• 9.379.506 stemmen

Met onder meer: Rachel Zegler, Gal Gadot en Andrew Burnap

Gesproken taal: Engels, Duits, Spaans en Portugees

Releasedatum: 19 maart 2025

Plot Snow White

"The classic tale comes to life."

De prinses Sneeuwwitje wordt het doelwit van haar jaloerse en ijdele stiefmoeder, de boze koningin. Als zij in een magische spiegel ziet dat haar stiefdochter de mooiste van het land is, geeft ze haar hofjager de opdracht om Sneeuwwitje naar het bos te brengen en haar te doden. Sneeuwwitje weet echter te ontkomen en stuit in het bos op een zevental dwergen die edelstenen delven. Als de koningin ontdekt dat haar stiefdochter nog steeds leeft, tracht ze Sneeuwwitje in een betoverende slaap te krijgen met een vergiftigde appel.

Evil Queen

Doc (stemrol)

Sneezy (stemrol)

Grumpy (stemrol)

Happy (stemrol)

Bashful (stemrol)

Sleepy (stemrol)

Dopey / Narrator (stemrol)

avatar van Boneka

Boneka

Snow White moet natuurlijk zijn Brown Sugar and the 7 Comics. Live Action without human dwarfs! Het schijnt ook nog eens een hoog geeuwgehalte te hebben. Woke is nog niet voorbij. Trump zou deze film moeten verbieden!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Boneka schreef:

Ja, want als er íéts is dat Amerika nu nodig heeft, is het een president die zich fulltime bezighoudt met een Disney-remake. Crisis? Economie? Rechtszaken? Nee joh, eerst die sprookjesfilms aanpakken!

avatar van mrklm

mrklm

Het creatieve bankroet van Disney resulteert in deze zinloze gerecyclede versie van de belangrijkste film uit Walt Disneys schatkist die niet kan kiezen tussen een trouwe remake van Snow White And The Seven Dwarfs of een moderne hervertelling van het sprookje zoals het werd opgetekend door de gebroeders Grimm. Angstaanjagende scènes zoals de magische spiegel, de reis door het donkere bos en de transformatie van de boze stiefmoeder in de heks kunnen niet tippen aan de originele versies en de geanimeerde personages missen persoonlijkheid (Dopey doet zelfs denken aan Alfred E. Neuman!). De evergreens ‘Heigh-Ho’ en ‘Whistle While You Work’ missen zowel qua uitvoering als gebruik de charme van het origineel, de nieuwe liedjes zijn verwaarloosbaar en overbodig en er is een algeheel gebrek aan energie. De acteurs doen hun best en de ontknoping kan er gelukkig mee door, maar als iemand binnen Disney het lef had gehad om een versie te maken die volledig losstaat van de klassieker uit 1937 was dit niet zo’n kansloze missie geweest.

avatar van Dk2008

Dk2008

Al die ophef vooraf is me niet helemaal duidelijk. Tsja ik vind sprookjes wel leuk maar ja het zijn verhalen die je in 15 minuten of zo verteld, daarom heb ik die van 1937 waarvan dit een soort nieuwere versie (?) maar geen remake is ook pas in 2011 voor het eerst gezien en dat die in mijn favorietenlijst staat komt ook meer vanwege de mooie animatie en de muziek en veel minder vanwege het uitgerekte langdradige verhaal nog maar te zwijgen van het (valse) sentiment. De eerste keer scoorde die film bij mij ook slecht.

Rachel Zegler komt goed over en heeft een lieve uitstraling (wat veel belangrijker is dan of ze mooi en een Latino is). Gal Gadot als heerszuchtige koningin komt bij mij minder goed over. Erg veel liedjes, Heigh ho en Whistle while you work komen behoorlijk goed uit de verf. De kritiek op de dwergen begrijp ik eveneens niet. Het is even wennen maar daarna komen ze volwassener over dan in de oude film. De animatiedieren zijn heel leuk gedaan.

Het is eigenlijk de zoveelste verfilming van dit verhaal alleen dan ook weer met een eigen draai. Eerst volgt de film redelijk het bekende verhaal, het gedeelte met de dwergen duurt eigenlijk iets te lang maar zodra de dwergen weer aan het werk gaat volgt ipv een prins, met de dief wel een vreemde wending, waarna met de appel nog wel weer wat wordt terug gekeerd naar het eigenlijke verhaal. Gelukkig wordt de film nergens echt sentimenteel. Verder valt er wat mij betreft maar weinig te vergelijken met die oude film. De lijn in het verhaal is heel anders.

Ik begrijp nu waarom er staat avontuur/fantasy en niet avontuur/familie het lijkt deels meer op een moderne ridderfilm en over onderdrukking en onrecht. Visueel en wat magie betreft zit film wel goed in elkaar. Deels kan ik er nog wel wat mee en deels kan ik er niets mee. Uiteindelijk wel meegevallen en dat Disney aanpassingen doet vind ik best alleen film zit anders in elkaar dan je zou vermoeden. 3.0

avatar van mrklm

mrklm

Boneka schreef:

Om Gordon Gekko te parafraseren: "Woke Is Good". Ik maak me sinds The Personal History of David Copperfield (2019) al niet meer druk om de huidskleur van de cast. Jij en de rest van de anti-wokebrigade zouden er goed aan doen om te stoppen met dit NSB-achtige oproepen tot censuur. Ik heb er inmiddels mijn buik vol van en ben vast niet de enige.

Het enige valide argument tegen Rachel Zeger dat ik kan bedenken is dat de gebroeders Grimm Sneeuwwitje nadrukkelijk omschreven als iemand met een (zeer) witte huidskleur. En aangezien je de film niet gezien hebt: dit is een mix van live action en animatie. An sich niks mis mee.

Een mening hebben is prima, maar als die alleen maar bestaat uit het herhalen van extreemrechtse kretologie is die niets waard en zou het geen plaats moeten hebben op deze site.

En in het kader van de culturele referenties naar de jaren 80 zeg ik: "De storthoop heeft gesproken!"

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik ben vooral blij dat er zo'n grote groep fans is opgestaan voor de traditionele animatiefilm. Gelieve jullie scores en top 10 aan te passen (ik deed het al nog voor het cool was)!

avatar van Film Pegasus

Off topic berichten verwijderd. Hou het over de film aub.

avatar van badfans69

badfans69

Verwachte bios omzet in het eerste weekend in de US is $45 miljoen tegenover een $270 miljoen budget.

badfans69 schreef:

Ja, las ik ook. Scoort ook flink lager in de eerste week vergeleken met die Mermaid film van een paar jaar terug of Malificient.

Dit gaat wel een harde financiële flop worden denk ik. Deze film was peperduur om te maken.

Box office figures reveal extent of Disney's humiliation over 'woke' Snow White car crash | Daily Mail Online - dailymail.co.uk

Overigens heeft IMDb de score bij deze film uitgezet De film stond op een gegeven moment op een 2,3/10.

Edit: Ow, schijnbaar hebben ze het na een paar dagen weer aangezet en staat de film nu op een 2,4. Mooie stijging toch hé.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

The Oceanic Six schreef:

74% geeft een 1, dat lijkt me eerder een statement of proteststem dan daadwerkelijk dat de kwaliteit is beoordeeld (want de film is niet goed maar ook niet zo'n gedrocht). Niet onverwacht ook, met Zegler én Gadot voelen links en rechts zich tegen de schenen geschopt.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

badfans69 schreef:

$270 miljoen budget.

Ik schrik vooral hoe deze film $ 270 miljoen heeft kunnen kosten. Dat is er niet aan af te zien.

mjk87 schreef:

Ow, zeker. Sowieso is IMDb niet de meest betrouwbare site maar het zegt wel hoeveel weerstand deze film opwekt. En de reviews zijn ook van vernietigend tot een lauwe voldoende, dus niet zo positief.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

Zag de film nog niet, maar wel een keurpanel op TV bij Eva die de film van ongezouten repliek diende; de 'dame' in kwestie vond de film 'zo niet woke' en 'niet van deze tijd'... Wat een zelfingenomen tee-er-uuu-tee! Alsof ze sprak namens een grotere groep.

Idd is deze film niet woke. Gelukkig niet. Het is een klassieke film van Disney van zowat 100 jaar oud.

Je gaat de klassieke muziek van Mozart, Beethoven en Mahler toch ook niet aanpassen omdat de muziek anders 'niet woke' is?

Agnimaatje schreef:

Volgens mij had je bericht hieronder moeten staan:

Snow White and the Seven Dwarfs (Film, 1937)

Niet bij de 2025 versie.

avatar van Agnimaatje

Agnimaatje

The Oceanic Six schreef:

Volgens mij had je bericht hieronder moeten staan:

Snow White and the Seven Dwarfs (Film, 1937)

Niet bij de 2025 versie.

Nee.

avatar van Brendanh29

Brendanh29

snow white
Ik ging hierheen met geen verwachtingen en probeerde de vele negatieve dingen erover niet weerhouden om mijn eigen mening te vormen zoals ik altijd doe. Dus tot mijn verbazing ben ik aangenaam verrast toen ik de film zag. Het is een soort musical aangezien er veel gezongen wordt en het heeft de look en sfeer van de films van weleer van vroeger wat je tegenwoordig niet meer echt ziet. De nodige sprankeling van magie zit erin, een vleugje romantiek ook al is het maar kort, en je kunt lekker lachen want verspreidt zit er genoeg komische dingen in. Er is veel te zien zeker omtrent de kleuren als wel de dieren. Ik vind dit ook een erg leuke en goeie keuze dat ze hebben gedaan met de zogenaamde dwergen ze zijn echt aandoenlijk, ondanks ze geen echt kleine mens acteurs hebben gecast. De muziek is ook wel leuk ook al zijn het veel nieuwe ik ben wel blij dat ‘’hey ho’’ erin zat ondanks dat er wat aanpassing gemaakt zijn ervan.

overigens hadden ze de prins er gewoon in kunnen laten ipv die te vervangen met een dief als dat al met rapunzel werd gedaan. De appel en de kus zitten er gewoon in dus het is een rare keuze en breekt een beetje af van de nostalgie waarmee iedereen opgegroeid is. Ik snap het wel trouwens iets met de leeftijd dat nu meer bij elkaar ligt. De snow white actrice ben ik ook niet helemaal zeker van of ze goed gecast is maar vond dat ze het prima deed.
Het enige waar ik niet over te spreken ben is het einde ik heb het vermoeden dat dit echt gedaan is zodat zelfs de jonge kinderen dit kunnen zien, ik had veel liever gezien hoe de oude lelijke heks ten onder ging onder de vallende rotsen, maar het kan 2 kanten op maar het is veel te simpel en te makkelijk bovendien is de gebroken spiegel al vaker gedaan. Ik bedoel maar ze is een machtige duistere magie heksen koningin en ze laat zich verslaan door woorden die haar tegen staan? ze verwondt of dood niemand alleen haarzelf?

Ook is het ergens wel jammer dar ze uiteindelijk stoetel lieten praten, het is juist de charme van ieder van hun en de nostalgie

ieder geval ik wil de film best nog een keer zien, zover vond ik alle real life action disney classics wel goed gedaan ondanks bepaalde aanpassingen. k

avatar van Dk2008

Dk2008

Brendanh29 schreef:

Klopt of gewoon een eenvoudige jongeman maar ik vond het nu te extreem. Ook het einde is veel te lang. Met de boze koningin had al eerder afgerekend kunnen worden, daar valt toch niet mee te praten.

Verder hadden ze niet zoveel geld er tegen aan moeten gooien dan was de schade beperkt gebleven maar ik vind de discussie wel overdreven. Men kan ook gewoon reageren met, ik vind het helemaal niets omdat......prima maar laat het daar dan bij. De gekste dingen lees ik, boycot (bij de nieuwe Shrek film lees ik ook al zoiets dergelijks), Zegler die ontslagen moet worden. Waar slaat dat op? Net of zij de enige is die deze film gemaakt heeft. Verder is het nog een jonge meid die doet nu eenmaal wat andere uitspraken dan we "vroeger" gewend waren. Ik vind het toch een oude mannetjes/vrouwtjes kwaal wat hierin meespeelt.

Agnimaatje schreef:

Nee.

Wel.

Je benoemt kenmerken die alleen bij de klassieke film passen, niet bij deze remake.

avatar van Raach84

Raach84

Ik ben gisteravond geweest en ik snap werkelijk niet waarom iedereen dit een slechte film vind.

Hij is leuk,grappig en mooie gemaakt.

Beide actrices zijn heel goed in hun rol!

Alles klopt aan deze film behalve dat er een soort Robin hood figuur inspeelt die uiteindelijk verliefd word op sneeuwwitje

Al met al krijgt deze film toch zeker 4 sterren van de 5 van mij!

avatar van Raach84

Raach84

Ik vind dit echt een superleuke film!

Oke ze had " witter" gekund maar het valt echt serieus niet op dat ze iets getinter is

Rachel speelt haar rol echt heel goed,zelfs het zingen doet ze goed

Gal is fantastisch is haar rol en die 7 dwergen zijn hilarisch gemaakt.

De spiegel, de omtovering naar de heks heel goed gedaan!

Prachtige effecten en echt disney waardig

Vrolijke,leuke film!

Het enige wat niet klopt is de soort Robin hood achtig jongen waarop sneeuwwitje verliefd wordt en ik miste de glazen kist ....

Maar ach dit was echt een super film!

avatar van MrHorror

MrHorror

Bespreking van Snow White (2025) - ikruikversemosterd:

"Eigenlijk had ik willen schrijven over hoe ik Gal Gadot onderschat heb als actrice en zij het mierzoete en doodbrave Snow White flink wat peper geeft. Haar scènes zijn een genot om naar te kijken en redden het sprookje ternauwernood van de ondergang. Maar toen zag ik de score op IMDb. 2.4. Op het moment van schrijven heeft Snow White ook de ranglijst van 100 slechtste films ooit gehaald (en is het cijfer gedaald naar 2.3). Positie 30. Dat is boven The Room.

Nou ga ik de live-action remake van het klassieke sprookje echt niet verdedigen. Afstotelijke digitale dwergen (nachtmerriebeelden voor de kinderen), een braafheid die vriendelijk doch dringend door de strot wordt geperst, plichtmatige liedjes, geforceerde humor en het wisselvallige spel van Rachel Zegler maken het erg lastig om van Snow White te genieten.

Maar rechtvaardigen die wanprestaties de afstraffing? Hoort deze update van Snow White echt in IMDb’s lijst van epische mislukkingen? Is het echt slechter dan Tommy Wiseaus magnum opus? Of zijn er ook haatstemmers bezig geweest die een signaal af wilden geven? Zo van, “blijf in godsnaam ver weg van onze geliefde klassiekers!”

Snow White verdient geen voldoende (in tegenstelling tot wat de Volkskrant en Trouw beweren), een 2.4 is extreem laag. Maak er dan een 5 van."

avatar van martijnk

martijnk

Alleen maar haat votes op IMDb van mensen die de film niet eens hebben gezien.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

sportfan27 schreef:

Goh, dat Disney toch gekozen heeft voor een Sneeuwitje gespeeld door een blanke actrice is dan weer winst. Ik had minimaal een transseksuele regenboog Afrikaan verwacht. Zou de WOKE gekte eindelijk een beetje over zijn/haar/het hoogtepunt heen zijn?

Een blanke Mexicaanse bedoel je?

avatar van Walter S.

Walter S.

sportfan27 schreef:

Volwassen mannen die zich druk maken om de kleur van een zeemeermin of een Disney prinses.

Get a life!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

martijnk schreef:

Alleen maar haat votes op IMDb van mensen die de film niet eens hebben gezien.

Lol en gij weet da, riiight Film wordt nergens goed onthaald...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

De film is ondanks wat ik eerder dacht toch aan het floppen.

avatar van IH88

IH88

Toen ik vrijdagavond naar de bios ging (Novocaine) stond ik in een lange rij met misschien wel 50 tienermeisjes die naar Snow White gingen en waarschijnlijk allemaal hebben genoten. Als ik dan al de negatieve (negatief is nog mild) reacties zie op sociale media, IMDb, hier op MM en al die andere sites van waarschijnlijk allemaal jongens en mannen, dan kun je daar eigenlijk alleen maar om lachen. En huiveren (zeker met een briljante serie als Adolescence in het achterhoofd).

Ik ben als 36-jarige man niet de doelgroep en uiteraard kan Snow White ook gewoon een slechte film zijn, maar als ik al die vrolijke tienermeisjes vrijdag zo zie voelen al die negatieve reacties wel een beetje kleinzielig en treurig aan.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

Walter S. schreef:

Get a life!

Ja, hoe durven al die [mannelijke] users op een platform voor liefhebbers van films en series hun mening over een film uiten? Tut-tut!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

''Weird, weird, weird''

Film staat een 2.1 op Imdb ' Bottom Rated Movies: #17 '

Ik ben benieuwd wat voor rollen zij krijgt in de toekomst.