- Home
Met onder meer: Rebecca Hall, Brian Tyree Henry en Dan Stevens
Releasedatum: 28 maart 2024
Bekijk via Netflix
Plot Godzilla x Kong: The New Empire
Na de gebeurtenissen in 'Godzilla vs. Kong' zijn de twee titanen hun eigen weg gegaan. De almachtige en angstaanjagende wezens moeten het echter opnemen tegen een kolossale, onontdekte bedreiging die verborgen ligt in de holle aarde: de Scar King. Het oeroude beest stelt hun levens en die van de mensheid op de proef. Terwijl de mythische strijd plaatsvindt, ontdekt men meer over de oorsprong van Godzilla en Kong, evenals de mysteries van Skull Island en daarbuiten.
Ilene Andrews
Harris
Jayne
Lewis
Freakje554
Visueel spektakel met een slecht verhaal.
Gezien in een goed gevulde première zaal.
Bijna 2 uur durend visueel spektakel met enorm veel actie.
Maar de cast was matig & het verhaal zeer zwak.
3,5 sterren puur voor het spektakel in deze film.
Verstand op nul & gewoon een avondje pure monster actie.
Of hij aan de kassa beter zal scoren dan de vorige, is nog een grote vraag.
Shinobi
"Where is he going?"
Nadat Japan eerder met een oersterk 'Godzilla Minus One' liet zien hoe het wel moet, valt dit vervolg uit de Amerikaanse MonsterVerse reeks simpelweg in het water. Al hield ik nochtans hoop op wat geinig vermaak.
In 'Godzilla vs. Kong' kon je de titanenstrijd zien tussen Godzilla en Kong. Nu is er een nieuwe status quo; Godzilla houdt aan de oppervlakte de titanen in check, waar Kong in Hollow Earth zoekt naar soortgenoten. Op deze wijze wordt er voorkomen dat de twee weer met elkaar clashen. Door een nieuwe dreiging zijn ze echter genoodzaakt om samen te werken.
Bij de vorige delen ergerde ik mij onwijs aan het menselijk drama. Gelukkig is dat in dit vervolg teruggeschroefd naar een minimum. Als kijker is het dan ook een opluchting om te zien dat de focus ditmaal ligt op de monsters en dan met name Kong. Jammer genoeg speelt Godzilla dan weer wel een soort van bijrol.
Zo klinkt het allemaal best leuk, maar er wordt onnodig veel tijd opgeslokt aan het uitleggen van de meest simpele dingen. Het scheelt dat de personages van Brian Tyree Henry en Dan Stevens er nog wat van proberen te maken. De grootschalige destructie zelf is aardig om te zien, hoewel ik toch iets meer spektakel had verwacht. Daarvoor leunt het gebeuren namelijk te veel op humor en voelt het nogal bloedeloos aan, zonde.
Al met al is 'Godzilla x Kong: The New Empire' een redelijk tussendoortje te noemen, maar van een dergelijke titanenstrijd had ik eigenlijk meer verwacht.
2,5 Sterren.
Godzilla minus one wordt de hemel in geprezen omdat er met relatief weinig budget een goede film werd neergezet. Er werd van tevoren al sceptisch naar dit vervolg op Godzilla vs. Kong gekeken omdat de trailer weer die typische cgi mumbo jumbo liet zien. En toegegeven, deze film is precies dat.
Maar als we eerlijk zijn. Hadden we anders verwacht na de laatste Warner Bros Godzilla en King Kong films? Adam Wingard snapt wat deze reeks momenteel is. Bombastische blockbusters waarin we meer dan genoeg knokpartijen tussen verschillende titanen zien. En we worden niet teleurgesteld. Er zit een hoog tempo in de film, de film kent veel actievolle momenten en de menselijke inbreng is het broodnodige en neemt niet teveel tijd in beslag. Ik houd hier gewoon van. Lekkere no nonsense waar je van tevoren precies krijgt wat je verwacht en waar je 120 Minuten lang vermaakt wordt. Het is allemaal dom en lomp met veel expositie, maar ga niet verrast doet dat je iets anders zou verwachten. Dat er meer budget in zit dan de eerstgenoemde film zie je dan wel, omdat er minder de focus op het menselijke handelen wordt gelegd.
Gelukkig zorgt het filmische effect dat het filmdoek en de projector creëert dat het er altijd geloofwaardig uit ziet. Dit is dus ook een film die je op het grote scherm moet hebben gezien. Op een 4K tv met HDR ben ik bang dat het minder overeind blijft, zoals zoveel films.
Kan me niet voorstellen dat iemand met andere verwachtingen de zaal ingaat en daardoor teleurgesteld wordt. Heb je je met de vorige films in deze reeks vermaakt? Dan gaat deze film je ook bevallen. Vond je de vorige 4 films niks aan? Blijf dan ver weg van deze film. Ik zal deze op schijf kopen en nog lekker vaak gaan herkijken.
SexyThing
De 5de film van het MonsterVerse & ook de goedkoopste (135 miljoen).
Persoonlijk ook de beste film, waar enkel grote gevechten zijn tussen de monsters.
Leuk avondje cinema
Godzilla x Kong heeft een vermakelijk bioscoopbezoek opgeleverd, maar is verder zo plat als een dubbeltje op bijna elk vlak. En nou liggen mijn eisen niet zo hoog bij dit soort popcornentertainment, maar dan nog voelt het op zoveel vlakken zwak aan. Het goede nieuws is dat ze al die menselijke bullshitverhalen die niemand bij dit soort films wil zien flink hebben geminimaliseerd, maar dit is wel zo'n CGI film dat er nauwelijks nog een ziel in zit. Het raast allemaal in een hoog tempo langs je heen, behalve dan de finale die weer opvallend kort is in Rio de Janeiro. De film is ook zo plots voorbij, beetje gek. Maar Godzilla en Kong (met een mecha-arm!) die vechten in een onderwereld zonder zwaartekracht, je zou toch bijna denken dat de schrijvers aan de verdovende middelen zaten tijdens de productie.
Positief is wel dat Kong en Godzilla mooi geanimeerd zijn, net als Mothra die in een felle gloed je als kijker een epileptische aanval bezorgt. Godzilla heeft nu weer roze schubben als hij zich aan het opladen is. Het zag er wel mooi uit, al heb ik liever het blauwe. Jammer dat Godzilla weer een bijrolletje heeft voor lange tijd, ik vind hem veel leuker dan King Kong.
Het is dus ondanks het allemaal niet zo best is wel leuk om te kijken en daar gaat het uiteindelijk om. Maar ik vind solo-films als Kong: Skull Island of de fantastische Japanse Godzilla film Minus One van eind vorig jaar veel beter. Dat zijn films die je gewoon kijkt voor het plot en de knallende actie. Godzilla x Kong voelt leeg aan. Een Big Mac, effe lekker happen maar daarna vraag je je af waarom je er nou zo'n zin in had.
Flipman
Misschien krik ik mijn score nog wat op voor de bij vlagen aangename eighties throwback soundtrack, maar dit was me een bloedeloze ravage, zeg. Geen enkele scène wist ook maar een enkele emotie bij me los te krijgen dan ergernis. Ik kon me aan geen enkel personage binden en het conflict boeide me allemaal nog minder. De hele opbouw vond ik strontvervelend. Wanneer je ook maar een deel van Michael Bay's Transformers hebt gezien, weet je precies wat je kunt verwachten. Misschien zijn de karakters hier wat minder irritant, maar dat is het enige noemenswaardige verschil. Oh ja, Kong en Zilla spreken niet, noch kunnen ze in voertuigen veranderen. Dat dan ook nog.
mjk87 (moderator films)
Mwoh. Drie jaar terug kregen we eindelijk volledige verwoesting bij daglicht te zien na twee films rond Godzilla die veelal in het donker speelden. In deze film komt die verwoesting netjes terug maar de wow-factor is toch een stuk lager. Deels doordat er niets nieuws in zit, deels doordat het nogal rommelig gefilmd is en deels door de vrij lelijke cgi en look. Die openingsscène alleen al. De achtergronden lijken een soort ode aan oude films met die kleuren en haast schilderachtige uitstraling, maar in zo'n moderne film werkt dat niet (en geen idee of het een ode is of gewoon onkunde).
Wat ook meespeelt: inhoudelijk is dit ding enorm zwak (vergelijk dit met de recente Japanse Godzilla-film) waardoor de nadruk op verwoesting komt. Maar na zoveel films vol cgi red je het niet meer enkel daarmee, dan moet je wel meer doen. Die grote ontploffing in de Japanse film was wel indrukwekkend. Maar ook als ik beelden terugzie van Godzilla uit 2014 dan zit daar zo veel visuele kracht in. Daar zat een regisseur in de stoel die een visueel idee had en dat uitstekend uitvoerde vol fijne momentjes die blijven werken. In deze Godzilla x Kong zit eigenlijk geen enkel memorabel shot.
De film gaat wel vlotjes maar slaat verder ook nergens op en is vrij lui. Als er een probleem is, dan is er altijd weer een stuk onbestaandbare techniek dat men kan gebruiken. Veel recente Marvel-films hadden daar ook steeds meer van te lijden. Al met al een hele matige film die echter niet verveelt (ook omdat de film deels een zoektocht is en ik als kijker ook niet precies weet wat er gaat gebeuren, dus de film houdt wel de interesse vast) maar ook verder echt helemaal niets doet. 2,5*.
Shadowed
Een vervolgfilm waarin de voornaamste actie zich in een fantasiewereld afspeelt, maar spijtig genoeg wordt het betere spektakel gebracht binnen een stedelijke achtergrond. Tegen de tijd dat de echt spetterende, indrukwekkende beelden naar buiten komen zit je als kijker opgescheept met een bedenkelijk verhaal en niet altijd even interessant bombast. Het acteerwerk dat alle beelden aan elkaar praat is per definitie niet slecht, maar de rollen zijn dermate achterlijk vormgegeven dat geen enkel castlid kan stralen. Het personage van Kaylee Hottle zit al helemaal tegen het belachelijke aan, een regisseur als Adam Wingard had dat echt in moeten zien. Geïnteresseerde kijkers zullen moeten weten dat al het spektakel zowat uit de computer komt en daarin niet bepaald overtuigend oogt, maar eenmaal de film dan echt uitpakt, kijkt het erg lekker weg. Ik heb me zeker niet verveeld, maar vraag me wel af hoe ze dit soort onzin toch elke keer verzonnen krijgen, laat staan dat ze er meer dan honderd miljoen voor krijgen.
Een film met een monster als dit moet de nodige fun, spanning of avontuur hebben. En zeker bij de nieuwe Godzilla films ontbrak dat wel eens. Kong: Skull Island was beste mooi. Visueel, avontuurlijk en de nodige actie. De clash Godzilla vs Kong was een dieptepunt helaas, dus toch met wat vrees naar deze Godzilla x Kong gaan zien.
Kong en Godzilla zijn alvast goed gedaan en hebben in beperkte mate ook wat meer karakter gekregen. Leuke actie en niet te veel menselijke personages. De fantasiewereld is qua CGI dan weer een heel pak minder en het verhaal werkt ook niet echt. Wel jammer, omdat je met Kong en Godzilla zoveel kan doen. Het lijkt wel Alien vs Predator waarin het niet echt lukt om de twee legendarische monsters op een quasi zelfde niveau bij elkaar te brengen.
Godzilla x Kong kan wel nog genoeg entertainen, zeker op een groot doek. We zitten al nr 5 in deze Monsterverse en van beide monsters zijn al zoveel versies gemaakt. Maar volgens mij is er nog genoeg creatieve ruimte. Alleen zitten de makers teveel met de franchise in hun hoofd ipv gewoon een goeie film af te leveren.
[email protected]
Wat een slechte film zeg ik heb van alle Kong en Godzilla films genoten maar dit draaide alleen om de special effects gooi gelijk nog een paar Autobots in de film draaide totaal niet om het script of de verloop van de film ik denk dat de editor de grote man was in deze film
Psycho-M
Dit is gewoon een prima monsterverse film.
In vergelijking met de voorgaande monsterverse films, waarin de giganten vooral in het donker, mist, regen, rook, wolken etc, in beeld werden gebracht, zien we ze nu in volle glorie in beeld.
En als je de trailer(s) hebt bekeken dan weet je ook precies wat je kunt verwachten.
Dit is een Kong/Godzilla film met een aantal monsterlijke gevechten, waarin vooral de grote jongens centraal staan en de menselijke karakters de echte bijrollen zijn.
Niets meer, niets minder.
Ik heb me er prima mee vermaakt en vond ik het een bijna 2 uur die voorbij vlogen.
Fijne blockbuster film die een voortbestaan van de monsterverse garandeerd.
Wat mij betreft op naar de volgende.
Noodless
Heerlijk popcornvermaak met wervelende actiescènes en veel monstergevechten. Wat wil je nog meer? Een goed verhaal? Ja, dat mag .....maar bij dit soort films weet je al op voorhand dat dit niet de essentie is. Als je dit kan loslaten, is het volop genieten van het spektakel. Deze film ( 5de in de reeks ) kan zich meten met Kong : Skull Island 2017 en is beter dan de andere voorgangers. Hier wordt gelukkig niet zo veel aandacht gegeven aan de personages en staat vooral Kong centraal. Waar de personages bij de vorige delen veel schermtijd krijgen en weinig invulling hadden en dan ook nog zorgen voor best wat saaie scènes, is hier gelukkig niet aan de orde. Het spektakel is gigantisch, vol met fantastische en overzichtelijke duidelijke gevechten tussen heel wat giganten. Een film die je in de bioscoop moet beleven. 8/10
Het is dat er af en toe wat akteurs door het beeld lopen, anders zou je zweren hier te maken te hebben met een animatiefilm. En niet zo'n beste. Plot en personages zijn niet noemenswaardig en door het voortdurende bombardement van opzichtige visuele effecten wordt je als kijker al snel murw geslagen. De cast is ditmaal ook gereduceerd tot een absoluut minimum. Kong krijgt overduidelijk de meeste speeltijd toebedeeld; Godzilla komt er bekaaid af. Net als de kijker.
mrkos
Godzilla x Kong: The New Empire
Ik ben enorm fan van monsterfilms, maar deze kon ik helaas wat minder appreciëren.
En waar dat aan lag? De wereld van Hollow Earth interesseerde me gewoon niet zo. Al die kleurtjes e.d. Het leek meer op een fantasiefilm. Door die gevechten in Hollow Earth, was de 'wow' factor ook een beetje weg. Ik vond het soms ook niet mooi gefilmd. Pas wanneer ze weer in de stedelijke gebieden gingen vechten kwam dat gevoel een beetje terug, want dan zie je pas hoe imposant die titans zijn. Ook vond ik de personages niet boeiend genoeg. Ik heb vorige week Gojira -1.0 gezien en die beviel me toch wel een stuk beter. Het verhaal is een stuk simplistischer. Geen rare onderwereld en de hoofdpersonen zijn een stuk interessanter. Maar goed, in deze film zie je meer monsters en meer gevechten. Het is maar net waar je van houdt natuurlijk.
3 sterren.
Kondoro
"For most of human civilization, we believed that we were Earth's most dominant species. We believed that life could only exist on the surface of the planet. Well, after a certain point of view, you have to wonder what else we were wrong about?”
Tja, echt hyped was ik nou ook niet bepaald om deze film hoor. Voorgaande delen vond ik eigenlijk allemaal stuk voor stuk best tegenvallen, en toch blijf ik ze kijken. Slechte gewoonte noem ik dat, en toch stiekem de hoop dat de films misschien wat leuker zijn om te kijken. Deze film in de bioscoop bezoeken zal ik niet snel, dus dan maar thuis gekeken en het was nog best te doen. Ja, ik durf het best te zeggen; de film keek vrij makkelijk weg. Alleen weten ze het toch wel weer op veel fronten echt te verpesten, dus uiteindelijk was mijn achterdochtigheid hoe goed deze film zou worden ook wel juist.
Wat me eigenlijk wel vermaakte waren de vele gevechten die de film had. Uiteindelijk keken we voor mijn gevoel wel meer naar King Kong en bleef Godzilla wat dat betreft een beetje op de achtergrond zweven. Hoewel dat uiteraard niet direct echt verkeerd is, had ik misschien wel weer een lekkere clash tussen die twee willen zien, eerder in de film dan wel niet te verstaan. Aangezien er wel een heel lekker eindgevecht is. Maar dat is weer zo overspoelt met monsters en dat doen ze alleen maar om het enigszins nog relevant te houden. De laatste Ghostbusters deed dat ook, gevuld met veel personages maar, je kan maar niet bouwen op het verhaal, en dat is hier ook gewoon aan de orde. En ik hoop toch niet dat, dat de toekomst van de Hollywood films gaat worden, die overvolle en vooral nietszeggende vervolgfilms. Dat laatste gebeurt al wel te veel maar, ze zijn dus de laatste tijd gewoon echt te vol met personen of personages (monsters in dit geval), dat hoeft echt niet.
Zoals ik al zei wist het verhaal ook niet te boeien, en je kon er eigenlijk totaal niet op bouwen. De rode draad is flinterdun, en alles eromheen is niet echt belangrijk. Dat zorgt ervoor dat de film vrij doodvalt, en de gevechten het dus wel echt moeten redden. Dat meisje wat doof is weet niet te interesseren, en dat hele gebarentaal hoefde van mij ook niet. Dat is gewoon wederom iets verzinnen om een beetje relevant te worden, net zoals de maatschappelijk correcte details die weer zichtbaar zijn, zowel in beeld als spraak. Tja, het is maar even wennen denk ik, al ligt het er soms wel weer te dik bovenop.
Die Hollow Earth wist me overigens ook niet te interesseren. Leuk bedacht allemaal maar, het leek wel alsof we in een soort verdwaalde Marvel film terecht waren gekomen. Ook dat was dan weer gewoon niet nodig. Er zit geen moment in waar ik een wow gevoel bij kreeg, en het is allemaal erg vlak.
Nee, dit was gewoon weer standaard troep over het algemeen, en eigenlijk wist alleen het eind gevecht me ook echt te boeien. De rest kwam er gewoon niet makkelijk door, en oogde over het algemeen gewoon op een grote kinderfilm. Ach, Kong heeft last van zijn tand wat sneu. Konden ze echt niet iets beters verzinnen? De vervolgdelen kijk ik waarschijnlijk toch wel weer, en hopelijk wordt het nog een keer iets beter dan deze generieke onzin. Dan was die Japanse Godzilla film toch tien keer beter.
filmkul
Redelijke titans film. Het verhaal is matigjes maar biedt voldoende ruimte voor het nodige spektakel. Helaas slaat men net als in de vorige delen weer behoorlijk ver door. De computer heeft weer overuren gedraaid wat ten koste gaat van de film. De verhouding animatie en ‘echt’ is te veel uit balans. Maar op zich is de film wel beter dan zijn voorganger. Bij vlagen best spannend en de verhaallijn is zonder te veel zijplotjes wat de film tot een geheel maakt. Het acteerwerk is verder in orde. De CGI is goed te doen. 3.0
Daniel Raedts
Na vier films en een (lopende) serie is het MonsterVerse nog lang niet uitgeput en uitgemolken. Met ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ wordt het voortbestaan van de holle aarde bedreigd door een tirannieke reuzenaap en een ijs-spuwende titaan. Kong kan deze strijd niet alleen aan en heeft daarbij de hulp nodig van zijn rivaal Godzilla, die het oppervlak beschermd en bedreigd tegen andere titanen.
Met een kort samengevat plot als het bovenstaande weet je wat je kunt verwachten; een overdaad aan visuele effecten en een orgie aan monstergevechten. Een simpele combi, want voor wetenschappelijke logica zit je hier aan het verkeerde adres. Alleen lijkt het nu wel erg veel op een computerspel - waarbij acteurs als Rebecca Hall en Dan Stevens hun ding doen - en dat van visueel realisme nog maar weinig sprake is. Het oogt allemaal niet meer zo overdonderend. Eerder flets, lelijk en vooral te licht. Een verschil met het donkere, duistere en meer onheilspellende ‘Godzilla’ uit 2014.
Waar dat deel het vooral moest hebben van opbouw , gaat het sinds deel 3 vooral om zoveel mogelijk spektakel in korte tijd te proppen. Op een gegeven moment geloof je het wel en smacht je naar de aftiteling. Deel 6 en verder zullen gegarandeerd (gezien het monstersucces) al in de planning staan en seizoen 2 van 'Monarch: Legacy of Monsters' is al in de maak, maar wie afgelopen jaar het authentieke én dus Japanse ‘Godzilla: Minus One’ heeft gezien weet dat het met veel minder ook veel beter en overtuigender kan. Liever daar een deel in de x-zoveel jaren van dan deze creatief uitgemolken reeks. De gevechten worden vermoeiend en het slopen van wereldsteden ziellozer en simpeler.
Matige film waarin er ogenschijnlijk rust is wedergekeerd tussen de twee titanen. Een onzinnig verhaal dat niet weet te boeien (ondanks dat het redelijk avontuurlijk gebracht wordt). Meer dan genoeg (volledig cgi) gevechten tussen de monsters, maar op een gegeven moment heb je het wel gezien. Net geen 3.0 sterren.
tukkerstein
Had het vorige deel niet gezien en daar houd ik het ook bij, want wat was dit in hemelsnaam? Mogelijk een van de slechtste blockbusters ooit. Stompzinnig, niet te volgen verhaal, geen enkel personage dat ook maar iets van inleving oproept en verder bijna 2 uur lang dodelijk saai CGI-geweld. Volslagen kansloos.
thunderball
Deze afgelopen week ontvangen en vrijdag in de vooravond in 4K bekeken.
Aardige monster spektakel film, die echter vrij rommelig en wat kinderlijk overkomt, de SFX's zijn wel top.
Godzilla zit voornamelijk aan het begin en in de finale en de focus ligt meer op Kong die zich onder de grond in zijn wereld tussen de andere apen bevindt, waardoor ik regelmatig meer het gevoel had naar een deel uit de Apenplaneet reeks te zitten kijken.
Ook kwamen de apen vrij klein van stuk over, pas toen de twee kemphanen naar onze wereld kwamen zag je pas hoe groot Kong en zijn rode tegenstander eigenlijk waren. Toch jammer dat je dat gevoel niet de hele film kreeg.
Rebecca Hall in belangrijkste rol is natuurlijk feitelijk veel te goed voor deze pulp, maar weet in ieder geval een goed realistisch karakter neer te zetten, rest van de cast bestaat vooral uit stereotypes en zijn stukken minder op dreef. Henry is er voor de (flauwe) humor en Stevens is de gevatte held.
Vond de vorige film met de twee legendarische monsters een stuk beter en iets minder kinderachtig.
Een dikke zes, ofwel drie sterren.
clubsport
De bijna onbedwingbare wens om monsters menselijk te maken was al ingezet in het vorige deel maar word hier nog eens verder doorgevoerd , op zich hoeft dat geen probleem te zijn maar het word nog verder doorgevoerd en met vermenselijking van de monsters haal je de spanning uit de film .
Een andere trend is het steeds saaier en 2 dimensionaal maken van de mensen in de film , de vrouw is saai , dat kind is overbodig geworden , onze veearts is ook niet intererssant , en die donkere gast moet de komische noot zijn maar doet dat op de meest irritante manier .
dan hebben we nog de piloot , de scene waarin hij word gedood is de meest tenenkrommende scene in de film , en de reactie van de rest is onvoorstelbaal veelzeggend , geen emotie , niks , ze gaan meteen door alsof er niks is gebeurt .
Hoe creer je spanning in een film , ze weten het niet , blijkbaar zijn een paar CGI gevechten genoeg .
Dan hebben we nog de muziek , die op willekeurige momenten een soort van music video clip sfeer moeten genereren maar totaal niet in de film passen .
Na het zien van Minus one waarin zelfs betere effecten zitten gecombineerd met een goed verhaal , heel veel spanning en zeer goed opgebouwde karakters zie je pas hoe zielloos en leeg deze film is .
movie freak84
Wow wat een nutteloze reacties lees ik hier. Gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak, maar om een film zo de grond in te boren slaat egt nergens op. Je weet dat je bij zulk soort films je niet echt moet kijken om het goede verhaal, maar gewoon om de vette monsters en vette gevechten. En naar mijn inzien heeft deze film dat zeker. Voor mij een ruime 7. Ik heb in elk geval een leuke filmavond gehad.
Q Jones
Zoals the ocean six al zegt, als je deze film gaat kijken, weet je een beetje wat voor onzin je kunt verwachten. Ik houd ervan, van deze film heb ik echt weer als een klein mannetje zitten te genieten. Wat een heerlijke onzin. Ik vind alle films van Kong en Godzilla wel te pruimen, maar dit was toch echt wel weer een spektakelstuk. Wat een fantastische CGI ook. Op naar de volgende wat mij betreft.
teigertje
- 2079 stemmen
Na deze film opnieuw gezien te hebben op de 4K uitgave.
Met prachtig Dolby Vision beeld en uitstekend Dolby Atmos geluid.
Echter in de bioscoop op het grote witte doek.
Komt deze film geheel anders tot zijn recht.
En vind ik deze film, nu echt flink tegenvallen.
Gezien je het idee hebt grotendeels alleen naar een computer animatie film zit te kijken.
Bijna enkel green screen wat ik niet vond opvallen in de bioscoop.
Maar je op 4K nagenoeg overduidelijk ziet, een flinke domper.
De cast speelt van matig tot goed.
Alleen het personage Kong was voor mij de enige die uit de verf kwam, en die mij wel aansprak.
Verder niet meer als een middelmatige film.
Waar je terug verlangt naar de eighties en nineties practical effecten.
Zo vermoeiend die overdaad van Cgi die in deze film.
Ik stel mijn waardering bij van.
4,5* naar 3*
lang pee
Net een tekenfilm, belachelijk slecht gemaakt en als dit acteren is ben ik De Niro, wat een stom filmpje...
Dan Stevens was nog redelijk in Dowton Abbey, maar het blijkt toch daarna wel echt dat hij geen groot talent is....
xxERWINxx
Vandaag voor het eerst bekeken en wel op blu-ray!
Weer een goed vervolg op Gozilla vs. Kong, in dit deel doen weer precies dezelfde mensen mee zoals het jonge meisje, ''de moeder'' en de podcast maker.
Het verhaal gaat dus weer verder en ditmaal met veel meer wezens!
Van groot naar groter lijkt het wel en een hoop gevechten tussen de dieren, vooral zo richting het laatste half uur alleen maar gevechten tussen Kong, Godzilla en de andere apen / wezens.
Dat laatste werd wel soms een beetje teveel van het goede en was wat eentonig, maar wel goed en spectaculair in beeld gebracht.
Veel actie ook, maar toch vond ik het iets teveel van het goede, was meer gevechten tussen de wezens samen dan een dreiging voor de mens.
Al met al wel mee vermaakt.

Godzilla vs. Kong

2017

Godzilla
2014

MonsterVerse compleet: alle 'Godzilla' en 'Kong'-films nu te zien op HBO Max

Warner Bros. deelt nieuwe beelden van 'Godzilla X Kong' die later deze maand uitkomt

Dune: Part Two
Sciencefiction, 2024