• 9.378.069 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 11 augustus 2022

Plot Beast

"Fight for family."

De weduwnaar en arts Nate Daniels (Idris Elba) reist met zijn twee dochters naar Zuid-Afrika, de plek waar hij zijn vrouw ontmoette. De trip is bedoeld om het rouwproces te vergemakkelijken. Ze gaan er naar een reservaat waar ze achternagezeten worden door een leeuw wat uitmondt in een gevecht op leven en dood.

avatar van Shinobi

Shinobi

"We're in his territory now."

Op voorhand leek mij dit een enorm onzinnige film te worden, maar het is me nog best meegevallen.

Idris Elba speelt hier een weduwnaar die samen met zijn twee dochters afreist naar Zuid-Afrika. Ze worden door hun oude vriend rondgeleid in het reservaat en proberen het rouwproces in gang te zetten. Veel tijd is er niet voor deze bezinning, want binnen de kortste keren worden ze achterna gezeten door een bloeddorstige leeuw.

Het plot is lekker simpel gehouden en alle achtergrondinformatie wordt bijkans in enkele minuten opgelepeld. Hierdoor zijn de onderlinge strubbelingen al gauw duidelijk. Met Elba heb je een vaardige acteur te pakken die de film prima kan dragen. De kleine rol van Sharlto Copley is zeker ook fijn te noemen.

Maar waar je uiteraard voor kijkt is het kat-en-muisspel. Dit wordt uitstekend in beeld gebracht en is op momenten erg spannend. De leeuw ziet er wonderwel goed geanimeerd uit en de natuurbeelden zijn prachtig. Het grootste gedeelte speelt zich af in het holst van de nacht, terwijl de vier zitten opgesloten in hun jeep. Dit zorgt geregeld voor nijpende situaties, vooral door sommige onhandige keuzes.

Al met al is 'Beast' een aardige thriller geworden. De vlotte pacing en korte speelduur maken dit een perfect tussendoortje.

3,0 Sterren.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De film kent een aantal goede punten. Sowieso het camerawerk met lange shots en het vele ronddraaien waardoor een gevoel van het gevaar dat overal om je heen kan zijn erg goed naar voren wordt gebracht. En de leeuw opgetrokken uit cgi ziet er echt fantastisch uit. Maar och wat stoorde ik me soms. Want om de plot vooruit te helpen doen de personages steeds domme dingen. Waarom zou je ook in een jeep blijven zitten? En dat gaat maar door. En ondanks de goede punten is de koek na een kwartiertje actie wel op en dan duurt dit ding nog bijna een uur. Ook de keuze om dit gezin weer een bak trauma's mee te geven is vooral irritant: houd daar a.u.b. eens mee op beste filmmakers. Dan denk ik weleens aan Duel van Spielberg waar geen enkele pretentie in zit maar waar wel een regisseur 80 minuten lang dezelfde situatie origineel kan houden. Hier lukt dat niet. Elba doet het verder prima. Ik vind de man een redelijk acteur met vooral een enorm fysiek en ook dat overhemd zit hem als gegoten en een sympathieke uitstraling, maar hij is ook wat saai en oogt onkreukbaar, ook in deze film. 2,5*.

avatar van The Oceanic Six

Precies het soort film dat ik zo af en toe eens graag in de bios zie. Kort en lekker krachtig. We volgen een vader met twee kinderen die in Zuid-Afrika met een vriend op safari gaan en geterroriseerd worden door een hele agressieve leeuw. Prima concept, doet natuurlijk enorm denken aan Dick Maas zijn film Prooi , die het alleen met veel minder budget moest doen en daardoor op diverse vlakken niet zo goed was, maar ik had me er toen best mee vermaakt. Beast heeft duidelijk wel geld in de CGI gestopt, want deze leeuw ziet er levensecht uit en is oprecht behoorlijk dreigend. De film kent een prima opbouw, de setting van Zuid-Afrika is tof en als het allemaal los gaat krijg je oprecht een lading spannende momenten die vrij realistisch lijken, op het slotgevecht na misschien dan.

Jammer dat niet alles even boeiend aan het verhaal is. Wanneer snappen filmmakers toch eens dat we als kijker niet steeds zitten te wachten op gezinnetjes vol familieproblemen? Dit zie je in iedere rampenfilm en ook Beast ontkomt er niet aan. Ik vond die zeurende kinderen dan ook langere tijd echt vervelend, maar dat trok richting het einde gelukkig bij. En ik kan me storen aan domme keuzes die mensen in dit soort films maken, maar als ze dat niet doen heb je vermoedelijk ook geen boeiende film dus ik vergeef het ze maar. Idris Elba is een uitstekende acteur en ondanks dat hij wel beter werk op zijn naam heeft, speelt hij hier ook weer solide en met overtuiging.

Prima vermaak. In deze niet al te grootse filmzomer zeker een bezoek aan de bioscoop waard.

avatar van Cinefiel_1

Cinefiel_1

"Welcome in Mopane, guys!"

De technieck was echt goed. Met echt mooi camerawerk. Ook lijkt de leeuw behoorlijk echt.

En over de film zelf, ben ik ook tevreden.

Idris doet het erg goed, en er zitten een paar spannende momenten in. Ook behoorlijk veel jumpscares.

Ook vond ik Afrika erg mooi in beeld gebracht. Met prachtige beelden en foto's. En ook de muziek was mooi en passend bij het land.

En ja, niet alles is geloofwaardig en het is redelijk voorspelbaar. Maar dit stoort mij niet tijdens deze film.

Een goede thriller met spannende momenten, en Idris Elba op dreef.

3,5 ster.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Waarom Beast een bioscoop release geven en niet een film als Prey. De naam Predator is geen onbekende, dat is al genoeg om volle zalen te trekken.

Is het alleen maar vanwege Idris Elba? De film voelde aan als een netflix, streaming release. Beast is echt een film die je na twee weken vergeten bent.

Sharlto Copley speelt de beste vriend die zijn vrouw introduceerde. Copley is met zijn accent echt typecasting materiaal. Hier nu ook weer. Ik heb niet echt een probleem met hem maar hij voegt niks toe. Het is een oké acteur maar je had naar mijn mening veel beter kunnen casten. De Dochters zijn vervelend en zijn vooral dom. Er is een moment in de film, wanneer Elba vecht met de leeuw. Gevecht was goed in beeld gebracht en zowaar gebeurde er iets bijzonders waar ik geïnteresseerd in was. De rest is saai, leeg, voorspelbaar, 'seen it all before' survival film.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een prima film.

Waarin ook de Cgi mooi gemaakt is.

Waarin Idis Elba weer uitstekend zijn rol neerzet

Als ook Sharlto Copley.

De rest van de cast is ook goed.

De Leeuw die rogue de aanval in gaat.

Is logisch verklaarbaar en op zich realistisch en ook in de zin,men valt over de minder spectaculaire akties van de hoofdrol speler, maar als je de film ziet.

Is dat juist logisch verklaarbaar

Anders zou de film zijn realisme verliezen.

Doch er genoeg spanning in zit,die deze film zeer de moeite waard maakt.

En knap gemaakt is.

avatar van joolstein

joolstein

Tja niet eens zo heel slecht voor een survivalthriller. Iedereen heeft er wel eens gezien; een film met het eeuwenoude gevecht tussen mens en de natuur Hier wordt het nogmaals van stal gehaald. Ditmaal neemt Idris Elba het op tegen een pissige Motion Capture (MoCap) en CGI (Computer Generated Images) leeuw. En dat alles afgewerkt met een drama-sausje want deze Dr. Nate Samuels (Idris Elba) heeft een traumaatje om zijn recent overleden vrouw en een verwaterde band met zijn twee tienerdochters. Vandaar reizen ze naar een uithoek van de Afrikaanse savanne. Tja het is natuurlijk niet moeilijk te raden...dat de wraakactie op de stropers van die grote kat, meteen ook hun verlies kan verwerken. Wat deze boze diertje-film boven het gros andere plaats is ten eerste de computergeanimeerde leeuw die er beter en realistischer eruitziet. En ten tweede vanwege het acteerwerk en dan vooral de aanwezigheid van acteur Idris Elba. Veel schrikmomenten zitten er niet in, maar de film was kort waardoor alles voldoende werkt!

avatar van mrkos

mrkos

Beast

Leuke survivor thriller film, dit keer met een rogue leeuw in de hoofdrol. Een man met zijn 2 kids reizen naar een Zuid-Afrikaanse reservaat om zijn oude vriend weer te zien en om hun vrouw/moeder te rouwen die overleden is aan een ziekte. Dit gaat echter snel de verkeerde kant op, omdat een leeuw uit het reservaat het zat is dat zijn familieleden vermoord worden door stropers en besluit om wraak te nemen tegen de mensheid.

Sommige leden hier op MM vonden de CGI niet goed, maar ik vond het er realistisch uitzien. Idris en zijn 2 kids kwamen overtuigend over en de muziek was passend bij vrijwel elke scene.

Het einde was jammer genoeg vrij onrealistisch.

3 sterren.

net de film gezien, wat een slechte film, standaard schrik momenten en erg voor de hand liggend, van te voren weet je dus wat er gebeurt, en dan die kinderen... irritante kinderen , het slechte vind ik altijd als films in het donker hun moment proberen te pakken want dat schijnt angstaanjagender te zijn dan overdags, want dan zie je alles, waarom in de nacht? je ziet bijna niets dus laat het dan maar zitten, maar eens een film alleen overdag dan is het veel spannender .. maar goed standaard verhaal, en teveel emotie onzin die er totaal niet toe doet, kinderen die niet luisteren en irritant zijn, een hoofdrol speler die het wel goed doet alleen waarom telkens van die onzin bewegingen zoals onder de auto? hij kon het geweer al meerdere malen pakken en toen die het had ging hij het als een knuppel gebruiken? tja, en dan op bijna het eind een gevecht aan gaan met een leeuw van +500kg ofzo, terwijl je denkt ik ga ergens zitten met de onhandige kinderen waar je veilig zit nee in een kamer met een tralies deur die niet vast zit, van al die onderkomens neem ik die dacht hij want veel veiliger.. pfff jammer had meer in kunnen zitten....

avatar van Shadowed

Shadowed

Tegenvallend.

Je zou denken dat er tussen dit soort films wel één titel moet zitten die over leeuwen gaat en daadwerkelijk voor wat spanning moet zorgen. Ze zijn er niet veel, en valt het op hoe weinig regisseurs in staat zijn om van de natuur ook een angstaanjagend iets te maken. Kormákur waagt in 2022 een poging, maar moet ook het onderspit delven.

Zeker de trage manier van filmmaken doet Beast de das om, want zowel het cameragebruik evenals de beelden zelf weten nooit een gevoel van hulpeloosheid of ellende op te borrelen. Je voelt je als kijker simpelweg nooit in gevaar. Ik wil met horrorthrillers nog weleens een beetje om de logica kijken dus dat een leeuw volkomen random een auto als deze aanvalt is dan vergeven, maar doe er dan wel wat mee.

Acteerwerk is redelijk maar niet geweldig. Elba hoort eigenlijk niet in dit soort films thuis, Copley maakt een beperkte indruk en de overige leden ben ik eigenlijk alweer vergeten. Kormákur kiest ervoor om zijn productie naar Zuid-Afrika te brengen, dus dat levert automatisch een aantal mooie beelden op. Sowieso is de natuur erg mooi vormgegeven en naar voren gebracht, alleen kan er geen spanning uit worden geperst.

Tot slot is de CGI van de desbetreffende leeuw niet geweldig, en ondanks wat spectaculaire sequenties en een uitermate bijzondere finale slaat Beast wild om zich heen maar raakt kant noch wal. Ik kan niet zeggen dat het slecht was. Daarvoor is het acteerwerk goed genoeg en kent de film veel actie en leven, maar wanneer het moet aankomen op focus, rust en spanning faalt het genadeloos, waardoor je vrijwel gevoelloos de film uitloopt. Tot zover ons avontuur in Zuid-Afrika dus.

avatar van mrklm

mrklm

Dr. Nate Samuels [Idris Elba] reis met zijn dochter Norah [Leah Jeffries] en Meredith [Iyana Halley] naar het dorpje in Zuid-Afrika waar hij hun pas overleden moeder leerde kennen in de hoop dat hij daarmee zowel zijn dochter als zichzelf kan helpen met de rouwverwerking. Een rondleiding door het wildreservaat met Nates oude vriend Martin [Sharlot Copley] neemt een gruwelijke wending wanneer blijkt dat een woest beest een deel van de bewoners van het reservaat heeft afgeslacht. Uiteraard komen Nate en zijn dochters oog in oog te staan met dit beest in een dodelijk spel van kat en muis. Goed geacteerd maar Spielberg leerde ons met Jaws dat als je monster er niet overtuigend uit ziet je hem beter zo weinig mogelijk kunt laten zien. Het CGI-monster overtuigt niet en het scenario loopt bepaald niet over van originele ideeën. De ontknoping is bovendien behoorlijk absurd.

avatar van Corcicus

Corcicus

Jammer dat ze full CGI zijn gegaan met de leeuw in plaats van practical effects te gebruiken. Voorts een onderhoudende actiefilm met voldoende spanning. Mooi camerawerk ook. Ik vraag mij wel af waarom de film R-rated is want het blijft allemaal vrij braafjes.

avatar van clubsport

clubsport

Beter dan ik vooraf had verwacht , ook op het vlak van de leeuw zelf die er behoorlijk echt uitziet .

Het familieplot waarin pa weer eens de gebeten hond is in het verscheurde gezin had achterwege kunnen worden gelaten en is totaal overused en onnodig voor het verhaal

avatar van ibendb

ibendb

Idris Elba kicking some lion ass? Yes please!

Beast is een creature feature/man vs. nature horrorfilm die toch wel boven de gemiddelde film in zijn genre staat. Wat vooral opvalt is het camerawerk. Werkelijk subliem. De vele longtakes zorgen ervoor dat de savanne tot leven komt én de spanning naar het maximum gedreven wordt. Er zitten een paar uiterst nagelbijtend spannende scènes in.

Idris Elba is altijd een goede keuze in films. De man straalt charisma en vakkunde uit. De twee dochters werden ook zeer goed geportretteerd. Hun familiale band kwam geloofwaardig over. Hierdoor kon je toch wat meer juichen voor hen.

Wat minder positief is de derde akte. Dit werd een herhaling van zetten en er passeerden ook wat onlogische keuzes de revue. Het is praktisch onvermijdelijk in dit genre, wat jammer is uiteraard. De droom-sequenties waren overbodig en eerder vervelend.

Prachtige shots, een overtuigende CGI-leeuw en een sterke cast zorgen ervoor dat dit een erg fijne rit door de Afrikaanse wildernis werd.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke thriller. Het verhaal is simpel. De uitwerking kan er mee door. De film kijkt lekker weg en is de gehele speelduur boeiend. Maar echt bijzonder of origineel wordt het nooit. Het einde is wat overdreven en had best wat inventiever gemogen. Het acteerwerk is verder in orde. Visueel ziet de film er goed uit met een fraai uit de computer gegenereerde leeuw. Niet bijzonder maar zeker vermakelijk. 3.0

avatar van james_cameron

Teleurstellend werkje van de doorgaans betrouwbare ijslandse regisseur Baltasar Kormakur. Dit is met afstand de slechtste film die ik tot nu toe van hem heb gezien. Beast is niet boeiend en niet spannend; de suffe personages, zwakke opbouw en gebrek aan dreiging doen de film voortijdig de das om. De cgi-effecten kunnen er mee door, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van scorsese

Matige film over een vader en zijn twee dochters die een reis maken naar Afrika. De personages weten allerminst te boeien, en de saaie inleiding had dan ook net zo goed achterwege kunnen blijven. Hier en daar wel spannend, maar het zakt tussendoor wat in. Het ziet er allemaal wel prima uit met een mooie locatie, goed camerawerk en ook de leeuw ziet er overtuigend genoeg uit.

avatar van Collins

Collins

Een survivalthriller van de Ijslandse regisseur Baltasar Kormákur die zich al eerder op dit genre stortte met Everest (2015) en Adrift (2018). Films die zich evenals Beast in een vijandige natuurlijke omgeving afspelen waarin de personages aan de elementen zijn overgeleverd. In Beast bevinden die elementen zich in Zuid-Afrika waar Idris Elba en zijn twee dochters geen plezierige safari beleven.

De dreiging waarmee zij te maken krijgen is een leeuw. Er ontwikkelt zich een redelijk spannend duel tussen mens en dier. Veel van de spanning is te danken aan de summiere inzet van de leeuw. Door de leeuw niet te pas en te onpas te laten opdraven maar hem spaarzaam en onverwachts te laten aanvallen, ontstaat dreiging. En als het beest tekeer gaat, wordt de kijker niet teleurgesteld. De aanvallen van het dier zijn indrukwekkend in beeld gebracht.

Aan de karakterbouw van de personages wordt niet veel aandacht besteed. De personages worden net voldoende aangekleed om met hen te kunnen meeleven. Dat is een begrijpelijke zet als het accent van de film op de survival ligt en de personages in dienst staan van het entertainment. Dat is echter niet erg begrijpelijk als de handeling veelvuldig wordt onderbroken en de aandacht nogal prominent op een gezinstrauma wordt gelegd. Het zijn vervelende uitstapjes. Persoonlijk drama van schetsmatig vormgegeven karakters is niet interessant en leidt alleen maar af.

De Afrikaanse setting is sfeervol. De computergestuurde leeuwen zien er redelijk natuurgetrouw uit. De interacties tussen mens en dier zijn spannend. Daartegenover staan een moraliserend toontje, obligate feelgood en een finale die veel te uitbundig is om spannend te zijn. Beast is middelmaat.

avatar van Noodless

Noodless

Heerlijk simpel vermaak met een paar spannende scènes en knappe CGI beelden geschoten in een fantastisch landschap. Daarbij een zeer overtuigende Idris Elba die er alles voor doet om zijn kinderen te beschermen tegen de wraakzuchtige leeuw die alles doodt wat hij op zijn weg tegenkomt. Snap de kritiek op gebied van spanning ook niet zo goed want de leeuw zorgt voor een voortdurende dreiging. Ook de opbouw is degelijk met in begin eigenlijk al een verwijzing hoe de film zal aflopen, althans dat gevoel was zeker al aanwezig. Op zich geen minpunt omdat die slotscène toch heel bevredigend overkomt. De akte daar naar toe is misschien wel overdreven, maar ach het is ook een film hé. De setting is heel sfeervol en het camerawerk is dik in orde. Natuurlijk zullen er minpuntjes zijn, maar die wegen niet op tegen al die positieve punten. 7,5/10

avatar van Kondoro

Kondoro

“Death came calling to my wife and daughters and i wasn't there to say no you can't have them”

De eerste film na de horrormaand is altijd weer even wennen, omschakelen en altijd ook een moeilijke keuze om dan weer even in je normale ritme te komen. Maar, het is ook altijd weer lekker, even iets totaal anders kijken en even af van een “verplichting” (al zou het zo nooit helemaal voelen, want dan is het ook niet zo leuk). Toch blijft zaterdag een standaard dagje om een horrorfilm aan te knallen, en aangezien de film die wij wouden zien niet helemaal gelukt was kwam deze al gauw op onze pad terecht. En hoewel dit niet een volledige horrorfilm is, (en daar legt de film duidelijk ook niet zijn nadruk op) is de film wel degelijk getagt door ‘IMDb’ als “horror” waardoor ik hem dus alsnog even mee kan nemen voor de “Horrorfilm Challenge” en, voor de zaterdag: horrordag.

Deze film was immers bij zijn release eigenlijk al heel interessant, het verhaal deed mij wel goed en zeker de cast vond ik heel aantrekkelijk. Niet dat ik op mannen val overigens maar, ‘Idris Elba’ is de laatste tijd natuurlijk veel in het nieuws geweest waar hij als kandidaat voor de “James Bond” reeks werd bestempeld. Hoewel dat niet goed uitpakte, is hij wel in een nieuwe film belandt omtrent leeuwen, wat natuurlijk prachtbeesten zijn. Hij speelde overigens een prima rol maar, van zijn charisma was niet veel te zien. En dat kwam eigenlijk door een constante en zelfde fout die ‘Kormákur’ beging: de film was te chaotisch.

En dat chaotische trok hij helaas te ver door. Dit resulteerde in een onoverzichtelijke film waarbij je niet even een moment had om te relativeren wat er nou daadwerkelijk gebeurde. Deze chaotische setting zorgde ervoor dat het script eigenlijk een beetje in het niets resulteerde, waardoor de film nogal langdradig kon aanvoelen op veel momenten, en dat merkte je vooral aan concentratieproblemen als kijker; je raakt snel afgeleid en bent niet altijd geïnteresseerd. En ja, ik snap dat je in een situatie als dit met vooral een concept als deze film een chaotische film creëert, alleen is het ook buiten de leeuwenscenes om. En dit was dus voornamelijk dat ‘Elba’ opgescheept zit met twee dochters (kinderen) die dus nergens naar luisteren, geen enkele instructie volgen en een constante overdreven drama opbouwen.

Neem het moment wanneer ‘Elba’ een verdovingsgeweer vindt in de truck, en hij in een strijd met de leeuw terecht komt. Wanneer je als kijker eigenlijk heel goed in de spanning meegezogen werd in zijn strijd, hoorde je constant een kind schreeuwen, of het goed gaat met haar vader, dat ze bang is en weet ik wat allemaal. Dit zijn momenten waarvan ik de realisme snap alleen, was dat iets te veel van het goede. En tijdens datzelfde moment sprong een andere dochter uit de auto omdat ze denkt dat ze het wel zou redden, die leeuw zou haar niks doen. Wat dus ervoor zorgde dat ‘Elba’ in de problemen komt. Of noem het constante weglopen en ga maar door. Dat zijn momenten waar een film te veel emotie gaat tonen, met te veel overdreven drama noch spanning.

Toch vond ik dat de film beheerst over een geweldig staaltje CGI werk. Dat mag echt gezegd worden, aangezien veel films waar dieren centraal staan (en dan voornamelijk met dit soort actie/horror werkjes) erg slecht overkomen met hun CGI. De dieren zijn vaak lelijk gegenereerd, en dat is hier toch niet echt het geval. Een zeker pluspunt in de film.

Daarbij is het concept leuk, en heel belangrijk om in een daglicht te stellen. En daarin werkte ‘Kormákur’ heel goed het script weg. Want als denk ik de meeste kijkers (en ik zelf ook) voornamelijk een redelijke thriller wegkijken met veel clichématige spanning en- actiescenes zit er ook een addertje onder het gras, en dat was hier toch wel het feit dat men de stroping aankaart in de film. Een veel voorkomend probleem in Afrikaanse landen waar vooral de rijkere westerse mensen deze prachtige dieren kapotschieten voor vermaak; het is ziek.

Het verhaal vond ik dus best goed, het doel althans wat men in de film deed. We volgen een bepaalde ranger die rond rijdt en zijn dieren controleert in het gebied. Het leeuwen knuffelen was in mijn ogen dan weer wat onrealistisch, omdat we toch te maken hebben met een natuurlijke omgeving en setting (je ziet het ook wel op YT maar dat zijn beesten in een eigen territorium). Het park zat immers dicht voor bezoekers omdat er veel mensen vermist raakten en men op zoek was naar de dader van deze vergrijpen als ze bij een bloeddorstige leeuw terecht komen die iedereen wil vermoorden. Het einde was immers ook mooi (althans de leeuwen), daarna eindigt het weer in de nodige clichés.

Dus ja, ik heb me prima vermaakt verder met de film. De film duurt wat dat betreft qua tijdsduur niet extreem lang. Toch miste de film wat schoonheidspuntjes in zijn script, en de eerder benoemde minpunten. Voor een zaterdag avond en vooral hersenloze actie; zeker een prachtige keuze.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, vond het een aardige film, maar werd nergens echt spannend of spectaculair.

Wel een hoop sentimenteel gedoe over de moeder die was overleden, de vader en 2 dochters hebben het hier steeds moeilijk mee en nemen dit de vader kwalijk.

De beelden van de leeuw en de locatie waren wel goed, jammer dat er niet meer werd gedaan met de stropers, (bijvoorbeeld dat ze werden ontvoerd ofzo) de film bleef vrij braaf en de eindscene zag ik al wel aankomen.

Al met al een onderhoudende film, maar nergens bijzonder, vrij standaard.

avatar van WB

WB

Dertien in een dozijn-filmpje. Geweldige CGI, mooie omgevingsbeelden en Elba speelt altijd wel prima, maar dat kon de film niet naar een hoger niveau trekken. Nergens heb ik op 't puntje van mijn stoel gezeten, terwijl dit soort films het juist daarvan moeten hebben. Dat bijverhaal over de vader die zijn kids alleen moet opvoeden kwam ook niet lekker uit de verf. Wekte nergens extra empathie op, en heb ik in andere films beter gezien.

avatar van nodewu

nodewu

Knullige film ,onozele dialogen , 150 keer ok?ok?ok? ,zelfde met allright allright ,love you, love you tot het je oren uitkomt.

Zeurende tieners zijn waardeloos en melig tussenverhaaltje in grotten setting zijn kouwe pap en doen een oogaandoening vermoeden bij de kijker.

Idris Elba kijkt constant als een oen en zijn acteer (prestatie?) is navenant.

Als James Bond zie ik hem nog niet direct gecast worden.

Ik ga Elba nooit meer kunnen pruimen na deze catastroof.

En de leeuw was er ene van den Action , zier er medelijwekkend uit en is inmiddels ws al overleden aan schurft.

Baggerfilm. Onrealistisch. Krokodillen die om je heen zwemmen en niets doen. Gegrepen door een dikke leeuw en gewoon doorlopen met een paar schrammetjes. Raampje kapot maar daar kan je gewoon de hele nacht zitten zonder gevaar. Even later komt de leeuw erdoor naar binnen. Wat doen? Kusjes geven. Totaal fiasco.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Echt wel zeer povere "beesten-thriller" met slecht acteerwerk, flutverhaal en veel té onrealistisch, dan krijg je bij zulke films vaak als resultaat, een ware non film, die niks boeiends en enkel irritatie teweeg brengt. Een 2tje/10, gul dus.

Btw snap er de ballen van, dat m'n hier überhaupt een 6 of meer vr kan/wil geven

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Middelmatig.

Iets te doorsnee actiefilmpje. Men vs nature, in dit geval vormgegeven door een behoorlijk wraakzuchtige leeuw. Spannend is het eigenlijk nooit, maar de film duurt niet echt lang en puur als actietussendoortje kan ik het dan wel hebben. Idris Elba die uiteindelijk een leeuw tegen de grond tracht te boksen past zo in het rijtje van Arnold Schwarzenegger en z'n kameel, alleen moet dit een spannende actiethriller zijn.. Tja.

2,5

avatar van Robson1968

Robson1968

Aardige film waarde CGI top is. Ook het gedeelte waar Nate uiteindelijk met de leeuw vecht zou zomaar echt kunnen zijn. Men heeft blijkbaar goed gekeken hoe een kat met een muis 'speelt'. Even een uithaal en dan even laten lopen of kruipen om er daarna weer op te springen. Die spanning was echt goed. Maar de dialogen en de domheid die allen ten toon spreiden waren van bedenkelijk niveau. Raar dat niemand hier van het productieteam hier wat aan gedacht heeft, na het maken/lezen van het script.

Al met al en heerlijke film als je net 75 minuten je hebt zitten ergeren bij Everything anywhere all at once...

avatar van Boneka

Boneka

Beast is best leuk gemaakt in het mooie Afrika. Prachtige plaatjes een levensechte leeuw die mij sterk doet lijken aan Scar en je hebt een paar mooie ingrediënten voor een film. Het verhaal gaat wel. Dun maar okay. Acteren gaat ook nog wel naar de teksten houden niet over. Af en toe echt stompzinnig. Ook dat gekibbel van die meiden voegt weinig toe. We moeten het dus hebben van een moordlustige leeuw die als een vervelende bij mug of wesp maar blijft komen en het beest is niet kapot te krijgen. Krijgt natuurlijk een voorspelbaar einde zodat iedereen met Afrikaanse klanken weer lekker naar bed kan gaan. In de extra's nog even een anti stropers filmpje en de partij van de dieren is ook weer tevreden.

Film 3,0

Beeld 4,5

Geluid 4,0

Extra's 3,5

avatar van Alathir

Alathir

Beast is een soort van survivalfilm dat bol staat van de ongeloofwaardigheden. Vooral dat de leeuw die ontploffing van de auto overleeft is wel heel straf.
Elba is ok maar je ziet wel dat het fake is. Niet dat het slecht gedaan is. De leeuw is goed vormgegeven. Spanning is er soms zeker maar het verhaal wordt hier en daar toch ferm onderuit gehaald door de ongeloofwaardigheid.

avatar van blurp194

blurp194

Niet echt gelukt.

Ik had gehoopt op een heleboel mooie plaatjes van natuur in Afrika, een mooie rol van Elba, een heleboel wilde beesten en vanzelf een leeuw. Maar het is vooral een heleboel gedoe in het donker. Eng wordt het daar niet echt van, als ik niets zie vind ik het ook niet eng, en het is ook niet echt waar ik een film voor ga zien - in het donker zitten lukt me zelf ook wel. En buiten dat, mijn speelgoedleeuw is al gauw enger dan het beest in de film, en ook een stuk geloofwaardiger.

Er zijn zat leukere films met leeuwen. Voorop natuurlijk The Ghost and The Darkness (1996), maar van recent bijvoorbeeld ook Rogue (2020) of Le Loup et le Lion (2021). Allemaal veel beter dan dit baksel. Het enige wat wel voor me werkt is de soundtrack.

avatar van Q Jones

Q Jones

Tis allemaal heel voorspelbaar maar idris brengt het overtuigend en de leeuw ziet er redelijk uit

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Wat een vervelende actiefilm. Idris gaat dan nog wel, maar zijn irritante kinderen mogen zo snel mogelijk opgevreten worden door de agressieve leeuw. Waarom kiezen ze niet voor animatronics? Je ziet zo duidelijk dat het CGI leeuwen zijn. Ik lees bij verschillende reviews hier: 'de leeuwen zien er redelijk goed uit'. Je moet kunnen schrijven: 'zijn dit nou echte leeuwen die ze voor deze film gebruikt hebben?'

Verder is het verhaal gewoon MEGA slap. Gaat werkelijk nergens over. Wat een tegenvaller.