• 9.381.141 stemmen

Geregisseerd door: Coralie Fargeat

Met onder meer: Margaret Qualley, Demi Moore en Dennis Quaid

Releasedatum: 19 september 2024

Plot The Substance

"Have you ever dreamt of a better version of yourself?"

Met de Substantie wordt een nieuw product op de markt gebracht dat iemand in staat stelt om op elk vlak een betere versie van zichzelf te maken. Ook is het mogelijk om deze versie zowel jonger als mooier te verkrijgen. Daartegenover staat dat je je tijd moet verdelen; een week voor de ene persoon en een week voor de andere. Zolang dit evenwicht gerespecteerd wordt, kan niets fout gaan. Of toch?

avatar van clubsport

clubsport

Het uitgangspunt is boeiend , gewaagd en het begin is ( ook als horrorfilm) veelbelovend , het schoonheidsideaal maar vooral de grootste angst van vrouwen , het ouder worden en overbodig raken , wat in feite neerkomt op steeds minder aandacht krijgen van mannen en het aandacht krijgen in het algemeen is een boeiend thema .

Natuurlijk is dennis Quaid als brenger van het slechte nieuws de gebeten hond in dit verhaal in het begin , maar het gezegde luid niet voor niets ( the wall is undefeated ) en Demi moore's personage heeft de muur hard geraakt .

Nadat het Sf horror gedeelte het verhaal overneemt zakt de film nog niet echt in , maar naar het einde toe gebeurt dat helaas wel op een beschamende manier , had er met dit concept niet iets slimmers gedaan kunnen worden in plaats van deze kinderachtige onzin? .

avatar van Brain on fire

Brain on fire

Eindelijk weer een film waar ik nog wel even van kan nagenieten. Ik heb hem pas eind 2025 bekeken en nooit eerder van deze film gehoord. Als ik lees dat mensen de bioscoop uitrennen zou je verwachten dat je er wel een keer iets over had gelezen, maar het is me blijkbaar volledig ontgaan.

Vanaf de 1e scène wordt je meegenomen in een mooie setting, fris, bijna steriel maar heel prettig. Goed camerawerk geeft mooie close-ups. Ook zonder verhaal al mooi. Maar goed, dat hou je geen ruim 2 uur vol. Het verhaal is origineel en het acteerwerk prima. Fijn om Demi Moore misschien wel in haar beste rol te zien. Ze geeft zich volledig.

Ik moest qua sfeer soms een beetje denken aan 'Under the Skin' met Scarlet Johansson.

Sommigen vinden het richting het einde wat lachwekkend worden. Ik vind het juist knap dat ook humor op een prima manier een plek heeft in deze film. Hulde voor de regie.

Wil je een keer wat anders zien? Dan zeker kijken, origineel en verrassend verhaal, goed geregisseerd, goed acteerwerk, ook van Qualley en Quaid, 4 sterren van mij.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Heerlijk filmpje, dit.

Vooral de eerste helft vond ik geweldig. Echo’s van Kubrick, Aronofsky, Cronenberg en Mulholland Drive, maar toch met een geheel eigen smoel.

In de tweede helft neemt de bodyhorror steeds meer de bovenhand. Geinig, maar echt fan van dat soort toestanden ben ik niet.

De 2 hoofdactrices doen het geweldig en ook op visueel vlak is het ruim 2 uur lang smullen.

3,5*, al had een half sterretje meer er ook wel ingezeten.

avatar van Movie_Hvdm

Movie_Hvdm

De film brengt goed in beeld hoe vrouwen worden geconfronteerd met ouder worden. Ook laat het zien dat het invloed kan hebben met het werk dat je levert. Helaas is dit is sommige gevallen de realiteit.

De film is niet bedoeld voor mensen die geen sterke maag hebben. Er zitten veel scenes in waar je met afschuw naar gaat kijken. Maar de boodschap van de film word hierdoor wel duidelijk.

Ik kan mij goed voorstellen dat dit een film is waarvan je houd of waarvan je denkt waar de f*uck ben ik naar aan het kijken.

3,5* voor een origineel verhaal en het acteerwerk van zowel Demi Moore en Margaret Qualley.