• 9.375.568 stemmen

Mockingbird Don't Sing (2001)

Geregisseerd door: Harry Bromley Davenport

Met onder meer: Melissa Errico en Sean Young

Plot Mockingbird Don't Sing

"She was little more than a wild animal. And only one woman had the gift to heal her."

Toen ze anderhalf was, werd Katie opgesloten door haar psychisch gestoorde ouders. Tot haar dertiende hielden ze haar vast in een kamertje. Ze werd vastgebonden op een kinderstoeltje, waar ze jarenlang in doodse stilte leefde. Een stilte die af en toe werd onderbroken door wreedheden. In 1970 kwam haar geval aan het licht en Katie, die compleet uitgemergeld was, werd overgebracht naar een ziekenhuis in Los Angeles. Daar werd ontdekt dat ze nooit had leren spreken. Ze was een anomalie... een verwilderd kind in de hedendaagse maatschappij.

Sandra Tannen

Wes Standon

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Uiteraard een schokkend (waargebeurd) scenario, maar al met al is dit uiteraard geen goede film. Helaas maar **.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

In het begin had ik echt het gevoel een goed drama tegemoet te komen helaas kwam ik bedrogen uit.

(het verhaal is opzich goed voor een uitstekend horror)

Wat ik een pluspunt vond is dat de film me ondanks het slecht acteren, hem helemaal gezien heb

avatar van Appeltje

Appeltje

Ik vind dat Katie haar rol goed speelt, maar ik weet ook niet hoe een kind dat 13 jaar vast heeft gezeten zich gedraagt. Het kwam iig wel echt over bij mij.

Ze hadden alleen wel wat meer scenes van het leven in dat kamertje kunnen laten zien, waar het eigenlijk allemaal om ging.

Maar verder een goede film, vooral door het onderwerp.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ja ik vond het onderwerp ook goed maar ik had de hele tijd het gevoel een rtl 4 drama te zien.

(en die zijn echt verschrikkelijk)

avatar van Appeltje

Appeltje

Ik snap denk ik wel wat je bedoelt.

Als het probleem het betreft die vervelende vrouw die Katie in huis wilde nemen niet bij het waargebeurde verhaal hoort vind ik dat ze dat weg hadden morgen laten, daardoor lijkt het net alsof het verhaal opzich niet boeiend genoeg voor de film is zeg maar, en wordt het meer een film over ruzie tussen 2 ouderen over wie de zorg over het kind op zich mag nemen.

avatar van Moonlight

Moonlight

hmm ik vond deze film echt een tegenvaller.

ze hadden idd meer mogen laten zien van het leven van katie, toen ze opgesloten was.

En hoe ze dat ervaren heeft, en hoe ze haar daar hebben gevonden, en waarom ze dat precies gedaan hadden.

Daar had veel meer aandacht aan mogen besteed, dan zou (naar mijn idee) de film veel beter zijn geweest.

Wat ik heel raar vond aan de film; sandra is de énige persoon die zich zorgen maakt om katie, in werkelijkheid zou dat toch echt niet het geval zijn geweest, lijkt mij. En er word al helemaal geen aandacht aan haar besteed als ze naar het 'verkeerde' pleeggezin gaat...

maar ja, het is waar gebeurd, ze mogen natuurlijk niet alles vrijgeven hoe het precies gebeurd is enzo.

avatar van Phoenix

Phoenix

Film die al zijn kracht haalt uit het feit dat het een waargebeurd verhaal is. Verder degelijk geacteerd maar nergens echt opzienbarend. 2,5*

avatar van *Sandra*

*Sandra*

tja, het verhaal is waargebeurd, dat maakt het wel wat indrukwekkender. Maar ik vond de film verder aardig saai.. 2,5*

avatar van elsterno

elsterno

Banjo schreef:

maar ik had de hele tijd het gevoel een rtl 4 drama te zien.

Je krijgt nog gelijk ook, morgen 20.30 op.... jawel RTL4 .

avatar van 93.9

93.9

Banjo schreef:

(en die zijn echt verschrikkelijk)

kan geen toeval zijn dan....

avatar van nuf

nuf

net gezien, jammer inderdaad dat er te weinig stukken zijn over de daadwerkelijke geschiedenis in de kelder.

verder wel een aardige/goede film, mooiste scéne vind ik de scéne met de hond en de flashback.

de hele verklaring aan het eind mocht wel een beetje uitgebreider

avatar van Lotteke

Lotteke

Voor een waargebeurd RTL4 drama best aardig. Al heb ik zitten zappen tussendoor, vond 'm niet heel slecht.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

De stukken in de film waar ze in de kelder zat waren redelijk creepy, maar voor de rest was de film niets waard.
Elke keer als ze haar eten uitkotste, ging ik bijna zelf braken. Niet echt een aanrader dus.
1.5 sterren

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Toen ik vanavond in de videotheek naar films aan het zoeken was, viel me het plaatje van deze film meteen op. Nog nooit van de film gehoord, maar het verhaal sprak me erg aan. Ik verwachte een lugubere film met tinten van bijvoorbeeld Misery, maar het daadwerkelijke leven in die kelder heeft maar een hele kleine rol in de film. Niet teleurstellend, maar gewoon verkeerd gedacht.

Bij de rest van de film past het typische en alom gesproken begrip RTL4-film. Niet slecht verder, maar overtuigen deed het me absoluut niet. Hoe een jong kind zich gedraagt na 12 jaar geïsoleerd te hebben geleefd, heb ik geen idee van. Daar kan ik dus verder ook niet specifiek over oordelen, maar overtuigen deed vrijwel geen enkel personage me.

Het verhaal is aardig. Ik was best benieuwd hoe het Katie zou vergaan om opeens een compleet ander leven te krijgen in de maatschappij, na 12 jaar gedwongen in een kelder te hebben geleefd. Het resulteerde in een suf afpakspelletje tussen twee vrouwen die Katie voor zich willen hebben. De een geeft echt om haar, terwijl de ander Katie als een hulpmiddel voor haar carrière ziet. Ook het opvoeden van Katie kwam ontzettend kinderachtig en te positief over.

Ik geef 2.0 sterren. Geen slechte film, maar dit had veel beter gekund. Gelukkig duurt de film niet te lang. Het thema is uiterst serieus, maar de uitwerking is matig en heeft naar mijn idee de plank ook te ver misgeslagen...

avatar van frodette

frodette

Ik kan niet geloven dat dit waargebeurd is dat meisje moest een verschrikkelijke jeugd gehad hebben !

avatar van J.Bell

J.Bell

U-96 schreef:

...

Een tijdje terug op Discovery een docu gezien over kinderen die zo (of in een zelfde soort situatie) waren opgegroeid. Echt ongelovelijk, nadat ik dat had gezien en daarna deze film weer, kwam het allemaal overtuigender over..

Maar, het is gewoon afschuwelijk dat zoiets kan gebeuren en die scenes dat ze werd vastgehouden en niks kon vond ik echt kippevelgevend.. (nieuw woord geloof ik)

Ik geef hier *** voor.

avatar van djelle

djelle

Heel interessant verhaal (welk spijtig genoeg waargebeurd is) dat onterrecht een zeer lauwe verfilming krijgt. Met momenten springt het serieus van de hak op de tak en sommige verhaalaspecten krijgen te weinig aandacht wat zijn effect heeft op het inlevingsvermogen van de kijker. Het acteerwerk laat soms te wensen over en het camerawerk is bijzonder droog. Het feit dat dit alles berust op ware feiten zorgt voor koude rillingen maar de zwakke verfilming doet veel te weinig met het concept. 2*

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Betreurenswaardige gort droge verfilming van zo'n verdrietig onderwerp! Als kijker blijf je achter met vragen. Mijn optiek: deze film slaat de plank volledig mis. Geen aanrader, nee.

* en een half.

avatar van Tien

Tien

Ik heb deze film gisteren voor het eerst gezien
Ik vond hem zelf prachtig. en aangrijpend vooral omdat deze waargebeurd is.
Ik ging gisteren naar de videotheek en de flap van de film sprak me direct aan

1 groot nadeeel vind ik : Het einde dat trekt dus op NIETS!!
ik dacht ja , ze zal Haar wel gaan adopteren maar neen :
''ik hoop dat ik haar nog eens ga terug zien ,,

avatar van MidnightShadow

MidnightShadow

Mooie film alleen het eind. Ik vond het jammer dat het geen goede afloop had, maar jh dat heb je met waargebeurde verhalen. Echt mooi verhaal en werd helemaal meegesleept. Het leek alsof ik er zelf bij was.

avatar van BlueSword

BlueSword

mooie film die soms wel raakte maar ook soms weer niet.

vond dat die katie wel aardig goed speelde, weet zelf niet hoe die zich moet gedragen met zo een geschiedenis, maar het kwam wel over bij mij.

voor de rest wel een aardige drama film met een mooi thema, vond het verhaal wel interessant.

avatar van Living_Angel

Living_Angel

Het onderwerp waar de film over gaat vind ik erg interessant. Ik vind het idd ook wel jammer dat ze niet meer hebben laten zien van wat er zich allemaal in dat kamertje heeft afgespeeld, waar ze al die jaren opgesloten heeft gezeten. Maar het raakte me wel toen ik zag hoe ze behandeld werd door haar vader en hoe ze later behandeld wordt in een streng gelovig pleeggezin.

Al met al een redelijk goed drama dat ik 3* waard vind.

avatar van sangha

sangha

van mij mochten ze ook veel meer laten zien van dat kamertje. het was een vrij zwakke film. toen ik het verhaal las was ik geschokt, maar omdat ik vrijwel niets zag van het kamertje, verloor ik mijn interesse. ik heb de film wel afgekeken, maar nog een keer zit er niet aan te komen. 2 sterren vanwege het schokkende onderwerp.

avatar van hel1

hel1

enorme tegenvaller. onderwerp is uniek en boeiend, exact het tegenovergestelde van de film. langdradig. zo zonde, echt een film waarbij je denkt met zo'n verhaal had je er zoveel meer van kunnen maken. jammer

avatar van Tun-89

Tun-89

Paar jaar geleden voor het eerst gezien,

ik vond het wel schokkend en zielig.

Daarna heb ik 'm paar mensen aangeraden om te kijken

want het is tog niet niets.

Nog waargebeurd ook.

Laatst weer gekeken.

Niet echt een bepaald verhaal dat er in zit, het gaat ergens om en dat zie je een beetje de hele film gebeuren.

Ik vind dat Katie haar rol goed speelt, ik weet ook niet hoe een kind zich gedraagd dat 13 jaar heeft vastgezeten.

Maar dit kwam wel echt over.

3,5

de films is gebasseerd op een waargebeurd verhaal.. ;Genie het wolfskind. Deze film gaat precies over wat er gebeurd is met haar, en wordt in de film heel duidelijk laten zien.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Verlaagd naar 0.5!

avatar van Skatjekim

Skatjekim

Triest verhaal, helemaal als je bedenkt dat het waargebeurd is. Ik vind dat de film je erg goed inzicht geeft in hoe dit alles is gebeurd en je erg laat meeleven met het meisje, vandaar mijn 3,5

avatar van my style

my style

Skatjekim schreef:

zeker mee eens, dat meisje speelt deze film trouwens echt goed. echt een aanrader 3,5

avatar van didootje9

didootje9

Skatjekim schreef:

Zielig verhaal idd ik vind het ook zo triest dat ze niks van de buitenwereld heeft kunnen zien ik wordt al gek als ik 1

dag zonder voedsel , drinken en toilet zit laat staan 7,5 jaar