Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 3 augustus 2023
Bekijk via HBO Max
Plot Meg 2: The Trench
"Back for seconds."
De ervaren diepzee-reddingsduiker Jonas Taylor leidt een dapper onderzoeksteam op een verkennende duik in de diepste diepten van de oceaan. Hun reis mondt uit in chaos wanneer een kwaadaardige mijnoperatie hun missie bedreigt en hen dwingt tot een strijd om te overleven. In een bloedstollende race tegen de klok moeten Jonas en de anderen het plotseling opnemen tegen kolossale megalodons en meedogenloze milieu-plunderaars. Om te overleven zullen ze de genadeloze roofdieren te slim af moeten zijn.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Meg 2: The Trench (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Rigas
Curtis
cantforgetyou
- 1955 berichten
Wat een tegenvaller zeg!!!! Nou was de eerste film ook al niet geweldig, maar nog wel aardig.
Het eerste uur zit je de hele tijd naar een pikdonkere omgeving te kijken. Ergens in de diepzee. Daar gebeuren zoveel onlogische dingen dat ik me gewoon schaamde om naar deze film te zijn gegaan. Echt het niveau voor peuters en/of kleuters. Niet eens entertainend.
Zodra de meeste de oppervlakte hebben gehaald wordt het nog enigszins 'aardig'.
Toch is de film totaal niet spannend of eng. Erg jammer.
Opeens duikt er ook nog eens een reuze inktvis op en zijn er 3 haaien en een lading dino/hagedissen.
Allemaal om het verhaal nog enigszins spanning te geven.
Maar wat ze ook uit de kast halen. Het is allemaal erg saai en voorspelbaar.
Achilles
Verre van Megnificent … je blijft altijd hoop houden, maar snel de zee in geboord
mrklm
Jiuming Zhang [Jing Wu] was de eerste mens die een pup van een megalodon wist te vangen en heeft het sindsdien weten te beheersen en onderzoeken. Nu is het tijd voor de volgende stap: een expeditie naar ‘The Trench’, het allerdiepste punt van de oceaan, om onderzoek te doen naar de flora en fauna. Loopt uiteraard niet geheel naar wens en dus moet oceanoloog, milieuactivist en onvermoeibare alleskunner en durfal Jonas Taylor [Jason Statham] het zaakje redden. Pretentieloze nonsens is prima verteerbaar zolang het zich onder water bevindt. Zodra het verhaal zich verplaatst naar ‘Fun City’ vervalt het in Sharknado-achtige camp en is de lol er wel een beetje vanaf. Page Kennedy zorgt voor een prettige komische noot als expeditielid DJ
Sergio Leone
Slecht.
Overbodige en helaas ook slechte sequel. Op papier kan dit ongegeneerde fun opleveren, maar het eerste uur is bloedserieus en nadien volgt een visueel spuuglelijk actiespektakel waarin zelfs Jason Statham volledig ondergesneeuwd geraakt. Bloed heb ik tot mijn grote verbazing nauwelijks gezien. Bizar.
1,5
Meer van hetzelfde na deel 1,maar ik kan hier prima mee overweg. De eerste 90 minuten zijn leuk en anders dan deel 1, maar dat laatste half uur voelt ongeinspireerd aan en als een kopie van deel 1. De cgi stoorde me niet, de humor paste in mijn straatje (dat peppersoray moment zou mij ook kunnen overkomen haha) en de cast is gewoon oké. Verder een hoop clichés en personages die telkens rare keuzes maken. Maar na alle shit die de film krijgt was dit precies even waar ik aan toe was.
Peter1972
We hebben net de film in de bioscoop gezien en ons geen minuut verveeld. Het is en blijft een monster movie en deze film dient ook bekeken te worden in zijn concept
Master Blaster
In tegenstelling tot deel 1 van Meg wist ik nu naar wat voor soort film ik zou gaan kijken en het dus niet te serieus te nemen.
Vond het 1e deel van de film best goed en het 2e deel beetje te veel over de top
pth70
Van te voren wist ik wat ik kon verwachten, helaas veel te bombastisch. 1e Gedeelte was iets reëler dan het 2e gedeelte. Film speelt zich in het heden af, leek meer science fiction.
mjk87 (moderator films)
Ik vroeg me af of de makers niet een beetje baalden dat de halve wereld ineens kennis maakte met de effecten van waterdruk op duizenden meters diepte met de implosie van de Titan. Deze film is bullshit maar een aantal scènes slaat alles en de meeste kijkers zullen inmiddels dat ook doorhebben. Wandelen over de bodem van de oceaan gaat dus niet zonder niet binnen een milliseconde platgedrukt te worden.
Enfin, op momentjes wel vermakelijk en op veel andere momenten een geeuwfestijn. Nooit echt spannend of geweldig en Statham is dan nog wel oké en redt de meubelen een beetje. Maar daar is alles mee gezegd. 2,5*.
The Meg was wel leuk. Heerlijk bombastisch en toch de nodige spanning. En Jason Statham zat wel goed in de lead. De sequel is eerder een rommeltje. Minder aandacht voor de megs eigenlijk. Statham kan gelukkig zijn ding nog doen en gaandeweg valt het best nog wel mee. Maar het kan de chemie van het eerste deel nooit evenaren.
Robertdeniro
Als je geen al te hoge verwachtingen hebt is het goed te doen. Eerste 70 minuten gebeurt er weinig, doet een beetje science fiction achtig aan. De laatste 50 minuten voldoende actie, niet geloofwaardig, maar wel goed te verteren. 3 sterren, misschien wat hoog. Maar al met al heb ik me wel vermaakt.
Shadowed
Mindere voortzetting.
De The Meg-reeks was nooit van behoorlijk hoog niveau, maar het vorige deel was niettemin best aardig vermaak. Wel een concept dat veel te braaf werd uitgewerkt. Het was een film die precies alle blockbusterclichés mogelijk aan wist te vinken. Toen ik hoorde dat Wheatley dit deel ging regisseren kreeg ik hoop op echte verbetering en dan bedoel ik het om zeep helpen van de PG-13. Vooral omdat Wheatley als regisseur best brute films heeft geregisseerd.
Helaas was ik te voorbarig met mijn hoop, maar uit koppigheid heb ik de film alsnog in de bioscoop bezocht. Waar men dacht dat het eerste deel clichématig was, doet dit tweede deel er nog een schepje bovenop. Erg jammer, want dat is niet wat een film als deze precies nodig heeft. The Trench is een braaf Hollywood-concept. Elk personage heeft moralistische en melodramatische dialogen en karikaturaler kunnen de protagonisten en antagonisten niet zijn. Hierdoor was onder andere de relatie tussen Statham en Cai waar zo oeverloos lang op wordt gehamerd totaal onnatuurlijk en vervelend, maar ook de mens-haai vriendschap is te sullig voor woorden.
Daarnaast, zoals enkele gebruikers boven mij al terecht hebben aangekaart, is de brave invulling van de film een serieus probleem. Normaal kan dat worden opgelost als de film spectaculair en vermakelijk genoeg is, maar ondanks de interessante concepten daalt het niveau ten opzichte van het eerste deel verder. Het eerste uur is bijna exclusief onderwater. Normaal ben ik daar een voorstander van, maar Wheatley kan het op geen enkele manier een beetje spannend maken. Met thalassofobie wordt niet gespeeld en alle lompe clichés die elkaar bijna constant opvolgen slaan nergens meer op waardoor een hoop sfeer teniet gaat.
Het tweede stuk is gelukkig wat leuker, waar de actie een stuk sterker tot z'n recht komt. Hier helpt het kolossale budget van Wheatley ook behoorlijk aan mee en dat resulteert in enkele uitstekende spektakelscenes. Wel met vervelende personages, maar de chaotische aanpak van het verhaal helpt de boel enorm vooruit. Wel mag gezegd worden dat een film waarin een grote haai centraal hoort te staan de haai(en) in de finale compleet overklast wordt door de Kraken. The Meg 2 is een vermakelijk niemendalletje, erg geschikt voor een hersenloos avondje vermaak. Inhoudelijk is het een natte krant en de film is vooral te braaf en clichématig, maar eenmaal de beesten naar boven komen is de film best een lollig feestje om uit te kijken.
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Minderwaardige CGI, onlogische gebeurtenissen, de eerste helft van de film is veel te donker gefilmd. En Jason Statham krijgt enkel helemaal aan het begin van de film de kans om zijn Kung Fu kunstjes te laten zien. Vanaf het moment dat we op Fun Island belanden, wordt het nog enigszins leuk, maar er is bijna geen blood & gore, en dat voor een monsterfilm! MEG nummer 1 was ook geen kunstwerk, maar wel beter dan dit vervolg. En aangezien de ontsnapte haai mogelijk zwanger is, zal er wel een derde deel komen ook.
lars-pixar
Nergens vroeg the Meg om een vervolg, maar hier is dan toch het tweede deel. In de (zee) monsterfilms voelt dit dan ook aan alsof het de richting op wilt gaat van die als Godzilla. Er valt dan ook zeker makkelijk in uit te melken, zowel met als zonder Jason Statham. Totzover zit Statham hier in ieder geval nog wel op zijn plek en speelt met plezier zijn rol. Opvallend is hier wel dat dit vervolg geregisseerd is door regisseur Ben Wheatley. Met Wheatley zijn achtergrond is dit te Hollywood om zijn ideeën en creaties tot film te brengen. En met de kijkwijzer van 13PG behoud hem dat ook binnen het boekje te werken waardoor er niet buiten de lijntjes wordt gekleurd. En dat is goed gelukt.
The Meg The Trench is namelijk geen saaie film en doet het op de meeste vlakken net zo vermakelijk aan als het eerste deel. Nergens is het dan ook een betere film als zijn voorganger. En kom je er als kijker zonder enig teveel denkwerk te vreden uit. Want het zit ook hier vol van de clichés en domme acties, deze die je als kijker behoorlijk door de vingers moet zien om je er mee te kunnen vermaken. Op het grote scherm werkt dit wel beter en is het dan ook een ultimate van een vermakelijke film. Het verhaal doet niet heel veel anders, maar de uitwerking kent wel een andere opbouw. Het speelt zich namelijk af op drie verschillende locaties die redelijk verdeeld voorbij komen.
Toch lijkt dan de titel 'The Trench' voornamelijk in het eerste anderhalf uur te zitten, waar de toe nadering van de ontknoping zich boven water afspeelt. Nergens maakt het nog echt veel uit. Het einde kent namelijk een hoop spektakel aan op een lopende actie scènes met meg(s), octopus en mutant krokodillen. Als dat niet vraagt om een vervolg met nog meer megs en uit de klauwen gerukte dieren, komt er vast wel weer eentje uit om je weer zonder enige denkwerk mee te laten vermaken.
lang pee
Als tiener had ik deze onzin misschien nog kunnen smaken, maar dit is echt kinderlijk slecht...
mcdaktari
Je verteld het alsof je het wel een oke film vond. De eerste was echt ruk en deze al niet veel anders. Dus dat ze verdere vervolgen aub maar laten.
gigabyte
Met de tegenvallende reviews, keek ik met andere ogen en was er op voorbereid. Maar toch viel de film niet zo hard tegen. Er zijn genoeg slechtere films. Meg 2 heeft me toch weten te vermaken.
Nosje
Mijn god wat een gedrocht van een film. Actie, horror? Actie wel gezien, zo ontzettend overdreven met kinderlijke humor. Jason jongen, wat moet je toch bij deze bagger.
mrkos
Meg 2: The Trench
Jammer dat de Meg niet centraal staat.
Verder was het best een vermakelijke film. Er was genoeg te beleven, maar ook genoeg domme beslissingen of kinderlijke momenten. Zoals gewoonlijk is Jonas weer de hero en unkillable en zoals wel vaker in zulke films is het de good guys tegen de bad guys (zie Jurassic world Dominion bijvoorbeeld) en staat de Megalodon niet centraal. Jammer weer.
Verder vond ik de Meg(s) er op zich prima uitzien, al blijft het natuurlijk CGI. We kregen ook nog een paar bonus monsters, al vraag ik me af of hoe die grote hagedissen ongezien op het eiland zijn gekomen?
3 sterren.
lars-pixar
Ik denk dat de bioscoopervaring voor mij bij deze film in het voordeel werkte. Van mij hoeft er ook niet perse een vervolg te komen, maar dit lijkt mij wel zo'n concept dat lekker uitgemolken gaat worden.
tukkerstein
Vermakelijke film met lekker veel onzin, en neemt zichzelf niet te serieus. Opvallend actueel door het Titan-ongeluk, maar daardoor weet nu echt iedereen dat de scène waarin Jason Statham op 8 km diep zonder bescherming zwemt totale onzin is. Wel heerlijk schaamteloos hoe met welke uitleg men meent weg te kunnen komen. Veel CGI natuurlijk als het om de zeediertjes gaat maar best nog wat ouderwetse handgevechten.
Debo
Was het een animatiefilm voor kids geweest dan had ik hem wellicht nog weten te waarderen maar dit gaat echt nergens over. Een B-film van het ergste soort.
cdman19800
Vooral mega overdreven zoals de meeste films tegenwoordig. Jammer want de eerst was wel nog redelijk.
Petina
Wat een ongelofelijke rukfilm. De vorige was nog wel te doen maar deze is toch echt wel onder de maat.
Saampies met moeder de vrouw gekeken en die vond het geweldig. Tja, smaken verschillen.
schenkowiets
Ik denk dat dit de aller slechste film is die er bestaat van het budget waar deze film van gemaakt is.
Als je dacht dat het niet slechter dan deel 1 kan,heb je t mooi mis.
Deze past in het rijtje Sharknado 1,2,3 enz.....
Ik vind t ergens knap dat ze zo'n flut film kunnen maken voor zoveel geld !
De CGI ziet er trouwens ook niet uit, maja de film kost ook maar iets van 120 miljoen ofzo
En wat een acteerwerk ,vreselijk !
Dat kind wordt je ook niet goed van met die mooie kop met haar
Kondoro
"Who says the .50 caliber is an impractical round?”
De in 2018 uitgekomen The Meg was destijds al niet bepaald een favorietje van mij, en gezien Statham erin speelt was het uiteraard een waanzinnige hype voor mij omdat het destijds mijn favoriete acteur was en nog steeds wel hoog op mijn lijstje staat. Toch was dit tweede deel een nog groter gedrocht zeg, eentje wat ik niet zag aankomen in het begin. Ik dacht overigens op het begin dat ik na een verknipte Jurassic Park film zat te kijken, het was het eigenlijk allemaal net niet. Daarna spring je gelukkig al wel gauw door naar de werkelijkheid en begon de film best vermakelijk op het schip, al daar schrok je, je wel echt dood. Want de film laat echt verschrikkelijke CGI beelden zien wat de film echt veel beter moest doen, zag er niet uit man.
Dat zorgde er voor dat ook dit tweede deel me toch enorm tegenviel, en dat had ik eigenlijk niet gehoopt maar ergens wel verwacht. Het duurde me iets te lang ook voordat The Meg in beeld kwam van de film, op het begin iets te veel rare geneuzel en het verhaal pakte me daardoor totaal niet. Ik kon niet makkelijk naar deze film kijken, het interesseerde me op veel momenten gewoon te weinig en ik kon er niet echt wat mee. Het einde is nog relatief vermakelijk verder, daar waar ook gelijk de meeste actie gebeurt, al is het uiteraard allemaal wat over-de-top en vooral heel erg cliché.
De acteerprestaties waren allemaal ook niet zo best, er wordt wel eens een poging gedaan grappig te zijn maar dat pakt ook nergens echt goed uit. En je voelt het al aankomen, dit is gewoon een serie die gedoemd is om uitgemolken te worden, al hoop ik gewoon dat het bij dit tweede deel blijft. Een derde deel zal ik vast kijken, en zeker als Statham weer in de hoofdrol zit. Alleen gezien de dalende lijn ga ik daar helemaal geen verwachting aan leggen.
Gewoonweg een vrij saaie en vooral beroerde film, die nergens echt boeiend wist te zijn en héél taai was om uit te zitten. Het pijnlijkste is dat de film bijna een twee uur duurt, ook weer zo overdreven lang trouwens voor een film als dit
pandit
Zucht, nooit zoveel onzin in één film gezien, Als ervaren SCUBA duiker ben ik de tel kwijtgeraakt, maar afgezien daarvan een vermakelijke film
UmbraVitae
Zelfde onzin als in de eerste, net kijkbaar en zo net geen buis. 5je/10.

The Meg
2018

Deze tien films op Netflix worden op dit moment massaal gestreamd

Past Lives

Cass
Biografie / Misdaad, 2008

Gran Turismo
Actie / Sport, 2023
gebaseerd op boekdeep seavervolgonderwaterhaaikaijucivil actionmariana trenchenvironmental crisisshark cage