• 9.371.913 stemmen

Winnie-the-Pooh: Blood and Honey (2023)

Horror | 84 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Rhys Frake-Waterfield

Met onder meer: Craig David Dowsett, Chris Cordell en Amber Doig-Thorne

Releasedatum: 15 februari 2023

Plot Winnie-the-Pooh: Blood and Honey

"This ain't no bedtime story."

Pooh en Knorretje worden in de steek gelaten door Christopher Robin. Christopher gaat namelijk naar de universiteit. Hierdoor worden zijn twee voormalige vrienden gek, agressief en zelfs moordlustig. De twee veranderen dan ook in monsters en zijn niet alleen nog langer hongerig naar honing...

avatar van mrklm

mrklm

Sensationele titel, zeer teleurstellende uitwerking. In de proloog is het vijf jaar geleden dat Christopher Robin [Nikolai Leon] het 100 Acre Wood heeft verlaten voor een studie en keert hij terug om zijn verloofde [Maria Taylor] kennis te laten maken met zijn vriendjes van weleer. Maar Winnie-The-Pooh [Craig David Dowsett] en Piglet [Chris Cordell] zijn waanzinnig geworden door honger, hebben Eeyore opgegeten en geven Christopher Robin bepaald niet het warme onthaal waar hij op rekende. In feite gaat het om zes meiden die een tijdje verblijven in de buurt van het bos en geheel volgens recept op routinematige wijze worden afgeslacht door gemaskerde gastjes. Waar zijn Uil, Kanga, Roo en vooral Tigger als je ze nodig hebt? Dit had vele malen leuker kunnen zijn als de schrijvers in staat waren geweest om Pooh en Piglet wat ironische oneliners te geven. Helaas: ze zeggen geen woord. Cynische zakkenvullerij.

joolstein

Wat een recensies weer! Natuurlijk zit deze film vol clichés! Nee het is geen A24 zemel-drama verpakt als horror! Natuurlijk zit de cast vol met domme gillende meiden met bordkartonnen persoonlijkheden, waarvan het acteerwerk dubieus is. Het zijn geen top acteurs! Inderdaad mankeert er het één en ander aan de montage (de regisseur deed het zelf) en uiteraard is, nadat de rechten op de gele knuffelbeer in het publiek domein kwamen, dit een marketingtrucje! Duh... het is een Britse low-budget horrorfilm!

Nu ging ik ook kijken met lage verachtingen doordat ik weet wat de eerdere films (niet gezien) van de producent en regisseur zijn en werd nog best verrast door deze rechttoe-rechtaan slasher film. De film is namelijk een uitblinker in de low budget-categorie! Het is knap dat er niet is gekozen voor komisch maar voor een serieuze slasher! Er zijn zelfs een aantal sfeervolle shots (hoewel de Dutch angle-shots echt wel een tandje minder hadden gemogen)

Vraag me toch af...wat kijkers hadden verwacht van een film waarin Winnie The F*cking Pooh de hoofdrol speelt? Oscarwaardig materiaal? Tja er zijn geen ellenlange introducties met background story's voor elke persoon. Winnie en Knorretje zijn bloeddorstige mutanten met moordlustige neigingen geworden... punt, uit! Gillende meiden en achtervolgingen! Check! En het belangrijkste bij een slasher-film....moorden. JA de film heeft flink wat bloederige scènes De ene van iets betere kwaliteit dan de ander. Maar het bloed druipt als honing!

Blood & Honey gaat voor lomp slasher-genot en nee het is niet slim, gelaagd, diepgaand of oprecht eng. Hóéft ook helemaal niet! Ik geloof de anti-hype dus NIET! Regisseur Frake-Waterfield heeft inmiddels een vervolg aangekondigd. Daarnaast wil hij horrorfilms met Bambi en Peter Pan (beiden ook in het publieke domein) maken. Geef de man maar wat meer budget zodat hij de gore nog vuiger kan maken en mij zege heeft hij helemaal!

avatar van schumacher

schumacher

Verstand op nul moet je zetten , dat was te verwachten he.

Eindelijk nog eens een lekker goor filmpke.

Keek lekker weg.

Maar ik zou er nooit mijn geld aangeven voor een film die maar 1u22min duurde.

avatar van jocheeeeem

jocheeeeem

Echt wel goeie B-rated slasher film

avatar van pieterf

pieterf

wat een dom filmpje, zonde van je tijd. Gelukkig kon ik doorspoelen

avatar van DjFrankie

Aantal stemmen: 1

Gemiddelde: 5,00

Aantal berichten: 1

Aantal berichten als mening gemarkeerd: 1

Zal wel weer een een spam account zijn, triest volk

Haha, je somt hier alleen maar redenen op om het een heel laag cijfer geven

Het is knap dat er niet is gekozen voor komisch maar voor een serieuze slasher!

Ik lag zelf in scheur hoe dom alles is in deze film.

Mee eens, Peter Pan en Bambi die moordlustig worden, ik kan niet wachten!

Oh ja, leuke recensie

Haha, je somt hier alleen maar redenen op om het een heel laag cijfer geven

Je heb natuurlijk ook gradaties in slecht hé... Tenminste ik... want bij het kijken veel horrorfilms (gemiddeld 300 per jaar) ontkom je er niet aan om nog heel wat erger werk te zien...deze film was daarmee in vergelijk, daarom helemaal zo slecht niet!

joolstein schreef:

Omdat ik nog een jonge filmliefhebber ben, red ik aantallen van überhaupt 300 films in een jaar niet door school prioriteiten.

Ik heb al een lijstje gemaakt met slechte shit die alleen Stinissen gezien zou hebben, maar ook betere horrorfilms ( op gemiddelde gebaseerd dan natuurlijk ) want ik wil in oktober mee wil doen aan de horrormaand. Ben benieuwd of ik de 31 films haal.

De gestoorde filmfanaat schreef:

Bedoel je de horror-challenge van alexspyforever hier op MM? Of eentje op een andere site? Bij de MM-horror-challenge beginnen we namelijk vroeg. Soms loop deze een paar weken voor en na oktober zodat 31 films iets makkelijker te halen zijn! Enfin tegen de tijd dat we starten zal ik of de organisator(en) je wel een uitnodiging sturen!

joolstein schreef:

Ja, ik bedoel de horror-challenge van Alex.

Er is dus wat veranderd in de regelgeving, ik heb ooit het eerste bericht van Alex gelezen toen het in 2017 de challenge ontstond, er stond dat het tussen 1 en 31 oktober de films bekeken moesten worden.

Maar laat het mij vooral weten wanneer jullie van start gaan, ik doe graag mee

avatar van Theunissen

De gestoorde filmfanaat schreef:

Ik zit al jaren niet meer op school (hoewel ik er soms wel nog van droom), ik zit dichter bij mijn pensioen dan dat ik nog op school zat, maar 300 films in een jaar haal ik ook niet meer (ik zit ongeveer tussen de 100 t/m 150 films per jaar). Komt mede omdat het voor mij steeds moeilijker wordt om leuke films te vinden die ik nog niet gezien heb en films (beter gezegd één film) kijk ik ook vooral in het weekend (met name op zaterdagavond) en tijdens de vakanties.

Als je nog jong bent (jij zelfs nog zeer jong) dan heb je meer dan genoeg keuzes (ik weet wel niet hoe je aan je films komt) en zou je 300 films per jaar in principe kunnen halen, tenzij je buiten school niet veel andere drukke hobby's en bezigheden hebt. Maar 300 films kijken per jaar is ook best veel (circa 6 films per week).

avatar van JollyMira

JollyMira

Ik moest erg lachen om de titel,maar na de trailer gezien te hebben toch maar gewaagd om m te kijken.

En ik vond het best een leuke film.

Best veel bloederige moorden. Ik snap alleen niet goed waarom de meiden niet in de auto sprongen en weggingen na de eerste moord (goeie scène trouwens).Maar ja,dan was de film wel erg snel af

Gewoon een film die lekker weg kijkt.

avatar van Dogan-Montana

Dogan-Montana

Slechtste horror movie ooit!

avatar van elvis01

elvis01

Fan van horror. Toch zeker als deze goed uitgevoerd wordt. Maar dit.. je mag dit een Disney film niet aan doen. Schande. Jeugdsentiment gaat verloren.

avatar van Noud

Noud

elvis01 schreef:

DISNEY!?!?! Heeft Disney Winnie the Pooh niet enorm verkracht?

avatar van Noodless

Noodless

Hoe kom je op het idee om van Winnie the Pooh een horrorfilm te maken. Alleen die gedachte verdient al puntjes. Daarbij valt er genoeg te beleven qua bloederige kills waarbij sommige best leuk opgebouwd worden. Simpel, vermakelijk horrorwerkje ! 6/10

avatar van Kondoro

Kondoro

"Pooh, you've got to help me. Something's wrong with Piglet, he killed my wife!”

Toen deze film uitkwam in de bioscoop moest ik wel een beetje gniffelen. Dat de horrorscene dusdanig gezakt is dat dit in de bioscoop verschijnt deed mij toen pijn, althans dat dacht ik. Uiteindelijk vind ik het supercool dat een film als dit juist in de bioscoop wordt getoond. Tuurlijk het is onwijs B-matig, tuurlijk het is zeker niet van hoog niveau maar, het is verdomd leuk tijdverdrijf, en zo slecht was het allemaal nog helemaal niet. Ik lachte toen een kennis van mij nog net niet uit toen hij zei dat hij deze ging kijken in de bioscoop, ik heb hem er niet meer over gesproken maar, als horrorfan ga je dit wel leuk vinden.

Hoe hilarisch is het wel niet, om Winnie the Pooh achter die meid aan te zien rennen, en dan moest het nog op een echt karakter lijken ook nog, terwijl het gewoon onwijs slechte make-up is en je duidelijk ziet dat hij een masker draagt. Echt geweldig, dit was zo leuk om te zien, heb echt hardop gelachen. Net zoals ze het huis binnen vallen en die meid in de jacuzzi pakken, en haar vervolgens vermoorden door over haar hoofd te rijden met een auto. Dat constante reffen, of vooral het CGI horrorwerk met onwijs slechte CGI.

De film zit bordenvol horror, wat het juist nog best vermakelijk maakt. Genoeg kills, genoeg geslacht en genoeg bloed zorgen er voornamelijk wel voor dat dit gewoon een heerlijke slasher film kon worden. Samen met biggetje weet Winnie een leuk duo te vormen.

Dus ja, een heel erg vermakelijk tussendoortje. Een film die ik nog heel graag mee wou nemen in de horror challenge, dus dit was de uitgelezen kans zo op de donderdag avond, na weer een mindere avond voor de voetbalhart.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Snap de lage score niet zo goed.

Tuurlijk is het geen hoogvlieger maar het belangrijkste in Slasherfilms zijn "The kills" en die waren ronduit vermakelijk.

De dames zijn rondborstige gillers die niet kunnen acteren, niks nieuws in een slasherfilm

avatar van schumacher

schumacher

Vicksel82 schreef:

Snap de lage score niet zo goed.

Mee eens.

avatar van jordandejong

jordandejong

Tja geniaal uitgangspunt natuurlijk, en dat uitgangspunt zorgde er in combinatie met een goede marketing zelfs voor dat dit in de Nederlandse bioscoop terechtkwam. Met zo'n opzet moet je doel natuurlijk duidelijk zijn: hersenloze splatter met een knipoog en vooral een hele hoop fun. Helaas merkte ik in de 1e scene dat het een Britse productie is, en dat zijn doorgaans nou niet degene die je op dat vlak om een boodschap kan sturen (bewijst ook deze Blood & Honey).

De characters zijn zo karton als het maar zijn kan. Eentje proberen ze nog een background te geven. Hier wordt een hele scène aan gewijd die uiteindelijk op niks blijkt uit te draaien.... Waar sloeg dat in godsnaam op?

De kills zijn behoorlijk teleurstellend. bijna nooit wordt even de tijd genomen om een toffe death te tonen. Met uitzondering van de scène in het zwembad en de laatste kill (met de legendarische woorden 'You left'). Dat zijn behoorlijk sterke momenten. Zo zonde dat de rest van de kills allemaal hap-slik-weg zijn.

Pooh & Piglet voelen ook nooit aan als de daadwerkelijke gemuteerde karakters maar eerder als mannen met een vrij matig Halloween masker. Sets voelen ook goedkoop aan. Die moet je lekker smerig maken met rottende ledematen en ogen op sterk water. De thuisbasis van Pooh en Piglets leek nu haast gefilmd op de uitgeklede Prehistorie sets van het Archeon.

De overgang van shots en scenes en de keuzes van characters laat het soms wel een CKV opdracht lijken. Die 3 meiden die hardop pratend 'onopvallend' verschuild blijven om de slachtpartij op die vrouw even bij te wonen. Heel bizar allemaal.

Niet best. Een regisseur met wat talent had hier zo iets tofs van kunnen maken. Maar het kleurt nu allemaal enorm binnen de lijntjes. Krappe 2,5*.

Het vervolg komt er al over 2 maanden aan.

avatar van Deep Dreams

Deep Dreams

Hier zitten véél clichés in ja ...en dingen die we al eerder gezien hebben die in het verleden beter zijn uitgevoerd ja.... was dit een goeie film...... nee ... was dit een slechte film ..... goh..... het tempo en de actie zitter er vanaf het begin wel in en blijft wel de ganse film duren. Het acteerwerk van de dames, voor een sony film, vond ik het meest teleurstellende. Neem dan degelijke actrices. Alles had zeker beter gekund. Hopelijk leren ze eruit, want blijkbaar komt er een deel 2 aan. Met momenten genoten, met momenten wel eens de vraag gesteld van WTF.....hebben jullie nog nooit geen slasher gezien?!?!?!?!?

avatar van amenmalek

amenmalek

Nu al een cult hitje, maar booooooh wat een gejeeeenk zeg. Uitgangspunt is natuurlijk goed. Setting, wat cliché. Music score: best aardig. Gedrag van de hoofdpersonen: ROND UIT FUCKING IRRITANT. Wederom alle domme ellende op hol geslagen blinde kudde wilde paarden komt voorbij. Echt te jammer, want er zat wel wat in.

Oké. Toegegeven: dit alles moet gecorrigeerd worden naar het uiterst kleine budget. Maar dat deze zo veel opbrengt is puur vanwege het feit dat het een Disney karakter met een twist is nu het copyright op Winnie de Poeh afgelopen is. Niks meer niks, minder. Want dit is in zijn geheel..... idd niet meer dan 1,5* waard. Maar: het is vanwege eerder genoemd feit nu al een hit. En dat geldt ook voor mij: ik kan niet wachten tot de horrorversies van andere Disney-films gaan verschijnen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het idee is geinig maar de uitwerking is dusdanig matig (en lui vooral) dat ik echt tot de laagste score kom. Weinig lekkere horror op enkele kleine momentjes van enkele seconden na. Niet spannend ook. En op momenten veel te donker en onduidelijk. Personages boeien geen moment zoals de film geen moment boeit en ondanks de beperkte duur enorm lang duurt voor mijn gevoel. 0,5*.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wellicht dat de zeer lage verwachtingen hebben geholpen, maar deze opening van het aanstormende Pooh-universum viel me in elk opzicht mee. Regisseur Rhys Frake-Waterfield voorziet de film van genoeg aantrekkelijke moordpartijen en grappige insteken, al is het maar omdat ze hun voordeel hebben kunnen doen vanwege het concept. Jammerlijk is de vormgeving van de moordenaars, die eigenlijk fantasiewezens moeten voorstellen. Veel verder dan opgeblazen maskertjes komen de makers niet, zelfs wanneer er wat CGI aan te pas komt om ze bepaalde gezichtsuitdrukkingen te geven. Geregeld valt het op dat het geheel met budgettaire beperkingen te kampen had, waardoor het extra fijn is dat er niet wordt teruggedeinsd voor wat lomp geweld. Specifiek de genadeklap met de voorhamer is een weergaloos moment. Aangezien dit zo is meegevallen denk ik dat de aankomende bioscoopfilm zeker te genieten valt.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Viel me ook hartstikke mee..

Veel slash, en de nodige humor.

Heb legio slechtere gezien.

avatar van Fisico

Fisico

Horror sprookjes zijn één ding, die zijn van zichzelf als je er bij stilstaat griezelig met de wolven, heksen en boze stiefmoeders. Maar een horrorfilm met Pooh bear in de hoofdrol, daar moet je toch echt al wat paddo's voor gegeten hebben. Winnie is boos, héél boos wanneer hij zich in de steek gelaten voelt. Vindt hij er niets beters op dat aan het moorden te slaan. Met Knorretje als compagnon. Iejoor weet niet wat hem overkomt.

Het slachtvee acteert verschrikkelijk. Maakt het alleen maar leuker eigenlijk. Het slaat nergens op. Niet goed en vervolgens onbedoeld grappig.

In het slasher genre wel al veel beter gezien dan dit. Kills zijn kills, gore is gore, maar echt overtuigend vond ik het niet. Weinig consequent ook, maar dat is typisch horror natuurlijk. Beetje jammer dat de figuren gewoon mannen in een pak lijken. Van gemuteerde wezens is eigenlijk weinig sprake.

avatar van ibendb

ibendb

"This ain't no bedtime story."

Zijn jullie dat zeker? Ik heb namelijk regelmatig moeten vechten tegen de vaak.

Ik had wel verwacht dat dit slecht zou zijn. Ik had echter niet verwacht dat het zó slecht ging zijn. Winnie The Pooh: Blood & Honey is zwak in elk opzicht: personages zijn eendimensionaal en hebben geen enkele opbouw, de maskers van Winnie en Piglet zien er belachelijk uit en de hele film ziet er immens goedkoop uit. Het valt niet onder stoelen of banken te steken dat dit een snelle cashgrab is van de makers om zo snel mogelijk wat geld uit de IP te slaan. Respectloos of geniaal? Ik neig naar het eerste.

Gelukkig dat de gore in de derde akte nog te pruimen is maar het gebruik van CGI bloed valt niet goed te praten.

avatar van Aapje81

Aapje81

Als liefhebber van pulpcinema kon ik deze horrorversie van Winnie the Pooh natuurlijk niet negeren. Ik hoopte op een horrorkomedie met hilarische en creatieve kills maar in plaats daarvan krijg je een zeer ondermaatse slasher die nergens leuk of sympathiek wordt.

De film teert op een mooie titel en een leuke intro maar het lijkt erop dat de goede ideeën daarna wel op waren. Wat we voorgeschoteld krijgen zijn twee lompe en zeer inwisselbare killers waar je nooit interesse of sympathie voor krijgt. Hetzelfde geld overigens ook voor de rest van de cast wat de overbodigheid van deze film nog eens extra onderstreept.

Helaas is dit niet veel meer dan een goedkope en zeer vervelende film die op alle fronten tekort schiet.

Een gemiste kans.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Valt me alleszins mee. Als je er rekening mee houdt dat 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' (2023) een lowbudget productie is, dan kan het er best mee door. Dat masker van Winnie the Pooh is zelfs best creepy, met subtiele emoties om hem toch nog een persoonlijkheid te geven. De kills zien er ook best schappelijk uit. Het blijft natuurlijk een dertien in een dozijn slasher en er had veel meer uit de mythos gehaald kunnen worden. Maar als dom amusement doet het precies wat je ervan verwacht.

avatar van james_cameron

Waardeloze slasher die handig gebruik maakt van het feit dat de beroemde personages van schrijver A.A. Milne in het publieke domein zijn beland. Niet dat daar iets inventiefs mee wordt gedaan. Het niveau ligt erg laag, van het schrikbarend slechte akteerwerk tot de inspiratieloze moordpartijen.