Genre: Horror
Geregisseerd door: André Øvredal
Met onder meer: Jacob Scipio, Lou Llobell en Melissa Leo
Releasedatum: 21 mei 2026
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Zondag 19 juli in één bioscoop (Rotterdam)
Plot Passenger
"130 million people take road trips every year. 15,400 of them are never seen again."
Een jong koppel gaat met hun busje op avontuur, maar na enkele weken verandert hun reis in een nachtmerrie. Ze worden getuige van een gruwelijk ongeval waarbij de bestuurder komt te overlijden. Al snel wordt het koppel door een demonische kracht achtervolgd. Een die onmogelijk blijkt om aan te ontkomen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Tyler Genocchio
Preacher
Gruff Nomad
moviemike
Veel beter dan verwacht.
Een jong koppel beleeft de nachtmerrie van hun leven als ze, na hulp geboden te hebben aan een verkeersslachtoffer, geterroriseerd worden door een duivelse entiteit. Deze film zal nooit prijzen winnen op gebied van originaliteit maar regisseur André Øvredal is ervaren genoeg om te weten hoe je een scène creepy moet maken en slaagt er nog eens in je echt te laten schrikken bij een jumpscare. Na een uitstekend eerste uurtje vliegt het allemaal misschien net iets te veel uit de bocht maar liefhebbers van horrorfilms zullen zich daar bitter weinig van aantrekken.
Friday the 13 th
- 2043 stemmen
Vond hem ook wel goed. Creepy sfeer. Voorspelbaar maar de setting werkte hier wel.
HorrorFan007
beter mee vermaakt dan verwacht.
Alleen ben ik niet zo van de jumpscares en deze film is wel echt jumpscare heavy.
Het eerste uur gaaat als een speer met echt heftige jumpscares maar na dat eerste uur.
Zakt het gewoon in als een pudding alsof opeens het budget op was het einde was ook echt simpel.
*3.0 omdat ik me er zo goed mee vermaakt heb.
Shadowed
Regisseur André Øvredal kan met Passenger een gebrek aan ambitie worden verweten, maar geen gebrek aan kwaliteit. Zelfs met zo'n simpel gegeven worden er geregeld een aantal onbehaaglijke en spannend opgebouwde scènes op het grote witte doek getoverd. Jacob Scipio en Lou Llobell vormen bovendien een sympathiek koppel waartussen de focus voor de verandering eens niet nadrukkelijk op het niet geloven van de ander ligt. Passenger verslikt zich echter wel in de tegenstander. Dit figuur kent namelijk een nogal belachelijke verschijning en dat alles resulteert in een bedenkelijke finale die onbedoelde hilariteit oplevert. Øvredal laat in ieder geval zien de kunst van het dirigeren nog niet verleerd te zijn, maar komt hopelijk de volgende keer weer met wat grootschaligs en indrukwekkends.
schumacher
Zeker niet het slechtste in dit genre, die de mijne niet echt is, heb al slechter gezien.
Petina
Wat is een jumpscare. Ik ben geen fan van horror dus ik denk dat ik deze oversla.
lang pee
Net deze op Prime gezien, en vond hem niet zo slecht als de meeste reviews op o.a The Guardian, RT, imbd.
Het was best spannend en ook op het acteren had ik niets aan te merken.
Natuurlijk allemaal met een korreltje zout nemen. Wat doe je als je enkele dagen geleden rare dingen meemaakt op een eenzame weg, met je camper. Het meest logische is natuurlijk helemaal alleen in een afgelegen bos gaan staan, zou ik ook doen....
orbital
Best een originele horror, het gegeven van de weg bij nacht wordt goed gebruikt en er zitten inderdaad wat jumpscares in die effectief zijn. De hoofdrolspeelster vond ik eigenlijk irritant met dat schrikhoofd en meer een minpunt. Maar verder prima vermaak.
Moviegooner
Matig.
Begint veelbelovend maar daarna word het een saai, voorspelbaar trip. Stel gaat op reis, red iemand en ellende begint.
Eerste probleem is de keuze van een stel. Naar mijn weten, leven nomads vooral in hun eentje. Typisch Hollywood van vandaag. Laten we een leuk stelletje casten..
Tweede probleem de demon, de passenger. Word in de proloog enorm goed opgebouwd. Daarna is het niet creepy meer. Langzaam maar zeker veranderd de film in een slasher en dat paste totaal.
Einde was ook enorm afgeraffeld. Passenger ben ik volgende week alweer vergeten.
filmkul
Redelijke horrorfilm. Het verhaal is leuk bedacht, maar wordt niet heel erg uitgediept of onderbouwd. De uitwerking is wat wisselend maar over het algemeen voldoende. De opbouw is aardig met een oplopende spanningsboog. De film bevat een aantal ijzersterke en zenuwslopende scenes, die zijn echt top. Maar verder is het wel wat clichématig met een verre van origineel einde. Het acteerwerk is best goed met een prima onderlinge chemie tussen de twee hoofdpersonen. Visueel ook dik in orde. 3.0/3.5
Mariovane
Heb ik hier al die tijd op zitten wachten? Soms spannend en wat jumpscares, maar voor de rest maar matig. Al heb ik wel slechter gezien, dat zeker.
Doom4
Spannende film!
Verrassend,spannend, gore, jumpscares. Ja ik vond dit een goede film.
mcdaktari
Best wel een aardig horrorfilmpje. Met vooral in het begin een prima schrikmoment.
Een misser van de doorgaans betrouwbare regisseur André Øvredal. Na een veelbelovend en behoorlijk eng begin zakt de film al snel door het ijs en komt het niet meer goed. Veel meer dan wat goed getimede schrikmomenten heeft de film dan niet meer te bieden. Plot en personages zijn suf en de finale is hopeloos clichématig.
Collins
Over een man en een vrouw die hun baan hebben opgezegd en in hun camper genieten van de vrijheid. Voor personages in een horrorfilm is het geen goed idee om in een camper te stappen en het wijde land te doorkruisen. En dat blijkt ook weer in deze film. Het gevaar loert en de reis wordt steeds minder aangenaam.
De bloedige proloog waarschuwt de kijker al. Daarin wordt niet alleen de sfeer bepaalt, maar zien we het kwaad ook toeslaan. Het gevolg is dat in Passenger de verrassing weg is als het moment daar is dat het tweetal vaststelt dat zij door het kwaad worden bedreigd. De film houdt de kwade antagonist niet verborgen maar toont hem gewoonweg gedurende de film. De film haalt daarmee niet alleen een brok suspense weg maar verzuimt tevens om te variëren met de kwade trucs die de antagonist uithaalt.
Passenger is geen film die inhoudelijk of qua regiewerk opvalt. Hier en daar komen een paar leuke scènes voorbij maar die zijn eerder uitzondering dan regel. Een goede en spannende scène is die waarin een filmprojector een rol speelt. Die scène was bijzonder creatief en maakte zoveel indruk dat ik die als een van de weinige heb onthouden. Ook aardig is dat de antagonist de gewoonte heeft om eerst wat te spelen met zijn slachtoffers. Die werkwijze levert een aantal heftige momenten op.
Voor de rest zet de ervaren horrorregisseur André Øvredal (The Autopsy of Jane Doe (2016), The Last Voyage of the Demeter (2023)) vooral fantasieloos in op de jump scare. Jammer. De paar echt spannende en suspensevolle scènes laten minder gemakzucht en veel meer potentie zien.

Felle discussies over inzet AI in filmwereld, AI-personage Tilly Norwood maakt debuut in speelfilm

Michael Jackson-biopic doorbreekt historische mijlpaal van 1 miljard dollar

Arjen Lubach ziet sommige ideeën in prullenbak belanden: 'Niet alles verandert in goud'

Fan van verhalende games? Op Netflix speel je gewoon de originele 'Red Dead Redemption'

Obsession
Horror, 2025

L'Inferno
Fantasy, 1911

It's a Wonderful Knife
Komedie / Horror, 2023
stalkerrondritevil spiritkoppelgevonden beeldenfranticdemonicsupernatural horrorvanlife baffled