• 9.469.465 stemmen

Oorsprong: Kroatië / Duitsland

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Armie Hammer, Costas Mandylor en Jenny Paris

Plot Citizen Vigilante

"The line between right and wrong blurs in the shadows."

Sanders is een man die de criminaliteit niet meer kan aanzien en hij besluit het recht in eigen handen te nemen. Zijn jacht op criminelen wordt op de sociale media verspreid waarna hij door vele burgers als een held wordt aangezien. Ook Interpol heeft hem in het vizier en de agent Henry krijgt de taak om Sanders een halt toe te roepen.

kos schreef:

Mensen nemen het Christendom gewoon niet zo serieus meer.

Sure. Heeft niets met het verlichtingsdenken, de scheiding tussen kerk en staat of de christelijke adaptie aan de moderne samenleving van doen.

Dat is exact hetzelfde.

Dat is exact hetzelfde.

Wat is exact hetzelfde? Mijn opsomming? Geen idee wat je bedoelt of waar je heen wil gaan met de jij-bak over het christendom. Met de film van Uwe Boll heeft het in ieder geval niets te maken.

MisterPink schreef:

Dat 'het verlichtingsdenken, de scheiding tussen kerk en staat of de christelijke adaptie aan de moderne samenleving' exact hetzelfde is als het Christendom en de Bijbel niet zo serieus meer nemen.

kos schreef:

Nou dat is niet exact hetzelfde. Het christendom is in de loop der tijd geëvolueerd waardoor het gemakkelijker is geworden voor de gelovige om alle hel en verdoemenis niet zo serieud meer te nemen.

Ja maar de bijbel is een drogreden en off topic.

Deze film gaat erover dat die vrouw, de zus van de verkrachter zoiets zegt als dat vrouwen zich niet te schaars moeten kleden want daar dan vraagt ze erom. Heel veel blanke mannen zeggen dat dan ook heel vaak. Nou. Dat is de hele diepgang van de film. Overigens heb je ook familieleden van Marco Barsato die zijn daden redelijk bagatelliseren of Katja Schuurman die Thijs Romer blijft steunen na zijn veroordeling. Iedereen veegt zijn eigen stoep schoon. Dat is wat iedereen de hele tijd aan het doen is. Lekker vegen! Het is toch onmogelijk om dit als een intelligentie film te zien?

Ja maar de bijbel is een drogreden en off topic.

Het Christendom is helemaal niet geevolueerd. Hoe de Westerse wereld er mee omgaat wel. In de Islam is het helemaal niet complexrer.

kos schreef:

Comedians kunnen wel grappen, oneindige grappen over het christendom maken en met grappen over islam maken ze zich zorgen over geweld en aanslagen? Zit daar dan niet een groot verschil? Is Charlie Hebdo dan niet absolute horror? Is er dan niet een leraar in Frankrijk onthoofd door een moslim vanwege het laten zien van die Charlie Hebdo strip? Veel horror toch of niet dan?

avatar van atropine

atropine

Fortune schreef:

De film gaat over méér dan jouw weergave. Boll stipt een groot cultuurverschil aan. Een Westerse man die beweert dat een vrouw "erom vroeg vanwege haar kleding" baseert zich meestal op culturele hardnekkige voordelen, misvattingen of zogeheten rape myths (zoals het idee dat mannen hun driften niet onder controle hebben) Omdat deze opvatting niet verankerd is in een heilig boek of goddelijke wet, is hij kwetsbaarder voor maatschappelijke druk, educatie en wetgeving. Het Westers fundament is flexibeler. Wanneer een opvatting over kleding, kuisheid en de schuld van de vrouw is ingebed in een dogmatisch religieus systeem als de Islam (waarin ook apostasie/het verlaten van het geloof zwaar wordt bestraft), is verandering vele malen complexer. Dat is een van de reden waarom dit geloof haaks staat op onze Westerse cultuur, waarden en normen.

atropine schreef:

Dit is niet echt goed te begrijpen allemaal en erg overdreven dat deze lompe film dit allemaal aanstipt.

Waarom zou een blanke man dat niet zeggen omdat hij iets goed wil praten of zelf seksueel gefrustreerd is of om te trollen of omdat hij gewoon een debiel is? Dat jij zo in de hoofden van deze mensen kan kijken is raar. Dat is een mening.

Ergens begrijp ik wat je zegt over het geloof verlaten en dat klopt ook. Daar is Lale Gul een goed voorbeeld van. Is deze film daar dan een goed voorbeeld van? Nee toch.

Waarom zou de zus in deze film dat niet gewoon zeggen omdat ze haar broer wil verdedigen. Ze wil de monsterlijke actie van haar broer verdedigen door te zeggen dat Westerse vrouwen zich te sexy kleden. Want in wezen weten we heel weinig over die familie in deze film. We weten daar niks van.

Plus in het begin van de film willen twee blanke mannen vrouwen drogeren in een club. En op het einde was er een groepsverkrachting. Dus het is nogal moeilijk te zeggen wat deze film precies wil zeggen want het is tegenstrijdig allemaal. Deze film is erg tegenstrijdig.

Fortune schreef:

exact wat ik zeg dus.

avatar van Max0180

Max0180

Fervet opus schreef:

"Daarnaast is het korte rokjes-argument helemaal niet voorbehouden aan moslims. Waarom zouden zij daarvoor standrechtelijk geëxecuteerd moeten worden, terwijl zulke sentimenten breder leven? Omdat ze de Islam aanhangen?"

Het is wel zo dat zij zich specifiek op hun "geloof" baseren v.w.b. hun mening en de gevolgen daarvan.

Lol, dit is nadrukkelijk voorbehouden aan moslims net zoals eerwraak.

avatar van linxde1

linxde1

Buiten wat collateral damage om was dit best een "feel good" movie.

Plus dat mensen moeten stoppen met naïef te zijn over de islam. Kijk gewoon naar hun grote voorbeeld de schurk Mohammed en dan weet je genoeg.