• 9.115.894 stemmen

Met onder meer: Margot Robbie, Ryan Gosling en America Ferrera

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 19 juli 2023

Plot Barbie

"She's everything. He's just Ken."

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt of als je een Ken bent. Stereotype Barbie beleeft elke keer opnieuw de perfecte dag, totdat er op een morgen imperfecties bij haar op lijken te treden. Vastbesloten om haar plek in de wereld te vinden, begint ze een avontuurlijke reis door de echte wereld.

avatar van Bxian32

Bxian32

Hannibal schreef:

En naast dat het satire is, in de kern ligt het ook weer niet zo ver buiten de huidige werkelijkheid, tenzij je denkt dat het patriarchaat niet bestaat en we volledige gendergelijkheid bereikt hebben.

Satire of niet, er wordt een geforceerde boodschap door je strot geduwd en daar ben ik niet zo van......en satire zou ook grappig moeten zijn. Ik heb geen glimlach tevoorschijn kunnen toveren tijdens een lange saaie zit......

avatar van Hannibal

Hannibal

Bxian32 schreef:

Oh, ben jij daar niet zo van. Ik neem aan dat jij in staat bent zelf na te denken en een mening over bepaalde dingen te vormen. Je laat je toch niet uit het veld slaan door een speech van Barbie van 2 minuutjes? Als een statement over gendergelijkwaardigheid niet zo jouw ding is dan is dat jouw goed recht. Dan doe je er niks mee, dat kan gewoon. Er wordt niks door je strot geduwd of jou een bepaalde mening opgelegd.

Satire is helemaal niet per definitie grappig. Satire is vaak schurend en provocerend. Gezien de reacties op deze film is dat hier goed gelukt.

avatar van Bxian32

Bxian32

Hannibal schreef:

Vergeet mijn opmerking. Ik zie al dat jij hier enkel zit om discussies te voeren. Laten we gewoon elkaars mening respecteren en het houden bij die van ons zelf....voor mij stopt het hier dan ook. Zinloos.

avatar van Basto

Basto

Bxian32 schreef:

En waarom zijn discussies zinloos? Ben jij zo star dat je nooit van mening verandert? Discussies zijn juist goed om nieuwe inzichten op te doen en je eigen mening te toetsen.

Zonder didcussies woonden we waarschijnlijk nog in een grot.

Maar goed, enig conservatisme lijkt jou wel te passen.

avatar van Hannibal

Hannibal

Bxian32 schreef:

Ik zie al dat jij hier enkel zit om discussies te voeren.

Ik 'zit' hier al ruim 20 jaar, en niet 'enkel om discussies te voeren'. Ik stem op films, lees berichten, schrijf wat ik van de film vond die ik heb gezien, voeg af en toe een film toe die nog niet op de site staat, en reageer op anderen. Dat is namelijk wat MovieMeter is. Het zou toch raar zijn als je op een discussieforum geen discussie zou mogen hebben.

Ik respecteer je mening zeker wel, dat blijkt uit mijn opmerking: "Als een statement over gendergelijkwaardigheid niet zo jouw ding is dan is dat jouw goed recht."

Vervolgens gaf je een onjuiste definitie van satire, waardoor ik de indruk kreeg dat je de opmerking van Basto verkeerd begreep, en dacht dat verduidelijking op zijn plaats en relevant was. Maar hey, als jij niet gediend bent van repliek is dat ook helemaal je eigen keuze en respecteer ik dat.

avatar van stratmans

stratmans

niet echt spannend, maar wel heel mooi gemaakt