Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Karl Urban, Adeline Rudolph en Jessica McNamee
Releasedatum: 7 mei 2026
Bekijk via HBO Max
Plot Mortal Kombat II
"Their fight. Our future."
Het is Shang Tsung, de tovenaar uit Outworld, niet gelukt om de kampioenen van Earthrealm uit te roeien voordat het toernooi Mortal Kombat is begonnen. Voor de vechters van aarde is de inzet hoog: als Earthrealm voor de tiende opeenvolgende keer het toernooi verliest, krijgt Outworld-keizer Shao Khan toegang tot de aarde en zal hij het veroveren. Om hem tegen te houden, doen Liu Kang, Sonya Blade, Cole Young en de rest beroep op nieuwe voorvechters, waaronder prinses Kitana en filmster Johnny Cage.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op HBO Max
Jax
Jade
Kung Lao
moviefreak#1
De eerste was frustrerend matig met een hoofdrol voor een zekere Cole Young die de rest van de karakters in de weg liep. De leukste karakters hebben het eerste deel niet overleefd maar met Cage komt er hopelijk wel een leuke bij. Het zou ook leuk zijn als er deze keer ook sprake zou zijn van een toernooi. Ik heb weinig hoop maar laat me graag verrassen.
Uier
- 2015 berichten
De eerste had zoveel potentie, maar bevatte zoveel vreemde keuzes dat het inderdaad zeer middelmatig was. De scenes met sub-zero en scorpion waren daarentegen geweldig. Meer van dat in deel twee hopelijk en minder Cole. (Is mij sowieso een raadsel waarom ze dat karakter erin gefietst hebben)
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 23 oktober 2025 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 23 oktober 2025 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)
EDIT: vanaf 7 mei 2026 in de bioscoop
Uier
- 2015 berichten
Nieuwe trailer, met een hoop gevechten en de welbekende themesong.
Zie trouwens niks van Cole terug.
wu-tang
Het eerste deel uit 1995 had gewoon zijn charme het was crappy maar toch cool en is bij mij gewoon echt blijven hangen ! [ Ik heb net zoiets met de film Cyborg met JVD in de hoofdrol ]
Het aansluitende deel destijds dat was ook gelijk helemaal niets !
Ben bang dat dit een grote teleurstelling wordt , al hoop ik natuurlijk van niet als doorgewinterde Mortal combat fan !!
Thorongil
Echt zeer tevreden met deze sequel. Een sterke film. Karl Urban is echt fantastisch gecast als Johnny Cage. Actie is ook van een hoog niveau. Goede mix van r-rated actie, humor
84robkuh
t als doorgewinterde Mortal combat fan !!
Je zou toch verwachten dat een doorgewinterde fan weet hoe je de naam van deze games/films schrijft.
Dentheman
Beter dan het 1e deel van de reboot een paar jaar terug, nog geen hoogvlieger, maar vat wel meer de kern van wat MK is in mijn optiek.
Urban leuke acteur, alhoewel te oud om de rol van Cage te spelen vind ik persoonlijk. Rol van Cole Young in deze film is zoals ik hem graag zie na zijn onbegrijpelijke intro in het vorige deel. Kano steelt de show wat mij betreft (en dat zegt wat).
Kortom, verwacht geen diepgaande dialogen en er had denk ik nog meer ingezeten, maar voor de fans van de franchise van het 1e uur een leuke zit!
schumacher
Net in de cinema gezien: de top.
100% mijn ding.
Zalige gevechten.
Weer wat humor in.
Film moet me meeslepen en dat deed het al vd 1ste minuten en het stopt ook niet, film mocht van mij nog iets langer duren haha.
mrklm
itgebluste actieheld Johnny Cage [Karl Urban] is uitverkoren om met vier andere strijders Earth Realm te verdedigen in een vechttoernooi tegen kampioen Shao Kahn [Martyn Ford]. Volgens de “regels” neemt Kahn definitief de macht over als Cage en zijn teamgenoten verliezen. Mortal Kombat is bedacht als alternatief voor oorlogen, maar valsspelen en niet tegen je verlies kunnen is heilig in deze volstrekt onlogische nonsens. Het idiote script is slechts een excuus voor circusacts met touwtrekkerij en weinig verhulde beledigingen aan het adres van Jean-Claude Van Damme (nota bene de hoofdrolspeler in de eerste verfilming van Mortal Kombat). Als acteur en martial artist mag Urban de schoenen van JCVD nog niet likken in dit vermoeiende CGI-festijn en de ‘grappen’ zijn oubollig en/of infantiel.
Warning
Vermakkelijk, wat mij betreft een degelijke film die in de reeks past. Johnny Cage is een prima toevoeging met Kano (een flinke vooruitgang ten opzichte van de Kano in de eerste film die ik in de bioscoop zag zo'n dertig jaar geleden). De gevechten zijn over het algemeen goed en vooral de humor is geslaagd.
CorvisChristi
Karl Urban heeft dan ook geen geen reden om de schoenen te likken van JCVD, die weliswaar bijna in de originele Mortal Kombat-film had gezeten ware het niet dat hij daarvan afzag, omdat hij koos voor Street Fighter. Of dat zo'n geweldige keuze was, laten we maar in het midden. Dus geen zorgen, JCVD was toentertijd met een ander misbaksel van een film bezig
Moviegooner
Gewoon uitstekend vermaak. En helemaal als je zoals ik, bijna alle games heb gespeeld.
Leuk cameo van MK Bedenker Ed Boon als Barman. Paar leuk verwijzingen naar origineel Cage, dick punch oa. Boon heeft deze Mortal Kombat geschreven en hoop dat hij dat ook doet met deel drie. Urban als Johnny Cage, hele goede keuze!
Deel drie bring it!
Vicksel82
Vermakelijk, visueel prachtig, geweldige scénes.
Heb me bijna 2uur top vermaakt en vond t jammer dat de film was afgelopen.
Vanaf de jaren 90 speel ik de games al en daar was goed naar gekeken met de verschillende karakters en de omgeving.
Het verhaal was flinterdun maar goed dat mocht de pret niet drukken.
Is ook echt een film om in de Bioscoop te kijken en een 'must see' voor de liefhebbers van de games.
FerMinem
Ondankt dat de versie uit 1995 Mortal Kombat, nog in mijn hart zit vond ik deze zeer leuk. Zelf vind ik hem beter dan de Mortal Kombat 1 uit 2021. Enige kritiek puntje is dat het technonummer wel tijdens de gevechten te horen had mogen zijn, nu werd deze bewaard tot de eind credits. Maar wie van actie houd, core en een film waar de nodige humor in zit ga hem zien in Imax.
FerMinem
JacoBaco
Een Mortal Kombat film kan je niet heel veel beter maken dan deze. Regisseur Simon McQuoid had dit keer namelijk Ed Boon aan zijn zijde. Dus wat wil je nog meer? Of wat wil je nog minder? Nou, bijvoorbeeld opzouten met die Cole Young! En ja, gelukkig trapt Johnny Cage hem uit de spotlight. (Nee niet letterlijk helaas)
Over Johnny Cage gesproken. Sorry Karl, je bent een perfecte Billy Butcher, maar Johnny Cage is toch wel iets te veel gevraagd voor je. Ja je doet erg je best, maar het is het eigenlijk net niet. En dan komt ook nog eens je Nieuw Zeelandse accent zo nu en dan om de hoek kijken. Maar alsnog 100x beter dan een Cole Young character.
De film richt zich volledig op het tournament en de gevechten en de fatalities volgen elkaar dus ook in een zeer rap tempo op. Misschien wel te rap. Een aantal gevechten zijn te kort en daardoor verliest het een beetje zijn impact. Maar een heel groot nadeel is dit natuurlijk niet.
Een groter nadeel is Baraka met zijn mislukte rubberen bakkes. Geen idee waarom ze dit ontwerp een goed idee vonden. En dan Quan Chi. Hadden ze geen zin meer? Was de tijd bijna op? Was de make-up afdeling een dagje vrij? Wederom geen idee. Tot slot Sindel. Totaal vergeetbaar. Maar gelukkig is het niet dusdanig slecht dat het de film verkloot.
Als je ook maar een beetje van MK (2021) hebt genoten, dan kan je de eerste als een leuk bescheiden feestje beschouwen, en de 2e als een groots geslaagd evenement!
Banjo
- 2070 berichten
Met Mortal Kombat films was het altijd zo je had goede momenten maar het was net koorddansen. De film duikelde zo weer de diepte in en ik was op mijn hoede of dat nu ook weer zou gebeuren. Maar neen! ik heb 2 uur naar een uiterst goede en vermakelijk film gekeken. Het verhaal was vrij standaard natuurlijk, maar al met al prima mee vermaakt.
Alleen het einde van de film dat had wel een veel grotere finale mogen hebben.
⭐⭐⭐⭐
Phantasm
Ik vond deze net zo vermakelijk als zijn voorganger, prima mee vermaakt in de bioscoop.
Civillian Supreme
Ietsje beter dan de vorige maar nog steeds niet geweldig.
Shao Kahn werd goed neergezet maar blijkt een grote valsspeler te zijn die anders niet zo geducht zou zijn.
Moet zeggen dat ik de cast sowieso niet geweldig vind. Met name Raiden, Liu Kang, Sonya en Jax missen wat. Cole hebben we het al genoeg over gehad.
Shang Tsung had niks te doen.
Muziek te dramatisch en te aanwezig...waar was de pompende techno sound?! Choreografie weinig memorabel, het zag er prima uit maar was meer een kunst en vliegwerk show. Al met al een redelijke film maar er zit meer potentie in.
zemmel
Dit was zo slecht. Voorspelbaar, niet grappig, erg slecht geacteerd (of slechte acteurs). Het leek totaal niet op het spel Mortal Kombat, maar op een heel slap aftreksel om even wat geld binnen te harken. Slaapverwekkend slecht…
Doom4
Gaaf. Het deel uit 2021 had 4 sterren gekregen zag ik, deze krijgt 5 sterren. 2 uur meer dan waard, geen saaie opbouw, veel actie, humor en toch ook R rated stukken. Niks op aan te merken, gewoon gaaf.
Aardige film waarin het toernooi begint en waarbij er voor de aarde veel op het spel staat. Precies zoals je kunt verwachten is dit tweede deel meer van hetzelfde, en dat is helemaal niet erg. Een prima dosis humor en de introductie van Johnny Cage is ook wel leuk. Het verhaaltje weet niet echt te boeien, maar de vele vecht-scenes zien er goed uit en dat is toch waar het om draait hier.
JacoBaco
De Mortal Kombat games zijn nog steeds zeer populair. En medeoprichter Ed Boon heeft zo'n $12 miljoen op zijn rekening staan en hij was actief betrokken bij deze film. Voor het geld hoeft hij het niet te doen. Waarom dan wel? Omdat deze film trouw is aan de games, dus dat zegt eigenlijk alles al. Maar blijkbaar weet jij het beter dan Ed Boon. Ok, dat is wel bijzonder dan
cinematic81
MK2 is de leukste MK film sinds de 1995 versie. Urban brengt wat van die humor terug, net als Kano. De rest is helaas wat flets. De film brengt ook wat mooie locaties terug, zeker vergeleken met die 2021 film.
Er zijn wel iets teveel personages, waardoor er wat focus mist en bijvoorbeeld Shang Tsung geen reet te doen heeft (had hij niet gewoon de rol van Quan Chi kunnen krijgen?). Desondanks leuke actie, wat goede gore en fan service. Tempo ligt hoog.
Ik blijf toch aanhanger van de 1995 film. Dat was een toernooi op een eiland, met Goro als kampioen. Leuke chemie tussen Blade, Cage en Lui Kang en een menacing Shang Tsung (gespeeld door wijlen Cary Tagawa). Die chemie en charme mist hier een beetje, en Shao Kahn haalt het lang niet bij die Shang Tsung.
KritischVentje
Leuk. Vermakelijk. Visueel wel toppie.
Geen enorme hoogvlieger, maar puur vermaakt. Ik lees steeds overal dat dit een ode is aan de fans, maar ik vind dat als doorgewinterde Mortal Kombat speler wel meevallen. Shao Kahn vond ik geweldig (deed mij een beetje denken aan Galacticus in de Fantastic Four) en het eindgevecht met Noob Saibot /Bi-han was best okey. Aanwezigheid van Shang Tsung en Quan Chi vond ik ook wel geslaagd.
Wat ik minder vond was de enorm snelle pacing in het begin van de film. Geen geweldige dialogen en Karl Urban is helaas niet het hoogtepunt van de film in mijn optiek (Kano en Shao Kahn stolen voor mij meer de show).
Kortom, leuke film hoor! Maar zal geen Oscars winnen. Schat ik zo in.

Mortal Kombat
2021

Marloes (MAFS) vindt klik bij Ronald uit 'Winter Vol Liefde': 'Heel gezellig samen'

'Mortal Kombat II' verbreekt record van eerste deel met 63 miljoen dollar in openingsweekend

Het toernooi begint opnieuw: 'Mortal Kombat II' vanaf vandaag in de bioscoop

Karl Urban neemt het op in 'Mortal Kombat II': is het meer dan spektakel?

Hollow Man
Thriller / Sciencefiction, 2000