Mockingbird Don't Sing (2001)
Geregisseerd door: Harry Bromley Davenport
Met onder meer: Melissa Errico en Sean Young
Plot Mockingbird Don't Sing
"She was little more than a wild animal. And only one woman had the gift to heal her."
Toen ze anderhalf was, werd Katie opgesloten door haar psychisch gestoorde ouders. Tot haar dertiende hielden ze haar vast in een kamertje. Ze werd vastgebonden op een kinderstoeltje, waar ze jarenlang in doodse stilte leefde. Een stilte die af en toe werd onderbroken door wreedheden. In 1970 kwam haar geval aan het licht en Katie, die compleet uitgemergeld was, werd overgebracht naar een ziekenhuis in Los Angeles. Daar werd ontdekt dat ze nooit had leren spreken. Ze was een anomalie... een verwilderd kind in de hedendaagse maatschappij.
Sandra Tannen
Mr. Manning
Mrs. Manning
Wes Standon
*kelly*
Best wel mooie film.Prachtige acteerprestatie van het meisje dat Katie moet voorstellen.Wat de film zo emotioneel maakt is dat dit ECHT gebeurd is!!!Niet te begrijpen.
Verder mooi verhaal en een redelijk hoog snottergehalte.
--------------->4*
*San*
Echt een hele mooie film, zeker de 5 sterren waard. Zo boeiend is deze film , het neemt je gewoon helemaal mee!
rh_schroder
Goede Film, Het verhaal voelt echt aan.
Ben je opzoek naar een horror met een meisje in een opgsloten kamer sla deze film dan maar over. Ben je opzoek naar een levens verhaal na een traumatische ervaring. Dan is het zeker een aanrader 4*
blythefangirl
Mooie film,
jammer van het einde, maarja, het is natuurlijk waargebeurt en daar kan je niks aan veranderen.
Ook jammer dat ze weinig lieten zien van wat ze meegemaakt had...
Verder intressant en goed gedaan... 3,5 * van mij
Mac Hammer Fan
Een kind dat het slachtoffer wordt van een jarenlange mishandeling door haar geesteszieke ouders en een gevoels- en taalachterstand heeft die niet meer te herstellen is. Een beklemmend verhaal waar je koud van wordt. De dertienjarige actrice is in elk geval ontzettend geloofwaardig. De film won de prijs voor het beste scenario op het Rhode Island International Film Festival in 2001. Als dit gebaseerd is op echte feiten, dan zijn sommige personages misschien te extreem uitgebeeld. Daar kan ik niet over oordelen. Maar het is in elk geval een kijkervaring die bijblijft.
Parisa
Een ruime 3,5* voor deze film die het hart van deze sociaal werkster in ontwikkeling raakt.
Ik vind het idd ook wel jammer dat ze niet meer hebben laten zien van wat er zich allemaal in dat kamertje heeft afgespeeld, waar ze al die jaren opgesloten heeft gezeten.
Ik had ook wel meer willen zien van de periode dat het meisje echt opgeloten heeft gezeten. Maar in het echte leven, en dit is een waargebeurd verhaal, is het niet makkelijk om een trauma snel op te lepelen. Ook niet aan te raden trouwens. Ik vond het daarom wel fijn dat er juist vanaf dit punt begonnen is. En om te zien hoe verschillende hulpverleners met Katie omgingen. Ik ben benieuwd of het iemand uiteindelijk nog gelukt is Katies hele verhaal te horen. Daar kregen we op het einde van de film geen antwoord op. Wel op andere vragen natuurlijk.
lottetje
Ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet vinden.
Ik vond het een mooi verhaal met de sociaal werkster.
En het meisje vond ik erg goed .
Eny
De stukken in de film waar ze in de kelder zat waren redelijk creepy, maar voor de rest was de film niets waard. Elke keer als ze haar eten uitkotste, ging ik bijna zelf braken. Niet echt een aanrader dus. 1.5 sterren
Tsjongejonge wat een reactie.
Willie_Baas
Zeer sterke film. Toch had ik vooraf een heel ander type film verwacht, want het hoesje was nogal duister, en de titel ook. Had echt zo'n thriller/horror.. maarja,. toch een mooie film.
Noodless
Al een tijdje geleden gezien, vond deze film best de moeite.
Goed verhaal ! 7/10
Valura
Ik heb deze film ooit eens voor een habbekrats kunnen kopen met het idee een horrorfilm in handen te hebben. Uiteraard verwachtte ik meer van het plot. Meer expliciete beelden, minder psychologische uitwerking van de nevenpersonages.
Toch was ik niet teleurgesteld, het was een goede film. Voor een drama (een genre dat me niet echt ligt) kon ik hem toch goed smaken.
Het zou aan de andere kant wel een goed idee zijn een horrorversie te maken (heeft iemand een idee of ze dat al dan niet gedaan hebben?).
Ik rate hem 3,5.
witboek
Op youtube hebt ge een documentaire YouTube - BBC Horizon - Genie (deprived girl) Part 6.
Heb de film niet gezien, maar via deze documentair heeft het mij toch geraakt. Goed dat ze er een film van hebben gezien maar wil hem wel niet zien, want ik vind het wel een beetje te dramatisch.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Hmm ook hier maar eens een berichtje plaatsen. Zie meteen dat ik hem maar op 4* had staan terwijl hij van mij de volle 5 verdient aangezien het samen met The Green Mile een van de weinige drama's is die me écht écht aangegrepen heeft.
Zoals sommige anderen verwachtte ik ook eerst een horrorfilmpje. Maar dit bleek ook niet verkeerd.
Eigenlijk best weinig tijd besteed aan de tijd dat ze in het kamertje zat. Maar daardoor bleef er veel tijd over om te laten zien hoe het verder gaat en doordat ik helemaal in de film zat vond ik het best moeilijk te zien hoe ze steeds maar weer in een kut-situatie terecht kwam terwijl ze al zoveel moeite had met revalideren..
Acteerwerk van iedereen, maar vooral van de toen 11-jarige Tarra Steele (Katie in de film) is bijzonder maar dan ook bijzonder goed.
Ook een van de weinige films waar het waargebeurde eraan daadwerkelijk iets toevoegt voor mij.
Blijft voor mij een erg sterk en ontzettend ondergewaardeerd drama.
Bottleneck
Tot je 13e opgesloten zitten.. Heb eens een aangrijpende documentaire gezien over een Russisch 'wild' jongetje en iedereen kent het gruwelverhaal uit Oostenrijk wel.
Maar deze film is toch wel een sof, vrij middelmatig. Al na 5 minuten is de opsluiting voorbij en begint een vrij saai getouwtrek over opvoeding en pleeggezinnen. De nare ervaringen en het herstel van Katie zijn in potentie goed voor een naar de strot grijpend drama, maar die weg wordt jammergenoeg amper ingeslagen.
De focus ligt namelijk meer op de welzijnswerkster Sandra dan op het meisje zelf waardoor een grote impact ontbreekt. De makers proberen je mee te slepen met Sandra die op allerlei manieren wordt tegengewerkt in haar goede bedoelingen; prima voer dus voor een woensdagvondje RTL-drama. De constante stroom van treurige pianodeuntjes en een aantal dik aangezette slechte personages onderstrepen dat nog eens. Beetje vergelijkbaar met The Girl Next Door, niet echt mijn ding.
Verder is de uitwerking (camerawerk, acteerwerk) nogal mat. Steele speelt gelukkig wel goed, maar veel meer dan glazig kijken, weinig praten en goede schmink is het eigenlijk niet. Had Katie meer centraal gestaan, en Steele kan die rol prima spelen, was het drama veel beter uit de verf gekomen. Niet dat het een martelfilmpje moest zijn, maar wel op z'n minst langer dan 5 minuten opsluiting (want die 13 jaar worden nu wel heel vluchtig behandeld) en sowieso meer vanuit háár perspectief en niet die van Sandra. Vreemd overigens dat Steele hierna nooit meer heeft geacteerd..
2 - 2,5*
pumpking
Vorig jaar over deze film geleerd in de godsdienst les, is me toch nog bijgebleven. Gewoon heel erg verhaal.
Het was voor mij een beetje voorspelbaar, ik wist dat deze recht ging hebben, dan weer niet, dan weer wel. Maar wat je intresseert is gewoon of Katie nog ooit kan meedingen in de samenleving.
2 sterren.
Elineloves
'' You promised me, remember? If she lived past the age of twelve, we'd get her some help. ''
Wat heeft dat meisje goed geacteerd zeg, ongelofelijk. Veel dingen die ik zag herinnerde me aan mijn werk met peuters. Heelapart om te zien dat een meid van 13 dingen moet leren die ik de kleintjes aanleer. Stapsgewijs zie je Katie worstelen met dingen uit de normale maatschappij, iets wat voor haar wereldvreemd is. Wel had ik verwacht dat ze veel meer ''verwilderd'' zou zijn, dit vond ik reuze meevallen. Fantastisch dat zo'n jonge actrice zonder woorden maar puur met gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal zo'n rol kan neerzetten.
Niet alle credits gaan naar haar, ook de moeder wist een overtuigende rol neer te zetten. Al had ik in 't begin wel ontzettend veel moeite om sympathie voor haar op te wekken. De verwaarlozing en mishandeling van Katie is de schuld van haar dominante vader, wat ik een raar iets vind. En de moeder dan? Die was er jarenlang bij en deed niks, dus het feit dat zij neer wordt gezet als een hulpeloos en bang vrouwtje werkt voor mij niet. Ze zat er met haar neus bovenop. Het zou stukken realistischer en bevredigender zijn geweest als haar aandeel ook beter onder de loep werd genomen en zij óók als schuldig werd gezien. Waarom haar ouders dit deden blijft mij onduidelijk. Ik heb hier ook niets van kunnen terugzien in de film. Is haar vader gewoon een monster en daarmee basta? Of was het omdat het kind vanaf de geboorte al een handicap had? Ik vond het moeilijk om het te 'begrijpen', er werd gewoon veel te weinig informatie gegeven.
Jammer, het had stukken beter kunnen zijn. Beklemmend en aangrijpend, en dat was dit helaas niet.
kella1993
zo aangrijpend, maar wel mooi.
Heb ook een paar x een traantje moeten laten
bozzy
best wel een goeie film,vind wel dat de film een beetje is ondergewaardeerd.
uitstekende acteerprestaties van de hele cast met als uitblinker Katie.
boven gemiddeld dramaatje,
Uzza_Sparta
Triest verhaal, helemaal als je bedenkt dat het waargebeurd is. Ik vind dat de film je erg goed inzicht geeft in hoe dit alles is gebeurd en je erg laat meeleven met het meisje, vandaar mijn 3,5
hier ben ik helemaal mee eens, al was die inzicht veel korter dan wat in haar leven was gebeurd, want in het echt had ze bij 7 of 8 verschillende pleeggezinnen gezeten, waardoor ze extra problemen kreeg met haar spraak vanwege bestraffing over haar eetgewoontes
Dan was er ook, in het echt, de verdenking van sexuele mishandeling door de slager in die winkel, en die schoolbus chaffeur, maar omdat Katie/Genie niet wist wat normaal of fout was konden ze haar niet gebruiken als de witness of aanklager!! - Hierdoor krijg je die beelden in de film waardoor je het zelf moet bepalen want in de jaren 70 konden ze nog niet DNA methodes gebruiken.
Voor mij ging deze film meer over die bureaukratische onzin, zeker binnen de zorg. Een goede film, of drama, maar niet gaan kijken als je een horrorfilm verwacht
In het echt was Katie dan Genie, en hier meer info over haar echte leven (wel met SPOILERS):
Genie (feral child) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Meneer Bungel
Vreemd overigens dat Steele hierna nooit meer heeft geacteerd.
...al was die inzicht veel korter dan wat in haar leven was gebeurd...
Uzza_Sparta
misschien komt dit omdat Tarra Steele dezelfde sort rollen speelt? De victim dan. Ik zie dat in elke andere film dat ze ooit in mee heeft gedaan zij altijd de slachtoffer speelt?
Misschien is ze als tiener gaan studeren?
More Movies - tarra.steele.2002.indiegroup.com
....,Gemiste kans, al vond ik het zeker geen slechte film.
Volgens mij heeft dit ook veel met de budget te maken? Als je op IMDB kijkt zie je dat de budget was maar 3 miljoen dollar. In Hollywood is dat natuurlijk erg weinig voor een film dat in de bioscoop zou moet komen.
Ik vermoed dat deze film voor video was gemaakt maar door de een of andere erkening te krijgen op een filmfestival is die dan alsnog in de bioscoop terecht gekomen?
nadrin
Een film met een sterk verhaal.
Althans toch in het begin.
Hoe gruwelijk de werkelijke feiten mogen zijn geweest.
Kindermishandeling is van alle tijden. Daar heb ik persoonlijke ervaringen mee.
Ik vond het dan ook zeer jammer dat de film langzaam afdwaalde van het kind naar de Linguïst.
.En schijnbaar de al dan niet zijnde progressie van het kind onbelangrijker werd.
Zo had ik heel graag geweten hoe zij nu leeft. En niet dat de linguiste moeder is geworden.
Een gemiste kans.
PS:Er was sprake van Hellen Keller in deze film en ik herinner mij de zwart -wit film als kind gezien te hebben. Wat ik daar zag zal me altijd bijblijven. Daar stond de voortgang en het kind centraal.
confucius repeat
Onmogelijk om een juiste weergave te geven over wat er is gebeurt met dat kind en hoe dat kind verder werd begeleid. Hooguit komt men aan 5 procent. Al de rest aan de prent is uit de lucht gegrepen. Wat niet uit de lucht gegrepen is, is dat ze heel erg heeft geleden en dat haar hele leven zal moeten meedragen als ballast. Ik ken het einde niet en wil het ook niet weten juist omdat er gesjoemeld is met de werkelijkheid. 't Was trouwens niet om aan te zien hoe er met haar werd gesold. Heel onrealistisch.
Uzza_Sparta
.... Ik ken het einde niet en wil het ook niet weten juist omdat er gesjoemeld is met de werkelijkheid. 't Was trouwens niet om aan te zien hoe er met haar werd gesold. Heel onrealistisch.

Hoe kan je dan een 0,5 voor geven als je de einde van deze film niet had gezien?
En hoe kan je dan trouwens zeggen dat het onrealistisch was?
Ik zie dat je een 0,5 hebt gegeven aan de meeste films dat je op gestemmed hebt? Vind je films kijken wel leuk?
BBarbie
Is dat zo? Ik denk het niet; zie Genie (feral child)
Ik verwachtte een variant op The Miracle Worker, maar kwam bedrogen uit.
Dit waargebeurde treurige verhaal gaat weliswaar over een jong meisje, dat door langdurige eenzame opsluiting in haar kinderjaren niet kan praten, maar de film focust zich vooral op de jammerlijke competentiestrijd van de hulpverleners.
Daardoor is er naar mijn gevoel te weinig aandacht voor het meisje, dat door Tarra Steele op overtuigende wijze wordt neergezet.
Ik vind dat gebrek aan evenwicht spijtig. Als men gekozen zou hebben voor een prominentere rol van het meisje, dan had dit dramatische, bijzonder trieste verhaal volgens mij een veel betere film opgeleverd.
Niettemin blijf je ook nu aan het einde zitten met de vraag, waar de hulpverlening in godsnaam mee bezig is.
mrwhite
Ik weet wat sommige gaan zeggen hoe kun je deze film slechts 1* geven. Het is niet omdat het een zwaar topic is dat de film ook goed is natuurlijk.
De regie is gewoon heel zwak net als alles er rond ! Er zijn veel betere film in deze genre zoals My Sister's Keeper (2009).
Meneer Bungel
MSK zie ik meteen al tegenop als ik CD zie.
Bottleneck
Inmiddels is de vraag beantwoord, en zit ze blijkbaar weer opgesloten

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'
kindermishandelingferal childgebaseerd op een waargebeurd verhaaltragediewetenschapperlinguistchild neglectlinguistics