• 9.375.349 stemmen

Better Man (2024)

Biografie / Muziek | 135 minuten

Genre: Biografie / Muziek

Oorsprong: Australië / China / Frankrijk / Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Michael Gracey

Met onder meer: Robbie Williams, Jonno Davies en Steve Pemberton

Releasedatum: 2 januari 2025

Plot Better Man

"Fame makes monkeys of us all."

De jonge Brit Robbie Williams is getuige van hoe de muzikale droom van zijn onzekere vader nooit concreet vorm krijgt. Robbie zelf bezit op muzikaal vlak talent en hij weet deel uit te maken van de jongensgroep Take That met wie hij groot succes oogst. Hij verruilt op termijn de band voor een solocarrière en hij kent ups en downs door zijn complexe relatie met beroemdheid en het grote geld. Onzekerheid steekt ook bij hem de kop op en bovendien kampt Williams met een drugsverslaving. Better Man is een portret van een getalenteerde, maar getormenteerde muzikant.

avatar van Moekster

Moekster

Briljant, kan niet anders zeggen. Het raakt me van begin tot eind. De muziek past uitstekend in de film, die door Williams zelf - met veel zelfspot en zelfkritiek - is neergezet. Het idee om zichzelf door een aap te laten spelen is absurd, maar pakt waanzinnig uit. Ga dit spektakel zien.

avatar van scorsese

Uitstekende film over een jongen die al vroeg de droom heeft om in de schijnwerpers te staan. Een originele en goed uitpakkende draai aan de doorgaans nogal standaard muzikale biopic over Robbie Williams die vertolkt wordt door een aap. De liedjes zijn goed geplaatst en vormen onderdeel van het narratief. Het ziet er allemaal prachtig uit en het geheel is ook mooi gemonteerd. Met gemak 4.0 sterren.

avatar van bjerik76

bjerik76

doordat de hoofdpersoon als aap word neergezet keek het meer als een film dan als documentaire, das was wel een pluspunt. zo kon je geen verschillen opmerken, maar zag je gewoon ook een echt personage ipv een acteur die Robbie neer zet.

Wel verslapte mijn aandacht na een tijd, het werd een lange zit.

Maar zeker goed gedaan.

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Toch wel een flinke tegenvaller. Buiten een hoop aardige visuele kunstjes voelt het nergens authentiek aan. Alle wegen die deze film bewandelt zijn net zo druk als De Camino de afgelopen jaren. Ze hadden in principe net een aap kunnen gebruiken voor de hoofdrol.

Film deed me veel denken aan Rocketman over Elton John. Ook weer met een therapiesessie en een zwembad/onder water- scènes. Echter vond ik die wat oprechter en veel dynamischer.

Doet verder weinig af aan de kwaliteiten van Robbie Williams overigens. In zijn genre is het een legende.

avatar van Basto

Basto

• 11944 berichten

Ik ben altijd wel te vinden voor een goede muziekfilm of musical. Vaak bieden ze veel audiovisueel spektakel, en Better Man is daarop geen uitzondering. Sterker nog: de film zit vol indrukwekkende choreografieën en bizarre, surrealistische scènes.

Take That was volledig aan mij voorbijgegaan, maar Robbie Williams kon ik altijd al wel waarderen. Juist daarom had ik misschien nog meer willen zien van zijn begintijd. Zo’n boyband leent zich natuurlijk uitstekend voor heerlijke camp.

Opvallend is natuurlijk de verschijning van Robbie als aap. Ik snap die keuze wel — het heeft z’n voor- en nadelen. Aan de ene kant maakt het de film wat afstandelijk, waardoor je moeilijk écht met hem meeleeft. Aan de andere kant is het een originele insteek die veel ruimte biedt voor symboliek. Blijkbaar heeft hij nog steeds moeite om zichzelf te zien voor wie hij werkelijk is. Een groot deel van de film gaat dan ook over de keerzijde van roem en zijn worsteling met persoonlijke demonen.

Maar dat alles is gegoten in een enorm entertainende surrealistische achtbaanrit vol — seks (nou ja, een beetje dan), drugs (heel veel), en rock-‘n-roll.

Ik heb me er prima mee vermaakt. Ook de geluidsband verdient absoluut een pluim.

4,5

avatar van Dudady

Dudady

• 1925 stemmen

Robbie Williams is een geweldige entertainer. Als je fan van hem bent en je kunt naar zijn show, krijg je zeker waar voor je geld en kom je echt niet van een koude kermis thuis. Ik vind dat hij veel charisma heeft en komt daarom ook met veel dingen weg die hij gezegd en gedaan heeft.

En juist omdat ik die charisma van Robbie Williams niet zie in de film, omdat hij vertolkt wordt door een aap, vond ik hem best tegenvallen. Er zitten best leuke scenes tussen en het is een mooi gemaakte en eerlijke film, maar ik vond het lastig om de aap als Robbie Williams te zien.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tof.

Een biopic die een vrij typisch verloop kent, maar door van Robbie Williams een aap te maken komt het toch origineel en verfrissend uit de hoek. Het is ook geen trucje dat na 2 minuten uitgewerkt is, integendeel. Het geeft de film de ganse speelduur lang wel een zekere schwung en de voorspelbare ups en downs in het artiestenleven zijn toch weer net ietsje interessanter als de artiest in kwestie een aap is.

Ik vraag me wel af waarom godbetert Williams een biopic nodig heeft. Bij figuren als Elvis kan ik dat nog begrijpen, maar artiesten die net de helft van hun leven gepasseerd zijn (nu ja), zie ik daar de waarde niet echt van in. De stempel die Williams tot dusver op de muziekindustrie gedrukt heeft, ontgaat me ook. Voor mij is hij een popster zoals er zoveel rondlopen.

avatar van jadeco

jadeco

Dudady schreef:

Heeft vast te maken met één van z'n songs: "Me and My Monkey"

avatar van Dudady

Dudady

• 1925 stemmen

Voor mij werkte het in ieder geval niet.

avatar van Petina

Petina

Dudady schreef:

Voor mij werkte het in ieder geval niet.

Nee en voor mij ook niet.

avatar van K. V.

K. V.

Dit was nog een leuke biotoop. Opvallend is natuurlijk dat Robbie een aap is, maar vond het wel goed gedaan is.

De muziek was natuurlijk ook goed en de film zag er prima uit.

Verder was de speelduur goed, niet te lang en niet te kort.

avatar van Noodless

Noodless

Toffe, biografische muzikale film over Robin Williams waarbij hij de hele film geprojecteerd wordt als een aap waardoor de film toch een andere beleving krijgt. Denk toch dat dit een goede en originele zet is. De muziek is niet zo mijn ding. Zijn solocarrière is in ieder geval beter dan die muziek van Take That die vreselijke deuntjes opvoerden. Deze biografie is interessant om te volgen hoe hij in de muziekwereld is terecht gekomen, zijn familierelaties, de onderlinge spanningen in de groep, zijn droom waarmaken als solo artiest en uiteraard zijn cocaïneverslaving. Gezien de muzieksmaak indertijd ook niet echt gevolgd, dacht dat hij uit de groep is gegaan i.p.v. dat de groep Take That hem eigenlijk niet meer erbij wilde hebben gezien zijn verslaving. Nicole Appleton

van de band All Saints was de vriendin van Robbie Williams wat mij ook ontgaan is. Ze hadden een relatie die liep van 1997 tot 1999. Ze raakte zwanger, maar kreeg een miskraam. Williams heeft ook aangegeven zich te schamen voor zijn gedrag tijdens hun relatie, omdat hij vond dat hij Appleton slecht behandelde en niet in staat was om voor haar te zorgen. Williams is getrouwd met Ayda Field, een actrice en heeft vier kinderen, terwijl Appleton getrouwd is geweest met Liam Gallagher en een zoon met hem heeft. De uitingen van zijn liefde voor zijn oma en zijn schuldgevoelens naar zijn vader , beste vriend, Nicole en anderen worden op het einde mooi weergegeven in de film. De song Angels vind ik zijn beste song en krijgt door het inzicht in zijn leven en toewijding meer allures van een sterke song. 7/10

avatar van John Milton

John Milton

Voor mij werkte het verrassend goed. Ik vond zelf 'the monkey bit' allerminst afleiden. Dit was was tof film maken, en een leuke trip down memory lane wat betreft de muziek.

Echt beter dan ik had had verwacht.