• 9.372.317 stemmen

Met onder meer: Daisy Edgar-Jones, Glen Powell en Anthony Ramos

Releasedatum: 18 juli 2024

Plot Twisters

"Chase. Ride. Survive."

Kate Cooper, een voormalige stormjager die ooit een verwoestende tornado in levenden lijve meemaakte, bestudeert hedendaags veilig achter een scherm stormpatronen in New York City. Via haar vriend keert ze voor een baanbrekend nieuw volgsysteem echter terug naar de open vlaktes in Oklahoma. Daar aangekomen kruist ze het pad met Tyler Owens, de socialmedia-ster die het geweldig vindt om zijn stormachtige avonturen te posten. Naarmate het stormseizoen heviger wordt, ontketenen er zich angstaanjagende verschijnselen die nog nooit eerder zijn voorgekomen.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 18 juli 2024 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik geef toe dat 'Twisters' wel de ultieme naam is voor een sequel op 'Twister'.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2057 berichten

Trailer ziet er goed uit. Heb het origineel drie keer in de bioscoop gezien en later nog tig keer op vhs/dvd, wat vond ik die geweldig.

Toch wel zin in

avatar van robertinho

robertinho

Dit ziet er... precies zo uit als het origineel?

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Was vandaag in de bioscoop om voor de tweede keer Kingdom of the planet of the Apes te zien en we werden "getrakteerd" met maar liefst vier reclames van deze film, bloed irritant.

Na het tweede spotje had ik zoiets van.....het is me nu wel duidelijk.

avatar van Freakje554

Freakje554

Best nog goed gedaan deze film.

Opnieuw positief verrast.

Toen het bekend werd gemaakt dat na al die jaren een nieuwe Twisters ging komen,

had ik zoals velen wel een mening over.

Maar die mening is dus volledig weg na het zien van deze film.

Best nog spannende momenten, waar je het gevoel hebt dat je er zelf midden in zit.

Uiteraard wel wat overdreven op sommige momenten.

Verhaal is wel zoals bij de meeste film tegenwoordig wat simpel, maar daar hou ik geen rekening meer mee.

Geen TOP blockbuster, maar wel zeker de moeite om eens te zien in de bioscoop

avatar van Nielojram

Nielojram

Aanstaande vrijdag in de middag met bestie naar deze film in de Joey&Chandler stoelen van de pathe in Muggendonk.

Heb enorme zin in een 'verstand-op-0' film onderuit met te dure popcorn.

Ik vond de eerste geweldig, dus als ze de tweede ook zo maken, ben ik tevreden

avatar van dimi303

dimi303

Gezien in Screen X in avant première. Review volgt voor Fast Forward maar niet overtuigd van Kinepolis nieuwste gadget Screen X. Geen meerwaarde en op het randje van een stoorzender. Mijn voorkeur gaat naar Twister. Al moet je beide films in hun eigen tijdsperiode beoordelen.

avatar van max cady

max cady

dimi303 schreef:

Is twisters en remake geworden van het origineel? Na het kijken van een trailer lijkt het bijna 1 op 1 gekopieerd.

Ben best "fan" van het origineel en dus erg benieuwd naar deze .

avatar van dimi303

dimi303

max cady schreef:

Ben best "fan" van het origineel en dus erg benieuwd naar deze .

Het is geen remake, wordt gezien als een op zichzelf staand vervolg. Natuurlijk zijn er ook raakvlakken hoe kan het anders. Persoonlijk geef ik Twister de voorkeur.

avatar van honnes

honnes

Erg fraaie film waarbij je goed in de film wordt gezogen. De 2 uur waren zo voorbij en het verhaal was desondanks de eenvoud toch vrij goed uitgewerkt waarbij het je toch ook wel pakt. Het einde vond ik wat minder uitgewerkt. Ze hadden w.m.b. nog wel wat aandacht aan sommige personages mogen schenken.

Daarnaast moet je sommige effecten met een korrel zou bekijken. Het ziet er zeer fraai en realistisch uit, maar ik dacht wel een paar keer dat sommige dingen met zoveel gemak de lucht in gaat, dat het opmerkelijk was dat de mens daar minder last van blijkt te hebben.

Toch maar weer eens de oude kijken

avatar van qhona

qhona

Gisteren gezien en ik vind het een mooie film.

Af en toe een beetje cliché, echt Amerikaans, maar dat is prima!

avatar van Shadowed

Shadowed

Op voorhand leek dit vervolg op de tornadofilm van Nederlands cameraman Jan de Bont een grote fout. Hoe de studio's bijvoorbeeld uit zijn gekomen bij een regisseur als Lee Isaac Chung blijft me een raadsel en voor de cast had ik ook mijn vraagtekens. Uiteindelijk bleek al dat pessimisme voor niets te zijn, want Twisters ontpopte zich tot een spectaculaire en uiterst vermakelijke genrefilm waarin het tempo geen moment verslapt. Jammerlijk is dat Chung erg makkelijk naar de computer grijpt om zijn noodweer tot leven te wekken, maar de kijker wordt genoeg afgeleid met veel bombarie en wegwaaiende voertuigen om dat te verbloemen. Je zult evenzeer om het wat dik aangezette sentiment en de nodeloos heroïsche personages heen moeten kijken, maar als dat lukt heb je vermaak ten top voor de kiezen. Daisy Edgar-Jones (als actrice eigenlijk te goed voor dit soort films) vormt een dragende factor, de actiescenes volgen elkaar vlot op en de finale mag er best wezen. Het hoort niet bij het beste werk binnen dit genre, maar het doet wat het moet doen en dat is de kijker twee uur lang geboeid in zijn of haar zetel houden.

avatar van The Oceanic Six

Grappig dat je soms helemaal niks van een film verwacht en dat deze achteraf toch heel vermakelijk was. Twisters leek me een b-filmpje, maar blijkt toch te overtuigen door uitstekende CGI en een best onderhoudend verhaal. Sterker, deze ''opvolger'' (heeft niks met deel 1 te maken, maar toch) is echt een pak beter dan de 90's klassieker. Het is meer een soort reboot van het concept, maar dan beter uitgewerkt.

Er zitten meerdere actiemomenten met de tornado's in, waarbij op het eind van de film alle registers open gaan voor een grootste en vlammende finale. Het kijkt gewoon lekker weg en de film probeert ook niet meer dan dat te zijn. Geen preken over het klimaat, geen gedoe. Ook een prima cast, beetje aangedikt en cliché maar zeker niet storend. De dame in de hoofdrol kende ik niet maar ze doet het prima. Fijne looks en een prettige uitstraling heeft ze ook.

Je kan het verhaal van A tot Z voorspellen, maar dat geeft bij luchtig blockbustervermaak niet zo erg. Heb er prettige uurtjes aan beleefd. Het is allemaal niet bijzonder, maar wel leuk. Inclusief een fijne soundtrack die past bij de beelden die we zien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Vermakelijke film die lekker wegkijkt.

Vond het een heerlijke film. Goed verhaal goeie karakters en mooie Special Effects. Die twee uurtjes waren zo om

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Binnenkort maar eens meepikken ... ik hoop dat ik weggeblazen word ...

avatar van Nielojram

Nielojram

The Oceanic Six schreef:

Kan mij helemaal vinden in jouw review, prima vermaakt.

Zag op de aftiteling als producer Steven Spielberg voorbij komen, en dat was we het gevoel wat deze film mij gaf. ( Zoals een goed S.S. betaamd )

avatar van Thiver

Thiver

Ah, daar is-ie dan: de vervolgfilm van dit jaar die mijn waardering voor het origineel doet toenemen. Een onderdeel daarvan is waarschijnlijk dat ik Twister recentelijk weer heb gezien en aangenaam verrast was hoe effectief die toch alweer bijna dertig jaar oude film nog altijd is. Het enige onderdeel dat ietwat overbodig aanvoelde, is het vijandige team geleid door Cary Elwes. Ik denk dat Twister prima zonder schurk had gekund; het natuurgeweld is al vijandig genoeg. Maar in ieder geval is de rivaliteit in Twister enigszins logisch, omdat beide teams hetzelfde doel nastreven.
In Twisters daarentegen heb je twee teams die elkaar het licht in de ogen niet lijken te gunnen, terwijl ze eigenlijk niets met elkaar te maken hebben. Het zou misschien begrijpelijk zijn als ze elkaar in de weg zouden zitten, maar daar lijkt niet echt sprake van... Ik dacht aanvankelijk nog dat ditmaal het bij elkaar geraapte zootje van kleurrijke figuren in allerlei voertuigen (zoals team Paxton/Hunt) een wat minder sympathiek gezelschap zou blijken. Maar nee, de schurken zijn uiteindelijk toch weer de stugge figuren die allemaal in dezelfde auto rijden....
Iets anders wat opviel aan de hernieuwde kennismaking met Twister, was het technische vakmanschap. Jan de Bont heeft mogelijk meer slechte dan goede films gemaakt, maar technisch verstond hij zijn vak wel. Van de vele shots van rijdende auto's wist De Bont altijd wel iets boeiends maken, maar in Twister zijn het vaak uitermate ongeïnspireerde beelden. Misschien omdat ze zijn uitbesteed aan de second unit, maar ik sluit ook niet uit dat het komt doordat Lee Isaac Chung geen actie-ervaring heet.
Dat wreekt zich helaas ook in de tornadoscènes. Het ziet er allemaal nét niet overtuigend uit. De acteurs lijken nooit echt in gevaar. Misschien hadden ze wat extra's windmachine moeten neerzetten in plaats van te verwachten dat het in de computer allemaal wel kon worden gefixt. Qua visuele effecten kan het er best mee door, maar het voelt wel alsof de technologie sinds 1996 weinig ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Ook het geluid voelde onderbenut; een belangrijker onderdeel bij dit soort films dan je denkt.
Maar toen ik halverwege eigenlijk wel klaar was om de film af te schrijven, begon die alsnog interessant te worden. Misschien kwam het door lage verwachtingen, maar in de tweede werkt alles best goed, ook al ligt het er allemaal duimendik bovenop. En ja, voor een legacysequel (of hoe je dit soort films ook wilt noemen) was het prettig dat de verwijzingen naar het origineel tot een absoluut minimum beperkt waren. Ik zat echt af te tellen tot het moment waarop zou blijken dat een van de hoofdpersonen verwant was aan de personages uit het origineel – ik sloot zelfs een cameoverschijning van Helen Hunt niet uit – dus ik was aangenaam verrast dat dat niet gebeurde.
Maar toch, deze film had niet gemaakt hoeven worden. En als je hem dan toch echt wilt maken, huur dan alsjeblieft iemand in met de juiste ervaring. De Minari-regisseur strikken voor een dergelijk project klinkt leuk op papier, maar in de praktijk is duidelijk dat-ie gewoon nog een maatje te klein is. Het doet denken aan hoe Jurassic World werd toevertrouwd aan de regisseur van Safety Not Guaranteed. Die film kon er ook best mee door, maar met zo'n onervaren regisseur krijg je natuurlijk nooit iets van het niveau van Jurassic Park. Kan Hollywood die indiefilmmakers niet gewoon lekker hun indiefilms laten maken en zich voor de grote spektakelfilms gewoon beperken tot de regisseurs die technisch hun vak verstaan?

avatar van IH88

IH88

Nu al de leukste verrassing van 2024. Weinig van verwacht, maar dit echt popcornvermaak zoals je helaas weinig meer ziet. De balans tussen actie, humor, drama en romantiek is perfect, en zelfs de acteurs in kleine bijrollen weten er iets van te maken. Zeker Maura Tierney weet echt alles uit haar kleine rol te persen. Iedereen weet precies in wat voor film ze spelen en alles straalt plezier uit (zelfs het dramatische begin).

Maar het gaat uiteindelijk natuurlijk om Powell en Edgar-Jones (en hun chemie samen), en beide zijn perfect in hun rollen. Zoals ik al zei, iedereen lijkt plezier te hebben. En dat straalt over op het publiek.

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Na 40 minuten de zaal uit gelopen

Wat een bagger ! Een soort van remake van Jan de Bont's Twister uit 1996

Acteer spel was waardeloos, van de camera bewegingen werd ik duizelig en kreeg ik koppijn van, na 40 minuten wist ik genoeg

Vreselijke film dus , 1,5 voor de moeite

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardige film. Ik kan zeggen: "het verhaal is zwak maar dat maakt verder niet uit". Punt is, dat maakte nu net wel uit. Want alle clichés, zeker in het begin, stoorden me ook een beetje. Ook zo'n Powell als wildebras, het was er allemaal net te ver over om nog leuk te zijn.
Dat neemt niet weg dat de film zich daarna wel wat herpakt en over de breedte wel vermakelijk is. Als Powell zich wat inhoudt is hij vel beter te pruimen want zijn uitstraling en charme zijn in orde. De cgi is aardig (maar waar dat budget van USD 20 miljoen naartoe is gegaan is me wel een raadsel) en de actie is mooi gedoseerd en soms wordt er knap suspense gecreëerd. De weidse kale vlakten komen op het brede formaat ook goed tot uitdrukking. Ook een beetje dezelfde sfeer als in de film Stilwater uit 2021, een stadje dat ook in deze Twisters naar voren komt.

Als bioscoopvermaak voor de duur leuk en dat is prima. Maar meer is de film ook niet. 3,0*.

Wikiweetje: Het stadje op het eind dat geraakt wordt, El Reno, door een EF5 is in het echt in 2013 ook daardoor geraakt. Sterker nog, door de weidste tornado ooit gemeten.

avatar van Noodless

Noodless

Twisters weet vooral te scoren door de vele tornado's die op de kijker afkomen. Ze worden duidelijk en knap in beeld gebracht met daarbij heel veel actiemomenten. Dus qua entertainment zit je goed. Ook de cast doet het best aardig met vooral een snoezige, aangename rol van hoofdrolspeelster Daisy Edgar-Jones. Ze zet haar rol overtuigend neer. Romantiek is ook aanwezig, maar gelukkig niet zo zoet voorgesteld want de focus ligt vooral op de tornado's. Wel een beetje jammer dat men het geluid van de stormen negeert om te gebruiken in de actievolle scènes. Helaas gebruikt men ongepaste muziek die de sfeer, de kracht , de angst voor een tornado niet weet uit te drukken. Ook de regelmatige terugkerende country-muziek is een minpunt. Leuk avondje in de bioscoop. 7/10

avatar van Gladiator72

Gladiator72

Typisch Amerikaanse actie/rampen film. Flinterdunne verhaallijn zonder verassingen.

Mooie effects

avatar van scorsese

Redelijke film over een team stormjagers die tornado's proberen af te zwakken. Een vermakelijke rampenfilm. Vergeleken met zijn voorganger zien de tornado's er uiteraard beter en realistischer uit. Maar ook vergeleken met die voorganger is de toon hier een tikkeltje serieuzer en daardoor is het als geheel net wat minder 'fun'. Net geen 3.5 sterren.

Deze film leek me de uitgelezen film om eens in 4dx te zien. Tja. Leuk voor 10 minuten, maar toen had ik het wel gezien.

avatar van woeler82

woeler82

Twisters vandaag gezien maar ik kan niet zeggen dat die beter is als de twister van het jaar 1996.

Desondanks laat die toch best goed wegkijken

avatar van Patrick1980

Patrick1980

Net terug uit de bios, na het zien van de trailer ging ik een beetje sceptisch naar deze film. Ik dacht dat deze een beetje tegen zou vallen maar wat is deze film mij mee gevallen! Ondanks de voorspelbaarheid (ookal zat er een leuke "twist"️ in de film) tijdens de film zat deze echt goed in elkaar. Verrassend leuke en goede acteurs en de special effects waren dik in orde. Deze film is absoluut de moeite waard om in de bioscoop te kijken, eerlijk gezegd denk ik dat je dit soort films alleen maar in de bioscoop moet kijken vanwege het geluid en het gevoel alsof je soms echt midden in de storm zit. Geen saaie stukken, lekker tempo, goed geluid, mooie special effects en prima acteerprestaties. Kortom, ik heb me prima vermaakt tijdens dit spectakel! ️⛈️⚡

3,5 ⭐

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Hier hou ik van! Je verwacht er niets van en je wordt positief verrast. Als ik me niet vergis komt deel 1 uit de jaren 90, dus wanneer er na zo'n lange tijd een nieuw deel verschijnt kan het gemakkelijk op zijn bek gaan. Top Gun Maverick bewees al dat het zeker wel kan, en deze ook.

Sympathieke personages, niemand die irritant of geforceerd doet, evenals geen onnodige boodschap over het klimaat ofzo. Het voelt wat dat betreft echt als een 90s film aan, gewoon fun! Glen Powell is een acteur aan het worden die ik steeds meer kan waarderen. Hij was goed in Top Gun en in Hit Man verbaasde ik me erover hoe veelzijdig hij was in zijn rolletjes, Daisy speelt goed en eigenlijk is de hele cast gewoon prima.

Je zag duidelijk dat Glen's crew plezier had in het jagen van de tornados, maar we zien ook de ellende die het aanricht en dat was een goed contrast. Ik verwelkom absoluut een sequel. Wellicht dat die dan in New York afspeelt, wat dan weer qua spektakel groter zal zijn vanwege hoe super druk bevolkt het is qua gebouwen en mensen.

Het einde was wat cliché. Het leek er echt even op dat ze hun eigen weg zouden gaan, vooral ook omdat Tyler's leven bestond uit tornado jagen. Aan de andere kant is het prima te snappen, ze zijn net voor elkaar gevallen. En dus tja again, New York!

En als dat in de planning staat, Let's go!