Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Michael Bailey Smith en Marnie Alton
Gesproken taal: Engels, Russisch en Turks
Plot In Hell
"Rage unleashed."
Ingenieur Kyle Lord doodt de man die zijn vrouw heeft vermoord en komt terecht in een zware gevangenis waar de directeur wedstrijden onder de gevangen organiseert. De gevangenis herbergt de zwaarste criminelen van heel Rusland. Door deel te nemen aan die gevechten daalt Kyle langzaam tot het niveau van de monsters die hij veracht. Het is aan Kyle om zichzelf weer terug te vinden en wraak te nemen!
Kyle LeBlanc
Malakai
Sasha
kleez
Nét gekeken op TV!
Vanavond trouwens leuke film avond, eerst al Forrest Gump (die ik al had gezien) en daarna deze, maar dat ff terzijde!
Vond de film ook wel goed beginnen. Ik las hier op moviemeter de beschrijving van de film en hoopte niet een gruwelijke verkrachting en intro te zien! Dit viel mij dus ook heel erg mee! Lekker vlot intro en ik zal al snel helemaal 'in' de film!
Zeker een aanrader! 4*
Colombo
Bluh.. niet zo'n goede film. Beetje jammer na Forrest Gump =D
Waarom niet goed?
Film was redelijk goed, emotioneel, en zeker van begin tot eind spannend en actie,
Af en toe voorspelbaar met die gevangenisgevechten
3,5 *
DennieC
Was een goede Film van van Damme!
Ik Vraag me allen af of ernesto hoost nou ook erin meespeelde of leek die celmaat nu veel op hem
mrkos
Vond het een goeie film en heb er van genoten, zoals sommigen zeggen het trekt wel continu je aandacht! Leuke ontsnapping en jammer dat die gast van 21 nog dood ging tog een 4.5
Iron Maiden
Gebruik eens spoiler tags, sjeez...
dan had je maar niet moeten uitgaan, en hem ook moeten bekijken
Baggerman
Totaal onoriginele rip-off van o.a. Brute Force en The Shawshank Redemption. Toch minder bedroevend dan ik had gedacht; ik bleef toch 'plakken' in de film tijdens zappen en heb dit Vandamme-vehikel helemaal uitgekeken.
Max en Joep
mijn god, die Van Damme blijft ook maar doorgaan met straight-to-video-bagger uit brengen he........
Baggerman
Tja, RTL en SBS moeten zo af en toe toch nog wat uit kunnen uitzenden, hè!
metaledje
Ik vond het zeker een goed te pruimen van damme film. zeker als je kijkt wat voor prut er nu allemaal uit is gekomen met van damme. Deze film heeft ook zo zijn sterke acteer momenten, iets wat ik in tijden niet meer van hem opgemerkt heb.Die scene dat hij op de grond als een psycho ligt te schreeuwen met een stuk nek in z'n mond bijvoorbeeld!!!
Jep de enige goede van damme film in...... De laatste 10 jaar misschien?? die nog aardig het kijken waard is 3.5*
BronxTale
sory hoor mensen maar deze film geef ik een keiharde 5, mooie verhaallijn! een echte jean claude van damme film
lilB
Waarom niet goed?
Af en toe voorspelbaar met die gevangenisgevechten
3,5 *
Inderdaad voorspelbaar. Ik heb gewoon veel betere gevangenis films gezien.
Lennert
Een goede nieuwere JCVD film waarbij voornamelijk het acteerwerk er sterk bovenuit steekt. Net als in Wake Of Death staat de metamorphose van mens tot wrekend dier centraal, al wordt in deze film veel sterker gekeken naar de consequenties van dit proces dan het bij Wake Of Death het geval was. De actie was rauw en kwam weinig gelikt over: bloed, zweet en hard slaan als resultaat. Voor de liefhebbers van de martial-arts Jean-Claude waarschijnlijk een domper, voor de liefhebbers van realistischere actie zeer goed te doen.
De gevangenisscenes zelf waren in veel gevallen wat cliche, de misselijkmakende verkrachtingsscenes als voorbeeld maar waren evengoed behoorlijk spannend. Het script zelf was eveneens niet bijzonder origineel, maar werkte toch goed genoeg om in ieder geval niet als hinderlijk te worden gezien. Al met al petje af voor JCVD en Ringo Lam, de man die er toch in het DTV tijdperk voor heeft gezorgd dat Jean-Claude niet vergeten is.
niethie
Vond hem beter dan de gemiddelde van Damme film. Het verhaal, standaard- gevangenis vecht plotje was redelijk en het keek allemaal bijzonder lekker weg.
Movie Jim
Een heel stuk beter dan Death warrant deze film. Na deze gezien te hebben dacht ik van een veel betere gevangenisfilm van hem dan Death warrant. Maar het kwam ook doordat er veel spanning in dit verhaal zit veel onrecht en zo in de gevangenis echt geweldig.
eltorro
Een vermakelijke van Damme film, inplaats van slecht te acteeren acteert hij is een keer goed. Ik vond de rest ook wel goed acteeren.
Het is naar mijn idee niet een standaard van Damme film, in plaats van met iederen te vechten houd in deze film niet van vechten. De overgang van man naar zo'n doorgedraaide vechter vond ik ook erg goed neergezet door van Damme.
- 1922 berichten
Een 3.21 gemiddeld? Ben ik dan de enige die zich op sommige momenten kapot heeft zitten ergeren aan het TE standaard en gejat verhaaltje wat veels te dun is uitgewerkt? De film kent vele belachelijke momenten, maar waar ik mij echt het meest aan ergerde was het eind waar zijn vrouw als een gedaante bij zijn bed verschijnt, wat verschrikkelijk slecht! Zoiets verzin je toch niet?
Ondanks veel slechte dingen bevat de film ook enkele positieve punten, waardoor het nog net van de totale ondergang gered wordt.
Maar dit is zeker niet mijn favoriete Van Damme, integendeel.
Meer dan 2 sterren is hij echt niet waard.
- 1922 berichten
"realistische" actie? Hij krijgt verdomme een paar schoppen tegen z'n hoofd als je dat in real life zou krijgen ben je toch echtwel zo'n beetje dood hoor.
Maar meneer Van Damme staat gewoon vrolijk op nadat hij misschien wel 3 of 4 van dat soort dodelijke trappen heeft gekregen, ik vind het knap. Hoort natuurlijk bij een actiefilm maar het "realistisch" noemen vind ik een beetje vreemd.
Hetgene waar hij altijd goed in was (mooie hoge trappen, splagaten, dat soort dingen) zie je in deze film helemaal nergens terug. Daarom vraag ik mij ook af waarom ze dan juist Van Damme hebben gekozen voor deze film? Het stukje waar hij in de cel zichzelf traint is dan wel weer leuk, maar dat is dan ook echt 1 van de weinig positieve puntjes.
kArIzMa_Movie
- 1922 berichten
Ja ok, het zag er inderdaad wel redelijk realistisch uit allemaal.
Vin Diesel is inderdaad nog helemaal niet zo raar gedacht, die had ook goed in deze film gepast denk ik.
Over het acteerwerk hoor je mij verder niet klagen, want voor Van Damme begrippen viel het allemaal best mee.
Ik wil dan ook niet zeggen dat het over het geheel gezien een zeer slechte film is, maar als het begin zo veelbelovend is, verwacht je er gewoon meer van.
Ik kan het gewoon moeilijk aanzien als Van Damme, die normaal gesproken zijn hand niet omdraait voor een lekker gevecht, zich nu als een pussy gedraagde af en toe door ineens "niet te willen vechten". Misschien is dat wel realistisch, maar het maakt de film er niet leuker op. Ik had het niet erg gevonden als hij al die gasten stuk voor stuk had afgetuigd op de gebruikelijke Van Damme manier(wat ik ook dacht dat dat ging gebeuren). "Never change a winning team"...
luuk1988
het eerste uur drie keer reclame aan moeten zien. toen was voor mij de maat vol en ben ik gaan slapen. Ik heb het echt gehad met die cmmerciele zenders !
donmatondo
Heb deze film gister gezien en ik was nogal onder de indruk!
Dit is naar mijn mening echt een hele goede van Damme film.
Met name het verhaal sprak mij wel aan..
'Don't ever become the person you not wanne be'
kinjutsu
bijzonder matige van damme, met enkele hoogtepunten zoals "Milos"
Toch zeker wel een aardige film en prima verhaal.
De gevechten waren ook goed.
3,5 ster
Sjoerdow
Verhaal klinkt rukker dan de film is vind ik eigenlijk.
Alleen zijn celmaat kan niet acteren....dat was een beetje een miskleun.
3,5 ster
jefferdb
Best wel een goede film van Van Damme. Deze kon me zeker bekoren alleen het einde is voorspelbaar, maar in de film zelf gebeuren er dan weer onverwachte dingen. Van mij krijgt ie 3,5 sterren.
SPADE VI
Heb hem ook al talloze keren gehuurd, Blijft een van m'n favorieten

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

JCVD
Komedie / Misdaad, 2008

Assassination Games
Actie / Thriller, 2011
gevangenisvechtsportenshowdowngevangeneworstelenwraakgeweldprison sentence prison riotaction hero