• 9.372.816 stemmen

The Brain from Planet Arous (1957)

Sciencefiction | 70 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Nathan Juran

Met onder meer: John Agar, Joyce Meadows en Robert Fuller

Plot The Brain from Planet Arous

"Science-Fiction's most astounding story!"

Film waarin John Agar bezeten raakt door een kwaadwillend brein, Gor, van de planeet Arous. Een goedwillend brein neemt vervolgens bezit van zijn hond.

Steve March

Sally Fallon

Colonel Frogley

General Brown

Sheriff Wiley Pane

Colonel in Conference Room

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Hey wat leuk, deze film wordt geparodieerd in "The Iron Giant". Brad Bird en z'n team hebben speciaal een paar scènes uit deze film getekend en gebruikt. Je moet maar eens goed letten op de scene waarin Hogarth tv zit te kijken ...

avatar van zombie

zombie

Ik snap niet dat mensen dit stukje old-school-sci-fi niks aan vinden.

Ik heb me prima vermaakt bij deze film, er zit een behoorlijk tempo in (zeker voor die tijd) en de special effects zijn erg leuk gedaan (op die paar touwtjes na dan). John Agar doet 't ook prima als bezeten maniac...:evil

avatar van The Eye

The Eye

Ik vond hem zeker niet slecht, heb me eigenlijk prima vermaakt met deze film.

avatar van otherfool

otherfool

Film haalde de nacht van de wansmaak, maar da's niet helemaal terecht: gewoon lekker camp en Agar is een held. 2,5*.

avatar van alvinvdv

alvinvdv

Vermakelijke film!

En inderdaad voor z'n tijd waren die effecten nog lang zo slecht niet.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Aah nog zo'n film uit de 'Nacht vd Wansmaak' collectie Heerlijk.

avatar van joolstein

joolstein

De zoveelste low-budget, monster-film uit de jaren '50. De meeste zijn teleurstellende aangelegenheden maar dankzij zijn luchtigheid (het lijkt het allemaal niet zo serieus te nemen) is het één van de meer vermakelijkere uit het aanbod. Na wat wijsheden/opvattingen uit die tijd en een jeep-tochtje door de woestijn, raakt 'nucleaire wetenschapper' Steve Marsh (B-film ster John Agar) bezeten door een boosaardig buitenaards cerebrum genaamd Gor. Deze niet-substantiële klodder is natuurlijk uit op wereld-dominatie via A-bom-experimenten van het leger maar helaas heeft hij buiten zijn wellustige gevoelens voor Sally en het tweede brein, Vol in het lichaam van George, Sally's hond gerekend. (En natuurlijk de encyclopedie want ook het buitenaardse brein bezit een Rolandische fissuur) Tja, het script is en blijft misschien lachwekkend. Maar je hebt niet het gevoel dat je hier naar iets kijkt dat door amateurs is gemaakt, de Aliens zijn(in vergelijking met een heleboel andere) redelijk genoeg, sterker men maakt tenminste gebruik van speciale effecten De film werd geregisseerd door Nathan Juran (The 7th Voyage of Sinbad , The Deadly Mantis, Attack of the 50 Foot Woman), en hoewel het niet zijn beste werk is, is het wel een enigszins vermakelijk stukje sciencefiction.