• 9.375.889 stemmen

Geregisseerd door: Michael Fimognari

Met onder meer: Olivia Holt, Connor Swindells en Lucy Punch

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Jingle Bell Heist

"'Tis the season to give. And take."

Sophia verhuist van Philadelphia naar Londen om voor haar zieke moeder te zorgen. Wanneer haar moeders operatie niet door de verzekering wordt gedekt, wordt Sophia wanhopig. Om snel geld te verdienen, berooft ze haar afschuwelijke baas, maar ze wordt betrapt door Nick, een voormalig beveiligingsadviseur die nu telefoonmonteur is. Nick wil haar echter niet aangeven en besluit met haar samen te werken om geld te verdienen voor zijn dochter.

avatar van Verhuiskaartje

Verhuiskaartje

Prima film. Leuke actrice en paar aardige plottwists met een kerst sausje overgoten. Leuk voor een winteravond in november/december

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond het toch maar een zwak filmpje, had er toch wat meer van verwacht. Er bestaat uiteraard slechter dan dit, maar njah. Slappe hap.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Oei wat zaten wij ons te ergeren bij deze film. De trailer is grappig maar het geheel is tenenkrommend. Wilden hem een paar keer eerder uitzetten maar toch ons best gedaan maar na een uur gaven we de moed op......

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Soms leuke film. Meestal saai. Met toch een verrassende twist. Een film vol met kerst attributen en kerst aankleding, maar nergens kon de film een echte kerstsfeer oproepen. Hoofdrolspelers bakten er ook al niet veel van.

Niet gezien? niets gemist.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De film miste sfeer en was nooit grappig terwijl dat wel de bedoeling leek. Daarmee nogal een suf ding dat er visueel nog wel prettig uitzag. 1,5*.

avatar van scorsese

Matige film waarin een medewerkster van een warenhuis en een beveiligingsadviseur samen een kraak zetten. De film begint goed en is ook prima opgebouwd. Helaas wordt het al vrij snel te plot georiënteerd en zijn er te veel heist-scenes waardoor het wat eentonig wordt. Hier en daar wel vermakelijk en Olivia Holt en Connor Swindells vormen een leuk koppel.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Absurd lage beoordeling. Het heeft lekker niets om het lijf en dat is ook prima - wél mooi in beeld gebracht en een leuk clubje acteurs met een verhaal dat de vaart er lekker in houdt. Ik hoop echt dat we Connor Swindells nog vaker gaan zien na dit en Sex Education want die jongen wordt steeds leuker. 3,5*

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Erg matige tv film. Het was niet spannend, niet erg grappig en met de korte speelduur toch best saai. Ook weinig kerstsfeer.

avatar van elayz

elayz

Prima wegkijkende film hoor.

Heerlijk voor een doordeweekse film of als je gewoon even je verstand op 0 wilt zetten.

Geen topper natuurlijk maar Olivia Holt maakt veel goed.

avatar van JessicaD

JessicaD

Leuk voor een keer, hoofdrolspelers passen goed bij elkaar en de achterliggende gedachte is mooi. Maar over enkele weken zal ik je niet meer kunnen vertellen waar het ook alweer over ging, en toch zal ik hem ook niet opnieuw willen bekijken volgend jaar.

Mijn partner vond het geen kerstfilm.

avatar van Collins

Collins

Een kerstfilm die (heel verrassend) een romantische komedie is. Evenals de meeste kerstfilms dus. Wat serieus wel verrassend is, is dat de film elementen uit de misdaadfilm bevat. In Jingle Bell Heist heeft een duo het plan opgevat om een warenhuis te beroven. Het duo loopt rond als kerstman en het warenhuis is sfeervol gedecoreerd. De entourage ademt kerst. Dat feit zorgt voor een bepaalde sfeer maar is verder niet van belang. Het verhaal had zich ook in de zomer kunnen afspelen.

Van meer gewicht is het maatschappelijke aspect. Het menselijke aspect. Het sympathieke duo bestaat niet uit doorgewinterde criminelen. Beiden zijn slachtoffer. Beiden zijn buiten hun schuld in financiële nood geraakt en voor beiden is geen sociaal vangnet beschikbaar om de nood te lenigen. Hun daden zijn dan wel clandestien maar zijn daarnaast absoluut te begrijpen. Het duo blijft op die manier sympathiek. En om het duo ondanks hun criminele activiteiten nog sympathieker te maken, verzint de scenarist dat de baas van het warenhuis een enorme smeerlap is. Iemand die het verdient om beroofd te worden.

De scènes die zich met de overval bezighouden zijn leuk om te zien en soms zelfs grappig. Het romantische element is meer iets dat blijkbaar in een kerstfilm gedrukt moet worden. De romantische interactie is niet heel overtuigend. Erg vermeldenswaardig is dit element derhalve niet. De interactie als partners in crime vergaat de twee hoofdrolspelers beter. Die is dynamisch en grappig.

Jingle Bell Heist is een vermakelijke film die zich enigszins onderscheidt van de standaard romantische kerstkomedie door zijn criminele elementen en door de maatschappijkritiek waarmee hier en daar gestrooid wordt. Voor de kijker die kerstgevoelig geraakt wil worden, is het raadzaam een conventionelere kerstfilm uit te zoeken.