• 9.372.056 stemmen

The Childhood of a Leader (2015)

Drama / Historisch | 115 minuten

Genre: Drama / Historisch

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Hongarije / Frankrijk

Geregisseerd door: Brady Corbet

Met onder meer: Robert Pattinson, Liam Cunningham en Bérénice Bejo

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Plot The Childhood of a Leader

"Witness the birth of a terrifying ego."

Een Amerikaans gezin vestigt zich in 1918 in Frankrijk. De vader, Robert Lansing, heeft een zeer drukke baan op het secretariaat van President Wilson. Hij houdt zich bezig met de onderhandelingen die moeten uitmonden in een vredesakkoord, maar heeft zelden tijd voor zijn gezin. Dat gezin bestaat uit een zeer vrome, thuiswerkende vrouw en een vroegrijp en uitdagend zoontje van 7 jaar.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Charles Marker / The Leader

The Teacher

Mr. Advisors Secretary

Prescott, the Boy

Older American Gentleman

avatar van 606

Spannend

avatar van starbright boy

Is gebaseerd op een kort verhaal van Jean-Paul Sartre, "L'Enfance d'un chef".

avatar van McSavah

McSavah

Heel fijn, het regiedebuut van een van mijn favoriete acteurs. Hopelijk gaat Corbet het net zo goed af als Gosling.

avatar van de grunt

de grunt

Guardian

*****/*****

avatar van yesplease

yesplease

Het onderwerp van de film is een lastig kind, dat niet veel aandacht krijgt van de ouders. Waarom zo een kind een fascistische leider zou worden is mij een raadsel.

Erg saai en traag.

avatar van truemovie

truemovie

Deze film heeft een super sfeer en cinematografie, dan is het verhaal helemaal niet belangrijk. Als het verhaal eenmaal bekend is hebben 99 procent van de films voor de meeste mensen geen waarde meer. Maar deze is voor mij, meerdere keren herzien waard.

avatar van joolstein

joolstein

Vooral een erg saaie cinematografische film met veel scenes die nergens toedienen. Om er een paar aan te halen: 1) een processie voor waarschijnlijk een begrafenis maar wie? 2) Een vrij lang shot van een gordijnkoord die vlam vat maar verder niets van een brand 3) Moeder schrijft een brief in het Duits maar aan wie? De film is gesitueerd aan het eind van WO1 (1918) en de film begint dan ook met beelden van mensen en taferelen uit die tijd. De vader houdt zich bezig met het afronden van de moeizame vredesbesprekingen. Moeder is vooral gelovige en stijf. Zoontjeslief krijgt dus minder aandacht en wordt... fascistische leider ??? De film is opgedeeld in gedeeltes en die worden Tantrums genoemd . Wat zich zoiets laat vertalen als woede-uitval of driftbui. Met uitzondering van de laatste, waren er maar weinig echte uitvallen en was de gehele film vooral erg kalmpjes. Waarschijnlijk refereert het genre Horror naar het einde, echter veel Horror zit er niet in de film.

avatar van Malick

Malick

Sokuroviaans!

avatar van tbouwh

tbouwh

het veel subtielere geestverwantje van the Omen. Sleutel tot de film in schijnbaar nietszeggende dialoog en visioen/beeld aan het begin.

avatar van dje-em

dje-em

Subtiele film. Ik raad mensen aan het plot op Wikipedia te lezen als ze het niet snappen.