• 9.369.996 stemmen

Sauve Qui Peut (la Vie) (1980)

Alternatieve titels: Every Man for Himself / Slow Motion

Oorsprong: Frankrijk / Oostenrijk / West-Duitsland / Zwitserland

Geregisseerd door: Jean-Luc Godard

Met onder meer: Isabelle Huppert, Jacques Dutronc en Nathalie Baye

Gesproken taal: Frans en Italiaans

Plot Sauve Qui Peut (la Vie)

Enkele dagen uit het leven van drie personen: Paul, een tv-producer, Denise, zijn collega en ex-vriendin en Isabelle, een prostituee. Wanneer Paul Denise naar een buitenhuisje brengt ontstaan er problemen wanneer Isabelle zonder het te weten bij hetzelfde huisje arriveert.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Isabelle Rivière

Denise Rimbaud

Isabelle's sister

Customer in Room 522

Zichzelf (Archive sound)

avatar van The One Ring

The One Ring

Voor het grootste deel ben ik het eens met Mochizuki Rokuro hierboven. Het is een typische late Godard, maar helaas betekend dat inmiddels bijna automatisch dat het een mindere Godard is. Dit is nog één van de betere, maar echt helpen doet het niet. Het wisselt van boeiend naar stomvervelend. Voornamelijk de tweede helft, met Huppert, redt het geheel ietwat. Ik vrees echter dat ik nooit helemaal zal weten waarom Godard voor deze nieuwe stijl koos. Over het algemeen mist het emotie en bezieling. Toegegeven, dit geldt ook voor enkele van zijn vroege films, maar daar werd het gecompenseert door een duidelijk plezier in experimentatie en filmmaken. In Godards tweede periode ontbreekt dat zelfs. Toch overheerst vooral het gevoel dat ik Godards latere stijl niet begrijp. Dan heb ik het niet over de inhoud, maar meer over waarom hij het op deze manier brengt.