelte van de film met Jane Seymour is alleraardigst, ondanks de (opnieuw irritante) aanwezigheid van Christopher Plummer. De inleiding naar die hoofdmoot vind ik veel te omslachtig en ook het einde is verre van briljant, maar als geheel is deze romantische fantasie goed te doen.

avatar van scorsese

Matige film waarin een toneelschrijver in een hotel logeert en geobsedeerd raakt door een oude foto van een actrice. Het hele tijdreizen neemt te veel tijd in beslag en voegt uiteindelijk vrij weinig toe. De zoetsappige romance komt te gemaakt over en Christopher Reeve en Jane Seymour weten dit ook niet te verhelpen. De film ziet er wel mooi uit, deels vanwege de aankleding maar ook zeker vanwege de fraaie locaties.