• 9.375.055 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 30 oktober 2025

• meJane Bekijk via meJane

Plot Zwijgrecht

De film draait om Ilyas en Orlando, twee vrienden uit Amsterdam die een naam voor zichzelf hebben opgebouwd in de criminele scene. Na een aantal succesvolle uithaalpogingen in de haven van Rotterdam wil Ilyas uit het wereldje stappen. Samen met zijn vriendin Amber werkt hij aan een andere toekomst. Maar als er een nieuwe grote lading onderweg is naar Rotterdam, zetten de bazen toch Ilyas en Orlando weer onder druk om toch mee te werken. Terwijl Ilyas probeert te ontsnappen, sluit het net zich rond de hele organisatie. De container komt steeds dichterbij en de druk loopt op. Vindt Ilyas een weg uit deze gevaarlijke situatie?

avatar van DAHHAH

DAHHAH

Echt een verspilling van tijd.

Gedurende de anderhalf uur dat deze film duurde, heb ik nog niet vaak zo hard gelachen.

Om te beginnen bij het acteerwerk.

Ik snap volledig dat jonge acteurs een podium verdienen om te groeien en een type film als deze is daar ook zeer geschikt voor. Echter, deze acteurs moeten wel een goed script krijgen.

Dit was bij deze film niet het geval waardoor elke interactie enorm komisch is geworden door een ruime portie van overacteren en stereotype personages.

Ook de film zelf maakte gebruik van irritante muziek die binnen een paar seconden aanwelt en meteen weer afneemt om ruimte te maken voor scenes die weinig verband met elkaar hadden.

De personages waren droog en toen het hoofdpersonage stierf(spoiler), zag ik bij niemand in de zaal enige emotie, dit komt doordat het personage enorm eendimensionaal is geschreven.

Verder was het camerawerk amateuristisch, de straattaal hinderlijk en de personages enorm saai en onaangekondigd(Bijna geen enkel karakter heeft enige diepgang).

Leuke poging, maar geen seconde van je tijd waard als je een goede film wilt zien.

avatar van kikila007

kikila007

DAHHAH schreef:

Echt een verspilling van tijd.

Om te beginnen bij het acteerwerk.

Volgende keer schrijf "spoiler" voor de spoiler zin anders bederf je iemands film-plezier voor degene die het wil zien.

avatar van Gekkehaai

Gekkehaai

Wie deze film gaat kijken als een Mocro Maffia alternatief, gaat van een zeer koude kermis thuiskomen.

Film is an sich niet super slecht, maar het is meer een NPO productie die je lekker op TV kijkt. Maar komt absoluut niet enigzins in de buurt van het nivo van Mocro Maffia.