De Tatta's (2022)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 22 december 2022
Bekijk via Prime Video
Plot De Tatta's
Wie wil er niet schathemeltjerijk worden? Nou, Erik van Kampen zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Samen met zijn vrouw en kinderen verhuist hij van een luxe villa naar een flat. Ze willen zo snel mogelijk terug. Maar als ze hun nieuwe buren leren kennen leidt dat tot bijzondere vriendschappen. Als Erik nou maar niet opnieuw alles verpest.
Erik
Volkan
Pauline
Satish Kumar
Trisha
Ja doet me denken aan Patrick Stoof in die Telfort reclames...
Om niet te zeggen Chateau Bijstand en al die BN-er programma's over armoede voor een week.
skinny_tie
Ja doet me denken aan Patrick Stoof in die Telfort reclames...
Montorsi
En nu het niet meer in de Bijlmer afspeelt is het niet stigmatiserend meer?
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 22 december 2022 in de bioscoop (Independent Films)
robertinho
En nu het niet meer in de Bijlmer afspeelt is het niet stigmatiserend meer?
Ah joh, toch lachen?!
Cinefiel_1
Kunnen we Nederlandse films auberhaupt nog serieus nemen? Er komen per jaar een handjevol goede Nederlandse films langs. (Dit jaar alleen nog Faithfully Yours, lijkt me wel wat.) Voor de rest is het liefde/comedy of dit soort troep.
Nooit eens een goede thriller. Pff!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Nooit eens een goede thriller. Pff!
Omdat daar nauwelijks mensen naartoe gaan - zie de idiote bezoekcijfers van films als De Poel en Moloch. Er komt trouwens binnenkort wel een thriller uit met Bracha van Doesburgh en Elise Schaap. Vergeet trouwens niet series als KLEM en Penoza, thrillers op tv.
Cinefiel_1
Dat is Faithfully Yours. Die noem ik ook. Die lijkt mij wel goed. Serie's maken is Nederland best goed in, maar films helemaal niet. Jammer, want sommige serie's zoals het Gouden Uur zien er echt goed uit. Deze techniecken zouden ook voor films gebruikt kunnen worden. Maar helaas gebeurdt dat niet, en krijgen we allemaal 13 in een dozijn rommel.
wess16
Ik moest exact nul keer lachen tijdens de trailer. Maar ja, dat heb je met tatta’s.
Shinobi
"Zijn we nu arm?"
Met Nederlandse comedies heb ik niet zoveel, maar bij gebrek aan iets beters ben ik toch bij deze film beland.
In 'De Tatta's' volg je het steenrijke gezin van Kampen. Vader Erik is een workaholic en denkt louter aan het binnenharken van meer geld. Na een foute investering raakt hij alles kwijt. Hierdoor verhuist het gezin noodgedwongen van hun luxe villa naar een flat in de Hollandwijk, de fictieve versie van de Bijlmer.
Het gegeven doet mij een beetje denken aan de oude Telfort reclames en nog meer van zulke series in die trant. Veel gaat uit van de cultuurclash tussen de klassen en de vooroordelen die daarmee gepaard gaan. Je zou zeggen dat dit wel voor wat aardige ideeën zou moeten zorgen, echter bestaat het merendeel uit losse sketches die aan elkaar geplakt lijken te zijn.
De personages zelf worden erg stereotyperend neergezet. Hoogstwaarschijnlijk is dat opzettelijk zo gedaan, maar dan moet er wel een bepaalde ontwikkeling plaatsvinden. Het merendeel is namelijk ongeïnspireerd en voorspelbaar geschreven. Het resultaat is dat de droge humor nauwelijks werkt, ondanks vele verwoede pogingen; om een paar domme dingen moest ik wel lachen. Leo Alkemade kon ik wel waarderen, maar jammer genoeg heeft hij weinig om mee te werken.
Al met al een enorm nietszeggende comedy die je gerust links kan laten liggen.
1,0 Sterren.
Macmanus
Overigens staat die flat in Amsterdam Noord. En zijn die appartementen tegenwoordig helemaal niet zo goedkoop meer
Walter S.
Een 5 en een 1, het kan nog alle kanten op met deze film!
Ook mooi dat Annabel-xx vandaag speciaal een account aangemaakt heeft om deze film 5 sterren te geven.
Altijd heel geloofwaardig en nuttig, dat soort stemmen, trekt mij echt over de streep.
skinny_tie
Nog niet iets van gezien, dus ik kan met een gerust hart van alle belegen grappen genieten alsof ze nog gloednieuw zijn.
HorrorFan007
Ik wou eerst geen review schrijven maar ik doe toch de moeite.
Ik vond het een prima komedie een soort tussendoortje met leuke humor.
Het enigste waar ik me aan ergerde waren de jongeren in de zaal, mensen zijn hun fatsoen in de bioscoop verloren. Roepen , tieren niet normaal. Het belemmerde de echte film ervaring
3,0
Vinco
Zojuist gezein in de bios,man man man ik werdt er bij deze film weer eens haarfijn aan herinnerd waarom ik Nederlandse films 9 van de 10 keer zwaar bagger vindt.
Het acteer werk heeft het niveau van de lokale amateur toneelclub en het verhaal tjah meer clichés zijn er volgens mij niet mogelijk in een film, totaal niet interessant en of boeiend het probeert allemaal grappig over te komen maar slaat de plank naar mij mening volledig mis.
Zonde van de tijd en het bioscoopkaartje.
René18
Gewoon een grappige film!
Niet al te serieus nemen, maar echt een leuke film.
Prima acteurs en leuke film vol humor!
Als je films heel serieus neemt, moet je lekker naar ander soort films gaan.
Wouter134
Alle reacties en recensies die je hier leest zijn grote onzin, de film is gemaakt voor jongeren en de gene die de recensies geven zijn allemaal oud. Ik vond het een geweldige film en heel grappig!! (Zelf ben ik 14). Dus ben je een oude lul en hou je niet van dit soort humor of buitenlanders, zeg dan niet dat het een slechte film is want oude mensen hebben een heel ander beeld van humor.
Wouter134
Gewoon een grappige film!
Niet al te serieus nemen, maar echt een leuke film.
Prima acteurs en leuke film vol humor!
Als je films heel serieus neemt, moet je lekker naar ander soort films gaan.
jvdh_99
Wat een heerlijke film heb echt gelachen, de ongemakkelijkheid van de man en vooral ook de zoon en z’n “niffo’s” waren erg leuk. Voor een Nederlandse film echt heel leuk daarom 5 sterren van mij!
Iedereen die hier klaagt is of te oud of neemt deze film te serieus..
Joetje
Welkom op de site René en Wouter!
Van de zeven hoogste stemmers op De Tatta's hebben er VIJF speciaal een account aangemaakt op MovieMeter om de film een hoge stem te geven.
Als die mensen hun energie in de productie van een leuke film hadden gestoken, dan was er misschien iets kijkbaars uit gekomen ...
Waku
Is dit weer een woke politiek correcte film? Zo ja..laat ff weten graag...dan sla ik hem over.
mcdaktari
Nogal ja. Je kunt hem oprecht over slaan, want tering zeg, wat is dit een echte slechte kutfilm. En die paar 5 sterren stemmers die speciaal een account aan hebben gemaakt om de film een hoger gemiddelde te geven, moet je niet serieus nemen. Geloof mij maar dat het echt behoorlijk slecht is. Normaal gesproken vind ik Leo Alkemade best wel leuk bij de Sluipschutters, maar hij kan deze zwake film ook niet opkrikken. Ik heb de film gekeken omdat ik dacht dat het toch iets andere humor zou zijn en een ander soort film, maar het is gewoon barslecht. Ik kan me voorstellen dat je me niet echt gelooft. Maar ik zou zeggen, kijk hem dan maar dan zul je het zelf ondervinden dat dit weldegelijk een slechte film is. Ongeveer het niveau van Spion van Oranje en Ushi Must Marry. Dan weet je wat je kunt verwachten. Dat zijn ook van die slechte Nederlandse produkties. Je zou je er toch gewoon voor schamen.
Ik vond hem best te doen geen seconde spijt van gehad.
Waku
Bij deze geskipt.

Nederlandse serie 'De Tatta's' is samen met filmfranchise wederom een hit op Prime Video

Gouden Kalf van het Publiek voor meeste bioscoopbezoekers gewonnen door 'De Tatta's'

Zee van Tijd
Drama, 2022