• 9.372.354 stemmen

Knights of the Zodiac (2023)

Actie / Fantasy | 112 minuten

Genre: Actie / Fantasy

Alternatieve titels: K.O.T.Z. / Saint Seiya: Knights of the Zodiac / Saint Seiya: The Beginning / 聖闘士星矢 the Beginning

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan / Hongarije

Geregisseerd door: Tomasz Baginski

Met onder meer: Mackenyu, Famke Janssen en Sean Bean

Releasedatum: 11 mei 2023

Plot Knights of the Zodiac

"Go beyond your destiny."

De weesjongen Seiya gaat op zoek naar zijn ontvoerde zus en ontdekt dat hij over verborgen krachten beschikt. Hij wordt door Alman Kido benaderd om met enkele anderen de Ridders van de Zodiac te vormen. Samen dienen ze de godin Athena en de aarde te beschermen. Een geheime organisatie onder leiding van Guraad heeft het gemunt op Athena's krachten.

Seiya / The Pegasus Knight

Sienna / Athena

Nero / The Pheonix Knight

Alman Kido

Marin / The Eagle Knight

Marin / The Eagle Knight (stemrol)

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 11 mei 2023 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing via Universal Pictures International Netherlands)

avatar van DreamTech

DreamTech

ach ja ik ken het niet misschien als strip of weet ik veel maar ach een hoop computer gedoe maar toch genoeg actie kijkt toch lekker weg niet heel veel bijzonders !

avatar van joolstein

joolstein

Oei, hier ging denk ik iets mis?

Oké het blijkt een Amerikaanse live-action bewerking van de Japanse anime- en mangaserie Saint Seiya te zijn. Live action-aanpassingen van anime slagen er maar niet in om de bizarre wereld waarin het zich afspeelt vast te leggen in film. Tja...wie herinnert zich films als Dragonball Evolution of The Last Airbender niet? Nu zullen de meeste grotendeels onbekend zijn met het bronmateriaal (de anime-serie liep van 1986 tot 1989) want het is op de Nederlandstalige televisie nooit uitgezonden. Ikzelf had er tot nu ook nog nooit van gehoord!

Het verhaal is gebaseerd op de Griekse mythologie waarbij de godin Athena centraal staat als beschermgodin van de aarde en is omringd door haar trouwe Saints (of Ridders). Die Saints hebben een bovennatuurlijke kracht, bezitten een harnas dat een sterrenbeeld vertegenwoordigt en maken gebruik van hun kosmo-energie. Ook de andere Goden hebben hun eigen Saints en strijden om de dominantie over de Schepping.

Het verhaal begint met een mislukte aanslag op baby Athena (die zich iedere 200 jaar reïncarneert) Een van de Saints redt de baby en met zijn laatste krachten vertrouwt hij de kleine toe aan rijke zakenman Alman Kido (Sean Bean). Waarna er een tijdssprong wordt gemaakt van meerdere jaren om uit te komen bij een stel tieners...AU...het versleten plot van de ontevreden tiener die verstrikt raakt in een vreemde wereld, en ontdekt dat hij voorbestemd is voor een groter lot...

Hoe dan...je heb een wereld, met goden, mystieke energie en magische artefacten en je laat Sean Bean het meeste in de eerste twintig minuten gewoon vertellen? Waarna je iedereen aan de kant schuift om Seiya te laten trainen met ene zilver gemaskerde Marin (Caitlin Hutson), in een soort zwakke Karate Kid-achtige scenes. Wat dit flauwe verhaal nog erger maakt, zijn de ongemakkelijke dialogen in de hele film.

Nou vooruit ik moet het ook een beetje eer geven waar de eer toekomt. De CGI is tot op zekere hoogte adequaat, en de film profiteert van het werk van martial arts-choreograaf Andy Cheng (lid van het Jackie Chan Stunt Team en body-double van Jackie Chan) en de toewijding van regisseur Bagiński aan de actie. De vechtscènes zijn degelijk. Helaas is het een behoorlijk ongelijke film, met nog prima speciale effecten en cinematografie maar vakkundig om zeep geholpen door middelmatig acteerwerk, dialogen en oppervlakkig plot.

avatar van mrklm

mrklm

Jonge vechter Seiya [Mackenyu] (die zijn tegenstanders verslaat met dansbewegingen), wordt door Alman Kido [Sean Bean] gerekruteerd omdat hij uitverkoren zou zijn om Sienna [Madison Iseman], de reïncarnatie van de onsterfelijk godin Athena, te beschermen en Aarde te behoeden van vernietiging. Natuurlijk moet hij wel eerst zijn ‘cosmo’ ontdekken tijdens een training onder leiding van de mysterieuze, gemaskerde Marin [Caitlin Hutson, met de stem van Katie Moy]. Famke Janssen, Sean Bean en Nick Stahl zijn op hetzelfde niveau belandt als Mark Dacascos (die de rol van Mylock speelt) in deze routinematige verzameling van clichés en middelmatige special effects. Gebaseerd op de Manga ‘Saint Seiya’ van Masami Kurumada, voor de volledigheid. In case you cared.

avatar van filmkul

filmkul

Matige fantasy film. Het verhaal is verre van origineel en veel bestaande fantasy ingrediënten. De uitwerking is zwak. Er komt te veel uit de computer, wat ten koste gaat van de kwaliteit. Het is allemaal erg nep en de film is dan ook een gevalletje Overdaad schaadt. Het tempo is op zich goed en de film kijkt nog enigszins vlot weg. Het acteerwerk is van B-niveau maar niet heel storend. 2.5

avatar van ShortyXL

ShortyXL

Toen ik aan de film begon, was ik wel sceptisch. Eenmaal begonnen, dacht ik "oh wacht dit kan wel wat worden".

Maar helaas ... De film glijd al erg snel af. Het verhaal is flinterdun en de acteurs zijn erg vlak. De CGI is wel goed.

mrklm schreef:

Stel je voor dat iemand een review van de laatste Marvel film op zo'n manier zou afsluiten. Geeft maar aan hoe belangrijk het is at mensen het bronmateriaal kennen (en waarom we zoveel sequels en franchise films krijgen).

avatar van movie freak84

movie freak84

Simpel verhaal wat niet egt uitgebreid uitgewerkt word waardoor je toch wel wat mist. Acteerwerk is oke en de vechtscenes zijn soms wel vet. Heb me geen moment verveeld en hij is wel leuk voor een keertje dus ik geef hem een mager 6je.

avatar van Sylvia@vliss

Sylvia@vliss

Matige special effects, bizarre uitvoering vh verhaal. Maar aan de acteurs ligt het niet.

avatar van vincetenerife

vincetenerife

Ik ben sinds mijn tiener jaren grote fan van de animé "Saint Seya". Ik heb trouwens de volledige serie op dvd en vind het nog steeds leuk om eens in de zoveel jaren terug te kijken.

En ook al wist ik dat dit op niets ging trekken heb ik het toch een kans gegeven. En Oh boy... het was zelfs nog erger dan wat ik verwacht had.

Indien je op een zondag niets te doen hebt en een dutje wilt doen... zet deze dan maar op.

Wat een zielloze vertoning. Werkelijk alles was slecht aan deze film, het verhaal (welke verhaal?), het plot (welk plot?) en dan het zeer matige acteerwerk. Het lijkt erop dat het een soort open einde was, maar doe dat maar niet.

Gewoon geen vervolg en dit gedrocht snel vergeten.

avatar van Mickey b

Mickey b

Heel slecht is deze niet, maar verwacht geen genre Marvel of DC Comics niveau, waar ook niet altijd om over naar huis te schrijven is. Gevechten zijn spectaculaire choreo’s zoals je soms ziet in de echte Chinese Martial arts films met bewegingen in de lucht, springen salto’s en noem maar op. Over the top. Als je daar van houdt dan kom je hier zeker aan je trekken. CGI bij bepaalde scènes barslecht en op andere momenten dan weer super cool. Zal wel met budget te maken hebben. Insteek van knights of the zodiac of ridders van de sterrenbeelden is op zich niet slecht gevonden, maar de uitwerking wat pover. Beetje soort van veredelde powerrangers… Cast vind ik wel goed gedeien, Famke Janssens al lang niet meer gezien en deed goed dienst als slechterik. Sean Bean die ik kende van Games of Trones ook al tijdje niet meer gezien. Mark Dacascos was als een soort van onverslaanbare Hitman ook wel OK. Van de twee hoofdrolspeler vond ik MacKenzie het minst goed. Maar Madisons Iseman was dan wel weer een streling voor het oog om naar te kijken.

Verhaal nog wel te doen, maar ook niet al te diepgaand.

Kortom een doordeweekse actiefilm om eens te bekijken bij gebrek aan ander. Naar einde toe wordt pad wel klaargelegd voor een vervolg, maar of die er ooit zal komen valt nog te bezien. Zal er alvast niet op zitten wachten. 2,5*