• 9.373.531 stemmen

Still of the Night (1982)

Mystery / Thriller | 93 minuten

Genre: Mystery / Thriller

Geregisseerd door: Robert Benton

Met onder meer: Roy Scheider, Meryl Streep en Jessica Tandy

Releasedatum: 20 januari 1983

Plot Still of the Night

"If looks could kill..."

Op zoek naar antwoorden voor de moord op haar getrouwde minnaar Josef Somer bezoekt Brooke Reynolds zijn psychiater Dr. Sam Rice. Sam voelt zich onmiddellijk aangetrokken tot Brooke die hij alleen kende uit de gesprekken met Josef. Als hij ontdekt dat haar vader op mysterieuze wijze is gestorven en dat zij erg veel gelijkenis vertoont met een vrouw die hem stalkt raakt hij geobsedeerd door haar. Als de politie hem vraagt wat hij weet over de relatie tussen Brooke en Josef beroept hij zich op zijn beroepsgeheim alhoewel hij vermoedt dat zij wel eens de dader zou kunnen zijn. Haar zowel vrezend als begerend, wordt hij vervolgens geplaagd door nachtmerries dat hij wel eens haar volgende slachtoffer zou kunnen zijn.

Doctor Sam Rice

Auction Spotter

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Prima thriller! Met veel stijl gemaakt in de traditie van de meester van suspens.

Hm.. tja. Vond het meer overkomen als een gemuilkorfde Brian de Palma.

Typisch New Yorks suspensethrillertje dat een beetje hetfigheid miste. Streep en Scheider zijn daarentegen (uiteraard) weer erg goed.

avatar van gauke

gauke

De regisseur heeft zich, bij het maken van deze kille film noir-achtige psychologische thriller, klip en klaar laten inspireren door Hitchcock. De film was vooral visueel sterk, maar ook steriel en clichématig. Bovendien miste ik in het verhaal, buiten de gaten in het plot, de contouren en was het allemaal aan de ongeloofwaardige kant. Ik vind Meryl Streep en Roy Schneider op zichzelf bijzonder goede spelers, maar hier misten ze onderlinge chemie.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een psychiater door de politie wordt ondervraagd als een patiënt van hem vermoord wordt. Een Hitchcock-achtige thriller met een weinig origineel verhaal en een wat gemakkelijke en teleurstellende ontknoping. Wel een aantal goed opgebouwde scenes met als hoogtepunt de spannende veiling-scene.

avatar van AniSter

AniSter

Een beetje een trage, maar prima thriller met een onverwacht en helaas onuitgewerkt einde. Wat werd er destijds trouwens een opvallende schmink gebruikt.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Redelijk flauwe thriller waarin te weinig gebeurt.

Degelijke rollen van Streep en Scheider, maar er had meer pit mogen inzitten.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Hierboven werd ook al de vergelijking met Brian De Palma genoemd en die zag ik ook wel, behalve dat dit ding qua sfeer niets doet, visueel saai is en enorm duf en geen moment spannend. Ik vond de film echt niets aan. En ook toen in haar jonge jaren was Streep al vooral aan het acteren. Het is niet super theatraal wat ze doet maar ze legt heel subtiel alles net te dik erop en ik vind dat echt helemaal niks en irritant om te zien. 1,0*.

avatar van AngelicV

AngelicV

Trage redelijk intelligente thriller, met sluikreclame voor Tabcola en Gaulloises. Streep in haar opmars naar 1 van de betere actrices en Roy Scheider geeft goed partij. Slot had wat inventiever gekund gezien de suspense die in de film verwerkt is. Desalniettemin t kijken waard.

avatar van AngelicV

AngelicV