Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Japans en Spaans
Releasedatum: 12 februari 2025
Bekijk via Disney+
Plot Captain America: Brave New World
"The future favors the brave."
Sam Wilson heeft officieel de mantel van Captain America overgenomen van Steve Rogers. Thaddeus 'Thunderbolt' Ross, nu de president van de Verenigde Staten, wil dat Sam een nieuw team van Avengers samenbrengt. Sam stuit echter op een complot om de president te vermoorden. Samen met de nieuwe Falcon, Joaquin Torres, tracht Sam hem te redden. Ze realiseren zich al snel dat er een lek zit in het Witte Huis.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Disney+
Betty Ross
Leila Taylor
Copperhead
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 12 februari 2025 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)
Toby2001
Ja hoor, Marvel is terug op het juiste spoor.
Zeer goede eerste trailer.
Nu Deadpool, begin volgend jaar Captain America.
Laat maar komen

Best oké. maar ik ervaar een Marvel-moeheid en deze teaser weet het niet weg te nemen. Toch wel weer erg veel been there, done that. Kan overigens nog steeds leuk vermaak zijn.
- 1982 stemmen
Bah Bah! Captain Woke bedoelen ze.
- 1982 stemmen
Na Green Hulk, She-Hulk en nu Red Hulk... de volgende film misschien met de Red She-Hulk?
Brendanh29
Ik weet het nog zo niet hoor met deze film dat iemand anders captain america nu speelt is natuurlijk wennen, en ik heb niks tegen donkere mensen maar sam wilson is al een hero personage. Ik zie die trailer en ik vind hem gewoon de verkeerde gecaste persoon voor deze rol. Hij heeft niet eens het super soldaat serum in zich dus doet het op z'n eigen kracht. dat zelfs met cap's z'n schild echt niet op kan tegen een hulk.
Maar het duurde voor mij 3 films voor ik tom holland als spider-man kon zien dus wie weet.
En dan de introductie van de red hulk die acteur die m moet spelen? harrison ford echt waar? de man is al oud en tegen zijn pensioen, hij wilde niet eens meer een indiana jones doen en we weten hoe het ging met z'n laatste film ervan..
badfans69
badfans69
Nieuwe titel: Captain Trump: Brave New World (2025)
HearHear
Goede Marvel film.
Na het grote succes van Deadpool & Wolverine, is Captain America terug.
De film is niet groots, maar zeker ook niet zwak.
Eerst had ik wat twijfels bij Anthony Mackie, maar die doet het echt wel prima vind ik.
Helemaal hetzelfde zoals vorige films mag je natuurlijk niet verwachten, wat ook logisch is.
De film heeft zijn eigen stijl.
Leuk avondje cinema, op naar de volgende Marvel film.
MarvelFreak
Als Marvel fan heb ik toch wel wat gemixte gevoelens, maar al bij al valt deze film echt wel goed mee.
Natuurlijk is het aanpassen met Anthony Mackie.
Veel mensen vinden het Woke, omdat het een anderskleurige is.
Maar liever deze acteur als opvolger (die ook in andere films meedeed met Chris Evans) dan een acteur die er niets mee te maken heeft.
Hopelijk is dit een start van meerdere goede tot zeer goede marvel films
Fikret8
Ik kwam op google een leuke tegen: De Alistair Overeem Brown Hulk
dimi303
Flipman
Die bestaat al.
Ja, dat weet ik. Ze kunnen dit dus blijven uitmelken tot in het oneindige.
Fikret8
Ja, dat weet ik. Ze kunnen dit dus blijven uitmelken tot in het oneindige.
Nu alles mogelijk is met AI verwacht ik ook deze Hulk film.
UpSideDown
Een politie/thriller superhelden film.
Dit is echt wel eens iets totaal anders dan we gewoon zijn.
Verwacht niet de klassieke pure actie scenes, want die zitten er niet veel in en duren ook niet lang.
Ook had ik niet echt het gevoel dat deze film over Captain America zelf ging.
Toch een verrassing dat Bucky, meer naar het einde toe enkele minuten meedeed. Ook al was er niets speciaals
Wat ik wel zeker ben is dat deze film de start is van veel grotere films/verhalen die Marvel nog zal brengen.
Laat de volgende film maar komen, het kan enkel maar beteren. Daar heb ik wel vertrouwen in
martijnk
Een politie/thriller superhelden film.
Dit is echt wel eens iets totaal anders dan we gewoon zijn.
Ook had ik niet echt het gevoel dat deze film over Captain America zelf ging.
Marvel films kijk je voor de actie en dat zit er niet in?
martijnk
Reviews zijn weer enorm slecht. Marvel kan beter stoppen, de formule is echt uitgewerkt.
moviefreak#1
Wat ik niet snap is dat je Sam Wilson hebt, een personage dat werkt en geliefd is. Hij is Falcon die als superheld geliefd is en dan geef je hem een schild en noem je hem Captain America. Maar dan maak je een Captain America film waarin Sam Wilson ook voor 95% als Falcon had kunnen overleven. Vibranium vleugels en die kleine drones had hij al. Dit had als Falcon: the Movie toch geen wezenlijk verschil gemaakt?
Brendanh29
Ik ben het eens met de persoon boven mij.
Nou ik had geen verwachting ervan dus ik werd tenminste niet teleurgesteld, overal is het een degelijke en prima film, genoeg actie en mooie scenes en het grote ding in de oceaan komt eindelijk ook weer eens aan bod. Maar kwa cast doet het niet erg veel voor mij, maar het is wel heerlijk dat ze herinneringen terug brachten aan de 1e hulk met betty enzo.
Probleem is dat de interessante helden gewoon op zijn. Je zit nu naar b of c garnituur te kijken.
Een minder geschreven film was met de oude Iron Man of Captain America wel vaak nog de moeite waard.
mjk87 (moderator films)
Al was Iron Man in 2008 ook gewoon b-garnituur. Spider-Man en X-men bij Marvel en Superman en Batman bij DC waren altijd de grote A-sterren die iedereen wel kent en wel volk richting bioscoop trekken.
Het is wel de verdienste van Downey Jr dat Iron Man samen met Avengers (en vermoedelijk omdat wat we toen zagen vrij nieuw was) een echt A-merk is geworden.
We krijgen nu nieuwe helden die in potentie niet beter of slechter zijn dan Iron Man maar het verhaal raakt wat vol, het nieuwe is er al tijden vanaf, de verbazing en verwondering verdwenen. Dat speelt denk ik nog meer mee. Al langer maar tot Endgame wilde je in ieder geval de sterren nog zien die je inmiddels jaren volgde.
Iron Man was in de comic wereld geen b garnituur, maar het helpt wel dat een charismatische man als RD jr de hoofdrol pakte inderdaad. En het was toen ook nog nieuw, we zijn nu 1000 superheldenfilms verder.
Het grote probleem voor mij is gewoon dat de karakters me niet meer boeien of emotioneren. De betrokkenheid bij hun welzijn is weg.
Al vaker gezegd, maar eigenlijk moet je superhelden nu een jaar of 5 opdoeken en dan een keer rebooten. Cast gewoon een nieuwe Iron Man, Hulk, Captain America (de echte dus) en een groene Hulk en maak nieuwe verhalen. Zoals ze al vele keren prima met Batman hebben gedaan.
soom
You're not Steve Rogers.
Harrison Ford. Wat een kracht zit er in die man. Over oudere (senioren) mensen dan ook geen kwaad woord. 82! Ik teken ervoor om zo tekeer te kunnen gaan op die leeftijd, hopend dat ik dat mag halen.
Jaja, dat/het komt uit de computer en is natuurlijk niet echt.
Wat mij betreft is het vooral leuk dankzij Harrison.
Niet dat ik zoveel heb met Captain America, maar toch is Chris Evans dat. Niet Anthony Mackie, hoe goed hij ook is. Heeft dat te maken met charisma, met uiterlijk?
Tja..
Erikb99
En wat vond ik er nou van:
Laat ik meteen beginnen met een tip. Het is erg handig als je de film “Eternals” uit 2021 en dan daarna de TV-Serie “The Falcon and the Winter Soldier” uit 2021 gezien hebt. Oke, nu het verhaal. Het is een andere film geworden dan je gewend bent van Marvel. Het is eigenlijk meer thriller/politie/superhelden film geworden. Het verhaal is ook wat kleiner gehouden dan wat we gewend zijn. Het blijft wennen aan Sam Wilson (Anthony Mackie) als Captain America maar hij komt er wel mee weg in deze film. Het complot zit leuk in al kaar, maar niet echt origineel. Tja als je de trailer gezien hebt weet je natuurlijk al dat Presidant Thaddeus 'Thunderbolt' Ross (Harrison Ford) de Red Hulk is. De Red Hulk komt er ook maar iets van 7 minuten in voor. Aanrader? Jawel. Ze zijn weer op de weg naar boven aan het gaan. Maar het is geen hoogvlieger en ééntje die je weer gauw zult vergeten.

Captain America: Civil War
2016

Captain America: The Winter Soldier
2014

Captain America: The First Avenger
2011

Dit zijn op dit moment de populairste titels op Disney+ bij het Nederlandse publiek

'Captain America: Brave New World' is binnenkort te streamen op Disney+

'Captain America: Brave New World' is vandaag verschenen: Dit zijn de reacties tot nu toe

Filmjaar 2025: een greep uit de lange lijst veelbelovende films die dit jaar verschijnen

Nosferatu

Mickey 17
Sciencefiction / Komedie, 2025

A Working Man
Actie / Thriller, 2025
heldsuperheldwraakbluntsuperhero teampost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)sidekickassassination attemptpolitical thrillertreatyinternational relations admiringexcited