• 9.162.971 stemmen

Geregisseerd door: Antony Hoffman

Met onder meer: Val Kilmer, Carrie-Anne Moss en Tom Sizemore

Releasedatum: 15 februari 2001

Plot Red Planet

"Not A Sound. Not A Warning. Not A Chance. Not Alone."

Het is 2050. Kate Bowman leidt de belangrijkste missie van de 21ste eeuw: het voortbestaan van het menselijke ras. Ter voorbereiding van de kolonisatie gaat Bowman met haar crew naar Mars om de gebreken te herstellen van het Mars Terraforming Project. Wanneer er zich een explosie voordoet in de ruimte en het ruimteveer ernstig beschadigd wordt, geeft ze de bemanning opdracht het schip ter verlaten. Terwijl de crew zich voorbereid op een veiligere landing blijft Kate op het moederschip. Maar dan loopt het één na het ander mis.

Robby Gallagher

Cmdr. Kate Bowman

Lt. Ted Santen

Dr. Quinn Burchenal

Chip Pettengill

Dr. Bud Chantilas

Stemrol of Houston (stemrol)

avatar van Capablanca

Capablanca

Ook deze film bevestigt het weer. Alle sciene fiction films na 1968 zijn voetnoten bij 2001 van Kubrick.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Petit amusement.

3** voor dikke 100 minuten vermaak. Soms traag en om te zeggen dat het erg spannend was kan ik ook weer niet. Alles voor een 6.5 en hier een 3 sterren.

Best oké.

Toen de Mars-hype redelijk groot was heb ik er maar weinig van meegekregen, des te beter want nu we eindelijk wat échte beeldjes van Mars te zien krijgen is het leuk om de filmversies van 15 jaar geleden eens na te pluizen.

Zoals wel vaker werken deze films het best zolang het mysterieuze deel uitmaakt van de film. Elke verklaring maakt een film als deze wat minder leuk, vooral genieten de eerste 45 minuten dus. De missie er naartoe, de landing, het aankomen bij de basis ... lekker avonturenwerk waar ik makkelijk van kan genieten.

Wanneer blijkt dat men kan ademen is het plots wat minder, als AMEE dan ook nog uitgespeeld wordt als vijand verliest de film weer wat van z'n charme en de algen verklaring + het spirituele gezemel op het einde hadden absoluut niet gehoeven.

Gelukkig is een film meer dan een einde en kijken deze filmpjes ook wel makkelijk weg. Effecten vond ik meevallen, er werd degelijk geacteerd en Mars zag er af en toe toch wel leuk uit. Het grappigste is dat binnen een jaar of 5 deze films waarschijnlijk terug superrelevant zijn! Iedereen een sterretje erbij dan.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Tjonge jonge – zes maanden door de ruimte reizen om een mythische planeet te bereiken, en dan niets beters weten te verzinnen dan een confrontatie met het endoskelet van de T-101! Een intrigerend uitgangspunt over de mogelijkheid van het koloniseren van Mars verzandt in een simpel thrillertje over wie er gaat overleven en wie niet, hetgeen mij totaal Siberisch laat wanneer zowel de acteurs als de personages als de vertolkingen zo oninteressant zijn, met saaie dialogen, een obligaat maar nergens serieus uitgewerkt filosofisch laagje (Chantilas' spiritualiteit versus Burchenals materialisme), opdringerige en overdreven heroïsche muziek, en minstens één Pythonesk-lachwekkende sequens wanneer de landingscapsule als een gigantische duiventros over het oppervlak van Mars stuitert (ik verwacht steeds de stemmen van Terry Jones en Michael Palin te horen: "Ow!" "Eee!" "Aah!"). Een extra ster voor de fraaie en soms zeer overtuigende visuals (gedeeltelijk tenietgedaan door de sfeer van gedateerde seventies-televisie-SF aan boord van het schip) en de aanwezigheid van twee elementen die tot mijn verbazing in latere SF-films weer op zouden duiken: de vraatzuchtige kevers (die mij sterk deden denken aan de allesverslindende insecten uit de remake van The day the earth stood still [2008]) en de manier waarop Bowman aan haar "ruimtekabel" de zwevende Gallagher binnenhaalt (Jessica Chastain en Matt Damon in The Martian!). Maar verder... nee, het enige moment waarop deze film ècht spannend wordt is wanneer de prachtige Carrie-Anne Moss opeens in een topje gaat rondlopen.

avatar van rep_robert

Het heeft soms zijn charmes, die begin jaren '00 aankleding van dit soort (Mars) science fiction films. Over de gehele linie is het gewoon vermakelijk en zit er geen saai moment in de film. Maar ze moeten kappen met die afgezaagde romances. Die tussen Kilmer en Moss in deze film is wel heel tenenkrommend slecht in beeld gebracht. Slechter dan dit kom je ze haast niet tegen, maar de film krijgt hierdoor wel weer een campy gehalte.

Ach, ze hebben wat geprobeerd en ik heb het wel eens slechter gezien. Dit is sowieso geen bloedserieuze film, dus zo hoeft het ook niet beoordeeld te worden.

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

• 61982 stemmen

Aardig, van 1.5 naar 2 toch maar. Beweringen dat film geen diepgang heeft vind ik echt totale onzin en dat bedoel ik niet alleen figuurlijk. Je ziet op een gegeven moment toch wel wat chemie ontstaan tussen de acteurs (beetje hollywood-achtig opgezweept natuurlijk dat dan weer wel) .

Verder stelt film natuurlijk niet al te veel voor wat verhaal betreft....

avatar van TronMan

TronMan

Alles best aardig..tot die robot 'hond' de terminator kant op gaat. Dat deel (samen met Sizemore), past echt niet in de film. Leuk voor één keer, met dank aan mevrouw Moss.

avatar van teigertje

teigertje

Nog steeds een prima film.

En nog steeds niet achterhaald de film is mooi gemaakt.

De Robot Amee is ook prachtig gemaakt.

De film is zeker meer dan de moeite waard.

De film muziek is ook uitstekend.

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke sciencefictionfilm, al stelt het verhaal niet al te veel voor.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Ooit al een keer gezien, maar nu gekocht op een rommelmarkt.

Het is een aardige film in zijn genre, maar niet meer dan dat.

De special effects zien er goed uit. De robot hond is mooi gemaakt. Deze beweegt nog steeds net zo goed als in films van nu. Dus in 23 jaar niet echt achteruit gang gemaakt.

Het verhaal is natuurlijk super simpel en dom en niet uitgewerkt.

De personages zijn allemaal niet leuk, behalve heb ik een zwak voor Carry Anne Moss. Ze blijft een mooie vrouw.

avatar van frans123

frans123

Wat een waardeloze film. Geweldige cgi, setting , en je doet er niks mee, verhaal nul. Niet boeiend , spannend , niks. En dat gedoe met die robot...waarom neem je die mee? (Zelfs water en voedsel hadden ze niet.) Die is er op uit de hele bemanning om zeep te brengen. . 20 minuten voor het einde uit gezet , het interesseert mij geen h.l.