• 9.369.673 stemmen

The Timekeepers of Eternity (2021)

Animatie / Horror | 64 minuten

Genre: Animatie / Horror

Oorsprong: Griekenland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Aristotelis Maragkos en Tom Holland

Met onder meer: Bronson Pinchot, Kate Maberly en Dean Stockwell

Plot The Timekeepers of Eternity

Een groep passagiers aan boord van een routinevlucht naar Boston wordt wakker en merkt dat ze alleen in het vliegtuig zitten. Het wordt nog erger wanneer ze landen en een dode wereld aantreffen, leeg van alle ander menselijk leven. Helaas heeft een van de passagiers, Craig Toomey, een mentale inzinking, wat de mysterieuze wezens, de Langoliers, oproept.

avatar van joachimt

joachimt (crew films)

Ik heb The Langoliers (Film, 1995) niet gezien. Had ik dat perse wel moeten doen, voordat ik deze ging kijken, om dit beter te kunnen waarderen? Zou ik dan beter snappen waar alles op slaat? Ik heb nu wel de neiging om die miniserie te gaan bekijken, omdat ik het heel verhaal wil zien. Of zal dat dan alleen maar tegenvallen? Heb ik nu in een uur al een samenvatting van het hele verhaal gezien wat in de serie in 3 uur verteld wordt?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

joachimt

In de oorspronkelijke serie zal er ongetwijfeld veel meer aan karakterontwikkeling en plotontwikkeling worden gedaan dan in deze retelling. Dat vond ik vroeger nu juist het mooie aan miniseries van Stephen King zoals “The Langoliers”, “The Stand”, “The Storm of the Century” of de miniserie van “The Shining”, waar SK zelf beter over was te spreken dan de oorspronkelijke film van Stanley Kubrick.

Echter, als je nu na deze film de miniserie wilt kijken, kan het wel eens een tegenvallende ervaring worden, omdat je in hoofdlijnen al weet hoe het verhaal gaat.

Er zullen wellicht wel bepaalde dingen duidelijker worden. De serie heeft nu een soort cultstatus gekregen, niet in de laatste plaats vanwege de belabberde CGI van de daadwerkelijke langoliers. Dat was echt slecht.

Deze versie ziet er wel bijzonder uit, ik ben hier wel erg benieuwd naar!