• 9.372.314 stemmen

The Magnificent Seven Ride! (1972)

Western | 100 minuten

Genre: Western

Geregisseerd door: George McCowan

Met onder meer: Lee Van Cleef, Stefanie Powers en Michael Callan

Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot The Magnificent Seven Ride!

"A Brand New Seven -- Doing Their Number! They put their lives on the line and let it ride!"

Marshall Chris Adams wijst een verzoek van een vriend af om hem te helpen met het stoppen van de plunderingen door een bende Mexicaanse bandieten onder leiding van De Toro. Wanneer zijn vrouw wordt vermoord door bankovervallers en zijn vriend wordt gedood door De Toro, voelt Chris zich verplicht wraak te nemen en werft samen met zijn biograaf vijf gevangenen om de desperado's voorgoed uit te schakelen.

Marshal Chris Adams

Walt Drummond

Captain Andy Hayes

avatar van Lad

Lad

Ik denk dat ik deze ooit een hele tijd geleden gezien heb.

Degelijke film!

• 19677 berichten

Vierde en (voorlopig?) laatste deel van de reeks 'Magnificent Seven' films.

Deze keer kruipt Lee van Cleef in de huid van Chris Adams, de leider van de zeven.

Nadat George Kennedy in deel drie, 'Guns of the Magnificent Seven', een wat sensibelere invulling aan de rol had gegeven is Chris hier weer de bikkelharde huurling(met persoonlijke wraakgevoelens), die voor het eerst door Yul Brynner in de eerste twee films werd gespeeld.

Het gegeven is bekend, en dit is daar een variatie op, best onderhoudend, maar niet met de allure van het eerste deel.

Dat was, door de rolbezetting alleen al, toch het beste deel van de vier.

Ik begin er toch over te denken om de complete boxed dvd set aan te schaffen.

Deel een heb ik uiteraard al lang in bezit.

Het zou mij niet verbazen wanneer er eerstdaags een remake op stapel zou staan.

Zeker na de toch redelijk goed ontvangen Magnificent Seven TV serie(waar ikzelf overigens niet warm of koud van werd)

Met die remake gekte in Hollywood weet je het maar nooit.

avatar van louie

louie

ik vind de westerns van tegenwoordig toch al niet veel aan,

uitzonderingen daar gelaten natuurlijk maar dat zijn er niet veel.

Ik geloof dat ikzelf iets meer dan 10 op dvd heb. De westerns van vroeger heb ik er veeeeeeeeeeeeeel meer van

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Nu Yul Brynner en George Kennedy speelt in dit laatste deel van de The Magnificent Seven reeks Lee van Cleef de rol van Chris (die in dit deel niet eens sigaren rookt!) en dat deed hij uitstekend. Na een wat zachtere versie van Chris in het derde deel is deze Chris weer kei, maar dan ook keihard. Dat wordt al snel duidelijk in het begin van de film. Super bijzonder wordt het nergens, maar net als de andere delen uit de reeks zijn dit best aardige films.

Zo ook dit deel. Vooral de landschappen en de legendarische muziek van Elmer Bernstein is weer erg mooi. Het verhaal is uiteraard wat voorspelbaar in dit vierde deel, maar toch word het net allemaal wat anders gedaan. Zo komen de zes huurlingen uit de gevangenis, inplaats van dat het vrienden van Chris waren. Echt heel bijzonder was het niet, maar vermakelijk was het wel. Best aardig, 2,5* voor dit laatste deel van de reeks.

avatar van Film Pegasus

Na het wat teleurstellende Guns of the magnificent seven met George Kennedy tijd voor dit deel met Lee Van Cleef. Chris is een pak harder hier en het verhaal is gelukkig ook veel beter. Meer tijd voor de personages, veel meer invulling van de karakters en betere actie. De motivaties van de 7 is ook meer geloofwaardig dan in z'n voorganger. Ook al blijft dit een verhaalijn dat al zoveel keer verfilmd is. Maar ik had toch het gevoel dat m'n terug werk maakte bij het filmen in plaats van te teren op de bekendheid van de reeks.

avatar van stinissen

ARD (The Magnificent Seven Ride!, zaterdag 14 januari, 2:40 uur)

Ook op MGM Channel te zien > maandag 23 jan. > 13:20 uur

avatar van Perry Meer

Perry Meer

het begin van de film was zeker goed, de eerste 3 kwartier

daarna zakt het toch allemaal een beetje weg in schiet en oei bijna een stuk

lood in mijn poot, evident aan dit soort films natuurlijk

maar al met al een prima country & western film

3 x yipiie ajee

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Voor 50 cent op de Haagse Koniginnemagt van afgelopen maandag gekocht -- voor dat bedrag kun je wel een gokje wagen. Niet slecht, ongeveer zoals ik me hem herinnerde toen ik hem een jaar of tien geleden op de BBC zag. Jammer dat de schurk zo'n enorme build-up krijgt maar uiteindelijk pas na 80 minuten in beeld komt en dan totaal geen karakterontwikkeling krijgt -- het enige dat hij zegt is "Vamos! Vamos!" Dan deden ze dat met Eli Wallach toch beter.

avatar van mr rumson

mr rumson

Nu ik alle vier de delen heb gezien kan ik alleen maar zeggen dat ik het laatste deel beslist niet het slechtste vond integendeel zelfs.

Ik vond hem zelfs iets beter dan de vorige twee delen waarvan deel drie toch wel het minste was.

Met deze western heb ik mijn prima vermaakt ook had ik nu geen last met het te gaan vergelijken van het eerste deel .Dit had ik met de vorige twee delen nog wel.

En dat geeft al aan ondanks dat ook deze film The Magnificent Seven Ride! heet.

Deze film is niet echt te vergelijken met zijn voorgangers wat vooral te danken is aan Lee van Cleef.

Die is hier een stuk harder dan George Kennedy en Yul Brynner samen bij elkaar.

Ook handelt Van Cleef die de rol van Chris op zich neemt in eerste instantie uit wraak en niet uit medelijden van een paar arme boeren die berooft worden.

En dat is nog een groot verschil met de vorige delen de boeren zijn vervangen door een groepje hulpeloze vrouwen .

Voor mij is dan ook de enigste link met de vorige delen de eind shootout die is dan weer zoals verwacht hetzelfde als zijn voorgangers .

Maar ook na vier delen wist deze shootout mij te vermaken dit kwam dan ook vooral dat er nu duidelijker met een strategisch plan gewerkt werd .

Alles bij elkaar een vermakelijke western met een prima Lee van Cleef

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Gisteravond en ook momenteel op AMC.

Ontwaar zelfs Stefanie Powers; gisteren nog gezien in thriller "Experiment in Terror" uit 1962.

De vervolgdelen spreken mij echter lang niet zo aan als de 1e film.

Bandietenleider De Toro komt hier amper in beeld en maakt zelfs ketser door zijn ontvoerde maîtresse te doden. Lee van Cleef en in mindere mate Stefanie Powers dragen dit zoveelste deel.

Brix schreef:

Vierde en (voorlopig?) laatste deel van de reeks 'Magnificent Seven' films.

Dat was, door de rolbezetting alleen al, toch het beste deel van de vier.

Ik begin er toch over te denken om de complete boxed dvd set aan te schaffen.

Deel een heb ik uiteraard al lang in bezit.

Het zou mij niet verbazen wanneer er eerstdaags een remake op stapel zou staan.

Met die remake gekte in Hollywood weet je het maar nooit.

(Mijn bericht van 16-2-2009)

Uitgekomen voorspelling, al heeft het wel even geduurd...

avatar van joolstein

joolstein

Het vierde deel uit de Magnificent Seven serie. Deze is beter dan zijn voorganger. Dit keer speelt Lee Van Cleef, Chris en deze is weer lekker hard. Ook erg leuk dat ze hem nu uitbeelden als iemand die bijna met pensioen gaat en mijmert over vroeger. Daarnaast is het wel bekende plot net iets anders. Ten eerste weigert Chris in eerste instantie de job maar tegen wil en dank moet hij er toch aan beginnen. Tja, als de stad vol weduwen zit i.p.v. Mexicaanse boeren is dat natuurlijk geen straf. En dan de rest van de zeven die komen rechtstreeks uit de gevangenis en met een sluw plannetje houd hij deze dan in het gareel. De shoot-out was natuurlijk verplichte kost aan het eind maar was zeer goed. Zeer toffe opvolger van het onovertroffen eerste deel.

avatar van keimpeS

keimpeS

Ik vond het een goed en vermakelijke western, Lee van Cleef is toch wel één van mijn favoriete western-helden. Deze western heeft alles wat, van actie, humor en een goede soundtrack toe!