• 9.375.349 stemmen

Geregisseerd door: Benjamin Caron

Met onder meer: Julianne Moore, Sebastian Stan en Justice Smith

Plot Sharper

"Read between the lies."

De oplichtster Madeline houdt zich op tussen de rijke elite in Manhattan. Ook de jongere Max is een sluwe zwendelaar die de meest complexe opdrachten tot een goed einde brengt waarna hij met een grote som geld ervandoor gaat. Hij richt zijn pijlen op een nieuw project.

Vanaf 17 februari te zien op AppleTV+.

avatar van scorsese

Matige film over een paar zwendelaars die het gemunt hebben op een rijke man. Een slim opgebouwde oplichtersfilm met genoeg plotwendingen, maar door deze opbouw mis je wel de nodige binding met de personages (en ondanks het prima acteerwerk missen ze geloofwaardigheid). Het ziet er allemaal goed uit, maar 3.0 sterren zou net te veel zijn.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Het verhaal wordt vakkundig opgebouwd in hoofdstukken verwijzend naar de hoofdpersonen. Doordat het om oplichten gaat heeft het verhaal de diverse plot twists die erg goed in elkaar zitten. Ik heb dan ook erg genoten van alle karakters maar Sebastian Stan als “Max” sprong er wel bovenuit. Erg goed zet hij die rol neer, ook was hij zo goed in de film “Fresh” uit 2022 te zien op Hulu. Een bad guy spelen gaat hem goed af. Wel kwamen de karakters wat vlak over door het verhaal, jammer. Het wordt niet echt spannend maar toch bleef het me boeien. Het eind was lichtelijk voorspelbaar. Aanrader? Jazeker, mij goed vermaakt met de film.

avatar van schumacher

schumacher

Miljaarde zeg. Tis al 00u45 nu en ik val bijna in slaap en niet omdat ik moe ben ze maar door weer ne film te zitten bekijken die pokke saai is en geen fluit boeit of meesleept.

avatar van margeb

margeb

Lang geleden dat ik nog zo een sterke film gezien heb. Kippenvel momenten. Je moet het echt een kans geven.

avatar van macrobody

macrobody

Duidelijk dat hier is gekozen voor diversiteit i.p.v. kwaliteit. Waar de film voldoet aan alle woke eigenschappen mist het een geloofwaardig verhaal en een waardig slot.
Zo zijn er ontelbare momenten dat je denkt, kans van 1 op een miljoen, maar het gaat precies zo als gepland. Dat terzijde, Madeleine was in de veronderstelling dat Max alles verklapt had aan Sandra, maar Madeleine doet geen moeite om dat te verifiëren bij Max wanneer ze hem te spreken krijgt. Dan had ze geweten dat het hele plan was opgezet, wat ze sowieso wel hadden kunnen raden aangezien ze zelf doorgewinterde oplichters zijn. Verder ken ik geen enkele miljardair die in de gevangenis beland, dus Madeleine had met haar miljarden makkelijk een top team in de hand kunnen nemen, maar nee, ze doet precies wat het plan was, ze maakt al het geld over naar de foundation.
Dat ging wel heeeeel gemakkelijk. Nee, geen verrassingen in deze film.

avatar van BBarbie

BBarbie

Gemoedelijke misdaadfilm met een inventief script over oplichters, die elkaar de loef afsteken. De film neemt zichzelf niet al te bloedserieus, dus dat moet je als kijker ook niet doen. Geen topper, maar best vermakelijk dankzij het slimme verhaal.

avatar van mrklm

mrklm

Tom [Justice Smith] is eigenaar van een boekenwinkeltje en heeft de hoop op de ware opgegeven. Dan verschijnt Sandra [Briana Middleton] in zijn leven. Zij lijkt een perfecte match, totdat Tom ontdekt dat Sandra’s broer in levensgevaar verkeert omdat hij een schuld van 350.000 dollar heeft opgelopen bij onguur volk. Wat er vervolgens gebeurt zien we vanuit het perspectief van de direct betrokkenen, maar ook van Madelin [Julianna Moore], die een belangrijke spil blijkt te zijn in het verhaal. Begint interessant en zet je meerdere keren op het verkeerde been. In dit geval is dat geen aanbeveling en bij de laatste plottwist heb je het wel gehad met het plot. Slim kan ook irritant zijn, zo blijkt wel weer.

Mijn verwachtingen waren door de recensies niet zo hoog, maar de film is me meegevallen.

De personages hebben opvallend weinig diepgang en ik ben het met BBarbie eens dat de film zichzelf niet zo serieus neemt. Dat hoeft ook niet. Vermakelijk is het wel.

De cast is degelijk. De rol die Julianne Moore speelt staat een beetje te ver van haar af.

Je ziet de film steeds vanuit het perspectief van een ander personage. Dit geeft weer de nodige diepere informatie over de motivaties en samenhang tussen de personages en er zijn enkele vermakelijke twists. Al met al is het verhaal niet super ingewikkeld.

De film is degelijk en de wendingen maken het nog een beetje spannend, maar het einde is een beetje flauw.

Het is geen hoogvlieger en de film blinkt nergens in uit, alles is net wat te doorsnee.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

Erg fijne film. Met vlagen spannend en zat best leuk in elkaar. In het begin word je een paar keer op het verkeerde been gezet. Naarmate de film vordert wordt het ook wel een stuk voorspelbaarder.

Goed acteerwerk, en er zat een fijne vaart in de film.

avatar van boemboem27

boemboem27

geen hoogstandje maar wel aardig om gezien te hebben.

Julian Moore altijd wel leuk om te zien, gewoon goede actrice.

einde vond ik best wel aardig, draaide allemaal toch net anders als ik had gedacht

avatar van nepdance

nepdance

macrobody schreef:

Welke woke eigenschappen bedoel je als ik vragen mag?

avatar van macrobody

macrobody

nepdance schreef:

Welke woke eigenschappen bedoel je als ik vragen mag?

Het is alweer een tijdje geleden en met wat ik in de tussentijd heb gezien viel deze film reuze mee. Misschien was het dat de vader van Tom een blanke man is. Kan uiteraard, maar de kans dat Tom dan ook nog eens de hippe eigenaar is van een antiquarische boekhandel, daar wordt het toch wel een beetje onwaarschijnlijk, maar ik denk dat ik de term woke hier niet had moeten gebruiken. Dat kunnen films als Lady Ballers (Film, 2023) - MovieMeter.nl een stuk beter.

avatar van AniSter

AniSter

Leuk verzonnen plot dat richting het einde wel voorspelbaar is. Cast en muziek is prima. Minpuntje: het was wel een donkere film... letterlijk.

avatar van Rodger

Rodger

Beter dan verwacht

Zat goed in elkaar en zeker niet vervelend om te zien

3,5 ***

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Fijne thriller over manipulatie en machtsspelletjes.