• 9.130.671 stemmen

Oorsprong: Brazilië / Verenigde Staten

Geregisseerd door: David Schurmann

Met onder meer: Jean Reno, Adriana Barraza en Rocío Hernández

Plot My Penguin Friend

"Based on the true story of an extraordinary friendship."

De Braziliaanse visser João leidt een eenzaam leven daar hij vervreemd is van zijn vrouw en vrienden. Op een dag stuit hij op een in olie doordrenkte penguin die op sterven na dood is en mijlenver van huis. João ontfermt zich over het dier dat de naam Din Dim meekrijgt. Wanneer hij stilaan weer opknapt wordt Din Dim in de natuur vrijgelaten. De daaropvolgende jaren vindt Din Dim de weg weer naar zijn menselijke vriend.

avatar van Machoclown

Machoclown

Lijkt mij (als dierenliefhebber) een tranentrekker 1e klas. Dit soort op waarheid beruste films vind ik wel altijd heel mooi of ze nu een disney einde hebben of niet.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Schattig hoor die penguin, maar het acteerwerk laat helaas nogal wat te wensen over.