• 9.373.625 stemmen

Geregisseerd door: Brea Grant

Met onder meer: Katey Sagal, Abby Quinn en Alexxis Lemire

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Torn Hearts

Twee vriendinnen, opkomende artiesten op de rand van een grote doorbraak, zijn bereid alles te doen om hun droom van roem en succes te realiseren. Ze besluiten een pelgrimstocht te maken naar het huis van de legendarische en teruggetrokken Harper Dutch, in de hoop dat ze een liedje met hen opneemt. Terwijl hun levenslange idool lijkt te willen helpen, ontaardt het bezoek in een verwrongen reeks van mentale en fysieke kwellingen als het tweetal ontdekt dat Harper andere motieven kan hebben.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2059 berichten

Peggy Bundy goes berserk. Een heeeele lange spanningsopbouw naar het onzin-einde. Zonde van de tijd.

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal wordt met weliswaar een traag tempo goed opgebouwd naar een verrassende climax. De trage opbouw is nodig om een beter beeld te krijgen over de drie vrouwelijke hoofdpersonages die op allerlei manieren handelen en manipuleren vanuit eigen belang of motieven. Daardoor wordt het laatste half uur ook genieten van de twee vriendinnen die door egoïsme in de val lopen van het plan wat hun idool Harper Dutch voor ogen heeft. Overtuigende rol overigens van Katey Sagal alias Peggy Bundy die Harper Dutch speelt. Maar ook de twee jonge dames Alexxis Lemire ( Leigh ) en Abby Quinn ( Jordan ) weten hun rollen goed in te vullen. Degelijke film ! 6,5/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Het is me ondertussen helder dat de regie van Brea Grant en ik geen vriendjes zullen worden, daarvoor is het simpelweg te onopvallend. Net als haar langspeelfilmdebuut moet Torn Hearts het erg hebben van de psychologische opbouw, maar de personages zijn dermate oninteressant dat het totaal niet uit de verf komt. Vooral jammerlijk is dat ik de kanteling en escalatie niet heel geloofwaardig vond overkomen, iets wat met name de rechtvaardiging van hun motieven om zeep helpt. Katey Sagal acteert niet onaardig, maar is net als de twee dames simpelweg niet uniek genoeg om een schouwspel van bijna 100 minuten doorlopend boeiend te krijgen. Daarbij komt nog dat de visuele kant van de film ontdaan is van kleur of enige flair, waardoor Torn Hearts vooral een partijtje afwachten is geblazen. Richting de finale leeft het geheel op, maar tegen die tijd was het al veel te laat. Half puntje erbij voor het overtuigende acteerwerk van Abby Quinn.

avatar van joolstein

joolstein

Wederom een solide leuke film van acteur-regisseur Brea Grant! Een Grande Dame Guignol. Voor mij zelfs één van de betere Blumhouse-productie (de bescheidener gebudgetteerde tv-divisie) die ik de laatste jaren zag. (samen met Vengeance (2022) Eerlijk gezegd is het enige teleurstellende aan de film dat het niet volledig zijn campy-horror potentieel omarmt. Het bleef helaas bij een thriller met knalroze schiettuig. Genrefilms over de prijs van roem zijn er voldoende te vinden maar de meeste spelen zich af in de wereld van rock of heavy metal maar hier speelt het script zich af de wereld van Country & Western en het lijkt met wat insiderkennis te zijn. Nu ben geen grote fan van countrymuziek maar het mis staat in deze film zeker niet en het is zeker een keer wat anders! Torn Hearts is zowel de titel van de film als de naam van de band. Het verhaal is verder vrij eenvoudig: een opkomend country-duo Jordan (een heerlijke Abby Quinn) en Leigh (Alexxis Lemire) ontmoeten hun idool Harper, de ene helft van The Dutchess Sisters, (Katey Sagal bekend als Peg Bundy in Married … With Children) en worden gedwongen te beslissen wat ze bereid zijn te doen voor een kans om sterren te worden. Het acteerwerk van de drie hoofdvrouwen is behoorlijk goed. zorgde voor een vermakelijke kijkervaring. Sagal zingt trouwens ook haar eigen geschreven liedjes. De acteerprestaties zijn dus goed, het technische aspect is goed en oké de muziek moet je liggen maar het is absoluut een leuke film om te kijken, met een geweldig wrang einde.