• 9.377.473 stemmen

Genre: Drama / Sciencefiction

Geregisseerd door: Christos Nikou

Met onder meer: Jessie Buckley, Riz Ahmed en Jeremy Allen White

Plot Fingernails

Anna zit in een langdurige relatie waarvan ze stilaan de echtheid in twijfel trekt. Ze neemt stiekem een baan aan in een mysterieus bedrijf dat zich bezighoudt met de aanwezigheid van liefde tussen koppels. Ze wakkert de vlam aan en bekijkt of de liefde oprecht is.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Hoewel origineel, is het uitgangspunt van een liefdesinstituut en een liefdestest op basis van nagels natuurlijk ridicuul. Maar goed, het is maar film zullen we maar denken. Er zitten enkele leuke scènes in maar het verhaal veroopt als verwacht, zonder enige verassing, en is daardoor ook wat aan de saaie kant. De cast speelt wel redelijk maar dat kan de film, voor mij althans, niet redden.

avatar van scorsese

Matige film waarin het wetenschappelijk mogelijk is om te testen of twee personen daadwerkelijk verliefd zijn op elkaar. Een interessant gegeven dat helaas niet bijster interessant is uitgewerkt. Ook zijn de personages wat aan de saaie en vooral voorspelbare kant. Wel een paar leuke en bizarre scenes, maar net geen 3.0 sterren.

avatar van El ralpho

El ralpho

Oprechte liefde

Kan technologie bepalen of gevoelens tussen twee mensen oprecht zijn? Een vraag waar bijna 2 uur bij stilgestaan wordt, en waarvan je het antwoord waarschijnlijk zelf ook wel kan raden.

Je kan liefde wel proberen vast te stellen aan de hand van het testen van een paar vingernagels, maar dat deze techniek te betwisten valt is vanaf het begin af aan al een open deur. Ik had op meer diepgang gehoopt, maar het verhaal blijkt helaas net zo dun als een vingernagel zelf te zijn.

Ook het Black Mirror element blijkt weinig toe te voegen omdat dit niet veel meer blijkt te zijn dan een kapstok om het veel te uitgerekte verhaal aan op te kunnen hangen. Deze voorspelbare kwestie had ook binnen 30 minuten aan de kaak gesteld kunnen worden. Dat had mij in ieder geval weer een klein uurtje van mijn leven bespaard.

avatar van Thomas83

Thomas83

Is het lullig dit een slap aftreksel van een Lanthimos-film te noemen? Dat is eigenlijk het eerste wat me te binnen schiet. Lanthimos maakt alleen films die veel verknipter zijn, en hij weet het absurdisme en de humor goed te verkopen. Deze film vond ik ondanks wat interessante ideeën en vragen over liefde (en een leuke soundtrack) toch vooral deprimerend. Ook Buckley en Ahmed kunnen daar niets aan veranderen.

Daarnaast kan ik eigenlijk maar weinig sympathie opbrengen voor voor een personage dat vreemdgaat. Of zijn of haar partner moet echt een vreselijk persoon zijn of zo. In deze film wordt vooral op een over de top manier overgebracht dat alle passie uit de relatie is verdwenen. Het verhaal en bepaalde handelingen van personages zijn vaak best dom, en daarmee houdt de film de kijker een beetje op afstand. Vrij dodelijk voor een film over liefde.

avatar van mrklm

mrklm

Anna [Jessie Buckley] en Ryan [Jeremy Allen White] lieten drie jaar geleden hun vingernagels trekken om wetenschappelijk vast te stellen of ze van elkaar houden. Nu besluit Anna haar carrière als docent te verruilen voor een baan bij The Love Institute, dat is opgericht om liefdestesten te doen. Directeur Duncan [Luke Wilson] stelt Amir [Riz Ahmed] aan als begeleider. Zowaar, Anna krijgt gevoelens voor Amir. Maar wetenschappelijk kan ze onmogelijk van twee mannen houden. Teergevoeligen dienen te weten dat er aardig wat nagels worden getrokken, ook al komt dat niet in beeld – wat het overigens niet minder akelig maakt. Buckley kan deze voorspelbare romantische nonsens niet redden.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Saaie film. Kan nergens echt boeiend worden.