• 9.375.245 stemmen

Where the Scary Things Are (2022)

Horror | 93 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: B. Harrison Smith

Met onder meer: Peter F. Cote, Quinn Andrew Fickes en Selina Flanscha

Plot Where the Scary Things Are

"They went looking for trouble... but trouble found them"

Ayla en haar vrienden raken geïnspireerd door een schoolproject dat draait om het verzinnen van een volkslegende. Als ze een afzichtelijke, half-menselijke mutant ontdekken, besluiten ze hem gevangen te houden en weerzinwekkende virale video's met het wezen te maken. Hun honger naar digitale waarderingen drijft hen het beest te filmen terwijl het moorddadige handelingen verricht. Wanneer een jongen ziet dat Ayla het gruwelijke geweld van de mutant gebruikt om haar eigen vendetta's te regelen, dreigt hij de autoriteiten in te lichten. Zal het te laat zijn om z'n vrienden te redden?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Zo catastrofaal als dat het internet beweert dat de film is vond ik het niet, maar echt hoge kwaliteit biedt het inderdaad niet. Afgaande op de poster evenals de titel dacht ik een soort opeenstapeling te zien van monsters tegenover kinderen, maar achteraf bleek de film een stuk kleiner van aard te zijn. Altijd jammer.

Want de film kent op deze manier toch te weinig om 't als geheel memorabel of sterk te zijn of blijven. Toch moet het gezegd worden dat ik wel prima naar de hoofdrollen kon kijken. Echt waanzinnig is het allemaal niet geacteerd, maar de soms vulgaire persoonlijkheden evenals de duidelijke pogingen om een enthousiaste rol neer te zetten mogen duidelijk zijn. Die inspanningen zijn altijd voordelig.

Waar de film wat steken laat vallen is op het vlak van creativiteit en horror zelf. Een concept als deze vraagt namelijk in principe een veel bredere en energiekere aanpak, maar deze film beperkt zich tot één enkele bedreiging. Die is interessant genoeg om de film van begin tot eind te laten boeien, aan de andere kant kent de film ook niet echt momenten die het doen laten opleven. Het niveau, dat best matig is, wordt de volledige speelduur aangehouden.

Het is een film die maar wat graag de oude tijden wil doen laten herleven, maar het includeert toch net wat te weinig inspanning om deze sfeer echt magisch naar boven te brengen. Ik kon de personages evenals het monster best waarderen, maar uiteindelijk bloedt de film wat dood. Voor nu is het best oké, ik heb me absoluut niet verveeld, maar aan de andere kant toch een groot gebrek aan creativiteit.