• 9.462.597 stemmen

Geregisseerd door: Lee Cronin

Met onder meer: Alyssa Sutherland, Lily Sullivan en Gabrielle Echols

Releasedatum: 20 april 2023

Plot Evil Dead Rise

"Mommy loves you to death."

Evil Dead Rise draait om een jonge vrouw genaamd Beth, die haar alleenstaande moeder, zus Ellie en haar familie bezoekt in een krap appartement in Los Angeles. Wanneer iemand het angstaanjagende Necronomicon Ex-Mortis ontdekt ergens verborgen diep in het gebouw en een demonische entiteit laat ontsnappen, moeten ze samen vechten om hun familie te beschermen tegen de ondode Deadites.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 2031 berichten

Ik sta versteld. Wat een goede horrorfilm tussen al die bagger de laatste tijden.

Vooral de 'gore' is goed aanwezig. Je zit aan alles (camerawerk, belichting, special effects, muziek, etc) dat ze er echt werk van hebben gemaakt.

Een film die in zijn genre een topper is!!! Puur vermaak, niet echt spannend, maar dat is ook niet de bedoeling. Het gaat hier echt om het lekkere gore, grove, zeer bloederige, hak, snij en zaagwerk.

Wij zijn heel wat gewend op horrorgebied, maar dit is toch best pittig en heftig, qua slasher! Zéér de moeite waard.

avatar van Collins

Collins

Evil Dead Rise is het zoveelste deel in een wat uitgesleten reeks. Mijn verwachtingen waren op voorhand niet hoog gespannen. Dat bleek onterecht. Evil Dead Rise is een goede film die weliswaar gebruikt maakt van elementen uit de vorige films, maar verder volledig op zichzelf staat. Een hernieuwde kennismaking met oude personages zit er niet in. Ik heb ze ook niet gemist.

Heerlijke setting. Geen afgelegen boshut, maar een oud appartementencomplex in de stad. Het gevoel van afzondering is wel aanwezig. Het complex staat op het punt om te worden afgebroken en vele appartementen staan al leeg. Het aantal personages dat meedoet in de film is dientengevolge gering. En dat is prettig voor het overzicht als het kwaad eenmaal stevig tekeer gaat.

Bloed en gore. De film splattert er lustig op los Vooral de bodyhorror is goed voorzien. De scherpte van de afschuwwekkende taferelen die zich voor het oog afspelen wordt prettig effectief een beetje ontscherpt door de inzet van een vleug humor. De humor zit ‘m vooral in het groteske aspect van de taferelen en gaat niet ten koste van de spanning. Het is net genoeg om wat lucht in de dichte atmosfeer te brengen. Het is mooi afgemeten. De horror blijft recht overeind staan.

Evil Dead Rise overtuigt met sfeer en spanning. Niet met het verhaal dat niets nieuws brengt. Wel ok zijn de brokjes familiedrama die regisseur en schrijver Lee Cronin in het verhaal verwerkt. Die brokjes zorgen voor betrokkenheid bij de personages die per slot van rekening aan de meest verschrikkelijke terreur worden onderworpen. Heb ik meteen een mooi bruggetje om het acteerwerk te prijzen dat zowel van de twee volwassen hoofdrolspelers als van de drie jonge acteurs van uitstekend niveau is. Evil Dead Rise is prima horror.

avatar van lang pee

lang pee

Goed filmpje van Cronin, die anders nog niet veel bijzonders heeft gemaakt. En ik moet een bekend weekblad gelijk geven, in het begin denk je, het is toch niet waar. Nog maar eens drie irritante jongeren, een afgelegen bungalow, en een dreigend woud.

Maar dat werd het dus niet, het was bij mij aangenaam kijken, en zoals in vele reviews terecht word verteld, prachtig camerawerk....meer dan vokdoende.

Ga nu naar een vroegere film van Cronin kijken, The Hole in the Ground...we zien wel

Na heel lang uitstellen toch maar een kans gegeven op Netflix. Tja ik had dit al verwacht, sfeerloze en ongeïnspireerde bagger met een meta woke cast, alle vreemde buitenbeentjes zijn weer opgetrommeld. Met moeite uitgekeken.. Anderhalf sterretje voor het camerawerk.

Hoop dat de nieuwe Evil Dead Burn wat beter is..