• 9.375.067 stemmen

Geregisseerd door: Dick Maas

Met onder meer: William Hurt, Jennifer Tilly en Denis Leary

Releasedatum: 4 november 1999

Plot Do Not Disturb

"When you can't scream you can only run..."

De Amerikaanse Walter Richmond gaat voor zaken naar Amsterdam, vergezeld van zijn vrouw en hun 10-jarige doofstomme dochter Melissa. Bij het hotel waar ze verblijven is Melissa getuige van een moord en de daders doen er alles aan om deze getuige te pakken te krijgen.

sinterklaas

Leuke film zag hem op mijn 10de voor het eerst en heb hem daarna nog 10tellen keren gezien

en die pedofiele bily boy manson die tegen een 10 jarige zegt WANNA SEE MY SNAKE daar bedoelt ie zijn piemel mee wat een griezel zeg iel

enne weet iemand waar ik hem op dvd kan kopen(nederlandse import) vroeger was ie wel op video verkrijgbaar maar op dvd heb ik hem niet kunnen vinden.

4,0 voor de film

avatar van Floris22

Floris22

Wat een verschrikkelijke film, ik kan wel zeggen dat deze film in de top 5 staat van slechtste films die ik ooit heb gezien. 0.5*

avatar van raymon

raymon

ik had eerder Down in de flop 100 moeten zeggen en do not disturb niet, want ik vond down veel slechter!

avatar van by_the_way

by_the_way

sinterklaas schreef:

is volgens mij geeneens op dvd verschenen??

Quentin

Geen Nederlandse dvd, in het buitenland vind je de film bijna overal op dvd.

sinterklaas

Wel raar voor een Nederlandse film.

avatar van Quido

Quido

Is wel vaker het geval hoor. (Soldaat van Oranje, Turks Fruit, Keetje Tippel, Wat Zien ik!?, De Vierde Man waren al jaren in het buitenland verkrijgbaar tot ze vorig jaar ook hier gereleased waren. Op dit moment zijn bijv. Do Not Disturb en Siberia wel in het buitenland verkrijgbaar en niet hier).

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

sinterklaas schreef:

Is dit nou een spoiler of niet?!

sinterklaas

Eigenlijk meer een quote.

Quentin

In tegenstelling tot bij zijn vorige films, waren de kritieken voor het 'internationale' debuut van Dick Maas nogal mild. Het was dan ook verrassend dat Do Not Disturb als eerste film uit zijn carriere geen succes was in Nederland. Het aantal bioscoopbezoekers was teleurstellend; na twee weken hadden 'slechts' 65.000 mensen de film gezien. Niets, in vergelijking met zijn vorige bioscoopsuccessen. Internationaal deed de film het echter prima, ze werd goed verkocht voor de videomarkt en was in Japan een bescheiden bioscoophit. De voornaamste drempel voor het vaderlandse publiek zal het internationale karakter van de produktie, dat Maas juist als een opstapje zag, zijn geweest. De Amerikaanse namen deden het Nederlands publiek weinig en op het eerste gezicht leek het een Amerikaans dertien in een dozijn product. Het is ook dit karakter dat de film parten speelt, de acteurs spelen op de automatische piloot en weten zich niet voldoende raad met Maas' dialogen, die zelf dan weer duidelijk problemen had met de acteursregie.

Toch verdiende Do Not Disturb destijds meer aandacht; buiten het vlakke spel heeft de film namelijk nog genoeg te bieden. De uitstekende fotografie van Marc Felperlaan is een pluspunt en geeft de film een gelikte sfeer mee. Regisseur Maas stopte de film vol met zijn typische humor en knipogen naar zijn vorige werk, zowel visueel als letterlijke scènes, en leverde een vaardig produkt af met genoeg aktie en vermaak in de Amsterdamse binnenstad.

Lees de gehele DVD-bespreking

sinterklaas

Tsja, ik vind het best wel jammer. Voor vermaak staat deze film absoluut niet in de weg en dat zou nou de reden moeten zijn om hem op dvd uit te brengen. Net als bij Leon (die ook door Buena vista is uitgegeven)

Oh, en ik moet dit ook nog even zeggen. Dit kwam nog even in me op: jullie weten toch wel die tram die verongelukte in de film? Nou die tram heeft zelfs nog op een oplader door mijn straat gereden en is in een loods opgeslagen in een straat daarnaast. Bij mij in Hippolytushoef! Ik vond dat wel heel toevallig. Al is dat al een jaar of 5 geleden. Ik ben zelfs nog in die tram geweest. Ik maak geen grap. Ik zal jullie er eens een keer wat foto's van laten zien.

avatar van Ricker

Ricker

Een waardeloze film. Zonde van de tijd!!

McClane

Wat een waardeloze film is dit zeg. Zoals eerder gezegd, is het acteerwerk beneden peil, maar wat mij bovenal stoorde, was dat dat dove meisje nog verdacht goed kon horen en waarom spraken de Nederlanders onderling ook in het Engels?

Te slecht gewoon... 1*

Quentin

Ze was doofstom, niet doof.

avatar van Dirigent

Dirigent

Viel me eerlijk gezegd een beetje tegen van Dick Maas ik vind z'n Flodder films toch nog altijd het leukste hoewel je die toch ook niet al te vaak achter elkaar moet gaan zien, Do Not Disturb vond ik dus niet heel speciaal en dat kwam vooral door dat ik het dom vond dat het engelse acteurs en stemmen waren en het is geregiseerd door een hollander.

Quentin schreef:

Ze was doofstom, niet doof.

Dat betekent dan toch nog steeds dat ze doof is en dus niet kan horen?

sinterklaas

Nee, ze kan we horen maar niet praten. Werd in de film ook door Walter (William Hurt) gezegt.

sinterklaas schreef:

okee, dan heb ik niet erg goed opgelet. Ook niet raar bij deze film eigenlijk...

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Domme film waar alle mogelijke misdaadcliche's langskomen. Acteerwerk was jammer genoeg ook niet echt spetterend en acteurs zoals William Hurt en Denis Leary kunnen veel beter. 1*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Géén Goede Film als je het mij vraagt, Sterker nog ik vond er eigenlijk niet veel aan, Inderdaad het is heel gek dat het van een Nederlandse Regiseur is en met engelse Acteurs maar Goed, Ik vind het Verhaal niet boeiend genoeg voor een Leuke Film en eigenlijk boeide de hele Film me niet kortom : Ik weet niet Goed hoe ik hierover moet verder praten ik heb hier namelijk niet zo veel woorden voor gewoon eigenlijk een Slechte Film .

avatar van gotti

Leuk geprobeerd, maar helaas maar ten dele geslaagd. De ambitie van Maas is groot, dat is te merken aan vele facetten binnen de film. Eén van de grote positieve punten is het sterke camerawerk van Felperlaan; grotendeels waan je je in een grootse Hollywood productie. Helaas stelt de film op bijna alle andere punten teleur. Het voorspelbare recht-toe-recht-aan script, de matige dialogen en het vlakke spel zorgen ervoor dat Do Not Disturb maar nauwelijks boven de standaard films binnen dit genre uitstijgt.

avatar van morrie

morrie

Net als Amsterdamned vind ik dit een erg leuke, geslaagde film.

Ben het absoluut niet eens met alle kritiek. Genoeg actie, humor en spektakel. Heb zelf de engelse import dvd, en kijk deze nog steeds met genoegen.

avatar van Zonnedaeler

Zonnedaeler

Typisch Dick Maas, alleen mislukte de Thriller, er zaten geen spannende dingen in...

Ik vond de Film supervet omdat de film zo mega grappig was,, de stripper in de achtergrond die viel, die kerel die op de boot viel, en de moord in het begin hahah, ik heb me kapot gelachen en me vermaakt

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

hey, andere poster, mooi!

sinterklaas

Vond die andere veel mooier.

avatar van De Mees

De Mees

Simon Smith schreef:

hey, andere poster, mooi!

Is geen poster maar de cover van een DVD, waarschijnlijk GB.

sinterklaas

Nouja, op MM heet het nou eenmaal een poster.

avatar van Wouter

Dit is niet de originele poster. Dat was deze:

avatar van De Mees

De Mees

Ok sinterklaas, zie de DVD wel in mijn schoen op 5 december

avatar van Wouter

sinterklaas schreef:

Nouja, op MM heet het nou eenmaal een poster.

Nee, hoor. Dat heet de dvd-hoes. Jammer dat de poster weg is.