The Message (1976)
Genre: Drama / Historisch
Alternatieve titels: Mohammed, Messenger of God / Mohammad: Messenger of God / Al-Risâlah / The Message: The Story of Islam / De Boodschap: Het Verhaal van de Islam / الرسالة
Libanon / Libië / Koeweit / Marokko / Verenigd Koninkrijk / Saoedi-Arabië / Egypte
Geregisseerd door: Moustapha Akkad
Met onder meer: Anthony Quinn, Irene Papas en Michael Ansara
Plot The Message
"For the first time... the vast, spectacular drama that changed the world!"
Epische verfilming van het ontstaan van de islam. Het is de 7e eeuw en in Mekka zijn de machtige leiders in conflict met Mohammed die de vele misstanden zoals slavernij, dronkenschap en wreedheden bestrijdt. Mohammed beweert een visioen te hebben gehad van de Aartsengel Gabriël en roept de mensen op om slechts één God te aanbidden. Na de openbaring van God, besluit Mohammed om de wapens op te nemen tegen de heersers van Mekka. De onervaren moslims zegevieren maar in de slag om Uhud worden ze verslagen. Ze stemmen in met tien jaar wapenstilstand, zodat ze door kunnen gaan met het verspreiden van het woord van God.
Hamza
Suheil
Zaid
Abu-Talib
Abu-Jahal
Downloadlinks verwijderd. Op MovieMeter zijn links naar downloadsites niet toegestaan. Ook op het aanbieden van ondertiteling voor een film zitten we hier niet te wachten.
Er zijn legio sites waar je dit wel kunt vinden, maar niet op MovieMeter.
stan
Wat is dit een saaie film zeg, ik moest deze met godsdienst kijken en we hadden het over het levens verhaal van Mohammed... Ik viel echt in slaap bij deze film.
een plus punt is wel dat ze uit eerbied tegen over Mohammed, Mohammed dan ook niet filmde
ik had wel wat beters verwacht
T.O.
Hoe bedoel je dit?
stan
Dat hij niet wordt geportretteert lijkt me.
Ja inderdaad, de film is zo gefilmd dat mohammed niet in beeld zou komen, want anders zouden ze een beeld van hem maken terwijl hij er misschien wel helemaal niet zo heeft uitgezien, dus hebben ze uit eerbied tegenover mohammed hem niet gefilmd in de film
Diesel
Veel minder bij herziening. Buiten de rol van Anthony Quinn en enkele sterke scenes, weinig bijzonders. The story of Islam had wat mij betreft wat overtuigender in beeld gebracht kunnen worden. Visueel zwak en ook het script laat te wensen over. Akkad stelt weinig voor als regisseur. 2,5*
Salto
Ik heb the message niet gezien dus kan er weinig over vertellen. Wel weet ik dat Anthony Quinn altijd heel overtuigend is als arabier. Welke rol hij hierion vertolkt weet ik ook niet... Ik gok die van Hamza... maar ok
Ik heb wel Al Risalah gezien. Dat is dezelfde film maae dan in het arabisch en met arabische acteurs. Deze heeft mij diep geraakt en heeft me absoluut niet verveeld. Ondanks de lange speelduur.
Het verhaal geeft een realistisch beeld van hoe de islam van twee mensen, uitgroeide tot grote godsdienst. De film laat ook zien dat het niet makkelijk was voor een moslim in die tijd om te leven. Het was in die tijd moeilijk om openlijk voor je 'moslimzijn' uit te komen. Martelingen, vernederingen waren aan de orde.
Voor mij zijn de moslims van die tijd die er toch voor uitkwamen (en gemarteld en gekweld werden) en zoals ze in de film werden weergegeven echte helden....
dinoman
zeer informerende film over de gebeurtenissen.
Salto
Ja, want STEL jE EENS VOOR dat deze film op nummer 1 zou staan in de top 250....
Waar iemand voor stemt is zijn/haar eigen keus.... respecteer dat aub... doen ze bij jou ook.
Peace Up...
Turkeyloverz
Ik word een beetje moe van het stemgedrag bij deze titel.
De meeste mensen stemmen op het onderwerp en niet op de film zelf. Als een moslim alleen al denkt aan een film over profeet Mohammed (v.z.m.h.)..
Tja beetje dom vind ik dat. Alle Christenen geven ook niet automatisch alle films over Jezus een 5. Beetje kritisch vermogen graag.
Quentin
Ik word een beetje moe van het stemgedrag bij deze titel.
What are you gonna do about it?
Ik word een beetje moe van het stemgedrag bij deze titel.
Hoewel ik het eens ben dat er bij deze film iets te makkelijk op 'inhoud' alleen wordt gestemd, vind ik het ook een raar statement dat een 5* film perfect zou moeten zijn. Ik denk dat ik bij elk van m'n 5* films wel wat kan verzinnen dat beter zou kunnen.
Anderzijds klinkt dat berichtje van AinU nu ook weer niet echt positief. 5* geven en afsluiten "kon beter, jammer" is op z'n minst vreemd.
What are you gonna do about it?
Ik kan er niks tegen doen, tenzij er sprake is van fraude met meerdere accounts.
YuLaw16
Ik betwijfel dat laatste, maar waarom open je geen forum-topic, ipv dat je hier nu off topic bezig bent?
Met een:
gemiddelde: 4,19, standaarddeviatie: 1,06)
is het helemaal niet raar, dat de persoon in kwestie ook voor the message een hoog cijfer geeft.
Da's een zaak van de crew. Het was een terloopse opmerking. Ik suggereer niet dat er HIER sprake is van fraude. Zeg alleen dat 'als...'.
Dr.Strangelove
Film begint redelijk,uiteindelijk vind ik het een soort eo film. Appart is inderdaad dat ze mohamed niet laten zien terwijl in de film toch duidelijk naar voren komt dat hij ook gewoon een mens is. Jammer voor de regisseur is die verbroedelijking er in de (moslim) wereld toch echt niet.
marzuq
Mohammed (vzmH) wordt gewoon niet afgebeeld, dat is een van de verschillen tussen islam en bv christendom. Sterker nog het is streng verboden, om te voorkomen dat mensen een beeld of foto (whatsoever) aanbidden ipv zich richten op inhoudelijke zaken.
Ik vond de arabische versie (al-risalah) ook meer indruk maken, omdat er verzen in tehoren zijn die voor moslims herkenbaar zijn en de taal inderdaad werkelijker overkomt.
Deze engels versie vond ik zelf ook lastig en traag, maar vanwege de inhoud toch zeer boeiend
Oscar Wilde
Anthony Quin lijkt een geboren Arabier. Zo sterk acteert hij (ik kwam er later achter dat hij het was).
= Goede emotionele soundtrack
= Heftige vechtscenes
= Prachtige en correcte kostuums
= Historisch correct
Enige minpunt was dat het zo kort duurde allemaal.
5,0
DokterBerber
Prachtige film,
mooi akteerwerk, prachtige lokatie
mooie filmmuziek en een goede indruk van het ontstaan van de islam
maar toch is de arabische versie een stuk beter
3.5 ster
Santino Corleone
Goeie film zeg.. A.Quinn speelt geweldig! Prachtig om te zien, heb hem al 3 keer gezien en zou hem heel graag nog een keer willen kijken...
ivymi68
ik ben op zoek naar de dvd The Message met Nederlandstalige ondertiteling, maar ik kan het nergens vinden. Ik zie wel dat het te bestellen is via amazon.com maar ik vrees dat daar geen ondertiteling bij zit.
Kan iemand mij hierbij helpen? Ik zou het zeer op prijs stellen. Bij vorbaat mijn dank!
Justice4All
Tegenwoordig kan je deze/zulke films vinden in o.a. turkse of marokkaanse muziekwinkels. Natuurlijk met nederlandse ondertiteling.
ChechenMaga
= Goede emotionele soundtrack
= Heftige vechtscenes
= Prachtige en correcte kostuums
= Historisch correct
Enige minpunt was dat het zo kort duurde allemaal.
5,0
Assalamu Aleikum.
Ja man
Hij lijkt echt op een Arabier, met zijn baard dan vooral.
Ik vond dit film gewoon mooi. Had nooit film over leven van Mohammed (saw) gezien.
Ik heb het wel op YouTube gekeken, in stukken was dat daar geupload. Geen ondertiteling, engelse versie.
Mooi.
Peace.
Targuist
Ik wil de Engelse versie die is nergens te bekkennen en ook niet in Beverwijk (Zwarte Markt)
Ik heb de Arabische versie meer dan 30keer gezien!!!!
Prachtig!!!!!!!! Een van de mooiste films ooit!!!! 5* voor de arabische versie!!! Deze wil ik ook heel graag zien!!
ags50
Anthony Quinn als Arabier, op een paard door de woestijn dravend: even dacht ik een remake van "Lawrence of Arabia" te zien.
Alle gekheid op een stokje: dit is een film met prachtige opnamen, meest onbekende acteurs en een, voor zover ik het kan beoordelen, historisch verantwoord verhaal.
Uiteraard is het leven van Mohammed beter gedocumenteerd dan dat van Jesua bar Joseph (beter bekend in de Griekse vorm Iesous of Jesus), bij wie wij alleen uit overleveringen of van horen zeggen kunnen spreken. Bovendien ligt in de Jesus-films de nadruk op zijn voor wonderen aangeziene werken en niet direct op de boodschap. Alleen daarom is de titel van deze film zo goed gekozen en het verhaal richt zich ook daarop.
Mohammed bleef mens, Jesus werd na drie eeuwen tot zoon van god uitgeroepen (na veel geharrewar en diverse scheuringen in de geloofsgemeenschap). Belachelijk natuurlijk, volkomen tegen de Joodse traditie die hij aanhing en alleen te verklaren uit de Grieks-Romeinse mythen.
Voor degenen die heden zo woest uitvallen tegen alles dat maar op islam lijkt kan ik aanraden goed naar de tekst van deze film te luisteren (niet ondertiteld op Britse DVD). Maar ook degenen die menen op grond van hun geloof (islam) om zich heen te moeten slaan: lees wat Mohammed heeft gezegd zonder de uitleg van anderen erbij te nemen. Het feit dat de Qor'aan door alle islamieten in het Arabisch moet worden bestudeerd zegt al dat je je niet door een vertaling (= uitleg) moet laten leiden.
Overigens: ik was maar ben al lang niet meer religieus, eerder anti (zonder onderscheid).
Volgende stap: de Arabische versie (was bij de dubbel-DVD aanwezig, ook zonder ondertiteling).

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Bacheha-ye Aseman
Komedie / Drama, 1997

Kind Hearts and Coronets
Komedie / Misdaad, 1949
islamengelmidden-oostenmoslimoorlogepischreligiemuhammad historical fictionarabmohammedmecca 7th centuryearly muslim conquests