• 9.378.621 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 22 december 2022

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot De Tatta's

Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw en kinderen verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shinobi

Shinobi

"Zijn we nu arm?"

Met Nederlandse comedies heb ik niet zoveel, maar bij gebrek aan iets beters ben ik toch bij deze film beland.

In 'De Tatta's' volg je het steenrijke gezin van Kampen. Vader Erik is een workaholic en denkt louter aan het binnenharken van meer geld. Na een foute investering raakt hij alles kwijt. Hierdoor verhuist het gezin noodgedwongen van hun luxe villa naar een flat in de Hollandwijk, de fictieve versie van de Bijlmer.

Het gegeven doet mij een beetje denken aan de oude Telfort reclames en nog meer van zulke series in die trant. Veel gaat uit van de cultuurclash tussen de klassen en de vooroordelen die daarmee gepaard gaan. Je zou zeggen dat dit wel voor wat aardige ideeën zou moeten zorgen, echter bestaat het merendeel uit losse sketches die aan elkaar geplakt lijken te zijn.

De personages zelf worden erg stereotyperend neergezet. Hoogstwaarschijnlijk is dat opzettelijk zo gedaan, maar dan moet er wel een bepaalde ontwikkeling plaatsvinden. Het merendeel is namelijk ongeïnspireerd en voorspelbaar geschreven. Het resultaat is dat de droge humor nauwelijks werkt, ondanks vele verwoede pogingen; om een paar domme dingen moest ik wel lachen. Leo Alkemade kon ik wel waarderen, maar jammer genoeg heeft hij weinig om mee te werken.

Al met al een enorm nietszeggende comedy die je gerust links kan laten liggen.

1,0 Sterren.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Ik wou eerst geen review schrijven maar ik doe toch de moeite.

Ik vond het een prima komedie een soort tussendoortje met leuke humor.

Het enigste waar ik me aan ergerde waren de jongeren in de zaal, mensen zijn hun fatsoen in de bioscoop verloren. Roepen , tieren niet normaal. Het belemmerde de echte film ervaring

3,0

avatar van René18

René18

Gewoon een grappige film!

Niet al te serieus nemen, maar echt een leuke film.

Prima acteurs en leuke film vol humor!

Als je films heel serieus neemt, moet je lekker naar ander soort films gaan.

avatar van Wouter134

Wouter134

Alle reacties en recensies die je hier leest zijn grote onzin, de film is gemaakt voor jongeren en de gene die de recensies geven zijn allemaal oud. Ik vond het een geweldige film en heel grappig!! (Zelf ben ik 14). Dus ben je een oude lul en hou je niet van dit soort humor of buitenlanders, zeg dan niet dat het een slechte film is want oude mensen hebben een heel ander beeld van humor.

avatar van jvdh_99

jvdh_99

Wat een heerlijke film heb echt gelachen, de ongemakkelijkheid van de man en vooral ook de zoon en z’n “niffo’s” waren erg leuk. Voor een Nederlandse film echt heel leuk daarom 5 sterren van mij!

Iedereen die hier klaagt is of te oud of neemt deze film te serieus..

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Ik wilde deze wel zien, puur om te weten of deze film nu echt zo slecht was. Nu ja, dus wel. En toch, ik heb me eigenlijk niet verveeld, vooral die Turkse personages worden sympathiek neergezet en ondanks alle knulligheid zit er zelfs af en toe een sprankje charme.

Maar goed, het Nederlandse gezin is heel slecht door het te dik aanzetten van de personages en is daardoor nooit grappig, Alkemade is ook vaak irritant. En ik snap dat men wil spelen met clichés maar dit is dusdanig simplistisch gedaan dat het niet grappig wordt maar eerder plaatsvervangende schaamte oplevert. Visueel ook weinig boeiend en met een matige soundtrack. 2,0*.

avatar van filmkul

filmkul

Wat flauwe komedie. Het verhaal stelt weinig voor. De uitwerking is matigjes. De film kijkt op zich prima weg maar wel dankzij de korte speelduur. De humor, waar de film het feitelijk van zou moeten hebben, is zeer voorspelbaar en daardoor eigenlijk niet grappig meer. De iets te enthousiaste Alkemade helpt daar ook niet aan mee. Met zijn slapstickachtige capriolen haalt hij het niveau van de film voor de volwassen kijker wel erg ver naar beneden, jammer. Verder is er op de cast niks aan te merken. Er is voldoende chemie tussen de hoofdrolspelers. Beetje een tegenvaller. 2.0/2.5

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Tja, het kijkt enorm makkelijk weg maar het is allemaal van een zeer lamlendig niveau. Het verhaal slaat echt nergens op en wordt ontzettend slecht opgezet, laat staan uitgewerkt.

In tegenstelling tot de meesten hier heb ik altijd wel een zwak voor Leo Alkemade, ik kan hem wel verdragen. Moet zeggen dat ik hem vaak wel grappig vind, al snap ik wel waar de ergernis vandaan komt.

Af en toe kent de film een leuk moment, maar veelal komen de leuke momenten van de acteurs uit de Turkse gemeenschap. Dat gedoe met die (straat)taal was echt niet grappig en gaat veel te lang door.

Geen aanrader, skippen.

avatar van WB

WB

Je weet al dat deze film geen hoogvlieger gaat worden, maar toch heb ik me wel vermaakt. Gewoon een simpele film, met een flinterdun verhaal, maar toch grappig op momenten. Alkemade in een serieuze(re) rol in plaats van een geforceerd grappige rol als in Ik Hou Van Holland staat hem beter. Het gebruik van de straattaal wordt tot in de treurigheid uitgemolken en dat was dan ook het irritatiepuntje in de film. Voor de rest verstand op nul, niet teveel verwachten en kijken op een druilerige doordeweekse avond, dan is 'ie prima.