• 9.378.919 stemmen

Met onder meer: Rachel Zegler, Gal Gadot en Andrew Burnap

Gesproken taal: Engels, Duits, Spaans en Portugees

Releasedatum: 19 maart 2025

Plot Snow White

"The classic tale comes to life."

De prinses Sneeuwwitje wordt het doelwit van haar jaloerse en ijdele stiefmoeder, de boze koningin. Als zij in een magische spiegel ziet dat haar stiefdochter de mooiste van het land is, geeft ze haar hofjager de opdracht om Sneeuwwitje naar het bos te brengen en haar te doden. Sneeuwwitje weet echter te ontkomen en stuit in het bos op een zevental dwergen die edelstenen delven. Als de koningin ontdekt dat haar stiefdochter nog steeds leeft, tracht ze Sneeuwwitje in een betoverende slaap te krijgen met een vergiftigde appel.

Evil Queen

Doc (stemrol)

Sneezy (stemrol)

Grumpy (stemrol)

Happy (stemrol)

Bashful (stemrol)

Sleepy (stemrol)

Dopey / Narrator (stemrol)

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Release ondertussen uitgesteld naar maart 2025.

Met die eerste foto lijkt het er toch op dat Disney voor de klassieke 'dwergen' gaat in tegenstelling tot wat eerdere setfoto's deden vermoeden. Altijd al het plan geweest? Of is Disney gezwicht voor de online kritiek?

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 19 maart 2025 in de bioscoop (Walt Disney Studios Motion Pictures)

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Wordt er in deze versie ook gevraagd wie de mooiste van het land is? "Gal Gadot". Einde film(?)

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Woke Latina Snow White en de veel mooiere Evil Queen Gal Gadot.

Zelfs als halfbloedje ben je tegenwoordig kennelijk automatisch woke.

avatar van IH88

IH88

Je zou als spiegel maar Rachel Zegler moeten verkiezen boven Gal Gadot. Arme spiegel .

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

kos schreef:

Zelfs als halfbloedje ben je tegenwoordig kennelijk automatisch woke.

Hoezo automatisch? Die chick is zo woke als iets!

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Ik ben zelf behoorlijk woke maar bij sneeuwitje vind ik het toch wel raar als dat niet vertolkt wordt door een actrice die niet wittig is qua huidskleur.

Waarom heet Sneeuwitje ook al weer Sneeuwitje?

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Sneeuwbeigeje.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

'and the seven dwarfs' hebben ze voor het gemak ook maar weggelaten.

avatar van The Oceanic Six

Vreselijke trailer, vreselijk niet geschikte actrice, vreselijk onsympathieke actrice.

Mag hopen dat het publiek dit Disney keihard af gaat straffen door niet naar de bioscopen te gaan.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

The Oceanic Six schreef:

En toch denk ik dat het ondanks alle negatieve geluiden een heel groot succes zal worden. Ik zag destijds bij Avatar 2 ook allerlei memes voorbijkomen over lege zalen en kijk wat er toen gebeurde. Heel benieuwd wat het wordt.

mikey

Wat is nou weer het probleem? Is iemand weer te bruin? Die vrouw komt gewoon uit new jersey.

BlueJudaskiss schreef:

De naam Snow White zal genoeg zijn voor een goede box office ja. Maar ik denk niet dat het een megahit zal worden.

Haha, kicken.

Dit is alsof je een remake van Black Panther maakt met een blanke acteur in de hoofdrol, terwijl de titel gewoon Black Panther blijft en niet White Panther. De schaamte voorbij.

Erg benieuwd ook naar al die mensen die The Little Mermaid vorig jaar verdedigden door te stellen dat zeemeerminnen niet per se blank hoeven te zijn. Die begonnen ook over Hobbits en andere fantasiefiguren en die waren er ook weer bij toen die heisa over Wicked begon. We horen graag van jullie!

Ik stel voor: een remake van White Men Can't Jump, maar dan Woody Harrelson vervangen door Michael B. Jordan en de titel gewoon laten zoals die is. Dus dat het karakter van Michael B. Jordan niet kan dunken omdat-ie blank is.

ThomasOMalley schreef:

wat een dom gelul geimporteerd uit usa. Als we hier een half italiaanse dame sneeuwwitje laten spelen in een musical dan begint er nooit iemand over, echter omdat dit disney florida is slaan mensen meteen weer wartaal uit. Naast het feit dat het dat het op zijn minst(!) racistisch overkomt.

mikey schreef:

Hou toch op met je domme gezwets over racisme. Het heeft werkelijk niks met racisme te maken. Wel met realisme. Het maakt geen reet uit of de persoon Italiaans, Zwitsers of Australisch is. Het draait om een vrouw die gewoon een snow white uiterlijk heeft. Kan jij je daar niet in vinden? Jammer dan. Tig mensen storen zich wel aan Disney.

mikey schreef:

wat een dom gelul geimporteerd uit usa. Als we hier een half italiaanse dame sneeuwwitje laten spelen in een musical dan begint er nooit iemand over, echter omdat dit disney florida is slaan mensen weer wartaal uit. Naast het feit dat het dat het op zijn minst(!) racistisch overkomt.

Nee joh, dat jij dit racistisch durft te noemen is pas écht Amerikaanse import.

Het personage heet Snow White omdat haar huid zo wit is als sneeuw. Dat heb ik niet verzonnen. Als jij een probleem hebt met mijn bezwaar dat het personage Snow White, waarvan de naam een directe verwijzing is naar haar huidskleur, gespeeld wordt door iemand met een andere huidskleur, dan moet je met een beter verhaal komen.

Over wartaal (of dom gelul) gesproken: jij begint over nationaliteit. Het gaat om de huidskleur, niet waar iemand woont of welke taal diegene spreekt. Niemand heeft moeite met een blanke Italiaanse, omdat de huidskleur nog steeds klopt met de titel. Jij haalt gewoon termen door elkaar en durft een ander te beschuldigen van wartaal.

Voor iemand die woke is ben je niet echt wakker maatje.

The Oceanic Six schreef:

Tig mensen storen zich wel aan Disney.

precies het draait om disney en die vrouw lijkt gewoon op sneeuwwitje maar omdat jij erover begint stap ik nog bijna in de val om met een wit velletje haar huidskleur te controleren. Maar! Dat zou ik nooit doen want dat vind ik racistisch. Wat heb je eigenlijk tegen mensen met een colombiaanse moeder?

ThomasOMalley schreef:

Voor iemand die woke is ben je niet echt wakker maatje.

afkomst is wel degelijk besproken op deze site. Maar ga lekker met je kleurenwaaier controleren joe roomblank de vrouwen zijn.vriend

mikey schreef:

Die vrouw lijkt dus niet op Sneeuwwitje. Maar dat ga jij vast niet snappen.

Overigens heeft ze ook haar rol en de oude film helemaal afgekraakt, dus ze is sowieso de laatste die die rol had mogen hebben.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

BlueJudaskiss schreef:

Zegler is niet White maar wel 'woke' en nogal uitgesproken wat veel mensen niet trekken. Gal Gadot is Israëlisch en komt daar duidelijk voor uit wat veel anderen weer niet trekken (en dat is redelijk de groep die prima vindt dat Zegler dit personage kan spelen). Dus aan beide kanten van het politiek spectrum heeft de film het niet bepaald makkelijk wat betreft gunfactor.

Interessant verhaal.

mikey schreef:

Niet nu de benen nemen, Mikey.

Als je mij wilt beschuldigen van racisme, wees dan een echte vent en pak me op mijn argument. Dit is mijn bezwaar en als dat racistisch is, sta ik open voor jouw uitleg:

ThomasOMalley schreef:

Niet nu de benen nemen, Mikey.

Er bestaan helemaal geen mensen met een huid die zo wit is als sneeuw, dus hoef je daar niet een actrice bij te zoeken ook.

Dwergen bestaan overigens ook niet.

Graaf Machine schreef:

Dat klopt, en toch lopen er mensen rond die de bijnaam melkfles dragen, en die zien er niet zo uit als Morgan Freeman. Zoals Jeffrey Lebowski een fictief personage is, maar niet toevallig The Dude en niet The Chick wordt genoemd.

Graaf Machine schreef:

Dwergen bestaan overigens ook niet.

Jawel, maar we mogen ze zo niet noemen.

ThomasOMalley schreef:

Jawel, maar we mogen ze zo niet noemen.

Nee, dwergen bestaan niet. Een dwerg is een aparte zoogdiersoort die in sprookjes voorkomt. Mensen die lijden aan dwerggroei zijn geen dwergen. Dwergen zijn niet zoiets als korte mensen.

Graaf Machine schreef:

Ik weet dat dwergen niet bestaan. Ik dacht dat het duidelijk was dat dat een grapje was.

ThomasOMalley schreef:

Grappen zijn het grappigst als je ze serieus neemt.

Graaf Machine schreef:

Grappen zijn het grappigst als je ze serieus neemt.

Vaak wel, maar in dit geval was het voor mij heel even niet grappig. Ik leefde heel kort in een wereld waarin iemand geloofde dat ik dacht dat kleine mensen dwergen waren.

Maar nu is het weer grappig.