Genre: Actie / Thriller
Bekijk via HBO Max
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Black Lotus
"There's Always Something To Fight For"
Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie, zwierf special forces-officier Matteo Donner, kampend met schuldgevoel, de wereld rond. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en botsende auto's in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 13 april 2023 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
FlorisV
Zag gisteren de trailer in de bios. Lijkt me best lachen. Mooie hoogteshots van Amsterdam. Rico mag lekker tekeer gaan. Verhaaltje zo simpel als een kratje bier. Laat maar komen hoor.
Flitskikker
Heel eerlijk, de trailer ziet er best lekker uit. Een beetje zoals die Seagal/JCVD-actieflicks maar dan met Rico. Lekker veel actie, verstand op 0 en kijken.
Kondoro
Neh, die trailer ziet er echt wack uit man. Ik denk niet dat dit veel goeds gaat worden.
SergioMalick
Ben op zich wel benieuwd naar de choreografie van de vechtscènes, maar voor de rol van de good guy is Rico teveel lichtgewicht afgaand op de trailer. Misschien in de toekomst toch eens gaan nadenken of het niet beter is een bijrol te spelen als "vijand".
mcdaktari
Dit ziet er wel heel erg B-film uit. En ik vind het maar een raar gezicht om Verhoeven als acteur te zien. Nou ja acteur. In een film
Civillian Supreme
Ik vrees dat de beste man gewoon niet kan acteren, dat geeft niks maar dan hadden ze hem sowieso geen tekst moeten geven, gewoon een man op een wraakmissie zonder woorden te gebruiken.
Zie wel dat de trailer vol is gestopt met flitsende truucjes om het beter over te laten komen maar daar kijk je als het goed is dwars doorheen.
Ook om nog wat kwaliteit mee te geven zit Grillo er in.
De film zou al beter zijn als Grillo Verhoevens rol had.
KvR76
De trailer gezien..damn wat is dit slecht..... dit wordt echt een flop!! Verhoeven kan gewoon niet acteren en heeft totaal geen charisma..laat staan dat hij deze film moet dragen.
Ondanks hij er heel erg overtuigd van is, dat hij in de sporen van JCVD, Steven Seagal, The Rock, John Cena of Dolph Lundgren kan treden.
C-Film in aantocht!!
Captain Pervert
De trailer bewijst de film geen dienst.
Ik kan het acteerwerk niet beoordelen, maar zie zo al wel dat de film zeker zijn momenten zal hebben en fraai in beeld is gebracht. Maar dat je elke miniscule plottwist al in de trailer naar voren laat komen komt erg goedkoop over. Frank Grillo die geld eist en tot twee keer toe moet herhalen dat hij niet van complicaties houdt. 2.5 minuten trailer voor een actieflick is ook volkomen absurd. Er overheerst een gevoel van: als dit de trailerwaardige hoogtepunten zijn (een gevecht op de motorkap van een 25 jaar oude BMW X5), hoe spaarzaam zijn dan de hoogtepunten in de film?
prezwalski
is dat de zoon van paul verhoeven?
cool
trailer lijkt letterlijk in de volgorde vd film gemonteerd. dit geeft wel zoveel weg dat ik film al gezien heb bij deze.
niet zo handig vd producent
Karst
Ik vond de trailer niet eens heel beroerd eerlijk gezegd. Beetje lang en verraad nogal wat van het plot maar laten we eerlijk zijn. Dit soort films moet het niet van het plot hebben over het algemeen.
Ik voelde het tweetal trappen in de trailer die Rico uitdeelde wel. Die zagen er uit alsof ze ook daadwerkelijk aankwamen.
We kunnen allemaal heel negatief doen maar er zijn maar weinig acteurs uit de martial arts industrie die in hun eerste films nou echt gedenkwaardige acteerprestaties neerzetten. Wat niet is kan nog komen en zelfs wanneer het niet helemaal zo uitpakt als gehoopt voor Verhoeven heeft hij in elk geval zijn droom gevolgd. En dat kunnen er dan weer niet zo veel zeggen.
Dennis Jansen
Verhoeven verwacht(te) er allemaal nogal veel van. Logisch, je gaat natuurlijk niet je eigen film en eerste hoofdrol afkraken. Maar dit is uiteraard allemaal onderdeel van de PR-machine en marketing van de film. Rico die z'n "nieuwe passie" heeft gevonden, in de voetsporen wil treden van Van Damme en andere actiehelden, de "Dit smaakt naar meer" bla bla kletskoek, pff.
Laten we het niet spannender maken dan het is en gewoon concluderen dat dit een hele middelmatige B-film is. En dat de filmwereld nu niet massaal in de rij zal staan voor hem en we verder niet heel veel spectaculaire dingen hoeven te verwachten. Dat 'ie maar weer snel mag gaan kickboksen, want dat doet 'ie vele malen beter.
DoctorMovie
Slechte film vol met cliches en slecht acteerwerk van Verhoeven, een 13 in een dozijn film. De vecht scènes zijn slecht en de acteurs zijn waarschijnlijk door Dick Maas gekozen, wel leuk dat er een scène in zit dat een ode is aan Amsterdamned.
Een rechercheur met een lage uitsnede T-shirt waarin hangtieten bungelen, geen gezicht, een typisch Dick Maas typetje. Maar het lichaam van Rico Verhoeven is een lust voor ieder vechters oog en waarschijnlijk ook voor veel vrouwen, jammer voor zijn inhoudsloze acteerwerk
FlorisV
If you die, I'll kill you!
Dommer dan die zin wordt het niet, maar dat lijkt me ook lastig.
Begint nog best aardig maar je merkt al snel hoe bol het van de cliche's staat en hoe beperkt Rico Verhoeven's bereik is, veel meer dan met een droeve hondenkop kijken kan hij niet, dus een soort Schwarzenegger gaat hij echt niet worden. Weerhield de makers er niet van om nog wat muscle porn te laten zien waarin Rico in verschillende poses zijn spierbundels mag tonen net als Ahnuld in Commando. Het valt nog mee dat hij niet in een te klein zwembroekie hoeft te lopen.
De witte boordenboef die de schurk met de rotkop had bestolen speelde wel goed. Ik had even het idee dat die agente ook door een bokser werd gespeeld, maar niet, ze acteerde ook wat beter. Kennelijk kende ze wel Krav Maga.
De finale komt te snel en is erg gemakzuchtig. Al met al redelijke actie en aardige kiekjes van Amsterdam vanaf hoogte (met een beetje reclame voor de stad, inclusief hoerenkasten), maar het is te weinig.
Waarom de film Black Lotus heet mag ook Joost weten.
Shinobi
"Well, well, well, what do we have here?"
Na alle negatieve berichten had ik een enorme misbaksel van een film verwacht, maar dit is mij alleszins nog meegevallen.
Rico Verhoeven stapt hier in de schoenen van voormalig special forces-officier Matteo. Na de dood van zijn vriend zwerft hij de wereld over, om vervolgens diens vrouw en dochtertje op te zoeken in Amsterdam. Een misdaadsyndicaat gooit echter roet in het eten door het dochtertje te ontvoeren. Hierop start Matteo zijn eigen eenmansoorlog om haar terug te halen.
Dit verhaaltje heb je uiteraard al vaker gezien en veel nieuws zul je hier niet ontdekken; het is een aaneenschakeling van clichés. Hierbij is het Verhoeven die veelal zwijgt en gepijnigd voor zich uit staart, maar een blijvende indruk laat hij niet achter. Niet dat de rest van de cast het beter doet met hun steenkolen Engels, alleen Frank Grillo en Rona-Lee Shimon komen nog aardig uit de verf.
Qua actie is het dan weer wel vermakelijk te noemen. Er zitten een aantal aardige scènes in die naar meer smaken, zoals een leuke achtervolging op de fiets en een confrontatie in een nachtclub. Het is jammer dat men is vergeten om bloed toe te voegen aan de wonden. Zelf had ik graag wel iets meer actie willen zien in plaats van al die lege dialogen die op niets teren.
Al met al is 'Black Lotus' best oké voor wat het is. Deze B-film had eigenlijk wel op een streamingdienst gedumpt moeten worden, want in de bios heeft dit niets te zoeken.
Kleine 2,5 sterren.
pierre18
Ik vind de reacties hier nogal negatief. Je weet eigenlijk al van tevoren dat je een mager verhaal zal krijgen vanwege de uitnodigende spieren van Rico en die je moet gebruiken in de film. Het steenkolen Engels vond ik wel meevallen en voor het acteren van Rico was in het verhaal al rekening gehouden. Maar desondanks redelijk functioneel. Gelukkig niet teveel vechtscenes, maar ze waren wel vrij goed en net niet over de top. In ieder geval veel realistischer dan menig Hollywood troep. Rico acteerde in ieder geval nu al beter dan Schwarzenegger, VanDamme, Seagal of Stallone in hun eerste film. Verder was de Amsterdamse achtergrond overdreven en onnodig. Zo ook het laag uitgesneden shirt van de agente.
Phantasm
De film heeft zijn momenten, maar echt slecht vond ik hem niet, kijkt lekker weg.
MosquitoSmasher
Poehhh, niet best. Ik heb het een halfuur gegeven en ben toen lekker terug naar huis gegaan. Slecht acteerwerk, waarom ingodsnaam constant Engels praten in Nederland? Werkelijk iedereen sprak NL. Slechte muziek tijdens bepaalde scènes. Het deed me echt niets, en ik loop niet snel weg uit de bioscoop. Transformers: The last Knight was de enige andere film waar ik uitliep.
Keesing
Veel respect voor Rico, maar gelijk een hoofdrol in een film is voor iemand met zijn achtergrond als sportman een brug te ver. Of hij zou over uitzonderlijk acteertalent moeten beschikken maar dat zie ik nu nog even niet. Ook gelijk in het Engels maakt het nog moeilijker. Voor de jeugd die kijken vanwege de actie is het misschien helemaal niet erg. Het knokken en de actie gaat hem goed af maar hij zou zich op een andere manier moeten onderscheiden.
Veel meer dialoog en echt wat scenes waar ook emoties in voorkomen. Een flinke stap terug doen en in een Nederlandse film gaan spelen en dan geen hoofdrol.Hij heeft nog zeker tijd om zich te ontwikkelen, hoe dan ook hij blijft een topper!
Rhami
Jammer dat ook niemand eerlijk is geweest en hem een beter advies heeft gegeven. Een hoofdrol is niet zomaar iets. Hij heeft een goede naam opgebouwd als kickboxer, maar acteren is toch een heel ander spelletje. Als hij toch wat wil als acteur dan zou hij een rol in een Nederlandse film moeten spelen en zeker geen hoofdrol. Dat hij fysiek goed is weet iedereen al dus veel dialoog. De looks van bijv. van Damme (in zijn jonge jaren) heeft hij niet, dus moet hij het over een andere boeg gooien. Toch veel succes gewenst, want hij is een topper!
Rhami
Toch even een aanvulling op mijn commentaar. Zoals het in de jaren 80 en 90 was word het waarschijnlijk niet meer. Ook de tijdgeest speelt een belangrijke rol, Schwarzenegger, Stallone, van Damme, waren geen Amerikanen. Er werd anders gekeken naar film en tijden veranderen. Noem eens een rij actie acteurs op tegenwoordig, want je had toen ook nog Snipes, Jet li, Jackie Chan, Dolf Lundgren en nog een paar. Daar was allemaal een plek voor. Nu komt neer op 1 of 2 echt succesvolle actie acteurs, Dwayne Johnson en Jason Statham. De ouderwetse actie spierbundel is niet meer zo populair als toen. Vergeet niet dat Dwayne uit het WWE circus komt en daarom echt de Amerikaanse cultuur vertegenwoordigd. Ook was toen het hele sociale media gebeuren er toen nog niet. Het is tegenwoordig veel moeilijker om gewoon met film bezig te zijn. Iedereen in Hollywood en ook daar buiten schreeuwt om aandacht. De acteurs van toen zijn nu in de 70 maar maken nog steeds actie films/series ( Fubar en the Tulsa King bijv.) Dat is ook Hollywood, ben je eenmaal een ster dan kun je tot je 80ste doorgaan.Persoonlijk vind ik de laatste jaren het niveau in Hollywood er niet op vooruit gaan, maar dat is weer wat anders. Met de komst van de streaming diensten zijn er ook weer mogelijkheden bij gekomen voor Europese films en series. Tot slot heeft Rico misschien iets teveel op het Rocky idee gehoopt (en er voor gevochten) maar Rocky 1 is een drama en Stallone zette dit type wel goed neer (en had veel text). Een film die tegenwoordig ook niet met veel applaus ontvangen zou worden, denk ik.
Jensvangoch
There is always something to fight for
Deze film was het gewoon niet. Teveel 'acteren' voor een actie film. Actie gebeuren die max 3 minuten duren. Voor mijn gevoel zat het verhaal ook niet zo lekker in elkaar. Eindscene echt belachelijk hoe simpel. Budget was op lijkt wel. Denk niet dat ik hem nog een keer ga kijken.....
2,0/5,0
DiDa
Black Lotus! De actiefilm met Rico Verhoeven...maar waar is de actie?
Na de openingsscène zakt de film al snel in elkaar door een hoop nietszeggende scenes. Oneindige flashbacks van Matteo en zijn vriend John over hoe close ze wel niet waren (we get the message), afgewisseld met scenes waarin Matteo voor zicht uit zit te staren. Dit kabbelt zo maar voort en wordt daardoor echt saai. Ook de acteurs waar Verhoeven zich mee omringt maken het er niet beter op, op Frank Grillo en Kevin Janssens na (maar ook hij kan beter en krijgt ook weinig te doen).
De laatste 15 minuten schakelt de film dan eindelijk in de versnelling en krijgen we wat actie. Maar ook dit gaat als een nachtkaars uit, met een wel heel simpele eindscène.
In de actiescènes doet Verhoeven het prima. Zijn trappen en vuistslagen voel je echt wel en zijn prima in beeld gebracht. Alleen acteren is nog wel een dingetje. Op de een of andere manier komt hij niet geloofwaardig over als bad ass hero. Gek, terwijl hij in het echt toch wel the real deal is
. Dit komt voornamelijk door zijn line delivery. Kijk, Schwarzenegger was ook geen goed acteur, maar die wist wel precies hoe hij zijn one liners moest timen en leveren. Dat is iets waar Verhoeven echt aan moet werken. Maar goed, het is zijn eerste hoofdrol.
Hopelijk de volgende keer in een film die meer sprankelt, meer tempo, meer spanning en meer actie heeft.....
1,5 ster
Stiekem vind ik Black Lotus best geinig, ook al is het op z'n best middelmatig te noemen. Maar ik heb wel een zwak voor Rico Verhoeven en dat dit in Nederland afspeelt is ook wel eens verfrissend. Alleen zonde dat dit gewoon een script van niks heeft (de polderversie van ''Taken'') en dat bijna iedereen dramatisch acteert. Het zegt genoeg dat ik Rico een van de betere vond. Hij heeft een imposant uiterlijk en daar maakt hij gebruik van. Ik ben benieuwd of er een filmcarrière in zit, dan moet hij wel in betere titels gaan spelen.
In een film die maar anderhalf uur duurt kan het niet bijna een uur duren voordat het verhaal los gaat en er een beetje dikke actie komt. Waarom zou je in hemelsnaam in tig scènes duidelijk willen maken dat Rico en zijn dode maatje echt heel close waren, dat boeit niemand. Dat laatste half uur levert de film nog wel een redelijk cijfer op, maar de film had veel meer spanning, actie en snelheid verdiend.
Hiermee doet je Arnold wel ernstig tekort vind ik. De man was geen topacteur, maar op zijn minst wel een behoorlijk acteur die bijzonder veel iconische rollen heeft gespeeld en dat vol overtuiging deed. Zijn fantastische mimiek en getimede oneliners vallen ook onder acteerprestaties.