• 9.183.454 stemmen

Star Trek: Section 31 (2025)

Sciencefiction / Actie | 95 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Olatunde Osunsanmi

Met onder meer: Michelle Yeoh, Sam Richardson en Humberly Gonzalez

Plot Star Trek: Section 31

"To protect the light, they fight in shadow."

Emperor Philippa Georgiou, die in het verleden regeerde over het Terran Empire, wordt benaderd door het strategische genie Alok Sahar. Hij nodigt Philippa uit om zich aan te sluiten bij Section 13, een geheime divisie van Starfleet. Terwijl ze strijden om de Verenigde Federatie der Planeten te beschermen, moet Philippa de zonden uit haar verleden onder ogen zien.

avatar van Petina

Petina

Dit heeft niets te maken met Star Trek. Ik had het idee om op bepaalde momenten naar een oosterse vechtfilm te zitten kijken.

Neen, dit is niet mijn ding.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

We beginnen met het wat meer achtergrond krijgen over het karakter Philippa Georgiou. Dan zien we de opgegroeide Philippa en hoe ze in het huidige universum terecht is gekomen, dus je hoeft niet Star Trek Discovery gezien te hebben. Het verhaal is flinterdun en al zo vaak verteld. Het voelde als een kruising tussen Mission Impossible/Suicide Squad & Guardians of the Galaxy aan en niet als een Star Trek film. Ja Starfleet wordt regelmatig benoemt maar dat is het dan ook. Uiteindelijk is het gewoon een actiefilm geworden die in Space afspeelt. Aanrader? Voor een Star Trek fan als mijzelf niet echt. Maar mocht je dat kunnen loskoppelen is het een aardige film geworden. Niet ééntje die je bij zal blijven.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Petina schreef:

Neen, dit is niet mijn ding.

Het is vaak het uitmelken van de bekendheid van vroegere tijden en gooi daar een spektakel van actie tegenaan en helaas, dan mist men het gegeven van de vroegere "Startrek", films en series waar toch een bepaalde moraal in zat verpakt. Niet op een vervelende manier maar losjes in het verhaal meegenomen.

Helaas moet ik het met jou eens zijn.

Ik heb alleen de trailer bekeken, de inhoud en kritieken gelezen en begin hier maar niet aan.

Er zijn zoveel andere mooie films en series!

avatar van Amandelbrood

Amandelbrood

knusse stoel schreef:

Helaas moet ik het met jou eens zijn.

Er zijn zoveel andere mooie films en series!

Toch is het ook vanuit commercieel oogpunt moeilijk te begrijpen. Het is net als James Bond een reeks en daar kan je best leuke kassuccessen mee scoren, mits je respecteert wat het vaste kijkerspubliek verwacht en wil zien. Met dit soort prut verlies je de aanhang en ga je vissen in een vijver die al druk bevist wordt, en daar is dit een niemendalletje. Het lijkt wel alsof men bewust met een hele cultuur wil afrekenen. En waarom men wel megaveel geld kan uitgeven aan een CGI maar niet aan fatsoenlijke tekstschrijvers in Hollywood blijft mij een raadsel. Mogelijk dat het grote cocaïnegebruik daar er debet aan is. wat we laatste jaren in de Amerikaans politiek zien is ook heel laag niveau. Het land is gewoon aan het aftakelen, de elite voorop. Als ik zie hoe de Aziatische filmindustrie opkomt dan denk ik dat Hollywood snel zijn meerwaarde aan het verliezen is. .

avatar van Neder0001

Neder0001

Ik zag het vreselijke gemiddelde op IMDb, maar ging er alsnog positief in. Star Trek en de mirror universe is doorgaans toch een recept voor een smaakmakende film.

Maar allejezus, dit was toch wel erg, erg slecht. De film vliegt alle kanten op. De dialogen zijn waardeloos, enige poging tot humor totaal mislukt. De cast is regelrecht slecht. Er zit zelfs een alien in met een Iers accent. Philippa, die wij in de mirror universe kennen als een meedogenloze tiran, wordt hier weggezet als een liefkozende vriend van de federatie met veel emotie voor iemand waar ze in haar kindertijd al emotioneel mee had afgerekend.

Het verhaal was zo tergend saai en oninteressant dat ik bij vlagen mijn aandacht er gewoon niet bij kon houden. Op iedere doordeweekse dag was ik waarschijnlijk in slaap gevallen.

Ze moeten zich schamen dat ze dit durven uit te brengen. Bij twijfel, begin er maar niet aan.

avatar van Richsdr

Richsdr

Slechte star trek versie, dit hadden wij niet verwacht.

Vecht scenes duren veel te lang, slechte humor enz.

Erg jammer

avatar van filmkul

filmkul

• 2053 stemmen

Matige science fiction film. Het verhaal is eenvoudig en ook de uitwerking is erg oppervlakkig. kortom, een gevalletje makkelijk willen scoren. Ook de naam Star Trek zou totaal niet bij je opkomen als je de film kijkt zonder voorkennis. Laat je dat los, dan krijg je een onevenwichtige film te zien. Het begin gaat nog wel, maar gedurende de film wordt het rommeliger en zeker richting het eind is het een zootje met langdradige actiescenes en een hoop onnodig bombast. Ook de boordkartonnen hoofdpersonen komen uit de lucht vallen zonder enige karakterontwikkeling. Visueel redelijk te doen. 2.0

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Middelmatige scifi actiefilm die eigenlijk weinig tot niets met Startrek te maken heeft. Trekkie zijnde vind ik er geen bal aan.....