Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 25 april 2024
Bekijk via Netflix
Plot The Fall Guy
"Fall hard."
De stuntman Colt Seavers voelt zich depressief nadat zijn laatste stuntwerk op een filmset hem bijna fataal is geworden en stopt met zijn werk. De voormalige cameravrouw Jody Moreno, tevens de ex van Colt, staat op het punt door te breken als regisseuse van een sciencefictionfilm. Ze merkt dat Colt door een collega terug is gevraagd als de stuntman voor haar film, waar hij ook nog eens stiekem de verdwijning van de beroemde hoofdrolspeler op moet lossen waar Colt de stunts voor deed.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Dressler
Doone
Nigel
pietpuk
Over the top actiescenes die met een dun en chaotisch plot aan elkaar hangen, Dikke tegenvaller.
Filmreiziger
Prima actie-komedie voor de zaterdagavond die boven het maaiveld uitsteekt.
Ik vind dit vaak een lastig genre, maar hier pakt het goed uit. De humor is van hoog niveau met veel knipogen richting andere films. De Miami Vice scene sprong er voor mij uit. Acteerwerk is prima voor dit genre: over de top, maar passend bij de film. Premie chemie tussen de twee hoofdrolspelers en goed gecast. Uitstekende soundtrack met een speciale plek voor 'I was made for loving you baby'. De bijrollen komen helaas niet goed uit de verf (te laag niveau en daar wordt het wel te veel over de top en cliche. Ik was wat moe van een jetlag en dat doet de film geen goed: het gaat snel en je moet je hoofd er wel bij houden. Anders gaat het chaotisch voelen. De (over de top) actie is (zoals te verwachten) van hoog niveau. Leuk dat de regisseur zelf lang als stuntman / stunt coordinator heeft gewerkt voor veel films. Zet de film niet te snel af: leuk om te zien hoe de stunts daadwerkelijk zijn gefilmd tijdens de aftiteling en er komt nog een 'nabrander aan het einde' voor de echte aftiteling begint.
Als met al een uitstekende zaterdagavond-popcorn-film die voor mij toch wat boven het gemiddelde in dit genre uitsteekt. Daarom 3,5 ster.
Beetje een vreemde film vol meta-humor die maar gedeeltelijk slaagt in zn opzet.
Het zijn vooral de kleinere subtiele geintjes die echt leuk zijn, het plot is eigenlijk te dom.
Laat staan de belachelijke speelduur. Kleine 3 sterretjes.
filmkul
Matige actie komedie. Het verhaal is passend voor het genre en stelt weinig voor. De uitwerking is wisselend. De film komt lastig op gang. Het eerste deel is taai en is onnodig lang uitgerekt. Er gebeurt te weinig om te blijven boeien. Gelukkig herpakt de film zich in de tweede helft. De vaart komt er lekker in en de slappe humor wordt afgewisseld met leuke actiescenes die er goed uit zien. De plottwist is niet vernuft en het hele verhaal boeit eigenlijk niet. Het acteerwerk is verder in orde. Visueel ziet de film er goed uit met prima stunt- en vliegwerk dat vakkundig in beeld wordt gebracht. 3.0
Robson1968
De actiescenes zijn op zich wel goed en geven soms een beetje een kijkje achter de schermen. Maar het verhaal is wel heel erg slap. En ook het acteerwerk laat vaak te wensen over. Na een half uur begon ik al te twijfelen of ik 'm wel af zou kijken. En vriendin waar ik deze mee keek dacht er net zo over. Toch afgekeken, maar onbevredigend gevoel.
Waku
Dikke 2 uur actie en spektakel.
En het ziet er allemaal nog gelikt uit ook nog!
CGI effecten zijn overdonderend.
Verhaaltje is dun maar in deze blockbuster gaat het om vaart en de eerder genoemde actie.
Zeer vermakelijk. "The Fall Guy" raast als een intercity voorbij.
3.5*/4*
p.s blijf de gehele aftiteling uitzitten, er komt nog een vermakelijk toetje!
Collins
Colt Seavers (Ryan Gosling) is stuntman. Hij is de anonieme man die de plek van de filmster inneemt als het gevaarlijk wordt. Een riskante baan die regisseur David Leitch ooit zelf vervulde. The Fall Guy is een met avontuurlijke en romantische verwikkelingen doorspekte stunttrip waarin de humor niet ontbreekt. De film is geïnspireerd door de gelijknamige tv-serie uit de jaren 80 met Lee Majors. De serie ken ik niet. Lee Majors wel. Hij komt nog even langs.
The Fall Guy volgt een onzinnig plot dat eigenlijk maar een doel dient en dat is om Gosling in zoveel mogelijk netelige situaties te brengen. Logisch ook. Wat kun je meer verwachten van een film waarin de stuntman centraal staat. The Fall Guy is dus een film vol vechtpartijen, valpartijen en achtervolgingen. David Leitsch pakt lekker uit. Enorm over the top en met een humoristische inslag. De grappen over en toespelingen op het filmvak zijn leuk. Platte en flauwe humor ontbreekt eveneens niet. Niet alle platte en flauwe humor is even geslaagd.
Wel geslaagd, erg leuk en interessant is het om via The Fall Guy een blik achter de schermen van een filmproductie te werpen. Om eens te zien hoeveel mensen er wel niet op een filmset rondlopen. Om eens te zien hoeveel minutieuze planning er bij een actiescène komt kijken. Om eens te zien hoe het samenspel is tussen al die mensen die bezig zijn met het maken van een film. En tussen het hectische gewoel de stuntman die met ongelooflijke mentale en fysieke inspanning zijn aandeel aan de productie levert. Leuk idee om eens de stuntman centraal te stellen.
De aanwezigheid van een avontuurlijk en een romantisch plotje is vooral flauw en stelt niet veel voor. We nemen het maar op de koop toe. Prima film verder.
knuppel ihhh
Ik lees hier dat veel kijkers het een slap of dun verhaaltje vinden. Ik vond het verhaal juist wel goed in elkaar zitten. Nou ja het eerste gedeelte is prima in elkaar gezet. Zaten leuke plot twists in en ik zag dingen echt niet aankomen. Wanneer in het 2e gedeelte het probleem opgelost moet worden ontspoort de boel en beetje en het is ondertussen wel duidlelijk dat, omdat onze held door niet een kogel geraakt wordt, het een kwestie van uitzitten is. Maar verder prima film
UmbraVitae
Redelijk luchtige en simpele actie-comedy, zonder meer en eigenlijk voor de best aantrekkelijke cast, eerder wat minnetjes. 6/10
shugenja
Typisch Hollywood boom knal alle archetypes aanwezig beetje meta humor ff schudden. Wat slappe muziek eronder bam poef paar flauwe grappig bedoelde oneliners en paar hondermiljoen dollar ff husselen klaar. Ja niet slecht maar ja met zulke budgetten en acteurs is dat geen kunst.
AngelicV
Het lijkt een flinterdun actiekomedietje, doch ik was aangenaam verrast naarmate de film vorderde. Cliché op cliché waarbij de film zichzelf over the top lijkt te zetten, echter het neemt letterlijk complete genres op de hak en geeft een inkijkje in de wereld van de stuntmannen/vrouwen. Dit alles met veel muziek uit de 80's en talloze versies van Kiss' I was made for loving you, welke overigens uit 1979 is. Ook de quotes uit de verschillende films zijn hilarisch. Zelfs muziektracks uit films en series, o.a. The six million dollar man
. Voor 50 en 60 plussers daarom ook een aanrader. Deze film laat bij uitstek zien hoe stupide sommige films in elkaar zitten en breidt daarbij alles aan elkaar tot een geweldige finale... Kostelijk amusement. Blijf vooral zitten tot de complete aftiteling voorbij is.
Nikki_U
Super grappige en leuke actiefilm. Ben al fan van Ryan Gosling sinds The Notebook en Blue Valentine. Ik vond het verhaal wel goed en de actiescènes waren mooi!
shugenja
ik ben er weer ingetrapt GVD ik zie een film met redelijke score maar het is gewoon weer zon suffe bioscoopfilm. Met een sleetse formule en een stom einde en je ziet alles al van ver aankomen natuurlijk. Het is weer totaal ongeloofwaardig jezus wat kan ik me hier aan irriteren. Alleen al het feit dat Gosling zijn rug breekt en dan verlamt raakt maar met een soort wonder technologie ding in zijn rug hop gewoon alles kan. En verder de hele film word er niks met dit gegeven gedaan. het is zo een schraal en slecht stukje schrijfwerk ik ben toch geen mongool. Waarom laten we hollywood hier toch constant mee wegkomen?
Ja ik geef 2,5 want blabla vermakelijk leuke actie technisch prima ja acteurs prima. maar als je 150 miljoen uitgeeft aan een film natuurlijk mag je dat dan verwachten maar kom op zeg. Gelukkig lees ik dat er niet veel aandacht voor deze film was en ze nauwelijks uit de kosten kwamen. Mooi zo, het stopt alleen als we dit soort rommel niet meer gaan zien. Ik ga mijn best doen iig dit soort drek te ontwijken hopelijk helpen jullie ook even mee door zon film een beetje nuchter te bekritiseren.
Jynxter
Een olijke film vol leuke zelfspot, geinige verwijzingen en vermakelijke knipogen, die daarnaast het beroep van stuntmannen en -vrouwen oprechte waardering en lof toezwaait. Een komedie, actieflick, persiflage, ode en romcom, The Fall Guy is het allemaal. Zeker de eerste helft gaat het alle kanten op, en zorgt deze onberekenbaarheid dat het erg boeiend blijft. Ondanks dat het tweede deel wat minder verrassend is, blijft het vermakelijk. De chemie tussen Gosling en Blunt is prettig en als lofzang aan stuntmannen zitten de 125 minuten bomvol met vette stunts. Dat het kwade complotje 13 in een dozijn is en de geloofwaardigheid ver te zoeken is kan voor een over de top film als deze weinig kwaad. Als een film mij meermaals hardop laat lachen, ben ik meestal wel om.
Kees Draaihuis
Leuke actiefilm met best wel wat goede stunts. Romantisch gedoe tussen de twee had wat mij betreft niet zo vaak herhaald hoeven te worden. Zeker een aanrader voor degene die van een leuke actiefilm houden met ook nog af en toe wat humor er in.
Kevinmastah
Te lang durende drukke schreeuwende chaotische film.
Met veel van hetzelfde.
Het pakte me totaal niet.
De film leunde ook veel op de muziek.
Voornamelijk I Was Made For Lovin' You van Kiss.
Goed en lekker nummertje maar na de 8ste keer heb je het wel gehoord.
2,5 / 5
Klein 6je / 10
joolstein
"You gotta wrap the message in sexy bacon"
Geslaagde actiefilm in een actiefilm...de vorige van de regisseur David Leitch vond ik een verschrikkelijk vervelende (standaard Hollywood-humor) dus ik was sceptisch om deze te gaan kijken maar dit was verrassend leuk! Alhoewel ik bij het eerste halfuur nog dacht, gaat er ook nog wat anders gebeuren dan dat liefdesgedoe...maar dan krijg Colt Seavers de taak om de vermiste Tom Ryder terug te vinden en gaandeweg verschuift het meer naar actie. Gosling en Blunt hebben trouwens de gehele tijd een prima chemie op het scherm.
Losjes gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit de jaren 80; The Fall Guy (Serie, 1981 - 1982) bezit dan ook een lichte jaren '80 vibe. Wel jammer dat ze qua muziek voor de grote gemene deler gingen (standaard) al probeert men met andere uitvoeringen wel iets te variëren. Beter was de subtielere humor in deze! Mede doordat de film erg zelfbewust was. Daarnaast zit het boordevol film & seriereferenties. Ja ik moet concluderen dat dit een redelijk goede popcornfilm was!
Gelukkige chemie.
Na het succes van De Man van Zes Miljoen mocht Lee Majors in een nieuwe televisieserie schitteren. We hebben het hier over de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. The Fall Guy was misschien minder succesvol, maar desondanks voldoende legendarisch om anno 2024 dit uit te brengen. Gelukkig maar, want deze filmversie is geslaagd. Okay toegeven, soms is het wel een beetje over de top, maar van dik hout zaagt men doorgaans prima planken. Zo ook hier, waar de actiefilm een vleugje romcom heeft en voornamelijk drijft op de chemie tussen hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emily Blunt.
De extra lange versie die als 2e disc bijgesloten zit in de blu-ray release is wellicht wat overbodig - de film duurt namelijk lang genoeg - maar biedt voor de hardcore liefhebber toch weer een extra 20 minuten aan pret. Tijdens de aftiteling laat men de echte stunts ook maar eens zien en als toetje is er nog een klein, ietwat flauw knipoogje naar de originele serie. The Fall Guy is een luchtige en komische actiefilm die mede dankzij de vele stunts en het vleugje romantiek voor elk wat wils biedt. Eindelijk weer eens een blockbuster die doet wat hij hoort te doen; de kijker een leuke avond bezorgen.
***½
Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.
Aardige film over een stuntman die er de brui aangeeft, nadat hij een ongeluk krijgt. Mooie opening en de scenes met hoe de stunts eraan toe gaan, zijn dan ook het beste. Het verhaal is nogal mager en gaat te veel kanten op (ook de romance wist me niet te boeien). Best grappig soms en uiteraard wel een paar prima actie-scenes. Net geen 3.5 sterren.
Rodger
Zeker wel een leuke actie/komedie... beetje over de top.. maar ok..
De film moet in het begin nog ff op gang komen.. maar daarna prima..
3.5 ***
Mickey b
Mooi eerbetoon aan alle onbekende stuntmannen. Film zit boordevol stunts, knallende actie, humor en romantiek. Alles op eigenwijze in beeld gebracht en op de een of andere manier werkt het voor mij. Zo heb je actiescènes op romantische muziek van Phil Collins, liefdesgesprekken tijdens achtervolgingen enz… Vreemd maar origineel en leuk om naar te kijken. Als je bedenkt hoeveel stunts je ziet, moet dit heel wat organisatie achter de schermen hebben teweeggebracht en dat vind ik net zo leuk aan deze film. En dus respect voor de stuntmannen. De chemie tussen Ryan en Emily spat van het scherm, met dialogen en reacties die er bij momenten zo over zijn dat de liefde overgaat in humor om dan terug te eindigen in actie.
Zou het een romcom-actie noemen en dit heb ik nog niet eerder gezien in deze proporties.
Zeer leuke filmavond gehad. 4,5*
filmsjefke
En vergeet uiteraard Taylor Swift niet.
Hans Gruber
Vrij goede film met flink wat actie een aardig wat humor. De chemie tussen Gosling en Blunt spat van het scherm. Het verhaal zelf moet je met een flinke korrel zout nemen. De knipoog naar de jaren 80 en zelfs een klein beetje naar de jaren 70 (I was made for loving you van Kiss is namelijk uit 1979) is geniaal en geeft de film zeker een boost. Voor mij 3,5* waard.
grimson
Na jaren hier de recensies gelezen te hebben nu vanuit mijn kant een recensie.
De extended versie gezien (wat een zit als het niet echt bevalt) maar jeetje wat een tegenvaller.
Opvallend de langdradige dialogen (misschien door de extended versie, maar dat zou extra humor zijn welke ik vermoedelijk heb gemist
). en eigenlijk weinig chemie tussen de hoofdpersonen.
Zoals elders gemeld over the top maar dan wel van de tenenkrommende variant, zowel actie als de 'humor' en eigenlijk ook de muziekkeuze, allemaal niet bijster origineel.
Kwa film en geluid ziet het er wel goed uit (4K UHD) maar een rewatch zit er niet in de komende tijd.
Jammer, had er meer van verwacht eigenlijk.
Roger Thornhill
Mooi voorbeeld van een film waar ik met veel plezier op TV naar heb gekeken maar waarbij ik toch ook wel blij ben dat ik er niet speciaal voor naar de bioscoop ben geweest. Leuk verhaal, geweldige stunts en een perfecte hoofdrol (zowel qua actie als qua humor) van Ryan Gosling, uitstekend popcorn-vermaak.
Thomas83
Het idee van de film is wat leuker dan de uiteindelijke uitwerking. Het deed me allemaal deels wat meer denken aan het soort komedies zoals we sinds The Hangover veel hebben gezien, waarin de hoofdpersoon steeds in gekke situaties terechtkomt en allerlei excentrieke en luidruchtige figuren ontmoet. De film is alleen nooit echt grappig, en de romance overtuigt niet en haalt het tempo eruit. Ik had ook op een wat grappigere Gosling gehoopt. Hij heeft zijn momenten, maar The Nice Guys is nog altijd zijn beste komedie.
De stunts zijn nog heel behoorlijk. Het maakt alleen niet zo enorm veel uit binnen het weinig interessante plot. De film is ook te luchtig om ooit een gevoel van spanning op te roepen. De ode aan stuntmannen kwam ook een beetje plastic op mij over. Dit is duidelijk een film die iedereen probeert te pleasen, waaronder Hollywood zelf. De popsoundtrack alleen al maakt dat overduidelijk. Taylor-Johnson is een miscast. Dat is een rol die echt de show moet stelen in een film als deze. Het zou nog het leukste zijn geweest als Tom Cruise zelf in de film had gespeeld. De meta had dan gelijk ook een stuk beter gewerkt. Verder is de film ook weer veel te lang.
Boneka
Onlangs zag ik Bad Boys ride or die. Maar de fun en humor in The Fall Guy vond ik veel beter geslaagd. Hij zit er gelijk vol in en bleef gewoon heel erg leuk. De vrouwen zijn dan wel erg druk maar met de rust zelve Ryan is dat een mooie tegenpool. Ook leuk dat de stuntmannen nu eens op de voorfront treden. Over de hoofdrolspelers niks te klagen en de rest van de cast is ook gewoon top. Acties muziek beelden geluid subliem. Het eind is natuurlijk zwaar over de top maar overall heb ik eindelijk weer eens dik genoten. Mooie beelden trouwens van Sydney. En kijk de film af tot na de aftiteling.
Film 4,0
Beeld (4K) 5,0
Geluid 5,0
JessicaD
Een goede film
Zet Ryan Gosling in een film en ik weet vrijwel zeker dat het een goede film gaat worden. Ik kan me niet meer herinneren of ik een trailer van The Fall Guy heb gezien of niet, maar ik wilde de film erg graag zien. Ik ben dan ook erg blij dat ik een recensie-exemplaar heb mogen ontvangen.
The Fall Guy
The Fall Guy gaat over Colt Seavers (Ryan Gosling). Wanneer hij tijdens een stunt zijn rug breekt, breekt hij ook zijn carrière en kortstondige liefdesrelatie met cameravrouw Jody (Emily Blunt) af. Terwijl hij nu als parkeerbediende door het leven gaat wordt hij gebeld door de producer van een nieuwe sci-fi film. Ryder (Aaron Taylor-Johnson), voor wij hij altijd stuntdubbel is geweest, is verdwenen en Jody, die nu regisseur is, heeft hém nodig. Maar niets is wat het lijkt, en je gaat op een actievol avontuur met intriges, spanning, actie, liefde, vriendschap en verbondenheid.
Ietwat traag
Er zitten twee schijfjes in het hoesje. Het ene bevat de film zoals hij in de bioscoop is getoond, en de extra’s. De tweede schijf bevat de extended version, met zo’n 20 minuten aan extra beeldmateriaal. Ik zag niet in waarom ik de korte versie zou gaan kijken, als ik de lange ook tot mijn beschikking had, dus heb ik de lange versie van The Fall Guy gekeken. Ik weet hierdoor niet welke stukken niet in de bioscoopversie zaten, maar ik vermoed dat bepaalde scènes en dialogen misschien langer zijn geworden. In elk geval vond ik de eerste helft van de film ietwat traag. Dialogen duurden me soms wat te lang, en ik miste nog een beetje actie. Het verhaal zelf is niet heel diepgaand en vrij generiek, maar het maakt de film af, en ook de lachspieren worden regelmatig aan het werk gezet.
Actie en sublieme muziek
Gelukkig werd ik niet teleurgesteld wat actie betreft, want geloof me, de actie kwam hierna nog ruim aan bod. Zoals je ook in de extra’s van The Fall Guy zal zien zijn veel stunts uitgevoerd zoals dat vroeger gebeurde, en minder met hulp van computer gegenereerde beelden of dat dingen weggepoetst zijn. Dit maakt dat de actiescènes er echt gelikt uitzien. Ze wisten zelfs nog een wereldrecord te behalen met het stuntwerk in deze film. Wat mij verder nog opviel was de sublieme muziekkeuze die het verhaal echt ondersteunt. Het lijkt bijna wel alsof de film is gemaakt nadat de gekozen muziek achter elkaar gezet was, zo goed. En dan heb je natuurlijk Ryan Gosling; een fantastische acteur, die zelfs enkele van zijn stunts zelf wilde doen zodat hij een idee kreeg van wat de stuntmannen doen.
Eindoordeel
The Fall Guy is een work of art. Naast de gelikte actiescènes, special effects en uitmuntend acteerwerk, leer je ook nog eens heel veel over het (gevaarlijke) werk van stuntmannen. Je ziet ze niet, maar ze leveren fantastisch werk. Dit maakt de extra’s op deze blu-ray ook echt het kijken waard. Je kan je bijna niet voorstellen dat mensen dit vrijwillig doen voor hun werk. Het begin van de extended version van de film vond ik ietwat traag op gang komen, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de actievolle tweede helft. Daarnaast is Ryan Gosling natuurlijk de kers op de taart. Zeker een aanrader als je van actiefilms houdt.

'The Fall Guy' met Ryan Gosling en Emily Blunt blijkt onverwachte Netflix-hit

'The Fall Guy' met Ryan Gosling en Emily Blunt overladen met lof door critici: 'Dit is een belachelijk leuke film'

Nieuwe trailer vol actie, aliens en space cowboys voor 'The Fall Guy' met Ryan Gosling en Emily Blunt

Furiosa: A Mad Max Saga

Challengers
Romantiek / Sport, 2024

The Ministry of Ungentlemanly Warfare
Komedie / Oorlog, 2024
stuntmanvermist persoonduringcreditsstingermovie industry action comedyplayfulbased on tv seriesgrandfactualromanticamusedfarcicaljoyful