• 9.373.012 stemmen

Captain America: Brave New World (2025)

Actie / Avontuur | 118 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Julius Onah

Met onder meer: Anthony Mackie, Danny Ramirez en Shira Haas

Gesproken taal: Engels, Japans en Spaans

Releasedatum: 12 februari 2025

Plot Captain America: Brave New World

"The future favors the brave."

Sam Wilson heeft officieel de mantel van Captain America overgenomen van Steve Rogers. Thaddeus 'Thunderbolt' Ross, nu de president van de Verenigde Staten, wil dat Sam een nieuw team van Avengers samenbrengt. Sam stuit echter op een complot om de president te vermoorden. Samen met de nieuwe Falcon, Joaquin Torres, tracht Sam hem te redden. Ze realiseren zich al snel dat er een lek zit in het Witte Huis.

Sam Wilson / Captain America

Leila Taylor

avatar van HearHear

HearHear

Goede Marvel film.

Na het grote succes van Deadpool & Wolverine, is Captain America terug.

De film is niet groots, maar zeker ook niet zwak.

Eerst had ik wat twijfels bij Anthony Mackie, maar die doet het echt wel prima vind ik.

Helemaal hetzelfde zoals vorige films mag je natuurlijk niet verwachten, wat ook logisch is.

De film heeft zijn eigen stijl.

Leuk avondje cinema, op naar de volgende Marvel film.

avatar van MarvelFreak

MarvelFreak

Als Marvel fan heb ik toch wel wat gemixte gevoelens, maar al bij al valt deze film echt wel goed mee.

Natuurlijk is het aanpassen met Anthony Mackie.

Veel mensen vinden het Woke, omdat het een anderskleurige is.

Maar liever deze acteur als opvolger (die ook in andere films meedeed met Chris Evans) dan een acteur die er niets mee te maken heeft.

Hopelijk is dit een start van meerdere goede tot zeer goede marvel films

avatar van UpSideDown

UpSideDown

Een politie/thriller superhelden film.
Dit is echt wel eens iets totaal anders dan we gewoon zijn.
Verwacht niet de klassieke pure actie scenes, want die zitten er niet veel in en duren ook niet lang.

Ook had ik niet echt het gevoel dat deze film over Captain America zelf ging.
Toch een verrassing dat Bucky, meer naar het einde toe enkele minuten meedeed. Ook al was er niets speciaals

Wat ik wel zeker ben is dat deze film de start is van veel grotere films/verhalen die Marvel nog zal brengen.
Laat de volgende film maar komen, het kan enkel maar beteren. Daar heb ik wel vertrouwen in

avatar van Brendanh29

Brendanh29

Ik ben het eens met de persoon boven mij.

Nou ik had geen verwachting ervan dus ik werd tenminste niet teleurgesteld, overal is het een degelijke en prima film, genoeg actie en mooie scenes en het grote ding in de oceaan komt eindelijk ook weer eens aan bod. Maar kwa cast doet het niet erg veel voor mij, maar het is wel heerlijk dat ze herinneringen terug brachten aan de 1e hulk met betty enzo.

avatar van rep_robert

Ik ging natuurlijk al met lage verwachtingen deze film in en de film heeft me ook niet weten te verrassen. De film begint met een tergende expositie dump, gevolgd door wat eigenlijk de opening had moeten zijn in Mexico. Maar die opening in Mexico is ook niet echt boeiend en het zette de toon voor de rest van de film. Mackie blijft onwennig voelen als Cap en de hele film blijft hij ook gewoon de Falcon uitstraling houden. Hij voelt ook te normaal om een Captain America te zijn, rondrijdend in een auto of drankjes drinkend in de kroeg.

Het duurt ook een behoorlijke poos tussen de ditjes en datjes door voordat het plot een beetje op gang komt en wordt er een poging gedaan om een spionage thriller op te bouwen. Die spanningsboog duurt ongeveer een kwartier voordat alles netjes voorgekauwd wordt en de film geen enkele verrassing meer kent. Poging mislukt!

De main villain is niet zo boeiend en behoorlijk dom in het voorspellen van hoe Falcon zich gedraagt. Ondanks dat hij schijnbaar zo ontzettend profetisch kan handelen. Het plotje met Ford/Red Hulk voelt als iets voor een Disney+ serie, maar alles bij elkaar voelt het gewoon 'underwhelming' aan voor een grote Blockbuster. De actie is amper noemenswaardig, bijrolletjes zoals die van Espacito voegen weinig toe en zitten er puur voor de naam is. Ik krijg gewoon niet het gevoel dat deze film urgent genoeg is om bestaansrecht te hebben. En als laatst is de cgi gewoon wederom bijzonder matig. Liv Tyler scheen op de set rondgelopen te hebben, maar het voelt heel onnatuurlijk aan hoe zij in de film zit.

Voor de mensen die er positief over zijn kan ik enigszins nog begrijpen dat ze zich ermee vermaakt hebben. Het vinkt alle hokjes af voor een vermakelijke MCU film. Het probleem daarvan is alleen dat dit daardoor ook formulewerk is en in het grote geheel compleet verzuipt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Dankzij de moderne en snelle regie van Julius Onah kan Brave New World redelijk op eigen benen staan binnen dit superheldenuniversum, alhoewel de gebroeders Russo duidelijk met de betere delen kwamen. We bevinden ons ondertussen in een nieuw tijdperk en Anthony Mackie heeft het schild overgenomen van Chris Evans. Alhoewel hij weinig nieuwe elementen toevoegt aan het personage, houdt Mackie zich best stand en speelt een degelijke hoofdrol. Onnodig inderdaad om hem niet gewoon Falcon te laten zijn, maar voor het eindresultaat maakt het weinig verschil. Tim Blake Nelson en Giancarlo Esposito zijn bovendien uitstekende, charismatische schurken die hun stempel goed op de film drukken. Jammerlijk is de afgrijselijke CGI, die zeker de finale eigenhandig de nek omdraait. Het gebrek aan inhoudelijke rust en de bijbehorende ambitie is daarnaast spijtig, maar uiteindelijk vormt het nog altijd degelijk entertainment.

avatar van The Oceanic Six

Ik had vandaag een dagje vrij en toch maar even deze Captain America meegepakt in de bios. Eigenlijk heb ik een Marvel-moeheid gekregen na zoveel middelmaat en het gebrek aan een rode draad sinds in 2019 Thanos werd verslagen. Het is niet dat alles wat daarna uit is gekomen rommel was, maar het was nog zelden echt goed en sowieso raakte het me niet meer. Vermoedelijk heeft Marvel ook goed nagedacht hoe nu verder, want ze hebben een ruime pauze genomen (op Deadpool 3 na, maar da's meer een losstaande film) en proberen nu weer het MCU te herlanceren.

Het eindresultaat heeft me ieder geval prima vermaakt en is ook niet slecht geschreven, maar erg goed valt het ook weer niet te noemen. Grootste probleem, Anthony Mackie is geen bijzondere Captain America. Hij is een prima Falcon geweest in het MCU, maar dat was een leuke bijrol. Hij is als karakter niet boeiend genoeg voor de hoofdrol, er zit nauwelijks achtergrond of diepgang in en eigenlijk doet hij precies dezelfde moves als destijds Steve Rogers. Dat geldt overigens voor de meeste rollen in deze film, alleen Harrison Ford beviel me wel als president van Amerika met de nodige problemen. Wat een acteerkanon is die man en hij leek er ook oprecht zin in te hebben.

Wat ik ook wel aardig vond is dat deze film niet erg geforceerd schijtlollig moet wezen. Het is een redelijk serieus verhaal vol politiek en verraad. De spaarzame humor is niet briljant, maar nog best geinig om het een beetje luchtig te houden. En ook was ik wel blij met de speelduur, met twee uur is dit weer voorbij en da's lang zat. Hopelijk worden ook komende films niet weer 2,5 tot 3 uur lang wat me echt de afgelopen jaren tegen ging staat. Wel wat de actie hier spaarzaam en weinig interessant. Het slot met de rode Hulk, tsja. Zag er niet super uit en het voelde ook wat overbodig, maar ergens was het wel weer aardig. Zoals Brave New World dat ook wel gewoon is, aardig. Marvel kan hier best mee door, geen verkeerde restart van hun MCU maar als het niet beter dan dit gaat worden in de komende films dan blijft het aanmodderen in de middelmaat.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Viel me niets tegen. Mackie is sympathiek maar wat te flets om echt de film te dragen. Dan doet Ford het al een stukje beter en de schurk van dienst is ook behoorlijk. Dat helpt. Maar wat de film vooral goed doet is de wat andere toon. Sowieso serieuzer zonder misplaatste humor zoals de MCU de laatste films wat te veel kende, maar ook meer een spionagethriller en daarmee als losse film wat unieker maar ook goed het kijken waard. Heel diepgravend gaat het allemaal niet, de film sleept af en toe een beetje en je moet niet verwachten iets briljants te zien maar al met al wel weer eens een voldoende. 3,0*.

*edit, precies dus wat The Oceanic Six hierboven blijkbaar ook al zei

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Verbazing wekkend dat ik zo veel sterren zie. Het was niet best. Het was bagger. Ik ging er naar toe vanwege Red hulk, maar die zat er maar zestien minuten in. De trailer was veel belovend, spionage, complot, maar dat was er nauwelijks. Het was gewoon zo cringe. Sam Wilson, zijn partner onder ander. Als Marvel nog niet dood was is het nu echt dood.

avatar van Noodless

Noodless

Vierde Captain America met Anthony Mackie die hier de hoofdrol speelt en zijn rol als de Falcon wisselt voor Captain America. Op zich doet hij het best aardig en zijn de moderne outfits en wapens zijn logisch gezien de banden met Wakanda. De nieuwe Falcon is minder geslaagd. Harrison Ford als de rode hulk weet zijn rol geleidelijk aan goed in te vullen, maar de rode hulk zelf zie je pas laat in de film. Deze actiescène is wel de moeite, helaas is de scène wel heel voorspelbaar en naar het einde toe flauw uitgewerkt. De andere actiescènes zien er vaak wel goed uit, maar weinig scènes die echt bij zullen blijven. De luchtaanvallen op zee en vooral de raketten krijgen eerder een belachelijk aspect mee. Het verhaal zelf lijkt in het eerste half uur wel iets te hebben, maar gaandeweg blijkt het een simpel verhaal te zijn met de focus op vooral wraak en vergeving. De film in de bioscoop gezien waardoor de film misschien toch nog iets meer tot zijn recht komt. 6/10

avatar van Film Pegasus

Het leek even stil bij Marvel, ook al bleef de molen verder draaien. Kijkers werden moe van het huiswerk maken bij elke film om alle referenties te begrijpen. Films en series die toch iets creatiever wilden gaan (ook al was het resultaat daar evengoed wisselend), kregen al tegenwind nog voor hun ze verschenen met negatieve beoordelingen nog voor de openingstrailer voorbij was.

Met Captain America lijkt de rust wat weer te keren. Back to earth (en dat kan je vrij letterlijk nemen) met een bekende naam en bekende figuren. Een actiefilm die de kijker niet als kinderen lijkt te behandelen. Maar er is nog veel werk, want rond Sam Wilson zijn er niet veel boeiende figuren en komt hij voorlopig ook maar over als een reboot. Er vielen veel namen en verwijzingen die ik niet meteen (meer) kon thuisbrengen. Nadien vond ik online een overzicht van zo'n 70 verwijzingen naar andere films en series. Marvel moet nog veel leren.

Captain America: Brave New World gaat terug naar de gewone actie met kleurrijke figuren. Het verhaal is nog wel pover hier, de effecten weinig inspirerend en ik mis toch de chemie van het genre. De film straalt vooral een vermoeidheid uit, alsof Marvel nog steeds zijn wonden aan het likken is. Veel verschil met de Sony solo Marvel films is er niet. Benieuwd of Thunderbolts het tij kan keren. Die zit er al meer interessant uit.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige marvel film, maar niet van heel hoog niveau. Het verhaal is best aardig en boeiend. De uitwerking is redelijk. De spanning wordt goed opgebouwd en het mysterie blijft lang boeien en is beter dan de actie. De actie is vrij standaard en richting het eind wordt het weer een onoverzichtelijk warboel met veel gooi en smijtwerk. Minpunt is wel Mackie in het geheel of misschien wel de nieuwe Cap, want die heeft onvoldoende charisma om een hoofdrol te vertolken. Een Falcon met schild is geschikter als sidekick. Visueel verder prima. Jammer dat de rode Hulk al vooraf bekend is. 3.0/3.5

avatar van james_cameron

Komt het ooit nog goed met Marvel? Ook dit werkje is weer beneden peil, met een matig plot, weinig boeiende personages en karige special effects. Anthony Mackie is degelijk maar nogal saai in de hoofdrol; Harrison Ford is verdienstelijk als schimmige president maar ook hij weet niet voor de benodigde opwinding te zorgen. Hier en daar een aardige aktiescene, maar regisseur Julius Onah heeft geen oog voor visuele flair en levert een film af die mat, tam en inwisselbaar is.

avatar van Kondoro

Kondoro

"Steve gave them something to believe in, you give them something to aspire to."

Je weet waar je aan begint, zo héél slecht zoals ik verwachtte was deze film zeker niet, maar goed is ook iets anders. Ik vind Marvel allemaal wel leuk geweest, de laatste tijd doet het me allemaal niks meer. Maar ik moet eerlijk bekennen dat deze film nog best te kijken is, alleen komen ze gewoon totaal niet op het niveau zoals het eerder was. Ik ben alleen al blij dat ze gekapt zijn met dat hele multiverse gezeik, waar ze toch in Deadpool 3 wel duidelijk over waren. Dat is misschien wel het beste wat Marvel heeft gedaan de laatste jaren.

Vergeleken met de toep van de laatste tijd is dit best wel te doen, maar het is zeker nog niet van het niveau zoals het ooit was. De actie scenes vond ik opzich best leuk, alleen Anthony Mackie vind ik gewoon geen geslaagde keus als Captain America, hij mist toch de nodige charisma. De villain in deze film is wat dat betreft ook gewoon niet boeiend genoeg, echt zonde.

Dus nee, ik ben geen fan van deze Captain America film. Misschien moet Marvel proberen eens wat minder politiek correct te zijn, en gewoon weer films te gaan maken zoals vroeger. Zonde man, echt zonde, maar als ze op deze manier door gaan kunnen er echt nog wel wat leuke films langs komen, dat voel ik.

avatar van mrklm

mrklm

In Avengers: Infinity War werd de wereldbevolking in een klap gehalveerd. Het ‘Celestial Island’ uit Eternals bevindt zich in de Indische Oceaan en bevat een unieke grondstof die van groot militair-strategisch belang is. Vandaar dat de pas gekozen Amerikaanse president Thaddeus Ross [Harrison Ford] er alles aan gelegen is om (bij voorkeur exclusief) toegang te krijgen tot die grondstof. Sam Wilson [Anthony Mackie] is de nieuwe Captain America en hij is sceptisch over de nieuwe president. Maar wanneer die wel erg onverwachte en gevaarlijke besluiten neemt, ontstaat het vermoeden dat Ross onder invloed staat van een tot nog toe onzichtbare kracht. Marvel meets MAGA in deze onsubtiele satirische reboot van de Marvel-franchise met een kleurloze Mackie aan het hoofd van een cast die zich net zo lijkt te vervelen als de kijker. En dat ligt niet alleen aan de afgezaagde dialogen. Ford kan ermee door, maar zelfs de plichtmatige epiloog na de aftiteling doet je niet verlangen naar meer.

avatar van 80&90’s Nostalgia

80&90’s Nostalgia

Vermakelijk maar middelmatige Marvel weer. Anthony Mackie doet het niet slecht als Cap, maar hij mist de charisma en flair om de film te dragen. De 82 jarige Ford stond z’n mannetje als president. Giancarlo Esposito zette ook een aardige rol neer als Sidewinder, leider van het Special Ops team Serpent. De meeste zullen hem herkennen als Gus van Breaking Bad. Film opent aardig in Mexico met aantal vechtscenes waar Cap laat zien wat hij in huis heeft. Script is zoals gewoonlijk weer vrij matig waar het metaal adamantium centraal staat (deed me meteen aan Wolverine denken). Door middel van “mind control” worden Amerika en Japan tegen elkaar uitgespeeld. De gevechten boven de Indische Oceaan en het gevecht tegen de Red Hulk zijn natuurlijk één groot CGI festijn. Eind deze maand gaat de “Thunderbolts” in premiere. Ik verwacht hetzelfde middelmatige niveau.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin de nieuwe Amerikaanse president de Avengers weer bij elkaar wil brengen. Het hele MCU is me inmiddels te omvangrijk om deze film volledig te kunnen waarderen. Een onderhoudend plot (alhoewel al eerder gezien). Genoeg actie en een vleugje humor maakt de film nog best vermakelijk. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van Mickey b

Mickey b

Al zoveel superheldenfilms gezien dat ik niet zo goed meer de voorgeschiedenis ken. Zo ook bij deze. Dat er een switch was tussen Captain America Steve Rogers en deze nieuwe Sam Wilson. Of is er nooit een overdracht geweest in eerdere films en is deze de officiële start… Maar goed, deze bekeken als nieuwe verfilming en moet zeggen dat hij best meevalt. Actie ok, special effects ok en verhaal onderhoudend. Had best wat meer luchtigere dialogen in gemogen. Maar me niet verveelt. En Harrison Ford als nieuwkomer speelt zoals we hem kennen. Kan niet veel verkeerd doen. Zal me binnen enkele tijd waarschijnlijk het verhaal net als de vorige films niet meer herinneren. Na aftiteling zoals gewoonlijk een hint naar een vervolg en die zal er ooit wel komen, want is een franchise die blijft voortbestaan net als bij alle andere superhelden. Origineel is het dus niet, maar daarom niet minder goed. Topfilm is het niet, maar er zijn zwakkere superheldenfilms op de markt. Als je houdt van het genre en niet te veel vooroordelen hebt, zou ik deze een kans geven. 3,5*

avatar van schram101

schram101

Oei dit was wel erg matig allemaal. Mackie mist het charisma natuurlijk voor een hoofdrol, maar er is zoveel meer matig tot slecht. Effecten. Plot. Pacing. Acteerwerk. Enzovoorts

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Deze MCU Superhelden film opnieuw gezien.

Op de 4k uitgave, en deze keer waardeerde ik deze film, iets meer als in de bioscoop.

Een film met een uitstekende cast.

En Oude rot in het film vak Harrison Ford zet zijn rol weer verdienstelijk neer, voor inmiddels een oude man.

En de transformatie naar de Red Hulk is echt te gek gedaan.

Mooie akties en een spectaculaire film, met mooie special effecten.

Van genoten weer.

Van 3* naar 4*