• 9.372.714 stemmen

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Christopher Leone

Met onder meer: Rainn Wilson, Lil Rel Howery en Aimee Carrero

Plot Code 3

"The best medical care minimum wage can buy."

Twee hulpverleners zijn overwerkt, onderbetaald en bijna opgebrand. Een van hen heeft zelfs zo'n burn-out dat hij zichzelf dwingt om ontslag te nemen, hoewel hij eerst nog een laatste dienst van 24 uur moet draaien om zijn vervanger te trainen. Alles wat er op het werk kan gebeuren, van alledaags tot extreem, gebeurt op zijn laatste, opwindende dag.

😄
💛
👍
👎

avatar van stinissen

Ik heb bijna niks met komedie maar dit was gewoon een goede film een dikke zeven dus 3.5 *

avatar van flamingant

flamingant

Code 3 was echt een verrassend goeie film. Vanaf het begin zat er vaart in en ik heb me geen moment verveeld. Er zaten een paar scènes in waar ik echt heb moeten lachen, onverwacht grappig. Niet overdreven of te langdradig, gewoon vlot en plezant om te kijken. Zeker een aanrader!

avatar van mrkos

mrkos

Code 3

In deze film volgen we een uitgebluste ambulanceverpleegkundige die tijdens zijn laatste 24-uursdienst samen met een oud-collega en een onervaren trainee door een nacht vol chaotische en emotioneel zware noodoproepen gaat.

Code 3 wordt als actie gelabeld, maar voelt meer als een mengeling van komedie en drama. De film schetst op realistische wijze hoe zwaar en vaak ondergewaardeerd het werk van een ambulancebroeder is. Die boodschap resoneert sterk, omdat het helaas ook buiten het witte doek vaak werkelijkheid is.

Rainn Wilson zet een indrukwekkende prestatie neer en tilt de film naar een hoger niveau. De afwisseling van donkere humor, harde realiteit en scherpe dialogen houdt de toon boeiend, terwijl het samenspel tussen Randy, Mike en Jessica voor een levendige dynamiek zorgt, met een mooie balans tussen ervaring, cynisme en frisse energie.

De boodschap is duidelijk: waardeer onze ambulancebroeders en eigenlijk alle hulpverleners, want we kunnen niet zonder ze.

3,5 sterren.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

De poster doet een flauwe komedie vermoeden, maar dit blijkt een film met een hart te zijn en Code 3 is voor mij dan ook een onverwachte sleeper hit. Grappig op de juiste momenten, maar ook confronterend en scherp wanneer het moment daar naar is. Rainn Wilson speelt zijn rol met verve en wordt ondersteund door Lil Rey Howery die ik in Get Out ook al geweldig vond. Een positie in mijn persoonlijke MM top 10 van 2025 lijkt dan ook onvermijdelijk.

avatar van mrklm

mrklm

Ambulancemedewerker Randy [Rainn Wilson] dient zijn ontslag in omdat hij dorr werkdruk, onvoldoende waardering en vaak vijandig gedrag een burn-out nabij is. Tijdens zijn laatste dienst krijgt hij gezelschap van chauffeur Mike [Lil Rel Howery] en verpleegkundige in opleiding Jessica [Aimee Carreo]. Wilson is uitstekend in deze onderhoudende zwarte komedie die door plotseling schiftingen in toon er niet helemaal in slaagt om de satirische elementen over te brengen.

avatar van Mescaline

Mescaline

Wauw, eindelijk weer een film die voormij heel dicht tegen de volle 5 sterren aanzit. Misschien wel de beste film van 2025.❤️❤️

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"I Can Fix Broken. I Can't Fix Dead."

De emotionele diepgang van deze film verraste me. De keiharde realiteit in deze sector wordt op een zeer realistische en tegelijkertijd vermakelijke manier weergegeven.

Voetjes in de lucht en kijken maar… Maakte eindelijk weer eens ruimte voor… Ik zat de volledige speelduur op het puntje van mijn lichtstoel.

****1/2

avatar van Rodger

Rodger

Wel een aardig filmpje over een ambulance dienst ..

Niet echt hoogstaand en verwacht geen goed verhaal ..

is ok en dan is ook alles gezegd

2,5 ***

avatar van Kwinten

Kwinten

Ik heb deze film gisteravond na het lezen van de meningen hier op moviemeter maar eens aangezet, en was inderdaad ook positief verrast.

Als je de hoes van de film ziet verwacht je al snel een komische film, maar Code 3 is eerder een drama met een zwartgallig komisch randje. En juist dat maakt, in combinatie met de setting, het een verfrissende film die het kijken waard is, en geen minuut verveelt.

avatar van orbital

orbital

Prima film, begint als een hilarische komedie (ik heb me te pletter gelachen bij de openingsscène) en vervalt daarna meer in een soort drama. Ook het enige minpuntje, want de vaart raakte er langzaam uit. Maar evengoed een leuke uitzondering als film over het leven als hulpverlener.

avatar van Sepiroth

Sepiroth

Wat een geweldige film zeg. Normaal gesproken niet mijn eerste categorie, maar vanwege de positieve reviews hier toch gekeken en geen spijt.Humor, drama en ook aangrijpend met een diepe boodschap. Ook de chemie tussen de twee hulpverleners is prima. Zeker het kijken waard.